Prematüre Doğum Yardım

Herhangi bir sorun yoksa en erken 35i görürsünüz diye düşünüyorum
Nasip elbette bebekler ne zaman gelmek isterlerse o zaman geliyorlar
Ben bir hamilelikte yaşanabilecek neredeyse tüm sorunları yaşamama rağmen 34.haftada doğum yaptım
Serviks de gayet iyi zaten haftanız itibariyle artık rahat hareket edemiyor olmalısınız.
Doğuma kadar uzanın dinlenin enerji depolayın.
Yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan bir hastanede farklı bir doktorla daha görüşün.

Tekil gebeliklerde de kuvöz riski var, ki çok arkadaşımın bebeği girdi.
41.haftada doğum yapan bir arkadaşın bebeği de girdi burda.
O risk her zaman var ama hafta ilerledikçe bebeklerin hayatta kalma ihtimallerinin arttığı da bir gerçek.
Allah bağışlasın yavrularınızı, Rabbim hayırlı ömür nasip etsin.

Bana da doktor kısa dedi 2.5 cm civarı ama kesin erken. Olur diye birsey diyemem dedi bende inşallah 30 ü geçerim diyorum

33 haftalıkken doğurdum sorun olmaz bir rahatsizlik yoksa. tek gebelikse falan daha iyi hatta çoğul a göre.
Benim kızımda 33 de geldi doğumuna 1 saat kala ciğer geliştirici vurmuslardi, o etki ettimi bilmem ama kızım sadece ilk gece oksijen aldı

Bende sizinle ayni haftada ikiz gebeyim ciger gelistirici etkisi 2 hafta, doktorlar onleyici degil girisimsel olarak kullanmayi tercih ediyorlar. Dogum belirtisi basladiginda dogumu 24 saat (max 48 saat) oteleyici tedavi uygulayip 24 saatte 2x2 igneleri yapiyorlar.
Etki etmezse bebeklere surfaktan verilebiliyor zaten panik olacak birsey yok.

Peritonolog olarak aynı doktora gidiyoruz cnm baska bi fikir almak istersen al mutlaka ama ben 27.haftamda cok az kanama yaşadım, rahim ağzında yumuşama vardı, aral hocam dikiş atılabilir ama gerek yok dedi adalat verdi cok şükür 38li haftaları gördük, tecrübesine güven bence cok hastası var, mutlaka senin sıkıntına benzer bi sürü hastası vardır

Bence 33-34 de doğurursunuz demesinin nedeni istatistik. İkizler tek bebeğe göre erken doğuyor ve tüp bebek ikizlerde bu oran daha çok artıyor. O nedenle demiştir yoksa nereden bilsin be zaman doğacaklar :)

İçinizi ferah tutun. 34 hiç de kötü bir hafta değil. 34 ten sonra ciğer geliştiriciye gerek görmeyebiliyor bazı doktorlar çünkü yeterince gelişmiş olduğu düşünülüyor. İkizlerde nasıl bilmiyorum ama. Rahim ağzı boyunuz da gayet iyi. Çok fazla hareket etmeyin, bol bol dinlenin.

Benim de tüp bebek ama yarım rahim olduğu için hiç 2 embriyo denenmedi. 3.denemede tek embriyoyla hamile kaldım. Hem yarım rahimden (ikiz gibi düşünün tek bebek olmasına rağmen ) hem de tüp bebekten erken doğum beklendiği için doğum tarihim 27 mart olmasına rağmen kendinizi şubata hazırlayın dedi doktorum. Ama şimdi ümitli :) 32+0 a geldim. Rahim ağzım iyi. Bu işler kısmet. Ben de en azından 34 ü geçeyim diye gün sayıyorum. Erken doğumun sınıflaması değişiyor çünkü:

32 hafta öncesi çok erken doğum
32-34 arası orta erken doğum
34-37 arası geç erken doğum

Ne kadar geç o kadar az küvezde kalma ve sağlık sorunu demek :) 34 ten sonra belki hiç küvezde kalmıyor çocuklar. Yani iyi hafta. Tabi en iyisi 37 yi beklemek :)

28. Haftada sancım başladı 2 doz ciğer geliştirici oldum doktorum bunun çok faydası olacak diye zorla yaptı
33+5 de artık durduramadılar ve sezeryana girmeden bir doz daha yaptılar.
Bebeğimin cigerinde enfeksiyon vardı
1 hafta kaldı artık cihaza bağlı olmadığı ve bir sorunu kalmadığı çin imza atıp çıkardım bebeğimi daha fazla dayanamadim sütüm kesildi .
( Sadece anne otelinde kalacaktım ve öyle kontrol amaçlı daha kuvözde kalacaktı o yüzden çıkardım )
Sağlıkla kucağınıza alın benim doktorum ısrarla bu iğneyi olmasilisin diyip doğuma girerken bile 1 tane daha yaptı iyice araştırın başka doktorlara gidin .

Aral hocanın gerçekten cok fazla tecrübesi var. Sancı görüyorum deyip o ihtimali söylemişti. Geçen hafta sonu sancı yaşadım nst ye bağlandım. Biraz sancı cıktı. Dün de randevum vardı Aral Beye. Cok iyi gidiyorsun hersey yolunda dedi Adalatı günde 3 e cıkardı. Aynı zamanda 24. haftalarda oglumun kalbinde birsey görmüştü blok perde gibi.5 atıp 1 atmıyordu. Erken müdahalesi sayesinde o da düzeldi. Kendi doktorumuz onu görmemişti. Gerçekten cok iyi bir doktor.

Sizde güzel haftalara gelmişsiniz tebrik ederim. umarım 36 37 leri görürürüz :)

Adalat cok etkili bi ilac merak etme ben 2 2 buçuk aydır kullanıyorum, bence güven aral hocaya, erken doğum riskini de ikiz diye söylemiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…