• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popo sicilceleri-acil

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
11.246
9.778
168
29
Kızlar geçmişte de popo sivilcem vardı. salisilik asit ve la roche posayin mavi yüz yıkama jeliyle geçmişti. Hep pamuklu iç çamaşırı giyiyorum.

Su an doğumdan sonra maalesef çok kilo aldım ve eskisinden daha çok terliyorum. Sebebi bu mu bilmiyorum ama popo sivilcelerim eskisinin 3 katı falan ve büyük ve ağrılılar. Yine salisilik asit ve yıkama jelini deneyeceğim ama sizin deneyip hızlı sonuc aldığınız bir yöntem var mı?

Malum yaz geliyor ve ben bir an önce kurtulmak istiyorum bunlardan 😟

karaciğer enzimlerinize baktırın genel cerrahiye gıdın o sizi yönlendirir çünkü bizim bir tanıdık bu şekilde karaciğer yağlanması dediler

Bu tarz sivilceler bazen sadece terleme ve sürtünme kaynaklı olabilir ama sürekli tekrarlıyorsa, büyük ve ağrılı hale geliyorsa vücut içinde başka nedenler de olabilir. Özellikle doğum sonrası hem hormonlar değiştiği için hem de karaciğer biraz daha yavaş çalışabiliyorsa cilt bunu dışa vurabiliyor. Karaciğerin arınma süreci yavaşladığında bazı kişilerde sırtta, popoda veya omuzlarda sivilce gibi problemler çıkabiliyor.
Tabii her popo sivilcesi karaciğerden kaynaklıdır demek doğru değil ama tamamen göz ardı da etmemek lazım. Özellikle başka belirtiler varsa mide sorunları, halsizlik, ciltte sararma gibi o zaman basit bir kan testiyle karaciğer enzimlerine bakmak iyi olabilir.
Şu an için dıştan uyguladığın bakımlar işe yarayabilir ama içeriden de desteklemek için su tüketimini artırmak, şekerli/yağlı yiyecekleri azaltmak ve biraz daha karaciğeri yoran şeylerden uzak durmak faydalı olur. Çok inatçı hale gelirse bir dermatologla birlikte genel tahlil yapılması daha net fikir verebilir.

Bu tarz sivilceler bazen sadece terleme ve sürtünme kaynaklı olabilir ama sürekli tekrarlıyorsa, büyük ve ağrılı hale geliyorsa vücut içinde başka nedenler de olabilir. Özellikle doğum sonrası hem hormonlar değiştiği için hem de karaciğer biraz daha yavaş çalışabiliyorsa cilt bunu dışa vurabiliyor. Karaciğerin arınma süreci yavaşladığında bazı kişilerde sırtta, popoda veya omuzlarda sivilce gibi problemler çıkabiliyor.
Tabii her popo sivilcesi karaciğerden kaynaklıdır demek doğru değil ama tamamen göz ardı da etmemek lazım. Özellikle başka belirtiler varsa mide sorunları, halsizlik, ciltte sararma gibi o zaman basit bir kan testiyle karaciğer enzimlerine bakmak iyi olabilir.
Şu an için dıştan uyguladığın bakımlar işe yarayabilir ama içeriden de desteklemek için su tüketimini artırmak, şekerli/yağlı yiyecekleri azaltmak ve biraz daha karaciğeri yoran şeylerden uzak durmak faydalı olur. Çok inatçı hale gelirse bir dermatologla birlikte genel tahlil yapılması daha net fikir verebilir.
ya aslında ben kendimi bildim bileli var. ama bakımla minimuma inmişti. doğumdan sonra görünce inanamadım. ilk defa bu kadar ilerledi. aslında doğum sonrasında tüm değerlerime bakılmış. hastanenin uygulamasında yapılan testlerde görmüştüm ama bi cildiyeye gitmem gerek sanırım. salisilik asit içeren bi yıkama jeli ile günlük yıkıyorum ve fito kullanıyorum su an. diyete de basladım. şekeri, karnibonhidratı ve gluteni kestim. ama sanırım bir doktora görüneceğim. o ağrılı olanlar su an için gecti ama hala kücük kücük var. zaten su an kilo aldığım için hep bol giyiniyorum. eşofman falan. çok canımı sıkıyor ama bu durum

Back
X