Premature Bebekler Prameture Bebeğimin Hikayesi...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Şerifecim inan verdiğin bu güzel haberlere çok ama çok seviniyorum hergün bu sayfaya girip bi gelişme varmı diye bakıyorum girerkenden inşallah iyi haberler alırım diye giriyorum inan herşeyin iyiye gitmesi çok mutlu ediyor beni..........................

teşekkürler arkadaşlar...

dün ilk defa bebeğimi kucağıma verdiler hemşire göğsünden bi damla süt çıkar bebeğin yalansın dedi azıcık bi damla çıkardım ve ucuna tuttum ilk defa ayy küvezin içinde sanki daha büyük duruyordu canlı kanlı alınca kucağıma şok oldum o kadar minikki inanamazsınız görmeniz lazım 1 dakika tuttum solunum problemi olduğu için nefes alamıyor bi nefes alabilse çok kalabilirmiş kucağımda o zaman solunum düzelmeden bi daha verirlerse almıcam çünkü hemen yoruluyor 85 gün bekledim sabırla bi 85 gün daha beklerim ne yapim sağlıklı olsunda geç olsun....

inanırmısınız eskiden basit şeyler sorun gibi gelirdi bana inanın şimdi hiç bi şeye sorun gözü ile bakmıyorum ne büyük sıkıntılar var hayatta insanın başına gelmeden anlaşılmayan sorunlar bu sorunları sabırla dua ile aşmaya çalışıyorum artık Allah herkese sağlık versin herşey yerine gelir para pul herşey ama sağlık gelmiyor boşluğa daldığım iç dünyamda krizlerimi biliyorum artık böle değilim zaman herşeyin ilacıymış bunları yaşayacağımı söleselerdi inanın katlanamam yapamam derdim ama şimdi gücüme bi güç daha eklendi sanki her sabah kalkıyorum yollara düşüyorum kimi zaman akşam üstü ve akşam dönebiliyorum hastaneden beterin beteri var diyerekten Allahtan güç istiyorum ve devamlıda isticem...

geçen gece bi rüya gördüm bebeğimle ben bi tüneldeyiz kapkaranlık daracık lağam tüneli sanki Allahım ben nasıl çıkıcam burdan bebeğimi nasıl çıkarıcam die düşünüyorum böle düşünürken kafamı kaldırdım bi delik deliktende ışık yansıyor hah dedim bebeğim burdan geçer ellerimle uzatıyorum bebeğimi o bataklık gibi yerden çıkartıyorum eee bebeğim çıktı ben nasıl çıkıcam küçükcük delikten sığmam ki diye düşünürken bende o deliğe doğru yöneliyorum kafamı uzatıp bende çıkıyorum ne enteresan dimi arkadaşlar o küçücük delikten bende çıkıyorum ben bu rüyayı hayra yordum inşallah bu karanlıklardan ben ve bebeğim çıkacağız inanın hiç umudumu kaybetmedim şeytan türlü vesveseler fısıldıyor kulağıma ama nas süresini okuyup ferahlıyorum içim umut dolu umudum la beraber o benim ilk bebeğim ve geç gelen bi bebek tedaviler sonucu vardır bundada bi hayır bakalım zaman neler gösterecek inşallah sağlıklı ve huzur dolu günler bizi bekliyordur ileride bu yazıları okuyunca vay bee demeyi çok istiyorum...

şimdilik böle görüşmek üzeere arkadaşlarım...

oh oh ne güzel moral olmuş sana bu.canım benim allah herşeyi senin gönlüne göre versin.Hakkettin sen artık güzel günleri.Hayatımız her zamn herşey yolunda gitmiyor işte Allah bir yerlerde sabrımızı dayanma gücümüzü ölçüyor.Senide sınadı Allah ama başardın Şerifecim.Hep dualarınla bebeğin ve sen bu günlere kadar sağ salim geldiniz.Bundan sonrada yine yüksek moral, güler yüzle bebeğine gideceksin.Sen iyi olup içini ferah tuttukça oda iyi olacak canım.Umut inatçı bir bebek.Bundan sonra korkma artık en tehlikeli dönemi atlattı ki kucağına vermişler.Ayy yaşadıklarım geldi aklıma şerifecim.Nasılda sabırsızlanıyor insan bir an önce kucağıma alsamda öpüp koklasam diye değil mi?O da olacak arkadaşım meraklanma.

canim bu sayfayi hergun ziyaret ediyorum. her gun merak icinde acaba guzel bi haber varmi diyorum. cok sukur senin yuzun gulmeye basladi inanki benimde yuzum gulmeye basladi. allahim yuzunu daha da guldursun insallah. insallah seneye annler gununde bebeginle evinde gecirirsin.

guzel haberlerinin devamini bekliyoruz. dualarimiz seninle ve bebeginle

şerifeciiim maaşallah kucağına almışsın minik umutunu koklamışsın. çok sevindim arkadaşım. gördüğün rüyayı okurken ben deduygulandım bu senin hayat sınavının mutlu sonu bence. umut bebeğin karanlıktan çıkıyor annesiiii.inşallah tez zamanda solunumu da düzelecek.eve bebişinle gideceğin günler geliyor şerifeciim az kaldı.

