inşallah bunlara gerek kalmaz 36 yı görürüz.İlk doğumum 28 haftayı, etkisi olmaz mı, çocuğum orada 3 ay kuvezde yoğun bakımda kaldı. Normal bir hastanede yasamazdi zaten.
Ben de ikiz doğurdum ciğer geliştirici doğumdan 1 gün önce vurulmuştu.Yok canım ikiz gebeyim.
Lütfen bi doktora daha danışın. Pek mantıklı gelmedi fikirleri, elbette işin uzmanı o ama uygulanan rutinin çok çok dışında.
Endol ilacından günde 4 tane veriliyormus bana 2 tane verdi bu az bir kıvamda azaltacak dedi. zaten bu Aral beye de tek bir doktor gözetiminde olmamak için gidiyordum. bir 3. doktora geçsem iyi olabilir. doktor öneriniz var mı?Lütfen bi doktora daha danışın. Pek mantıklı gelmedi fikirleri, elbette işin uzmanı o ama uygulanan rutinin çok çok dışında.
tam 33 de mi doğurdunuz. Peki kaç gün küvezde kaldılar? Çocukları küvezde bırakıp eve eli boş gitmek de zor bir durum neler yaşadınız sütünüzü etkiledi mi?Ben de ikiz doğurdum ciğer geliştirici doğumdan 1 gün önce vurulmuştu.
Evet 33+1 de doğurdum. 1 ay kaldılar kuvozde kuvoz bebekten bebeğe değişir benimkiler çok küçüktü ondan. Benle doğurup daha erken çıkanlar oldu hastaneden. Sizin ilk mi olacak dogum? Sütünüzü etkilemez etkilemesine izin vermeyin. zor ama geçecek diye dusunun. HAstanede olmalarını dert Etmedim hiç çünkü emin ellerdeydiler. Ben evde onlara bakamazdim. Burundan beslenmeleri gerekiyordu. Belki sizin bebekler hiç kalmayacak ya da 1 haftada çıkacaklar en fazlatam 33 de mi doğurdunuz. Peki kaç gün küvezde kaldılar? Çocukları küvezde bırakıp eve eli boş gitmek de zor bir durum neler yaşadınız sütünüzü etkiledi mi?
Eve eli boş gitmek falan diye dramatize edip kendinizi üzmeyin, sonuçta hastanede kalmak onların sağlığı için gerekli. Kuvezde kalırlarsa sütünüzü sağıp götürüyorsunuz. Üzüntü, uykusuzluk size de sütünüze de iyi gelmez.tam 33 de mi doğurdunuz. Peki kaç gün küvezde kaldılar? Çocukları küvezde bırakıp eve eli boş gitmek de zor bir durum neler yaşadınız sütünüzü etkiledi mi?
evet ilk hamileliğim tüp bebek ile 4. denemede olduEvet 33+1 de doğurdum. 1 ay kaldılar kuvozde kuvoz bebekten bebeğe değişir benimkiler çok küçüktü ondan. Benle doğurup daha erken çıkanlar oldu hastaneden. Sizin ilk mi olacak dogum? Sütünüzü etkilemez etkilemesine izin vermeyin. zor ama geçecek diye dusunun. HAstanede olmalarını dert Etmedim hiç çünkü emin ellerdeydiler. Ben evde onlara bakamazdim. Burundan beslenmeleri gerekiyordu. Belki sizin bebekler hiç kalmayacak ya da 1 haftada çıkacaklar en fazla
Evet yeterki sağlıklı olsunlar sonuçta bizden daha iyi bakılacak hastanede.Eve eli boş gitmek falan diye dramatize edip kendinizi üzmeyin, sonuçta hastanede kalmak onların sağlığı için gerekli. Kuvezde kalırlarsa sütünüzü sağıp götürüyorsunuz. Üzüntü, uykusuzluk size de sütünüze de iyi gelmez.
