Politik davranmak

dalga927

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2020
149
100
13
kızlar selam ;
tecrubelerden yardım alayım..
Şu politik davranmak nasıl bir şey . Evlilikte , işte ?
benm kötu bi huyum var her şeyi dan dan açıkça söylerim neyden rahatsızsam ne olduysa fln . Ama pek işe yaramadı sanırım yaramayacak..
bazı insanları göruyorum acayip iyiler bu konuda . bi bakıyorsun iş yerinde iyiler bi bakıyorsun kocasının yada karısının yanında mum olmuslar yani her şeyi rayını oturtmuşlar. .
Nasıl oluyor ?

Birde ben yakın olduğum kişilere politik olmak yada trip atmak yerine bir olay olduğunda o anlasin diye beklemek yerine şu şu yuzden biraz kirildim yada şu hareketin beni çok mutlu etti demeyi daha uygun buluyorum.
Iş yeri vs gibi bir tık daha mesefali olmak zorunda olduğum kisilere ise uygun bir dille anlatıp kisisel duygularını katmadan devam etmek daha mantıklı.
Yoksa köprüden gecene kadar ayiya dayı de yada bir tokat atana diğer yüzünü çevir filan hiç hic bana göre degil

politik olmak için hızlı şekilde kar-zarar dengesi yapıp pratik cevaplar üretebilmek gerek. şimdi ben dan diye söylersem bu bana kısa/uzun vadede ne kazandırır veya ne kaybettirir ?
yada şu an şu cevabı verirsem karşımdaki buna nasıl cevap verir durumunu iyi analiz etmek lazım.
politik insan gol atmak için çabalar, gol yememesi gerekir.
gibi gibi

Her dogru her ortamda soylenmez. Yeri gelmeli,tatli dilli guler yuzlu olmali vs. Ben es ailelerine karsi cok konusmayip cok dinlemekten yanayim. Her anlatilani dinlerim veya dinliyor gibi gorunurum. Soran olursa fikrimi asiriya kacmadan soylerim. Aklimdaki her seyi bilmelerine gerek yok,zaten her dedigim de cikar ama bunu soylemek manasiz. Kariyi kocayi mum gibi yapmaniza gerek yok. Belli bir durusunuz varsa herkes size karsi sınırları bilir ve ona gore davranir. Mesela bana her seyi teklif edemez es ailesi. Misal bir pazar gunu telefon etmezler,erken saatte gec saatte de ayni sekilde. Arayacaklari zaman once mesaj atarlar musait misin diye. Hic soylememisimdir aranmaz her saatte diye,kendi davranisim oyleydi onlar da Boyle boyle ogrenecekler iste. Kucucuk bir ornek tabi bu.

Ben cok zor bir yerde calisiyorum geldigimde cok genctim basima insan iliskileri ile ilgili zor bir durum geldi kurumdaki herkes dedikodumu yapti tek cozum yolu susarak ve gulerek buldum ne dersem dag gibi bana donuyordu bu donem bana ciddi bir umursamazlik kazandirdi o donem bitti simdi insanlari umursamiyorum hersey benim elimde o an arti eksiyi dusunup ona gore tepki veriyorum daha cok sey kazanacagimi biliyorsam susabiliyor o an kaybetmekten cekinmiyorum bence isin sırrı sabir ve gozlem ani tepki vermemek ama kirmizi cizgileri bilip onlari asla asmamak

Ben bol gülümseyen ama az konuşan birisi haline geldim zamanla, her soruya cevap vermemeyi öğrendim mesela, duymamazlıktan gelirim, mesafe koyarım ve belirli kişilerle belirli şeyleri paylaşıyorum sadece, hayatımdaki herşeyi en doğru haliyle bilen sadece eşim var sanırım, onun dışında yarım yamalak eksik böylece yorum yapamadıkları için sinirlerim bozulmuyor.

