Şeker hiç olmadı. Bakıldı yattığımda hastanede hergün. Gebelikten önce tansiyonumda yoktu. Gebelik sonrasında şuanda tansiyonum yine yok. Ama ben panik oluyprum ölçüyorum. Bir kaç kez yükseldi. Fakat ilaç kullanmıyorum. Gebelik düşündüğümde nasıl olur bilmiyorum. Preklampsi sonrası nr kadar beklediniz Gebelik içinBen 2023 yılından bu yana gebelik istediğim için adalat kullaniyorum emzirdigim için hala adalata devam ediyorum 30 mg 2*1 kullanıyorum. Aslında asıl ilacima emzirme süreci bitsin döneceğiz. Kilo probleminiz yoksa çok iyi. Kan şekerinize de muhakkak dikkat etmenizi öneririm diyabet ve hipertansiyon birbirini tetikliyor ikisinde damar yapısını bozuyor çünkü. Gebeliğinizde en azından 20. Haftadan itibaren diyetisyen desteği almanız çok iyi olur. İnşallah sağlıkla huzurla mutlulukla en kısa zamanda gebeliginizi Yaşar bebeginizi kucaginiza alırsınız..sizi çok iyi anlıyorum.
2019 yılında preeklampsi yaşadım. 2020 Aralık'ta dış gebelik. 2024 Ağustos'ta da son gebeligimde hamile kalmak nasip oldu.Şeker hiç olmadı. Bakıldı yattığımda hastanede hergün. Gebelikten önce tansiyonumda yoktu. Gebelik sonrasında şuanda tansiyonum yine yok. Ama ben panik oluyprum ölçüyorum. Bir kaç kez yükseldi. Fakat ilaç kullanmıyorum. Gebelik düşündüğümde nasıl olur bilmiyorum. Preklampsi sonrası nr kadar beklediniz Gebelik için
Oooı 6 yıl olmuş:)2019 yılında preeklampsi yaşadım. 2020 Aralık'ta dış gebelik. 2024 Ağustos'ta da son gebeligimde hamile kalmak nasip oldu.
Hemen hamilelik düşünmüyorsanız panik olmanız açısından dr kontrolünde ilaç kullanabilirsiniz. Ben kullanmıştım o dönemde beni sakinleştirdi. Tansiyonum çok yüksekti o ilaçtan sonra ve tansiyon ilacı ile beraber tabiki normale indi. Ama bende tansiyon kalıcı oldu öncesinde benim de tansiyonum yoktuŞeker hiç olmadı. Bakıldı yattığımda hastanede hergün. Gebelikten önce tansiyonumda yoktu. Gebelik sonrasında şuanda tansiyonum yine yok. Ama ben panik oluyprum ölçüyorum. Bir kaç kez yükseldi. Fakat ilaç kullanmıyorum. Gebelik düşündüğümde nasıl olur bilmiyorum. Preklampsi sonrası nr kadar beklediniz Gebelik için
Çok şükür tansiyon kalmadı ama gelecekteki tansiyon adaylarındanımHemen hamilelik düşünmüyorsanız panik olmanız açısından dr kontrolünde ilaç kullanabilirsiniz. Ben kullanmıştım o dönemde beni sakinleştirdi. Tansiyonum çok yüksekti o ilaçtan sonra ve tansiyon ilacı ile beraber tabiki normale indi. Ama bende tansiyon kalıcı oldu öncesinde benim de tansiyonum yoktu
Elhamdülillah. Kesinlikle zaten kendini toplamam biraz uzun sürmustu. Dış gebelik sonrası tüpünün biri alındı diğeri de zarar gördü bu sebeple tüp bebekle nasip oldu bu sebeple de uzun sürdü ama tabiki herşey sebep vakti zamanı bu zamanmış elhamdülillah. Allah'ım isteyen dileyen herkese sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsinOooı 6 yıl olmuş:)
Rabbim öyle nasip etmiş. Çok şükür
Amin arkadaşım bol dua et bizeElhamdülillah. Kesinlikle zaten kendini toplamam biraz uzun sürmustu. Dış gebelik sonrası tüpünün biri alındı diğeri de zarar gördü bu sebeple tüp bebekle nasip oldu bu sebeple de uzun sürdü ama tabiki herşey sebep vakti zamanı bu zamanmış elhamdülillah. Allah'ım isteyen dileyen herkese sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin
Her zaman isteyen herkes için dua ediyorum. Allah'ım imtihanını kolay eylesin arkadaşım. Tez zamanda sağlıkla huzurla mutlulukla kolaylıkla evladını kucagina almak nasip olsunAmin arkadaşım bol dua et bize
Siz hangi hastane be dıktorla devam ediyorsunuz bu gebeliğinizdeİlk hamileliğim 34 haftada farkedilmeyen preeklampsinin hellp sendromuna dönmesiyle acil sezeryanle bitti. Detaylıda direnç çıkmıştı en büyük sebebi buymuş maalesef. Çok kötü süreçler yaşadım. Şimdiki gebeliğimde artık bilinçli olduğum için riskli gebelik uzmanıyla yola çıktık en başından coraspin başlandı. Başlarda her ay 25 ten sonra her hafta kan idrar takibi yapmaya başladık. Bu haftaya kadar güzel götürdük ama ödemlerim ve baş ağrılarım başladı. İdrarda protein çıktı. Tansiyonum şuan için normal ama muhtemelen yükselmeye başlar. Sabit gider mi bilmiyorum ama değerler yükselme göstermeye devam ederse direk doğum planlayacağız. İkinci gebeliklerde risk daha az demişti bana doktor o zaman. Yada kötünün iyisi takip şansı daha erken oluyor diyelim. Tekrar bebek düşündüğünüzde mutlaka çok iyi bir hastane ve ekip olsun. Süreci yönetebilmek adına