O zaman hiç sıkıntı yapmayın. Benim evde bekleyen çocuğum vardı ben onu da kafaya takiyordum. Üzülecek hiçbir şey yok. Sütünüzü sagacaksiniz gotureceksiniz zaten belki de hastanede onlarla kalma imkanınız olabilir. Anne misafirhanesi oluyor bazilarinda bizde vardı mesela ama korona yoktu o zaman Türkiye'de. Şimdi nasıl olur bilmiyorum. Belki de bebekler kalmayacak bile hastanede. Düşünerek bu günleri zehir etmeyin kendinize. Güzellikle saglikla zamanında gelirler inşallahevet ilk hamileliğim tüp bebek ile 4. denemede oldu
inşallah canım güzel düşüncelerin için teşekkür ederimO zaman hiç sıkıntı yapmayın. Benim evde bekleyen çocuğum vardı ben onu da kafaya takiyordum. Üzülecek hiçbir şey yok. Sütünüzü sagacaksiniz gotureceksiniz zaten belki de hastanede onlarla kalma imkanınız olabilir. Anne misafirhanesi oluyor bazilarinda bizde vardı mesela ama korona yoktu o zaman Türkiye'de. Şimdi nasıl olur bilmiyorum. Belki de bebekler kalmayacak bile hastanede. Düşünerek bu günleri zehir etmeyin kendinize. Güzellikle saglikla zamanında gelirler inşallah
Evet perinatolog lar daha bilgili bu konuda ona lafımız yok ama teee ne zamandan doğum şu hafta olur demesi garip geldi. Bebekler doğduktan sonra sütünüz hemen gelebilir kendinizi erken doğum yaptım gelemz diye şartlamayın. Onlar için ne kadar pozitif olursanız süreç o kadar kolay ilerler. Ayrıca madem erken doğum riskinden bahsedildi doğum yapacağınız hastaneyi şimdiden ayarlayın mutlaka yenidoğan açısından tam kapsamlı olsun. Sağlıkla kavuşun inşallahKendi doktoruma gittiğimde perinatolog dediyse dogrudur havasındaydı. Onlar uzman vs dedi adamı övdü biraz. Bu işin garantisi olmadıgı için doktorumda 35 36 yı görürsün gibi cümleler kullanmadı. Ama bir sorunun yok hersey yolunda dikkat et dedi. 31. martta kontrolüm var 28+3 olacağım bakalım ne diyecek.
Medicabilde görüşme yaptık. Çocuk doktoyla da görüştük. Güzelce ilgilendiler tüm sorularımızı cevapladılar. En iyi sevkin anne karnında olacağını aksi takdirde cocuklarda hasar kalabileceğini anlattılar. Bu riski göz göre göre alamam. Bakıcaz artık. Sizinkilerrde hayırlı evlat olsun inşallah.
Tosunum sende mi ikiz anasısinBen de ikiz doğurdum ciğer geliştirici doğumdan 1 gün önce vurulmuştu.
O zaman hiç sıkıntı yapmayın. Benim evde bekleyen çocuğum vardı ben onu da kafaya takiyordum. Üzülecek hiçbir şey yok. Sütünüzü sagacaksiniz gotureceksiniz zaten belki de hastanede onlarla kalma imkanınız olabilir. Anne misafirhanesi oluyor bazilarinda bizde vardı mesela ama korona yoktu o zaman Türkiye'de. Şimdi nasıl olur bilmiyorum. Belki de bebekler kalmayacak bile hastanede. Düşünerek bu günleri zehir etmeyin kendinize. Güzellikle saglikla zamanında gelirler inşallah
İnşallah canım.Evet perinatolog lar daha bilgili bu konuda ona lafımız yok ama teee ne zamandan doğum şu hafta olur demesi garip geldi. Bebekler doğduktan sonra sütünüz hemen gelebilir kendinizi erken doğum yaptım gelemz diye şartlamayın. Onlar için ne kadar pozitif olursanız süreç o kadar kolay ilerler. Ayrıca madem erken doğum riskinden bahsedildi doğum yapacağınız hastaneyi şimdiden ayarlayın mutlaka yenidoğan açısından tam kapsamlı olsun. Sağlıkla kavuşun inşallah
Neden 32 veya 33te doğum bekliyorum dedi doktorunuz?Merhaba kızlar,
Öncelikle hem kendi doktorum hem de perinatolog gözetiminde hamilelik sürecim devam ediyor. İkiz gebeyim. 21. ocak cuma günü perinatolog 32 veya 33. hafta bekliyorum doğum dedi. Bizde Bursa Medicabil hastanesinde devam ediyorduk fakat 3. basamak küvez yokmuş orada açıkcası endişeliyiz. Hastane değiştirmeyi düşünüyoruz. Ciğer geliştirici iğneleri de önermedi perinatolog. Bu durumu yaşamış tecrübe anne ya da anne adayları tecrübeleriniz nelerdir? 32 ve 33. hafta endişelenilecek bir hafta mıdır doğum için?
