Preklampsi ve sonrası gelin buraya!

Şeker hiç olmadı. Bakıldı yattığımda hastanede hergün. Gebelikten önce tansiyonumda yoktu. Gebelik sonrasında şuanda tansiyonum yine yok. Ama ben panik oluyprum ölçüyorum. Bir kaç kez yükseldi. Fakat ilaç kullanmıyorum. Gebelik düşündüğümde nasıl olur bilmiyorum. Preklampsi sonrası nr kadar beklediniz Gebelik için

2019 yılında preeklampsi yaşadım. 2020 Aralık'ta dış gebelik. 2024 Ağustos'ta da son gebeligimde hamile kalmak nasip oldu.

Hemen hamilelik düşünmüyorsanız panik olmanız açısından dr kontrolünde ilaç kullanabilirsiniz. Ben kullanmıştım o dönemde beni sakinleştirdi. Tansiyonum çok yüksekti o ilaçtan sonra ve tansiyon ilacı ile beraber tabiki normale indi. Ama bende tansiyon kalıcı oldu öncesinde benim de tansiyonum yoktu

Çok şükür tansiyon kalmadı ama gelecekteki tansiyon adaylarındanım

Oooı 6 yıl olmuş:)
Rabbim öyle nasip etmiş. Çok şükür
Elhamdülillah. Kesinlikle zaten kendini toplamam biraz uzun sürmustu. Dış gebelik sonrası tüpünün biri alındı diğeri de zarar gördü bu sebeple tüp bebekle nasip oldu bu sebeple de uzun sürdü ama tabiki herşey sebep vakti zamanı bu zamanmış elhamdülillah. Allah'ım isteyen dileyen herkese sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin

Amin arkadaşım bol dua et bize

Siz hangi hastane be dıktorla devam ediyorsunuz bu gebeliğinizde

Ben hem araştırma hastanesinde çalışıyorum perinatolog takipliyim hemde özelde (medicalpark) perinatolog buldum ona takipliyim doğumu özelde düşünüyorum
Bende zeynep kamil de takipli olmayı düşünüyorum ama özel hastanedeki doktorlara güvenim o kadar azaldı ki nasıl seçerim bilemiyorum hangi medicalpark acaba hangi doktora gidiyorsunuz bende bşr araştırayım fikir olsun

Rabbim yavrunu sana bağışlasın inşallah arkadaşım.
Haftan gayet iyi üzülme morelini bozma. Ciğerleri gelişmiş organları artık yeteri kadar çalışabilir. Başka bir durum yoksa inşallah bir kaç hafta sonra kucağında olur bebişin.

Kızlar.
Hepinize tekrardan merhaba.
Buradan soru sormaktansa bir instagram hesabı açtım. Preeklampsi Türkiye ismide. Hikayelerinizi 2 gebeliğinizi dikkat ettiklerinizi yazarsanız o kadar mutlu olurum ki.
Benim gibi, bizler gibi ufacık bilgiye dahi aç olduğumuz şeyler yaşadık ne yazık ki. Bana destek olursanız bunu yönetmek istiyorum. Doktorum buna çok kafa yorduğum ve farklı şeyleri sorduğum için önerdi bana da güzel geldi herkese faydalı olacağını düşünüyorum. Kullanıcı adı: 1gelinn Sayfa ismi: Preeklampsi Türkiye

Kızlar bende 24+3 günlük hamileyim. Öncesinde de panik atak hastası olduğum için hamilelikte sürekli gebelik zehirlenmesine taktım. Bugün perinatoloji randevum vardı ve durumu anlattığımda bir bakalım dedi. İdrarda protein 0-15 arası olması lazımken benim 19.4. Ama tansiyonum normal. Diğer değerlerimde çok şükür iyi. Sadece protein varlığı gebelik zehirlenmesi mi ? Pazartesi kendi takipli doktoruma gideceğim. Ayrıca sonuçları perinatolojiye göstereceğim. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhaba sadece protein kaçağı gebelik zehirlenmesi olmaz. Ki değerin çok düşük .
Ama dilerim ki başlangıcı değildir. Takipli olman iyi bende 24+3 te birden tansiyon yükselmesi ile farkettim durumu. Dikkatli okursan bir sıkıntı olmaz. O zamana kadar tuzsuz yemeye özen göster gerekirse 0 tuz tüket.

