Premature Bebekler Prematüre bebeklerin doğum kiloları ve gelişimleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi doly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba kızlar bende 09-07-2010 tarihinde 28 haftamın bittiği gün 2 erkek bebek doğurdum.
1050 ve 1150 gr ağırlığındaydılar şimdi 1050 gr olan bebeğim 1030gr anne sütü almıyor solunum cihazına bağlı kendi nefes alamıyor ciğerlerinde problem var 1150gr olan bebeğim 1190 oldu kendi oksijen desteğiyle nefes alabiliyor anlattıklarınızı okudumda moral oldu.Allah büyüdüklerini görmeyi nasip etsin çok küçükler inşallah yaşarlar ne zor bir durum insanda ne psikoloji ne sabır kalıyor rabbim cümlemize ve bebeklerimize yardım eder inşallah

merhaba arkadaslar bende 2 hafta once ikizlerimi dogurdum suan hastanedeler halen.....32 haftalik dogdular...biri 1600 oburude 1400 dogdu.....150 gram kadar verdiler ama bir haftadir kilo geri almaya baslamislardi........bebeklerimi iki gunde bir tartiyorlar ve bugun tartiklarinda ikizlerimden biri 2 gunde 60 gram tekrar vermis sizce bu kotuye bir isaretmi yoksa tekrar kilo almaya baslarmi (

Öncelikle gözün aydın canım Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü eder inşallah.. Şuan ki endişelerin çok normal benim kızım 31 haftalık doğmuştu 25 gün küvözde kaldı her gün onu görmeye gittiğimde gözüm direk dosyasındaki tartısına takılırdı.. Bir gün 25 gr alırdı çok sevinirdim ertesi gün bakardım 30 gr birden vermişş kendi kendime telaşa kapılırdım. Bu böyle taburcu olana kadar devam etti. Yani bu şekilde alıp vermeleri çok normal mesela benim kızım biberonla beslenmeye başladığında aldı verdi aldı verdi çünkü çok güçsüzdü ve enerji kaybediyordu anlıyorsun değilmi. bunları yaşıyorlar ama atlatıyorlar şimdi kızım düzletilmiş 2.5 aylık 5, 800 oldu şükürler olsun...Bir an önce kucağına alırsın sende inşallah..

tskler canim bilgilerin icin...allah kizina uzun omurler versin............benim bebeklerim siringayla agizdan besleniyorlar ve cok az kilo aliyorlar.. dun emdirmeye calistim ama ememiyorlar....35 haftalik oldular ama kilolari 1.700 ve 1.600 ( acaba nezaman emmeye baslarlar?? belki ozaman kiloda cok alirlar (

bende 20 mayısta 33 haftalıkken preeklampsi nedeniyle doğuma alındım.bebeklerimden biri 1660,diğeri 1990 gr.doğdular.önce kilo kaybettiler.3 hafta küvözde kaldılar,çıktıklarında ikiside 2 kiloydu.şu anda düzeltilmiş 28 günlükler ve 9 gün önce tartılmıştık en son ikiside 4,500 olmuşlardı.ama bir kaç gündür bir tanesi pek birşey yemiyor,sadece emmek istiyor ama o da yetmiyor tabii.sıcaklardan galiba ama bu durum beni çok üzüyor.diğeir gayet iyi,sorunumuz yok Şükür.

canım sabırlı olmalısın,seninle durumumuz hemen hemen aynıymış.bundan 3 ay öncebende aynı şeyleri yaşamıştım.benim bebeklerimde 37.haftaya gelmişlerdi ama emmiyorlardı.çünkü küvözde şırıngaya alışmışlardı,hatta doktorumuz bunlar tembel oldu diyordu:).sonra eve çıktık,birisi yavaş yavaş emmeye başladı ama diğeri hiç emmedi.taki üç gün öncesine kadar.o gün ne olduysa oldu ve deli gibi emmeye başaldı.şimdi sürekli emmek istiyor,biberonu sevmiyor bu seferde.valla napıcamı şaşırdımbilmiyorumkismileşu anda iki buçuk aylık olduk,düzeltilmiş 28 günlük.doktor kilolarının iyi olduğunu söylüyor.