Muhtemelen ciğer geliştiricler sayesinde küvezde kalma süreleri kısa sürmüş. Beim rahim ağzı 30 mm cıktı hala koruyorum 30 mm'i. bende anlamadım böyle dediğini karşında ki uzman olunca birsey de diyemiyorsun. Bu şekilde cok fazla hikaye var doktor erken bekliyorum deyip 36 37 yi gören. Başka bir doktora görüneceğim amaNeden 32 veya 33te doğum bekliyorum dedi doktorunuz?
Serviks 25 mm üzerindeyse ileri haftaları da görürsünüz
37+5te doğum yapmış ikiz anneleri var hem de birden fazla.
Benim ikizlerim 7 aylık, 34+4te acil sezaryenle doğum yaptım.
Bebeklerimin biri 6, biri 1 gün kuvozde kaldı.
1 gün kalanda hiçbir problem yoktu, doğum sırasında gelişen komplikasyonlar sebebiyle beni yoğun bakıma aldıkları için onu da kuvoze almışlardı.
Ben servise çıktığımda hemen yanıma verdiler.
Ciğer geliştirici için bir doktorla daha gorusmenizi önerebilirim
Bana 4 doz yapıldı belki bebeklerimin kuvözden erken çıkmalarinın sebebi oydu.
Evet canım çok şükürTosunum sende mi ikiz anasısinben 28. Haftada Vurulmuştum birgün öncesini de çok duydum. Ani başlayan doğumlar da uygulanıyor diye.
Ben 2019 un sonunda doğurdum kovid yeni yeni duyuluyordu bizde bile çok ince bir titizlik uygulanıyordu üzerimdeki elbiseye eklersen yanlışlıkla hemen gidip elimi yikamam için uyariyorlardi. Benim nst de sancı çıktı rutin kontrolde. O yüzden doktorum doğuma almaya karar verdi ertesi güne. Ve o gece de bana ciğer geliştirici vurdular. Ben sancı hissetmiyordum ama fazla sancım varmis nst de. Zaten sonrasında suyum geldi belki de ani bir sancıyla doğum baslayacakti sezaryene alinmasaydimBenimkiler 6 gün biri 7 gün biri kaldı. Emzirme ye dâhi izin vermediler. Covid yüzünden 2020 Haziran ayında doğum yapmıştım .
37+3 te doğum yaptım bende. Sancı açılma olmadan planlı oldum. Doktor ikinci bir ileri tarihe atmadı. Kiloları da iyidi doğum anında hiçbir terslik olmadı. Çıkış yaparken yatış yaptık. Oğlum suyunu içmiş kızımda enfeksiyon görüldü. Hani bu durumlar bile nasip. Kuvezde olurlar erken olur diye çok korktum. 37+3 te 2.5 biri 3 kilo biri doğdu. Ama sonuç kuvez oldu. Ciğerleri falan gayet iyi olduğu için korkum yoktu ama yinede yıpratıcı olduNeden 32 veya 33te doğum bekliyorum dedi doktorunuz?
Serviks 25 mm üzerindeyse ileri haftaları da görürsünüz
37+5te doğum yapmış ikiz anneleri var hem de birden fazla.
Benim ikizlerim 7 aylık, 34+4te acil sezaryenle doğum yaptım.
Bebeklerimin biri 6, biri 1 gün kuvozde kaldı.
1 gün kalanda hiçbir problem yoktu, doğum sırasında gelişen komplikasyonlar sebebiyle beni yoğun bakıma aldıkları için onu da kuvoze almışlardı.
Ben servise çıktığımda hemen yanıma verdiler.
Ciğer geliştirici için bir doktorla daha gorusmenizi önerebilirim
Bana 4 doz yapıldı belki bebeklerimin kuvözden erken çıkmalarinın sebebi oydu.
Hayırlısı olmuş canım . doktorun işinin ehliymisEvet canım çok şükür
Ben 2019 un sonunda doğurdum kovid yeni yeni duyuluyordu bizde bile çok ince bir titizlik uygulanıyordu üzerimdeki elbiseye eklersen yanlışlıkla hemen gidip elimi yikamam için uyariyorlardi. Benim nst de sancı çıktı rutin kontrolde. O yüzden doktorum doğuma almaya karar verdi ertesi güne. Ve o gece de bana ciğer geliştirici vurdular. Ben sancı hissetmiyordum ama fazla sancım varmis nst de. Zaten sonrasında suyum geldi belki de ani bir sancıyla doğum baslayacakti sezaryene alinmasaydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?