Tecrübeyle oluyor politik olmak şuan epey başarılıyım 😎

Vallahi yüruyusumden moralimin bozuk olduğunu anlatan biri olarak en çok merak ettigim konudur bu.
Hiç yapamadim bugüne kadar.
Bazı zaman iyiki de böyleyim diyorum. Birine kızgın kırgın olup ta hiç birşey olmamış gibi davranmak bana biraz riyakarlik gibi geliyor açıkçası.
elbette yakın oldugun kişilere olmazsın mesela kocana ama bazen özellkle işyerinde bu şart. Hadi yakın oldugun kişilerle bi bağın var aile arkadas vs ama işyerinde duygusallık yok ve ne olursa olsun öyle olan kazanıyr

politik olmak için hızlı şekilde kar-zarar dengesi yapıp pratik cevaplar üretebilmek gerek. şimdi ben dan diye söylersem bu bana kısa/uzun vadede ne kazandırır veya ne kaybettirir ?
yada şu an şu cevabı verirsem karşımdaki buna nasıl cevap verir durumunu iyi analiz etmek lazım.
politik insan gol atmak için çabalar, gol yememesi gerekir.
gibi gibi
bende ki sorun bu galiba .. hazır cevaplık var ama öle dan dan :)

kızlar selam ;
benm kötu bi huyum var her şeyi dan dan açıkça söylerim neyden rahatsızsam ne olduysa fln . Ama pek işe yaramadı sanırım yaramayacak..
bazı insanları göruyorum acayip iyiler bu konuda . bi bakıyorsun iş yerinde iyiler bi bakıyorsun kocasının yada karısının yanında mum olmuslar yani her şeyi rayını oturtmuşlar. .
Nasıl oluyor ?
Bu sadece size bağlı değil karşınızdaki insanların anlayış seviyesiyle de ilgilidir.30 yaşındayım 4 yıllık evliyim eşimle hiç kavga tartışma vs yaşamadım. Ben söylerim o anlar o söyler ben anlarım. Çalıştığımız noktalar olur ama orta yolu buluruz. Gelin görün ki hayatımda da hiç tartışmış birine karşı kendini savunmayı başarmış biri değilim son zamanlarda çocuğum olduktan sonra sürekli sorun yaşıyorum insanlarla. Beni anlamamak dinlememek konusunda çok istikrarlilar. Baş edemiyorum benim gibi biri sinir krizi geciriyo. Saçlarım kaşlarım beyazladi. Sizi anlamakta gönlü olan anlar , gönlü yoksa neyi nasıl ne zaman soylediginizin hiç bir önemi yoktur.

Her dogru her ortamda soylenmez. Yeri gelmeli,tatli dilli guler yuzlu olmali vs. Ben es ailelerine karsi cok konusmayip cok dinlemekten yanayim. Her anlatilani dinlerim veya dinliyor gibi gorunurum. Soran olursa fikrimi asiriya kacmadan soylerim. Aklimdaki her seyi bilmelerine gerek yok,zaten her dedigim de cikar ama bunu soylemek manasiz. Kariyi kocayi mum gibi yapmaniza gerek yok. Belli bir durusunuz varsa herkes size karsi sınırları bilir ve ona gore davranir. Mesela bana her seyi teklif edemez es ailesi. Misal bir pazar gunu telefon etmezler,erken saatte gec saatte de ayni sekilde. Arayacaklari zaman once mesaj atarlar musait misin diye. Hic soylememisimdir aranmaz her saatte diye,kendi davranisim oyleydi onlar da Boyle boyle ogrenecekler iste. Kucucuk bir ornek tabi bu.
iyi bi davranış işte bu mesela bunu nasıl sağladınız bende bu eksiklik var mesela.. karı koca mum gibi den kastım öle köle gibi yöneten yönetilen kısım değil o davranışı nasıl sağladnız ? soğukmuydunuz yani mesafeli mi

