Premature Bebekler Prematüre bebeklerin doğum kiloları ve gelişimleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi doly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bende aynı şeyleri yazacaktım çok güzel açıklamışsın canım teşekkürler...
bende mama takviyesi yapıyorum.
2 kiloya erişemediği için oğlumun hepatit aşısı yapılmadı.
küvezde sarılık olmaması için fototerapi gördü çok şükür sarılık değil ama doyduğundan emin olmam için sütümü sağıp veriyorum(haa sıksıkta emziriyorum) şu an 50 cc anne sütü ardındanda 30 cc aptamil veriyorum.
maşallah bir hafta oldu toparladı bile.
yarın kontorlümüz var...hayırlısı...

28 haftalık doğum yaptım 1030 gr doğdu.
2,5 ay küvezde kaldı 2800 oldu çıktı..
iki haftadır evdeyiz 3000 kilo oldu kontrole gittik çok iyi dedi doktor.
26 sında 3 aylık olacak kızım....

ben de 28 haftada doğum yaptım. bebeğim 77 gün yoğun bakımda kaldı.şimdi bebeğimin düzeltilmiş yaşı 4,5 ay.çok şükür keyfi yerinde. sabırla bebeklerimizi beslememiz gerekiyor. allah hepimizin yardımcısı olsun.

merhaba arkadaşlar.bende preeklemsi nedeni ile kızımı 34 haftalık 2.160 gr 46 cm doğurdum.ama regl gününe göre 36 haftalıktı.gelişim geriliği yoktu hamileliğimin ilk başından beri 2 hafta küçüktü.doğumdan 6 saat önce ciğer geliştirici iğne vurdular.çok şükür küveze gerek görmedi doktor.bu minik kuş sağlıklı dedi.hemen eve geldik.çıkarken sadece 30 gr vermişti.ama sarılık oldu 1 gece hastanede yattık 2 kiloya düştü.ama şükür ki çıkarken tekrar 2.130 çıkmıştı.2 ay anne sütü alabildi göğüs problemim vardı.zaten doğar doğmazda süt gelmediği için mama verdiler alıştı cadı biberona çok çok geliyordu.ne yapsın benim memeyi:)zaten ucuda yok ememiyor.hep kio problemi yaşadık.şuan 10 aylık ama 7.300 gr.doktorumuz daha bu kadarken hiperaktif teşhisi koydu.1 dakikayı geçtim 1 saniye yerinde tutamıyoruz.şükür ki yememizde sorun yok.artık evde ne pişirirsem veriyorum:)keçi sütüde veriyorum ama kızlar tavsiye etmem keçi gibi inatçı oluyorlar:):):)gelişiminde şükürki problem yok.alkış yapıyor büyük küçük erkek kız kimi görse gel gel diye çağırıyor.bana kızınca ehhh diyor.heryere tırmanıyor.düşmeside cabasıyorganı yüzüne kapatıp de eee diyor:):):)hiç üzülmeyin inanın toparlıyorlar benimki hareketli olmasa kiloda alacakta.gören 10 aylık diyemiyor:):):)olsun kızlar sağlıklı olsunlarda kilo problem değil..allah yardımcınız olsun..benimde:):):)

kızım 5 kiloya yaklaştı ama oğlum 4.600 gr..kızım çok sakin,oğlum çok hareketli...

3 kiloyu gördük.
10 eylülde doğması gerekiyordu bu gün 13 eylül.
düzeltilmiş yaştan bahsediyorsunuz.
yani benim bebeğim şu an 3 günlük mü oluyor ?
normalde 43 günlük....

3 kiloyu gördük.
10 eylülde doğması gerekiyordu bu gün 13 eylül.
düzeltilmiş yaştan bahsediyorsunuz.
yani benim bebeğim şu an 3 günlük mü oluyor ?
normalde 43 günlük....

evet canım tam dediğin gibi senin kızın şuan düzeltilmiş 3 günlük :))

benim kızım 32 haftalık 1.5 kilo doğdu şu an 10 aylık 7.5 kilo. bunada şükür yapacak bişey yok. ilkin iyi kilo alıyorlarda 6 aydan sonra biraz zor alıyorlar:1no2:

benim kızım 32 haftalık 1.5 kilo doğdu şu an 10 aylık 7.5 kilo. bunada şükür yapacak bişey yok. ilkin iyi kilo alıyorlarda 6 aydan sonra biraz zor alıyorlar:1no2:

Benim kızımda 31 haftalık 1580 gr doğdu en son düzeltilmiş 2, 5 aylıkken 5800 olmuştu şimdi düzeltilmiş 4,5 aylık oldu haftaya doktor kontrolümüz var bende merak ediyorum kilosunu. Senin 10 aylık demişsin düzeltilmişmi dogum ayına göremi bu 7.5 kilo sağıklıysa kilo önemli deil ama ek besinde neler veriosun iştahı nasıl merak ettim biraz iştahsız sanırım..

