Premature Bebekler Prematüre bebeklerin doğum kiloları ve gelişimleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi doly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar merhaba..benim oğlum 27 haftalık 900 gr doğdu. iki aya yakın yoğun bakımda kaldı. düzeltilmiş 26 günlük. 4 kilo 52 cm. sütüm yoğun bakım günlerinde kesildiği için mamayla besliyorum ben.

kizlarim 34+4 de sezeryanla dogdular.dolasim bozuklugundan vucudum sistigi icin 3 martta erken dogum yaptim.kizlarimdan biri 3.040 digeri 2.840 dogdu allaha sukur.vucut isilari dusuk oldugu icin 37 derece sabitlenmis sicacik yatakta yatti kuzucuklarim 2 hafta kaldik hastanede. problem olmamasina ragmen cok zor gunlerdi.allaha sukur hicbir problemimiz olmadi.2 gun once ikiside 3.850 53 cm bas cevresi 36 .

arkadaşlar selam aranıza yeni katıldım.
prematüre bebek annesi olmayı sadece yaşayan bilir,bebeğim temmuz 2009 doğumlu şu anda 9 aylık,1ay öncesine dek yolundaydıı gelişimi ama babamızdan grip bulaştı ve bebişim önce bronşitten sonra rotavirüsten 8 gün yattı doktor gözetiminde,şimdi çıktık iyiyiz ama kilo kaybı yaşadık,sizlere tavsiyem bebeklerinizi mutlaka sakının çünkü inanılmaz açıklar mikroplara karşı.Ve inancınızı yitirmeyin,büyürken o kadar şaşırıyorsunuzki eski giysilerine baktıkça:)

hanımlar hiç üzülmeyin kızım 24 haftalıkdoğdu 700gr ağirlığında boy 30cmdi 60 gün küvezde kaldı 1 550gramdı eve geldiğinde ilk 2 senemi çok kötü geçirdim ve emme yapmadı biberonu bile şimdi 4 yaşına basıcak görseniz asla pramatüre demessinizyanlız gözümüzde problem var onada cok şükür gözlükle görüyo inanın cok zeki oluyolar
zamanla sizde görüp yaşıyacaksınız sevgiler

merhaba arkadaşlar allah hepimize sabır versin..ben 26 mayıs 2010 da doğum yaptım 28 hafta 6 gün lük 1030 gr 36 santim boyu bugün 11 gün oldu küvezde yatıyor çok korkuyorum dua edin kızıma çabucak iyleşsin.....

delm hiç üzülme.ınş ii olacak benim bebeğim de 27 haftalık doğdu.1130 g ve 37 cm.şimdi 6 kilonun üzerinde 5.5 aylık filan.Seninki de hemencecik büyür bak görürsün...

oooooooo harıka canım ınş az kalmışşş gelmesıne .....sen yap hazırlıgını

bugün bebeğimi kucağıma verdiler çok heycanlandım ve mutlu oldum bebeğim gayet iyi arkadaşlar çok tatlı bişey ya sapsarı bişey:)

çok güzelsiniz ikinizde Allah bağışlasın...

arkadalar KANDıLıNıZ MÜBAREK OLSUN bu gece dualarımız bütün bebeklerimize gelsin...ALLAH onların yanında....

Delm maşallah bebişine ve sana ikiniz de çok tatlısınız.inşallah biran önce eve gelir senle beraber bebişin.bu gece tüm dualarım yavrusuna kavuşmayı bekleyen anneler ve kuzucukları için.

arkadaşlar merhaba benim bebeklerimde 34 haftalık dogdular 1800 ve 2000 ve şimdi ikiside 11 kg ve 9 aylıklarr..hiç küvozde kalmadılar..belki size morel olurrr

Allah hepinizin bebeklerini analı babalı güzel bir şekilde büyütsün :) Ben daha ne anne oldum ne de evlendim. :) Ama buraya yazmak istedim. Ben de prematüre doğmuşum. Sene 1993 :) Tam 6 aylık , 1300 gram. Santim olarak boyu bilmiyorum ama 45 gün falan küvözde kalmışım. Kimse inanmıyormuş yaşayacağıma , kimse de kucağına almıyormuş , neredeyse bırakıp gidecekmiş herkes, o derece yani :) Çok fena geçmiş o ilk 1-2 yıl. Ama sonunda düzelmişim.Doktorlar falan da şaşırmış.Halen de o doktorumla görüşürüm hala nasıl yaşadığına inanamıyorum diye tepkiler verir. :)
Paylaşmak istedim , erken doğum yapıp üzülen annelere . Derdi veren Allah , dermanı da veriyor işte. :)

Bebeklerinizle mutlu bir ömür dilerim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…