Preklampsi ve sonrası gelin buraya!

2 hafta çok bece senin gibi bir hastanın haftalık olması gerekiyor diye düşünüyorum.
 
İki hafta çok ben geçen hafta kan idrar verdim temiz geldi sonuçlar, ona rağmen doktorum bir hafta sonra tekrar çağırdı. Haftalık takip edilmeniz gerekiyor, sadece tansiyon değil kan ve idrarla birlikte.

Direnç değerlerim sağ RI 0,70 PI 1,60 / sol RI 0,63 PI 1,26
 

Sizin direnç değerleriniz de çok değil. 1.5 altı direnç yok sayılıyor diye biliyorum. Bugün bana dirençler düzeliyor dedi. Çünki bir ara biri 2.40 diğeri 1.90 ı görmüştü. O ciddi sayılıyordu .
Bugün doktor değil ama chatcpt karın ölçümünün alt sınıra yakın olduğunu söyledi. Ama kilosu normal çıktı sanırım 903 gramdı.
ayrıca doktor korkma gebelik zehirlenmesi olmazsa tansiyon bişekikde kontrol altında tutulur dedi bugünde eser protein çıktı. Bozmuyorum moralımı. Allah’ın dediği olacak.
 
Tansiyonunuz nasıl şuan?
 
12-7 13-8 çıkıyor. Salı günü 3. Kez holter takılacak. 3 alfamet içiyorum. Doktor aralarda yükselirse günde 2 kez Adalat içebilirsin o daha çabuk düşürür dedi. Sizin nasıl çıkıyordu tansiyonlarınız . Protein var mıydı
 
Benim preklampsi olduğumu öğrendiğim gün biraz geç kılınmıştı.24 haftada yüksek tansiyon ile yatırıldım. Tansiyonum u kontrol altına aldıklarında 12 13 dü. Zaman zaman 14 oluyordu. 15 16 da doğum haneye indiriyorlar dı düşünce perinatoloji servisine çıkarıyorlardı. Bu şekilde oluyordu. Protein kaçağı vardı ama kanda ve idrarda çıkmıyordu 24 saatlik idrarda çıkıyordu Protein kaçağı.
Yani sizi korkutmak istemem fakat preklamsinin seyri değişmez. Dilerim 30lu haftaları görürsünüz.
 

Allah bilir ancak. Hiç bir sorun olmayıp bir anda kalbi durabiliyor bazı bebeklerin. Bazı bebeklerde bin bir zorlukla daha 500 gr ken hayata tutunuyor. Bizim elimizden gelen dua etmek.
 
Allah bilir ancak. Hiç bir sorun olmayıp bir anda kalbi durabiliyor bazı bebeklerin. Bazı bebeklerde bin bir zorlukla daha 500 gr ken hayata tutunuyor. Bizim elimizden gelen dua etmek.
Tabikide Rabbim bilir, rabbim ne dilerse o olur .
Ama doktorunuz nasıl hastaneye yatmanızı teşvik etmedi. Risk alıyor.
 
Tabikide Rabbim bilir, rabbim ne dilerse o olur .
Ama doktorunuz nasıl hastaneye yatmanızı teşvik etmedi. Risk alıyor.

Yani öncesinde de tansiyon hastası olduğum için hep bu civarlarda geziyordu tansiyonum. Sürekli nasıl yatıracaklardı ki. Kardiyoloji de kadın doğum da birşey demedi bugün kendi doktorum prof. Olmadı cuma gününü beklemeden sıra bulabilirsem hafta içi şehir hastanesine bir gideyim
 
Anladım canım benim. Rabbime emanet ol tedbiridi elden bırakma.
Tansiyon hastası olunca da sıkı takip gerekiyor demekki.
Bende adalat ve alfamet kullanıyordum. 2 3 günde ebir yükselince nitrat veriyorlardı
 
İlk hamileliğim 34 haftada farkedilmeyen preeklampsinin hellp sendromuna dönmesiyle acil sezeryanle bitti. Detaylıda direnç çıkmıştı en büyük sebebi buymuş maalesef. Çok kötü süreçler yaşadım. Şimdiki gebeliğimde artık bilinçli olduğum için riskli gebelik uzmanıyla yola çıktık en başından coraspin başlandı. Başlarda her ay 25 ten sonra her hafta kan idrar takibi yapmaya başladık. Bu haftaya kadar güzel götürdük ama ödemlerim ve baş ağrılarım başladı. İdrarda protein çıktı. Tansiyonum şuan için normal ama muhtemelen yükselmeye başlar. Sabit gider mi bilmiyorum ama değerler yükselme göstermeye devam ederse direk doğum planlayacağız. İkinci gebeliklerde risk daha az demişti bana doktor o zaman. Yada kötünün iyisi takip şansı daha erken oluyor diyelim. Tekrar bebek düşündüğünüzde mutlaka çok iyi bir hastane ve ekip olsun. Süreci yönetebilmek adına
 
Benim biraz erken hafta sanırım 24 de yakalandım. Ama eminim ki bir kaç hafta öncesinde oldu ve ben farkedemedim. İnşallah gebelik planladığımda herşey yolunda gider. Preklampsi doğumdan sonra help geliştirdi bende. Ve 2 3 gün boyunca geçici körlükte yaşadım. Çok şükür geride kaldı hepsi.
Tansiyonunuz normalse protein kaçağı çok sıkıntı olmaz inşallah. İlk gebelik kaçıncı haftada yakaladı ?
 