Zaten tuzlu yemiyordum ama tamamen kestim gibi bu ara. Tansiyonum da en fazla 13 e 9 çıktı o da aşırı streslenmiştim. Sonra ölçümlerim hep 11-7 12-8 arası. Yarın doktora gideceğim ama çok rahatlattınız beni. İnşallah sorun yoktur. Çok teşekkür ederim

Ben sanırım preeklampsilerin en şanslısıyım.
14. Haftada norch (uterin arter direnci) tespit edildi ki bu pa belirtilerinden ilki sayılır. Çoğunlukla gebelik zehirlenmesine eşlik eden bir durummuş. 20. Haftaya kadar genellikle düzelir dediler ama bende düzelmedi doğuma kadar artış azalış göstererek devam etti. 23. Hafta detaylı ultrasonda devam ettiği görülünce kan sulandırıcı başlandı. Allah perinatologtan razı olsun. zeki şahinoğlu yazmasa devlet kontrollerinde bahsetmediler ki 23. Hafta yine de geç bir tarihmiş. Bu gibi durumda 12. Hafta civarı verilmeliymiş kan sulandırıcı.
Gebeliğin 16. Haftasından itibaren ara ara tansiyon yükselmeleri yaşadım ama ciddi yükselme sayılmazdı 14/9 15/9 gördüm.
34. Haftada kan sulandırıcıyı kestik. İki hafta sonra benim tansiyonlar yükselmeye başladı idrarda protein ve glukoz çıktı. Takipteydim.
38. Haftada şiddetli baş ağrısı 15/9 tansiyon gözde şimşek çakması(arada oluyordu önemli bir durummuş) olunca acile gittim. Acilde doğum kararı verildi. 31 temmuzda tansiyon düşmeyince normal doğum suni sancıyla gerçekteşti. 3 gün doğumdan önce 3 gün doğumdan sonra gözetim altında tuttular. Hastanedeyken idrarda ve 24 saatlik idrarda yüksek protein çıktı. Ben bebek gelişince kavuştum şükür belki hafif atlattım ama hastanede gebelik zehirlenmeli annelerin bazıları pıhtı atmış bazıları inme geçirmiş, yoğun bakımda kalanlar vardı. Ben 6 gün hastanede kaldıktan sonra kan sulandırıcı reçete edildi bir süre kullandım. Şimdi tansiyonlarım daha iyi. İhmal edilmemesi gereken ve birden tehlikeli olabilen bir durum. Rabbim yaşayanlara şifa versin evlatlarına sağlıkla kavuşmalarını nasip etsin.

Merhaba ben bişey sormak istiyorum genel olarak evde tansiyonumu ölçtüğümde 11 12 gibi çıkıyor ama ne zaman doktora gitsem orda ölçüldüğünde 13/9 falan çıkıyor ebe bunun yüksek olduğunu söylüyor ama doktorum yüksek değil diyor az öncede sağlık ocağına gittim orda ilk ölçüm 14/9 çıktı 5 dk sonra tekrar ölçüldü 13/9 çıktı ordaki ebe ve aile hekimide çok yüksek dedi gebelik zehirlenmesi olabilir dedi tekrar evde kendim ölçtüm 14/9 çıktı ama meraktan eve gelir gelmed ölçmüştüm daha dinlenmeden bu etkiler mi bilmiyorum doktorumda izinli en yakın randevu 10 gün sonrasında alabiliyorum şu durumda endişelendirmemi gerektirecek bir durum var mı

Merhaba. Son haftalara doğru tansiyon yükselir zaten fakat 13 üzeri her zaman tehlikeli. Her tansiyon yüksekliği preeklampsi değil korkutma kendini idrarda protein kaçağı eşlik ederse gebelik zehirlenmesi olur. İnşallah değildir . Kaç haftalık gebeliktesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…