Ben hem araştırma hastanesinde çalışıyorum perinatolog takipliyim hemde özelde (medicalpark) perinatolog buldum ona takipliyim doğumu özelde düşünüyorumSiz hangi hastane be dıktorla devam ediyorsunuz bu gebeliğinizde
Bende zeynep kamil de takipli olmayı düşünüyorum ama özel hastanedeki doktorlara güvenim o kadar azaldı ki nasıl seçerim bilemiyorum hangi medicalpark acaba hangi doktora gidiyorsunuz bende bşr araştırayım fikir olsunBen hem araştırma hastanesinde çalışıyorum perinatolog takipliyim hemde özelde (medicalpark) perinatolog buldum ona takipliyim doğumu özelde düşünüyorum
Rabbim yavrunu sana bağışlasın inşallah arkadaşım.bende 22 ağustos ta gebelik zehirlenmesi nedeniyle 34+1 günlükken acil ameliyata alındım. Bebeğim entübe küvözde lütfen dua edin yavrum için. Biraz daha beklemek istwmiştim ama doktorum izin vermedi. 3 günde 21lerden 14ler zor düştü. Çok çaresizim naparım bilmiyorum
Merhaba sadece protein kaçağı gebelik zehirlenmesi olmaz. Ki değerin çok düşük .Kızlar bende 24+3 günlük hamileyim. Öncesinde de panik atak hastası olduğum için hamilelikte sürekli gebelik zehirlenmesine taktım. Bugün perinatoloji randevum vardı ve durumu anlattığımda bir bakalım dedi. İdrarda protein 0-15 arası olması lazımken benim 19.4. Ama tansiyonum normal. Diğer değerlerimde çok şükür iyi. Sadece protein varlığı gebelik zehirlenmesi mi ? Pazartesi kendi takipli doktoruma gideceğim. Ayrıca sonuçları perinatolojiye göstereceğim. Yardımcı olursanız çok sevinirim
Zaten tuzlu yemiyordum ama tamamen kestim gibi bu ara. Tansiyonum da en fazla 13 e 9 çıktı o da aşırı streslenmiştim. Sonra ölçümlerim hep 11-7 12-8 arası. Yarın doktora gideceğim ama çok rahatlattınız beni. İnşallah sorun yoktur. Çok teşekkür ederimMerhaba sadece protein kaçağı gebelik zehirlenmesi olmaz. Ki değerin çok düşük .
Ama dilerim ki başlangıcı değildir. Takipli olman iyi bende 24+3 te birden tansiyon yükselmesi ile farkettim durumu. Dikkatli okursan bir sıkıntı olmaz. O zamana kadar tuzsuz yemeye özen göster gerekirse 0 tuz
Merhaba ben bişey sormak istiyorum genel olarak evde tansiyonumu ölçtüğümde 11 12 gibi çıkıyor ama ne zaman doktora gitsem orda ölçüldüğünde 13/9 falan çıkıyor ebe bunun yüksek olduğunu söylüyor ama doktorum yüksek değil diyor az öncede sağlık ocağına gittim orda ilk ölçüm 14/9 çıktı 5 dk sonra tekrar ölçüldü 13/9 çıktı ordaki ebe ve aile hekimide çok yüksek dedi gebelik zehirlenmesi olabilir dedi tekrar evde kendim ölçtüm 14/9 çıktı ama meraktan eve gelir gelmed ölçmüştüm daha dinlenmeden bu etkiler mi bilmiyorum doktorumda izinli en yakın randevu 10 gün sonrasında alabiliyorum şu durumda endişelendirmemi gerektirecek bir durum var mıKızlar.
Hepinize tekrardan merhaba.
Buradan soru sormaktansa bir instagram hesabı açtım. Preeklampsi Türkiye ismide. Hikayelerinizi 2 gebeliğinizi dikkat ettiklerinizi yazarsanız o kadar mutlu olurum ki.
Benim gibi, bizler gibi ufacık bilgiye dahi aç olduğumuz şeyler yaşadık ne yazık ki. Bana destek olursanız bunu yönetmek istiyorum. Doktorum buna çok kafa yorduğum ve farklı şeyleri sorduğum için önerdi bana da güzel geldi herkese faydalı olacağını düşünüyorum. Kullanıcı adı: 1gelinn Sayfa ismi: Preeklampsi Türkiye
Merhaba. Son haftalara doğru tansiyon yükselir zaten fakat 13 üzeri her zaman tehlikeli. Her tansiyon yüksekliği preeklampsi değil korkutma kendini idrarda protein kaçağı eşlik ederse gebelik zehirlenmesi olur. İnşallah değildir . Kaç haftalık gebeliktesiniz.Merhaba ben bişey sormak istiyorum genel olarak evde tansiyonumu ölçtüğümde 11 12 gibi çıkıyor ama ne zaman doktora gitsem orda ölçüldüğünde 13/9 falan çıkıyor ebe bunun yüksek olduğunu söylüyor ama doktorum yüksek değil diyor az öncede sağlık ocağına gittim orda ilk ölçüm 14/9 çıktı 5 dk sonra tekrar ölçüldü 13/9 çıktı ordaki ebe ve aile hekimide çok yüksek dedi gebelik zehirlenmesi olabilir dedi tekrar evde kendim ölçtüm 14/9 çıktı ama meraktan eve gelir gelmed ölçmüştüm daha dinlenmeden bu etkiler mi bilmiyorum doktorumda izinli en yakın randevu 10 gün sonrasında alabiliyorum şu durumda endişelendirmemi gerektirecek bir durum var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?