Pardon yazmışsınız ben 34 haftalık olduğunu okuyamadım.
34 hafta gayet iyi gelmişsiniz zaten maşallah. Şuanki gebeliğinizde kaçıncı haftadasınız. Protein kaçağı ne zaman başladı.
 
Pardon yazmışsınız ben 34 haftalık olduğunu okuyamadım.
34 hafta gayet iyi gelmişsiniz zaten maşallah. Şuanki gebeliğinizde kaçıncı haftadasınız. Protein kaçağı ne zaman başladı.
İlk gebeliğimde bilmiyordum açıkçası böyle bir hastalık nedir ne değildir 30 lara yaklaşırken ödemlerim baş ağrılarım oluyordu hep doktor normal diyordu ama birşeylerin ters gittiğini de hissediyordum 13 tansiyonla bir ay gezdim ne bir ilaç ne birşey verilmedi en son artık hellp yüzünden nöbet geçirince yatış verip ciğer geliştirici yaptılar ama geç kalınmıştı tabi aynı gün doğum oldu. Yarın 35+0 oluyorum birkaç gündür çok şikayetlerim başladı yine doktor gel dedi perşembe günü idrarda protein cıktı bugün 24 saatlik idrar topluyorum ama muhtemelen yüksek çıkar çünkü aynı garip baş sırt mide ağrısı görme sorunları yaşıyorum bende. İlk doğumdan görme bozukluğu biraz kaldı zaten hiç geçmedi.
 
Aaaa.
Canım benim ya. Böyle okuduğumda annelik ne kadar garip birşey diyorum.
Bence artık doğum planlansın. Vücudunu harap etmeye gerek yok. Bebeğine de sağlam bir anne lazım.
İnşallah herşey yolunda gider arkadaşım. Sağlıkla al kucağına bebeğini. Ne kadar zaman sonra tekrar gebelik kaldınız acaba ? Benim 3 ay oldu 1 yıl en az bekle dedi doktor . Bir kaç doktorda 1 yıldan öncede olabilir dedi. 1 buçuk yıl diyen doktor da oldu. Kafam karışık ama 1 yıl kadar beklemek istiyorum.
 
Merhaba ben ilk gebeligimde preeklampsi yaşadım 30+6 da doğuma aldılar ve bebeğimi 5 gün sonra kaybettim. Zaten 28. Haftada kalmış gelişimi . Tansiyonlarim düşmesi protein kacagimda iki sene devam etti. Su an hipertansiyon hastasıyım ilaç kullanıyorum. İkinci gebeliğim dış gebelik sol tupum alındı. Üçüncü gebeligimde elhamdülillah bir oğlum oldu. Su an 4.5 aylık. Son gebeligimde diyet yaptım diyetisyenle beraber ve 38. Haftaya kadar tansiyonlarim normaldi. Gebeliğin başından itibaren coraspin ve adalat kullandım. Çünkü alfamet benim tansiyonlarimi hiç düşürmüyor. Yani demem o ki korkmayın. Bu arada da gebeliğe hazırlık için fazla kilonuz varsa vermeniz iyi olur. Şeker ve tuzu da hayatınızda minimum a.indirmelisiniz. bu şekilde kontrol altına alındı elhamdülillah. Allah'ım hepinizin yar ve yardımcısı olsun
 
Aslında gebeliğimde hiç kilo almadım kilomda normaldi preklampsi sonrası hastaneye yattığımda 15 kg kadar ödem oldum. Doğum da 1 hafta sonra balon gibi döndüm küçücük kaldım. Kilo vericem sağlık açısından. Ve gebelikte kilo alımı illaki olacağından. Alfamet benimde tansiyonumu düşürmedi. Adalat daha iyi. Kaç doz kullandınız.
 
Ben 2023 yılından bu yana gebelik istediğim için adalat kullaniyorum emzirdigim için hala adalata devam ediyorum 30 mg 2*1 kullanıyorum. Aslında asıl ilacima emzirme süreci bitsin döneceğiz. Kilo probleminiz yoksa çok iyi. Kan şekerinize de muhakkak dikkat etmenizi öneririm diyabet ve hipertansiyon birbirini tetikliyor ikisinde damar yapısını bozuyor çünkü. Gebeliğinizde en azından 20. Haftadan itibaren diyetisyen desteği almanız çok iyi olur. İnşallah sağlıkla huzurla mutlulukla en kısa zamanda gebeliginizi Yaşar bebeginizi kucaginiza alırsınız..sizi çok iyi anlıyorum.
 
Annelik zor ama güzel rabbim isteyen herkese nasip etsin. 6.5 sene geçmişti üstünden hiç cesaret edemedim ben oğluma karşı hep vicdan azabı duydum hamile kalırsam ve yine yaşarsam diye korktum durdum sonra cesaret geldi oldu. Bu işin araştırdığım kadarıyla tek çıkar yolu farkındalık ve bilinç sonrası daha rahat geçiyor en azından psikolojik olarak. Kendine gerçekten seveceğin güveneceğin bir doktor bul ve hazır olduğunda tekrar dene ikinci gebeliklerde daha geç veya hiç olmuyormuş doktorlar da bu görüşteler.
 
İlk 5 ay hiç kilo almadım Dr um tansiyon açısından ilk 5-6 ay kilo almazsan iyi olur demişti. Size de fikir olsun diye yazmak istedim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…