Premature Bebekler premature bebege nasil bakilmali

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sunuda ilave etmek istedim. Gerek hemsireler gerek okudugunuzyerlerde ikigogsunde ayni ogunde emzirilmesi gerektigini söylüyorlar. Bizim bebeklerimiz zatenkucuk. benimki 3dk emiyodu uyuyakaliyodu bidahada uyandiramiyodum nasil ikincisinide vereyim. Oyuzden heryazilana takilma kural deilki bunlar. Bence 5dkemebiliyosa biberonubirakmayi dene bakalim. Emdikten nekadar suresonra acikip agliyacak

Biz hepatit b 1.doz ve 2.doz olduk gecen gunde 3 asi birden olduk ates yapalir demisti ama cok sukur hic bisey olmadi yavruma bende cok korkmustum ates yaoar diye ama olmadi be hic bi ikac falan vermedim

Ama doymuyo ki cunku bineron verdigimde iciyo bende dayanamiyorum yine veriyorum bineronu biraz daha kilo alsin aglasada cigirsada bi tek memem vercem simdi ufaktan alistirmaya bakiyorum

Ama doymuyo ki cunku bineron verdigimde iciyo bende dayanamiyorum yine veriyorum bineronu biraz daha kilo alsin aglasada cigirsada bi tek memem vercem simdi ufaktan alistirmaya bakiyorum
Anladim canim masallah o zaman size Allah im dahada guzel saglikli gunler nasip etsin hepimize bebeklerimizle birlikte

Normal doğum tarihim 29 ocaktı. 24 kasımda doğdu. Zaten bir haftadır hastanede yatıyordum. Solunumu sıkıntılıydı sadece, apgarı 9 olarak doğdu bebeģim. Baş çevresi doğumda 28.5 cm boyu 40 cm ölçüldü. Sonrasında aylık takip ediyoruz dediler ve sadece kilo takibine dikkat ettiler. 10 gün once kilosu 2185 olmuştu. Çok iyi buldu doktor 1 haftada bekleden de fazla kilo aldığını söyledi.
23 ocakta görecek doktor yeniden. Aynı gün işitme testi yapilacak. İlk rop muayenesi hastaneden cikmadan, ikincisi de gecen hafta yapildi. Sonuclar temiz gidiyor. Ben de boyunu ve baş çevresini merak ediyorum ama doktorum bunu çok önemsemedigini esasen kiloya odaklandığını söylediği için sabırla bekliyorum.

Durumumuz çok şükür iyi. Kaka, çiş sorunumuz hiç olmadı. Hareketlerini doktoru iyi buluyor. Artık etrafını incelemeye başladı, başını dik tutmaya çalışıyor. Kuvvetli bir bebek. Çok şükür. :)
Bebeklerimiz ayni gibi dogmus. Benim minnosumda 3 kasimda 40 cm boy 29 bas cevresi ule 1500 gr dogdu. Suan 48 cm 3.300 ve 2.5 aylik biraz kilo alimi az. 2 saatte bir 60 cc mama icebiliyor.sizin bebeginiz suan kac kilo?

Bebeklerimiz ayni gibi dogmus. Benim minnosumda 3 kasimda 40 cm boy 29 bas cevresi ule 1500 gr dogdu. Suan 48 cm 3.300 ve 2.5 aylik biraz kilo alimi az. 2 saatte bir 60 cc mama icebiliyor.sizin bebeginiz suan kac kilo?

Analı babalı büyüsün yavrunuz. Doktorla yarın randevumuz var, boy, kilo ve diğer gelişmeleri öğreneceğiz bakalım. Bir de işitme testi yapılacak. Rop muayenesinin de tekrar zamanı geldi. Öğrendiğimde paylaşacağım. Ama tahminim 3000 gr civarı olduğu yönünde. 3 saatte bir 50ml. ile besleniyor oğlum.

Geçen hafta ilk uçak seyahatimizi gerçekleştirdik. Dış ortamla ilk tanışıklığını da yaşamış oldu. Hiç ağlamadı, sıkıntı çekmedi. Alt değişimi ve beslenmesini havaalanlarında saatine uygun olarak yaptık, ne olduğunu anlamadı bile. Bu büyük adımla birlikte birazcık daha büyüdük kısacası.

Ben geceleri 2saatte bir gunduzleri mumkun oldugunca saat basi yada birbucuk saatte bir veriyodum onu gecirmemeye calidiyodum. Her hafta artiriyodum cc degerini. Dr a 50cc yetermi dedigimde dene kucuk kusmalar hatic daha cok icebiliyosa daha cok ver cunku hergecen gun ihtiyacı artiyo demisti. Sen mama veriyorum demişsin anne sutude veriyomusun canim.

Ben geceleri 2saatte bir gunduzleri mumkun oldugunca saat basi yada birbucuk saatte bir veriyodum onu gecirmemeye calidiyodum. Her hafta artiriyodum cc degerini. Dr a 50cc yetermi dedigimde dene kucuk kusmalar hatic daha cok icebiliyosa daha cok ver cunku hergecen gun ihtiyacı artiyo demisti. Sen mama veriyorum demişsin anne sutude veriyomusun canim.
Ben ilk dogum yaptigimda pompayla zorla geldi sütüm surekli sagarak biberonla anne sutu icti. 40 gunlukken tekrar hast yatti cok uzuldum zorlu bir surecti o zaman sutum gitti. Simdi doyurmuyor sutum cok az emziriyorum yine ama 10 dk sonra acliktan agliyor. Allah tekrarini yasatmasin insallah. Bugunlere sukur.
Bizim doktorumuz kilo alimini az buluyor oda saat basi vermemi istiyor ama bu cocugunda bi migde kapasitesi var 60 i bitiremiyor bile. Az zorlayim fazlasi icin kusuyor. Saat basi hayatta icmiyor. Doyunca zaten diliyle biberonu itiyor ve birdaha turmuyor. Kasikla veriyorum mamayi agzinda turuyor falan biraz cadi benim kizim. Uykudan yana da cok sıkıntılı. Kesintisiz yarim saat bile uyumuyor bütün gün. Surekli sallayicam pispislicem 15 dk anca. En derin gece uykusu onada saat 02. Den asagi dalamiyor. Sizin bebek kabul ediyorsa bende olsam saat basi 30 cc de olsa verirdim.

