merhaba arkadaslar bende 2 hafta once ikizlerimi dogurdum suan hastanedeler halen.....32 haftalik dogdular...biri 1600 oburude 1400 dogdu.....150 gram kadar verdiler ama bir haftadir kilo geri almaya baslamislardi........bebeklerimi iki gunde bir tartiyorlar ve bugun tartiklarinda ikizlerimden biri 2 gunde 60 gram tekrar vermis sizce bu kotuye bir isaretmi yoksa tekrar kilo almaya baslarmi(
Öncelikle gözün aydın canım Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü eder inşallah.. Şuan ki endişelerin çok normal benim kızım 31 haftalık doğmuştu 25 gün küvözde kaldı her gün onu görmeye gittiğimde gözüm direk dosyasındaki tartısına takılırdı.. Bir gün 25 gr alırdı çok sevinirdim ertesi gün bakardım 30 gr birden vermişş kendi kendime telaşa kapılırdım. Bu böyle taburcu olana kadar devam etti. Yani bu şekilde alıp vermeleri çok normal mesela benim kızım biberonla beslenmeye başladığında aldı verdi aldı verdi çünkü çok güçsüzdü ve enerji kaybediyordu anlıyorsun değilmi. bunları yaşıyorlar ama atlatıyorlar şimdi kızım düzletilmiş 2.5 aylık 5, 800 oldu şükürler olsun...Bir an önce kucağına alırsın sende inşallah..
tskler canim bilgilerin icin...allah kizina uzun omurler versin............benim bebeklerim siringayla agizdan besleniyorlar ve cok az kilo aliyorlar.. dun emdirmeye calistim ama ememiyorlar....35 haftalik oldular ama kilolari 1.700 ve 1.600( acaba nezaman emmeye baslarlar?? belki ozaman kiloda cok alirlar (
canım sabırlı olmalısın,seninle durumumuz hemen hemen aynıymış.bundan 3 ay öncebende aynı şeyleri yaşamıştım.benim bebeklerimde 37.haftaya gelmişlerdi ama emmiyorlardı.çünkü küvözde şırıngaya alışmışlardı,hatta doktorumuz bunlar tembel oldu diyordu:).sonra eve çıktık,birisi yavaş yavaş emmeye başladı ama diğeri hiç emmedi.taki üç gün öncesine kadar.o gün ne olduysa oldu ve deli gibi emmeye başaldı.şimdi sürekli emmek istiyor,biberonu sevmiyor bu seferde.valla napıcamı şaşırdımbilmiyorumkismileşu anda iki buçuk aylık olduk,düzeltilmiş 28 günlük.doktor kilolarının iyi olduğunu söylüyor.
tskler canim bilgilerin icin...allah kizina uzun omurler versin............benim bebeklerim siringayla agizdan besleniyorlar ve cok az kilo aliyorlar.. dun emdirmeye calistim ama ememiyorlar....35 haftalik oldular ama kilolari 1.700 ve 1.600( acaba nezaman emmeye baslarlar?? belki ozaman kiloda cok alirlar (
Canım şuan emmek için henüz çok küçükler daha emme refleksleri yeni gelişiyor yeni öğreniyor yani emmeyi , ben 3 kilo olana kadar sadece 5 dk emzirip mutlaka biberonla alması gereken cc yi içiriyodum, Zaten kendisi güçlendikçe daha güzel tutuyor ve emiyor.Bir de biberona alışınca göğsünü tutmaz diyorlardı kızım hiç öyle yapmadı 3 aya yakın sürekli biberonla beslenmesine rağmen şuan sadece emziriyorum beni hiç bırakmadı şükür.. Gaz probleminden bahsetmişsin aynısını bizde yaşadık sürekli ıkınır kıpkırmızı olurdu eskisi kadar olmasada devam ediyor gaz sancıları, enerji kaybına uğrarmı bilmiyorum. Benim kızımda hastanede öyleydi taburcu olduktan sonra kilo almaya başladı ne kadar güzel bakılsada hastane ortamı sonuçta , takma kafana biberona geçince hem kilo vericek hem kilo alıcak alışana kadar...
verdigin bilgiler icin cok saol canim.....artik sabirli olmaya calisicam yoksa iyce piskolojim bozulucak.......peki senin kizin kac haftalikken biberona basladi????
öncellikle yüce rabbim bütün bebekleri annelerine bağışlasın,kimseyi evladıyla sınamasın,
ben 21.02.2010 tarihinde eklemsi nöbeti geçirerek 28 haftalık bebeğimi doğum yapmak zorunda kaldım.
900 gr doğdu ,doktorlar hiç ümit vermediler,yaşamaz dediler ama rabbim çok büyük onu bana bağışladı,ciğerleri gelişmediği için 40 gün makinede kaldı toplam 3 ay hastanede yattı çok badireler atlattı,sürekli enfeksiyon kaptı ,çok mücadele etti yaşamak için çok şükür başardı o minicik şey direndi
2.500 gr dı eve çıktığımızda şimdi takvim yaşı 5 ay 18günlük düzeltilmiş yaş 3 aylık,4 kilo ,55 cm
kilosu düşük mamasını rahat yiyemiyor ,sürekli genzine kaçırıyor ve kusuyor ,ama sağlıklı bir bebek çok hareketli ,bizleri takip ediyor ,bilinçli gülüyor ,şimdi bir nesneyi uzattığımız zaman tam başaramazsada tutmaya çalışıyor doktor ek besine geçişde hızlı kilo alır ömenli olan sağlığı diyor genelde mutlu bir bebek ,şu anda tek sıkıntısı gaz problemi
yaklaşık 2 aydır evdeyiz ,güne onun gülüşüyle başlamak süper bir duygu anlatılamaz yaşanır küvezde bebeğinin yolunu gözleyen anneler ümidinizi hiç yitirmeyin,dualarım sizinle dilerim en kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrularınızı =)
32 + 4 de doğum yaptığımda kızım 1.780 gr 43 cm,oğlum 1.650 gr 42 cm di..
Şu an kronolojik olarak 2,5 aylıklar,düzeltilmiş olarak henüz 19 günlükler...
kızım şu an 4.350 gr,oğlum 4.120 gr..ikisinin de boyu 53 cm..
herkeze selamlar 31.haftada doğum yaptım bebeğim 28 gün kuvezde kaldı şu an anne sütü ile besleniyor ama sütüm yetersizne yapmam gerekiyor .yardımcı olursanız sevinirim
herkeze selamlar 31.haftada doğum yaptım bebeğim 28 gün kuvezde kaldı şu an anne sütü ile besleniyor ama sütüm yetersizne yapmam gerekiyor .yardımcı olursanız sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?