kafama takilan biri dogru durust kilo almiyor sanirim gazi cok var ve o yuzden dogru durust uyumuyor cok enerji kaybediyor buda kilo almasini engelliyor......emmeye baslamasini sabirsizlikla bekliyorum belki ozaman kilo alirlar (

Canım şuan emmek için henüz çok küçükler daha emme refleksleri yeni gelişiyor yeni öğreniyor yani emmeyi , ben 3 kilo olana kadar sadece 5 dk emzirip mutlaka biberonla alması gereken cc yi içiriyodum, Zaten kendisi güçlendikçe daha güzel tutuyor ve emiyor.Bir de biberona alışınca göğsünü tutmaz diyorlardı kızım hiç öyle yapmadı 3 aya yakın sürekli biberonla beslenmesine rağmen şuan sadece emziriyorum beni hiç bırakmadı şükür.. Gaz probleminden bahsetmişsin aynısını bizde yaşadık sürekli ıkınır kıpkırmızı olurdu eskisi kadar olmasada devam ediyor gaz sancıları, enerji kaybına uğrarmı bilmiyorum. Benim kızımda hastanede öyleydi taburcu olduktan sonra kilo almaya başladı ne kadar güzel bakılsada hastane ortamı sonuçta , takma kafana biberona geçince hem kilo vericek hem kilo alıcak alışana kadar...

verdigin bilgiler icin cok saol canim.....artik sabirli olmaya calisicam yoksa iyce piskolojim bozulucak.......peki senin kizin kac haftalikken biberona basladi????

öncellikle yüce rabbim bütün bebekleri annelerine bağışlasın,kimseyi evladıyla sınamasın,
ben 21.02.2010 tarihinde eklemsi nöbeti geçirerek 28 haftalık bebeğimi doğum yapmak zorunda kaldım.
900 gr doğdu ,doktorlar hiç ümit vermediler,yaşamaz dediler ama rabbim çok büyük onu bana bağışladı,ciğerleri gelişmediği için 40 gün makinede kaldı toplam 3 ay hastanede yattı çok badireler atlattı,sürekli enfeksiyon kaptı ,çok mücadele etti yaşamak için çok şükür başardı o minicik şey direndi
2.500 gr dı eve çıktığımızda şimdi takvim yaşı 5 ay 18günlük düzeltilmiş yaş 3 aylık,4 kilo ,55 cm
kilosu düşük mamasını rahat yiyemiyor ,sürekli genzine kaçırıyor ve kusuyor ,ama sağlıklı bir bebek çok hareketli ,bizleri takip ediyor ,bilinçli gülüyor ,şimdi bir nesneyi uzattığımız zaman tam başaramazsada tutmaya çalışıyor doktor ek besine geçişde hızlı kilo alır ömenli olan sağlığı diyor genelde mutlu bir bebek ,şu anda tek sıkıntısı gaz problemi
yaklaşık 2 aydır evdeyiz ,güne onun gülüşüyle başlamak süper bir duygu anlatılamaz yaşanır küvezde bebeğinin yolunu gözleyen anneler ümidinizi hiç yitirmeyin,dualarım sizinle dilerim en kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrularınızı =)

verdigin bilgiler icin cok saol canim.....artik sabirli olmaya calisicam yoksa iyce piskolojim bozulucak.......peki senin kizin kac haftalikken biberona basladi????

benim kızımın solunum problemi felan olmadığı için ikinci hafta biberonla beslenmeye başladı,yani 32. haftanın sonunda , zaten hastane de doğru düzgün kilo alamadı her sorduğumda biberonla besleniyor normal diyorlardı, çok enerji harcadığı için kilo verirmiş haftası ilerledikçe kilo alımıda düzeldi..