Ben ilk dogum yaptigimda pompayla zorla geldi sütüm surekli sagarak biberonla anne sutu icti. 40 gunlukken tekrar hast yatti cok uzuldum zorlu bir surecti o zaman sutum gitti. Simdi doyurmuyor sutum cok az emziriyorum yine ama 10 dk sonra acliktan agliyor. Allah tekrarini yasatmasin insallah. Bugunlere sukur.
Bizim doktorumuz kilo alimini az buluyor oda saat basi vermemi istiyor ama bu cocugunda bi migde kapasitesi var 60 i bitiremiyor bile. Az zorlayim fazlasi icin kusuyor. Saat basi hayatta icmiyor. Doyunca zaten diliyle biberonu itiyor ve birdaha turmuyor. Kasikla veriyorum mamayi agzinda turuyor falan biraz cadi benim kizim. Uykudan yana da cok sıkıntılı. Kesintisiz yarim saat bile uyumuyor bütün gün. Surekli sallayicam pispislicem 15 dk anca. En derin gece uykusu onada saat 02. Den asagi dalamiyor. Sizin bebek kabul ediyorsa bende olsam saat basi 30 cc de olsa verirdim.
Anlıyorum. Bebegini en iyi taniyan sensin ne dr ne bi baskasinin dedikleri biyerde kitlenip kaliyo en dogrusunu sen deneye deneye buluyosun. Zor gunler gecirmissiniz ama masallah iyi toparlanmissiniz ins cok cok daha iyi olur. Benim oglumda 35 haftalik dogdu ve ememiyodu kuvezde kaldi emmedi derken sutum azdi ve dr mamsel stil tea die bi cay var bitkisel. Fiyati 20 tl. Onu onerdi kendimde kullandim demisti. Ben kullaniyorum belki faydasini gorursun denemek istersen soyleyim dedim

Bide gunde 1lt rezene demleyip iciyorum artik ikisi birden turbo etkisi yapsa gerek sütüm artmistti :) bi dene istersen

Ya mamsel i ben de kullandim hicbi faydasini gormedim ama sut bebege gaz yaomasin diye rezene iciyorum bi etkisi oldu mu anlamadim nasil tukettiniz rezeneyi U umutla06
1litre sicak suyun icine iki yemek kasigi rezene tohumunu atıyorum yarim saat falan demleniyo butun tohumlar dibe cokunce süzüp suyunu iciyorum. Arkadasim bebegine bile veriyo biraz

Peki tesekkur ederim bi de onu deneyelim bakalim bisey daha sorucam o 1 litre demlediginiz cayi ne kadar surede tuketiyosunuz fazla tuketmenin bi zarari yoktur heralde

Peki tesekkur ederim bi de onu deneyelim bakalim bisey daha sorucam o 1 litre demlediginiz cayi ne kadar surede tuketiyosunuz fazla tuketmenin bi zarari yoktur heralde
1lt cayi bir gunde iciyorum ertesi gune kalinca dokuyorum cunku bitki caylari taze tuketilmeliymis. 1lt olmasi gözünü korkutmasin :) iki yemek kaşığı attigimiz icin tadi ağır olmuyo hem su ihtiyacimizi karsiliyo hem süt yapip bebegin gazina iyi geliyomus. Bol süt getirmesi dileğiyle :)

Cumartesi günkü doktor randevusunda boy, kilo ve baş çevresi ölçümlendi. Rotavirüs aşısı yapıldı. Bu hafta karma, zatürre ve verem aşıları zamanımız gelmiş. Boy 50 cm, kilo 2800 gr, baş çevresi 35 cm olarak ölçüldü. Durumlar iyi, beslenme 60ml. ye çıktı. Aynı gün işitme (bera) testi yaptırdık, bu basamaktan geçtik. Kapsamlı işitme testi ise 2 ay kadar sonra yapılacak. Sırada rop muayenesinin 3. sü var. Her şey yolunda çok şükür.

Cumartesi günkü doktor randevusunda boy, kilo ve baş çevresi ölçümlendi. Rotavirüs aşısı yapıldı. Bu hafta karma, zatürre ve verem aşıları zamanımız gelmiş. Boy 50 cm, kilo 2800 gr, baş çevresi 35 cm olarak ölçüldü. Durumlar iyi, beslenme 60ml. ye çıktı. Aynı gün işitme (bera) testi yaptırdık, bu basamaktan geçtik. Kapsamlı işitme testi ise 2 ay kadar sonra yapılacak. Sırada rop muayenesinin 3. sü var. Her şey yolunda çok şükür.
Masallah minmosa. Peki kilosu hakkinda bi yorumda bulundumu doktorunuz. Ben galiba kilosuna com takiliyorum cocugun. Birde ne kadarlik oldu 3 ayi bitti heralde rota asisibyapuldigina gore. Bende subatin ilk haftasi yaptiracagim rotayi ins

Back
X