Son düzenleme:

cnm bende 30 haftalık 1180 gr.bi erkek bebek dünyaya getirdim şu an düzeltilmiş 5 ay 20 günlük kilosu 7000 gr.boyuda 40 cm.doğmuştu şu an 62 cm.ama baş çevresi 39 cm.bana biraz küçük geliyo sağlık ocağındaki hemşire çok normal olduğunu söledi ama internette 4 aylık bebeklerin ortalama baş çevresinin 40,5 cm.olduğu yazıyo burdan bi prematüre annesi arkadaşımda aynısını söledi o yüzden biraz endişeleneyorum aslında görünüş olarak ve fiziksel ve ruhsal açıdan şu an çok normal bi bebek ama yinede bebeişler küçük doğunca her an yine bi sorun yaşanacakmış gibi geliyo insana.umarım senin bebişinde iyi gelişmiştir sağlıklarıda yerinde olsunda zayıf olsunlar hiç önemli deil bence

5 hafta erken prematüre bir bebek olarak 3,4 kilo doğmuşum. Annem hiç sorun yaşamamış

Son düzenleme:
5 hafta erken prematüre bir bebek olarak 3,4 kilo doğmuşum. Annem hiç sorun yaşamamış

iyi de sen doğum haftana göre prematüre sayılmazsın ki güzelim :) kilon da iyiymiş zaten maşallah... 36. hafta gayet iyi yani..Annenin hiç bir sorun yaşamaması gayet doğal o açıdan..

Son düzenleme:
benim bebeğimde 35+5 te dünyaya geldi preaklampsiden dolayı. 1 hafta küvözde kaldı enfeksiyondan dolayı. 2140 gr doğdu şu anda 3 aylık ve kilosu 5300 gr.

Herkese merhaba,aranıza yeni katıldım,ben de çok ağır bir preaklamsi geçirdim bebeğim 30 haftalık 1.340 gr doğdu 1 gün daha gecikseydik ikimizde hayatta olmicaktık 20 gün küvezde kaldı bebeğim.ben de 1 hafta yoğum bakımda,tansiyonumu çok zor kontrol altına aldılar,yüksek tansiyondan dolayı bebeğimin miğdesine giden boruda delik oluştu 2 günlük ameliyat oldu 1.200 gr düştü,çok zor günler geçirdik ama şimdi ikimiz de çok iyiz,sıkı bir doktor takibinde olursan eminim ki tekrar anne olabilirsin,allahtan ümit kesilmez,allah hiç kimseye evlat acısı göstermesin.

Evet benim bebeğim de 15 gündür iştahsiz ben de mama ile besliyorum 30 haftalık doğdu şu an 3,5 aylık 3,500 gr 15 gün önce doktorum mamasını değiştirmemi söyledi ama nedense bunu pek sevmedi, 2 - 2,30 saatte bir 50 cc içiyor oysa ki en az 60 -70 içmesi lazım,,az ve sık besle bence,bu dönemleri de atlatıcaklar inşallah,.

maaşallah kiloları iyi ,allahın izniyle evine bi kavuşsunlar daha iyi kilo alacaklar hastane ortamında sen de onlarla ilgilenemiyorsun düzene girecekler evde ve göreceksin çok iyi olucaklar.

benım oglumda 34 haftalık 1.700 gr dogdu hastanede hıc kalmadık
Duzeltılmemış yasıyla yazıyorum
1 aylıkken 3.200
2 aylıkken 4.300
3 aylıkken 5.500 du
1 yasına 9 kıloyla 2 yasına 12 kıloyla 3 yasına 13.500 le gırdı aslında 15 kıloyla gırebılırdı fakat dogum gununden 3 ay once hastalandı 11.500 dustu saglıklı olsunlarda takmıyorum hıc
Fakat benım oglum cok cok hareketlı oyuzden kılo alımı azaldı.duzeltılmemıs yasıyla 9 aylıkken yurudu 10 aylıkken kosuyordu resmen 11 aylıkken koltukların ustunden asagıya atlıyordu dusunun.cok erken konusup ögrendı herseyı drumuz 2 yasındayken zeka testı ıstetı yapıldı 4 yasında cıktı belkı sıze moral olur sakın uzulmeyın dert etmeyın hepsı buyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…