maşallah bebeğine canım

32 + 4 de doğum yaptığımda kızım 1.780 gr 43 cm,oğlum 1.650 gr 42 cm di..
Şu an kronolojik olarak 2,5 aylıklar,düzeltilmiş olarak henüz 19 günlükler...
kızım şu an 4.350 gr,oğlum 4.120 gr..ikisinin de boyu 53 cm..

maşallah sizede güzel toparlanmışlar annesi

herkeze selamlar 31.haftada doğum yaptım bebeğim 28 gün kuvezde kaldı şu an anne sütü ile besleniyor ama sütüm yetersiz ne yapmam gerekiyor .yardımcı olursanız sevinirim

herkeze selamlar 31.haftada doğum yaptım bebeğim 28 gün kuvezde kaldı şu an anne sütü ile besleniyor ama sütüm yetersiz ne yapmam gerekiyor .yardımcı olursanız sevinirim

canım eğer sütün yetmiyorsa hemen mama takviyesine başlamalısın ya da süt artırıcı besinleri,çayları tüketmelisin.bizim bebeklerimizin gelişimi için en önemli şey kilo almaları.

canım benim benimde aynı durumda bebğim şuan düzeltilmiş 2 aylık ama hastanede 45 gün kaldığımız için sütümüz azala azala çok az kaldı hatta şuan 5 - 10 ccc anca geliyo amma pes etmiyırum her beslenmeden önce emziriyorum ve kuvvettli çekeceği ve sütümün geleceği günleri ümitle ve sabırla bekliyorum sende bol bol emzir yetmediği yerde göğsünde hiç süt kalmadığına emin olunca mama ver çünkü ilk zamanlardaki gelişimleri çok önemli hatta bu siteyi ayrıntılı incelersen bazıları hiç emzirmeyip sağarak
sütlerini vermişler bence bebişin doymuyorsa mecbursun o kuvettli çekmeye başlayıncaya kadar mama vermeyeki bir an önce gelişsin sende düzenli beslen tabiki bol su süt bulgur ve hoşav türü şeyler yeki artsın yoksa sonun benimki gibi olur çok dikkatli ol bide her 3 satte bir emzir yada sağ eğer emziriyosan sonrasında yinede göğsünü mutlaka sağ bu da artırıyo yardımcı olabilmişimdir inşallah

Canım sağlıkla büyüt bebeğini inşallah..Muhtemelen bebeğin şuan emmiyordur sağıp biberonla veriyorsun değil mi ? 3 kiloya ulaşıncaya kadar mutlaka 5 dk bebeğini göğsüne tuttur ne kadar çıkıyorsa sütün mutlaka sağ ve içir. Ama çok azsa yani günlük alması gereken cc nin altındaysa eğer doktoruna danışarak pematüre bebekler için özel mamalar ( milupanın prematil diye bir maması) var ondan başlayıp günde bir iki öğün takviye yapabilrsin. Ama mutlaka sağmayı ihmal etme düzenli sağ 3 saatte bir 15 er dk. Benimde bi dönem azalır gibi oldu ama şimdi sadece anne sütüyle besliyorum emdikçe süt çoğalıyor..Hatta azaldığı dönem kızım aç kalcak kilo alamayacak diye 2 kutu mamada bitirmiştim...

bende 36. haftada doğum yaptım ama sanırım çok şanslıydık ki
oğlum 3.060 gram ve 49 cm doğdu hiç küvezde de kalmadı
gerçi dopumdan önceki 10gün boyunca tedavi gördüm bebeğin gelişmesi için

34+1 doğum yaptım.1910 gr doğdu.
13 gün küvezde kaldı.
bebeğim bu gün 17 günlük.
yarın kontrolümüz var bakalım gelişmesi nasıl....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…