şerifecim sabırsızlıkla güzel haberlerini bekliyoruz.az kaldı bitecek biraz daha dayan gülüm .ayrıca solunum problemi için sürfaktan veriyorlarmı.mutlaka verilmesi gerek aklında bulunsun canım kalbimiz umut bebek ve seninle

teşekkürler arkadaşlar güzel dilekleriniz için...

geçen hafta göz muayanesinde kıritik bölgeler gördüm dedi doktor ertesi gün lazer ameliyatı oldu acil olması gerekiyormuş yoksa ileride körlük oluşabilirmiş ameliyattan sonra daha gözlerinden kontrol olmadı yarın kısmetse kontrole gelecek göz doktorları...

bu pazartesi gece 12 de telefon çaldı bebeğinizin durumu ağırlaştı orta ile kötü arası dediler kalp ritimleri yavaşlamış nabız düşmüş solunum yüzde yüz makine ile alıyor kendi nefes alamıyor kan değerleri düşmüş herşeye hazırlıklı olun dediler sizin yapacağınız bişi yok gelmenizede gerek yok dediler sabah erkenden gittik ölece yatıyor ilaç verip uyutmuşlar uyanık olunca hareket yapıp yoruluyrmuş kan almışlar kan sonucuda bugün çıktı hemokültüründe yani akciğerlerinde mikrop enfeksiyon varmış dedim küvezde neden kapar bu 3.enfeksiyonu efendim bağışıklık sistemi zayıf doğum kilosu düşük falan filan anlıcanız enfeksiyon kaptı kanlar verildi kırmızı kan beyaz kan bugün antibiyotike başlandı artık çok yorulmuş bugüne kadar dayanması bile mucizeymiş ne bilim yaa böle bakalım ne olucak tam iyileşior iyileşir iyileşmez enfeksiyon kapıyor anlamadım gitti..artık beklemedeyiz zaman göstericek 93 gün oldu bilmiyorum....

cnm ya cok uzuldum ınan sen ıçını ferah tut cnm uzulme suan kaç kılo oldu umut bebek annesi

içimi ferah tutmaya çalışıyorum salak gibi bişi oldum daha doğrusu ne olduğumu bilmiorum

şuan 1060 gramda ama ödemi varmış şiş birazcık nasıl olmasın ki besinide düşürdüler bekliyoruz kafa sallayıp dönüyorum hastaneden ne yapim yaa kafayı yemesem iyi...

cnm öyle duşunme bak ne guzel 1 kılo olmuş gececek bu gunlerde

cnm öyle duşunme bak ne guzel 1 kılo olmuş gececek bu gunlerde

günler geçicek belki gülüp hatırlıcam bilemiorum ama artık acı çekmesini istemiyorum bi damar yolu bulabilmek için delmedikleri yer kalmadı hertarafı delik deşik mosmor kurtarın beni der gibi bakışları var dayanamıyorum arkadaşım sabrediyorum ama ne olucak ne biticek bilmiyorum kafam iki kafa oldu sanki...

cnm onları bızlerde cektık ben bakamıyodum hıç bakmayı bırak dokunamıyodum mınnacıktı bak şimdi aklıma bıle gelmıyor.pekı hareketlerı nasıl bakıyormu guluyormu annnesı bak ben buraya oglumun ılk banyosunu koydum bak bı nekadar mınnacıktı buyudu

canım benim şimdi girdim .inan okuyunca kötü hissetim.ödem demişsin canım idrar yapamıyor mu canım bildirirsen sevinirim.

ts kılıç izledim senin bebeğini daha önce ama doğum haftası çok küçük benimki sen Allahtan şansılısın hareketleri var öle gülmüor nasıl gülsünki beslenme sondası solunum cihazı ne ararsan var ama ellerini kollarını hareket ettirior gerilior esnior...

efsunefe idrar yapıor dışkıda azda olsa yapıyormuş ama şişkinliği var dedi doktor bilmiorum ki başka neden şişer

cnm dogum yapalı 3 ay oldu buzamana kadar odemmı olur ya..cnm bıde ne dıcem sana bazı dr lar bebekten umıt bulmadıkları zaman pek ılgılenmıyolar sen ustune duş cnm takıp et sureklı olurmu

oluyor valla küçük daha 1 kilo neki ilgileniorlar valla hergün profla görüşüorum prematurelerde oluyor dio başkada bişi demiolar

canım idrar yapması iyi birşey idrar yapmazsa kötü birşeydir..benim efsunumunda rop muaynesinden sonra böyle oldu.kendi başına nefes alabilirken alamaz oldu.sonra ödem olmaya başladı çiş yapsın diye dua ediyordum.idrar söktürücü verdiler .ama ne yazar çoklu organ iflasına kadar gitti.çok direndi ama başaramadı.bir gece hastanedemn bebeğiniz ağırlaştı cerrah geldi.ciğerlerine tüp taktık dediler.ozaman anladım kızım dönüşü olmayan bir yola girdi.3saat sonra ölüm haberini verdiler.tam 1 mayıstı ve mevlüt kandiliydi.solunum aletide yüzde yüz çalışıyordu.ama bizim umudumuz iyi olacak biz ona inanıyorz görmedim ama ona saygı duyuyorum.çabalıyor senin için direniyor.allah umudun çabalarını boşa çıkarmasın canım.

asıl kızım bebeğine ve bırakma gerekirse hele böyle bir zamanda ben olsam 24 saat başından ayrılmam sende öyle yap bizim bebeğimiz sahisiz değil bilsinler.onun orduyla kk teyzeleri var.

valla efsuncum hergün hastanedeyim zaten yanında 15 dakika durduyorlar okuyup dokunup geri geliorum oksijenide %100 verilior bakalım ne olucak teşekkürler canım hakkımızda hayırlısı artık ne diim bilmiom...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…