Preklampsi ve sonrası gelin buraya!

Doktorum tansiyon kalıcı şekilde yüksek izlenirse, tansiyon hapına başlatacağını söylemişti geçen kontrolde.
Yazılanları okuyorum günde 8 doza rağmen tansiyonu düşmeyen hamileler var. Tansiyonum çift taraflı dirençten dolayı inip çıkıyor, e alacağım tansiyon hapı dirençleri mi çözecek tansiyonumu düşürecek ? Dirençler varken 10 doz tansiyon hapı alsam yine fayda etmez. Preaklampsi riskim var ve düşünüyorum düşünüyorum bu sonuca varıyorum.

Benim 10 dozdu düşmüyordu. Doğum oldu.

Henüz 14/9 görmediyaeniz şanslızınız umarım hiç yükselmez ama bu üst sınır ve yüksek kabul ediliyor sıkı takipte olun şanslısınız ki doktorunuz sıkı takip ediyor sizi

Bugün kontrolüm vardı bebeğin çevresi yine 2 hafta geride diğer ölçümleri haftayla uyumlu. Ve tansiyon ilk defa 16/10 çıktı şok oldum. İkinci ölçüm yapılmadan doktor hemen kan istedi, karaciğer değerlerim normal. 24 saatlik idrar istedi onu vereceğim.
Tansiyon için pazartesi gününe kadar ölç ve yaz dedi. 14/9 sürekli olursa alfamet başlatacak. Stres yapmamaya çalışıyorum soğukkanlı olmaya çalışıyorum ama ya bebeğime bir şey olursa korkusu aklımın bir köşesinde..

Kaç haftalık hamilesiniz şuanda

Eyvaaahh. Hayrılı haberlerini bekliyorum arkadaşım. Allah korkuttuğumuzu uğratmasın

Canım bak ne kadar güzel 32. Haftaya gelmişsin. Daha ilaç falan başlanmamış. Allahın izniyle bundan sonra sağlıklı birşekilde kavuşursun bebeğine. Ben 26 haftalık ve 3 tane tansiyon ilacı içiyorum ki o da yetmiyor. Çift taraflı direnç bende de var. Yine geldim bekliyorum doktor kapılarında. Allahım kimseyi çaresiz bırakmasın

Kontrol altına alınır korkma haftada kötü değil. Bebeğine ve sana zarar gelmeden ilerler süreç korkma sıkıntı etme. Direnç var mı.

inşallah yeter arkadaşım. Rabbim kucağına almayı nasip etsin. Bana o günlerimi hatırlattın.

İnşallah sizde sağlıkla vaktinde kucağınıza alırsınız. Haftam iyi ona şükrediyorum. Tansiyon ilacı konusunda da kafam karışık, tansiyonu vücudum yapmıyor ki, dirençler bebeğe kan akışı sağlayamadığı için yapıyor. Ki 11/8 ile gezen birisiydim 23. haftaya kadar böyle geldim. Demek bebek büyüyüp dirençlerden kan yetmedikçe tansiyon çıkıyor. Perinatoloğun dediği gibi 30.hftadan sonra tansiyon çıkar dedi, dediği gibi oldu.

Ben öncesinde tansiyon hastasıydım zaten. Ki 32 yaşındayım daha benimde 20 haftaya kadar iyi gidiyordu. Yine ilaç içiyordum ama kontrol altındaydı. İlacı 3 e çıkardım 2-3 hafta düştü şimdi yine çıkıyor. 13-8 civarına. Ve beni etkiliyor çok. Normalde bu tansiyon benim için çok iyi iken gebelikte dokunuyor. Baş ağrısı falan çok yaptı özellikle dün. Bgn mecbur geldim yine. Belki sayısını artırırlar ilacın.

O yüksek tansiyon bu tansiyon değil arkadaşım. 14 üzeri hafif preklampsi ya da gestastonel hipertansiyon tansiyon. Son haftalarda tabikide çıkar 13 14 en fazladır. Sizin 16 görmüş. O kısımdan çıktınız ne yazık ki.

Kendini yorma ve yat. Bakacak birisi var mı?

Canım zaten ilk 3 ay kanamam oldu yattım. Hep geldiler şimdi kimseye bişey diyemiyorum.
Bende yattım arkadaşım. Annem düzelfim diye memlekete döndü ve preklampsi ile hastaneye eye yattım 1 ay. Bebeğimi kaybettim. Canımdan oluyordum. Bunları basit konular frikik nr olur yorulmayın bakanınız olsun tuzlu yemeyin

Maalesef, çift taraflı.
bugün dopler normal çıktı. Çentik bir tarafta 1.12 diğeri 1.70 aslında direnç tek taraflı oda çok yüksek değil. Bebek de haftasıyla uyumlu. Ama idrarda eser protein çıktı şimdi de. Takip edeceğiz dedi doktor ama 2 hafta sonra kontrol çok değil mi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…