Canım sağlıkla büyüt bebeğini inşallah..Muhtemelen bebeğin şuan emmiyordur sağıp biberonla veriyorsun değil mi ? 3 kiloya ulaşıncaya kadar mutlaka 5 dk bebeğini göğsüne tuttur ne kadar çıkıyorsa sütün mutlaka sağ ve içir. Ama çok azsa yani günlük alması gereken cc nin altındaysa eğer doktoruna danışarak pematüre bebekler için özel mamalar ( milupanın prematil diye bir maması) var ondan başlayıp günde bir iki öğün takviye yapabilrsin. Ama mutlaka sağmayı ihmal etme düzenli sağ 3 saatte bir 15 er dk. Benimde bi dönem azalır gibi oldu ama şimdi sadece anne sütüyle besliyorum emdikçe süt çoğalıyor..Hatta azaldığı dönem kızım aç kalcak kilo alamayacak diye 2 kutu mamada bitirmiştim...
3 kiloyu gördük.
10 eylülde doğması gerekiyordu bu gün 13 eylül.
düzeltilmiş yaştan bahsediyorsunuz.
yani benim bebeğim şu an 3 günlük mü oluyor ?
normalde 43 günlük....
benim kızım 32 haftalık 1.5 kilo doğdu şu an 10 aylık 7.5 kilo. bunada şükür yapacak bişey yok. ilkin iyi kilo alıyorlarda 6 aydan sonra biraz zor alıyorlar:1no2:
Benim kızımda 31 haftalık 1580 gr doğdu en son düzeltilmiş 2, 5 aylıkken 5800 olmuştu şimdi düzeltilmiş 4,5 aylık oldu haftaya doktor kontrolümüz var bende merak ediyorum kilosunu. Senin 10 aylık demişsin düzeltilmişmi dogum ayına göremi bu 7.5 kilo sağıklıysa kilo önemli deil ama ek besinde neler veriosun iştahı nasıl merak ettim biraz iştahsız sanırım..
5 hafta erken prematüre bir bebek olarak 3,4 kilo doğmuşum.Annem hiç sorun yaşamamış
kızım 5 kiloya yaklaştı ama oğlum 4.600 gr..kızım çok sakin,oğlum çok hareketli...
ikisi de 6 kilo civarı oldular..Küsuratları aklımda değil şu an
premature anneleri merhaba sizlere bir seysormak istiyorum.ben 4ay once preaklampsiden 26haftalik bebegimi kaybettim.yeniden hamile kalmak istiyorum ama cok korkuyorum okadar minik bebekler dogurmussunuz ki bu bana bir umutmu olmali acaba sizlere simdi sormak istiyorum nicin erken dogum yaptiniz benim gibi birsey yasayipta surekli kontrolltindami olup bebeginizi kucaginiza akdiniz morale ve destegecok ihtiyacim var.simdiden tesekkuRLER
Evet benim bebeğim de 15 gündür iştahsiz ben de mama ile besliyorum 30 haftalık doğdu şu an 3,5 aylık 3,500 gr 15 gün önce doktorum mamasını değiştirmemi söyledi ama nedense bunu pek sevmedi, 2 - 2,30 saatte bir 50 cc içiyor oysa ki en az 60 -70 içmesi lazım,,az ve sık besle bence,bu dönemleri de atlatıcaklar inşallah,.bayanlar sizde bebeklerde yedirme sorunu yaşıyormusunuz? benim bebegim emmedi biberonla beslemeye çalışıyorum..ozellıkle son 10 gundur yedirmek cok zorlaştı..ancak ayakta dolasırken yedirebiliyorum.32 haftalık dogdu ve su anda 4.5 aylık
maaşallah kiloları iyi ,allahın izniyle evine bi kavuşsunlar daha iyi kilo alacaklar hastane ortamında sen de onlarla ilgilenemiyorsun düzene girecekler evde ve göreceksin çok iyi olucaklar.gecen hafta 32 haftalıkken ıkızlerım dogdu.1630 ve 1660 gr dogdular kılo kaybettıler 1500e ındıler.5 gundr anne sutu goturuyoeum.bırı 1640 oldu.dıgerı almıyor.bugun 20 gr almıs 1540 olmus.oylece yatıyolar .besıklerı bos.ne cok uzuluyorum .ıyı olurlarmı allahım yardım et sen bıze
maşallah onlara
benim evdeki bebeğim düzeltilmiş 2 haftalık 3500gr hastanedeki 2800greyvahedigeldismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?