Ben cok zor bir yerde calisiyorum geldigimde cok genctim basima insan iliskileri ile ilgili zor bir durum geldi kurumdaki herkes dedikodumu yapti tek cozum yolu susarak ve gulerek buldum ne dersem dag gibi bana donuyordu bu donem bana ciddi bir umursamazlik kazandirdi o donem bitti simdi insanlari umursamiyorum hersey benim elimde o an arti eksiyi dusunup ona gore tepki veriyorum daha cok sey kazanacagimi biliyorsam susabiliyor o an kaybetmekten cekinmiyorum bence isin sırrı sabir ve gozlem ani tepki vermemek ama kirmizi cizgileri bilip onlari asla asmamak
sabir ve gozlem ani tepki vermemek ama kirmizi cizgileri bilip onlari asla asmamak ahh bende ki bu ani tepkiler :)

Ben bol gülümseyen ama az konuşan birisi haline geldim zamanla, her soruya cevap vermemeyi öğrendim mesela, duymamazlıktan gelirim, mesafe koyarım ve belirli kişilerle belirli şeyleri paylaşıyorum sadece, hayatımdaki herşeyi en doğru haliyle bilen sadece eşim var sanırım, onun dışında yarım yamalak eksik böylece yorum yapamadıkları için sinirlerim bozulmuyor.

Tecrübeyle oluyor politik olmak şuan epey başarılıyım 😎
biz de eşimle her şeyi dışarıya taşımayız ikimizin arasında kalır daha doğru oldugunu düşünüyorum bunun. ama sanırım işin sırrı bol gulup az konusup gızlı kalmak

Bu sadece size bağlı değil karşınızdaki insanların anlayış seviyesiyle de ilgilidir.30 yaşındayım 4 yıllık evliyim eşimle hiç kavga tartışma vs yaşamadım. Ben söylerim o anlar o söyler ben anlarım. Çalıştığımız noktalar olur ama orta yolu buluruz. Gelin görün ki hayatımda da hiç tartışmış birine karşı kendini savunmayı başarmış biri değilim son zamanlarda çocuğum olduktan sonra sürekli sorun yaşıyorum insanlarla. Beni anlamamak dinlememek konusunda çok istikrarlilar. Baş edemiyorum benim gibi biri sinir krizi geciriyo. Saçlarım kaşlarım beyazladi. Sizi anlamakta gönlü olan anlar , gönlü yoksa neyi nasıl ne zaman soylediginizin hiç bir önemi yoktur.
bende de anlık tepkiler var ve bişiy oldugunda kendmi o an sert bi şeklde savunuyorum sanırım önce bunu törpülemem lazım..

kızlar selam ;
Nasıl oluyor ?
Önce susmayı öğrenmek gerek. Sonra arada kim olursa olsun bir mesafe olacak. Bu mesafenin dışındaki alan senin kişisel alanındır. Eger sen herseyi çat çat söylersen sonra çat diye kırılan sen oluyorsun. Her zaman karşı tarafı ölç. Diyelim lafını esirgemeden söyledin bu insan değişecek mi çoğu insanin degismesi zordur. Söyleyeceğin seyin sana ne getirisi var icinde tutup agirlik yapmak harici... bunları düşün her zaman. Gülümsemenin sadaka oldugunu düşün. Az konusup cok dinle ya da dinleyemeyecek durumdaysan dinler gibi gözük. Muhattabini ölç tart. Bunlar karışık biraz ama insan iliskilerinde oldukça yol kat edici.

Uzun uzun yazıp sildim ve kısaca özetlemek istedim.
Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmem ama bence politik olmanın kuralı
Saygı
Empati
Adalet
Konuşma sırasını ve yerini bekleme
Güzel dinleyip anlamadır.
Bence her ne olursa olsun bunları hayatına oturtmalı insan gerisi çorap söküğü misali gelir diye düşünüyorum.

Back
X