Herhangi bir sorun yoksa en erken 35i görürsünüz diye düşünüyorumMuhtemelen ciğer geliştiricler sayesinde küvezde kalma süreleri kısa sürmüş. Beim rahim ağzı 30 mm cıktı hala koruyorum 30 mm'i. bende anlamadım böyle dediğini karşında ki uzman olunca birsey de diyemiyorsun. Bu şekilde cok fazla hikaye var doktor erken bekliyorum deyip 36 37 yi gören. Başka bir doktora görüneceğim ama
Tekil gebeliklerde de kuvöz riski var, ki çok arkadaşımın bebeği girdi.37+3 te doğum yaptım bende. Sancı açılma olmadan planlı oldum. Doktor ikinci bir ileri tarihe atmadı. Kiloları da iyidi doğum anında hiçbir terslik olmadı. Çıkış yaparken yatış yaptık. Oğlum suyunu içmiş kızımda enfeksiyon görüldü. Hani bu durumlar bile nasip. Kuvezde olurlar erken olur diye çok korktum. 37+3 te 2.5 biri 3 kilo biri doğdu. Ama sonuç kuvez oldu. Ciğerleri falan gayet iyi olduğu için korkum yoktu ama yinede yıpratıcı oldu
Bana da doktor kısa dedi 2.5 cm civarı ama kesin erken. Olur diye birsey diyemem dedi bende inşallah 30 ü geçerim diyorumMuhtemelen ciğer geliştiricler sayesinde küvezde kalma süreleri kısa sürmüş. Beim rahim ağzı 30 mm cıktı hala koruyorum 30 mm'i. bende anlamadım böyle dediğini karşında ki uzman olunca birsey de diyemiyorsun. Bu şekilde cok fazla hikaye var doktor erken bekliyorum deyip 36 37 yi gören. Başka bir doktora görüneceğim ama
Benim kızımda 33 de geldi doğumuna 1 saat kala ciğer geliştirici vurmuslardi, o etki ettimi bilmem ama kızım sadece ilk gece oksijen aldı33 haftalıkken doğurdum sorun olmaz bir rahatsizlik yoksa. tek gebelikse falan daha iyi hatta çoğul a göre.
Aral hocanın gerçekten cok fazla tecrübesi var. Sancı görüyorum deyip o ihtimali söylemişti. Geçen hafta sonu sancı yaşadım nst ye bağlandım. Biraz sancı cıktı. Dün de randevum vardı Aral Beye. Cok iyi gidiyorsun hersey yolunda dedi Adalatı günde 3 e cıkardı. Aynı zamanda 24. haftalarda oglumun kalbinde birsey görmüştü blok perde gibi.5 atıp 1 atmıyordu. Erken müdahalesi sayesinde o da düzeldi. Kendi doktorumuz onu görmemişti. Gerçekten cok iyi bir doktor.Peritonolog olarak aynı doktora gidiyoruz cnm baska bi fikir almak istersen al mutlaka ama ben 27.haftamda cok az kanama yaşadım, rahim ağzında yumuşama vardı, aral hocam dikiş atılabilir ama gerek yok dedi adalat verdi cok şükür 38li haftaları gördük, tecrübesine güven bence cok hastası var, mutlaka senin sıkıntına benzer bi sürü hastası vardır
Sizde güzel haftalara gelmişsiniz tebrik ederim. umarım 36 37 leri görürürüz :)Bence 33-34 de doğurursunuz demesinin nedeni istatistik. İkizler tek bebeğe göre erken doğuyor ve tüp bebek ikizlerde bu oran daha çok artıyor. O nedenle demiştir yoksa nereden bilsin be zaman doğacaklar :)
İçinizi ferah tutun. 34 hiç de kötü bir hafta değil. 34 ten sonra ciğer geliştiriciye gerek görmeyebiliyor bazı doktorlar çünkü yeterince gelişmiş olduğu düşünülüyor. İkizlerde nasıl bilmiyorum ama. Rahim ağzı boyunuz da gayet iyi. Çok fazla hareket etmeyin, bol bol dinlenin.
Benim de tüp bebek ama yarım rahim olduğu için hiç 2 embriyo denenmedi. 3.denemede tek embriyoyla hamile kaldım. Hem yarım rahimden (ikiz gibi düşünün tek bebek olmasına rağmen) hem de tüp bebekten erken doğum beklendiği için doğum tarihim 27 mart olmasına rağmen kendinizi şubata hazırlayın dedi doktorum. Ama şimdi ümitli :) 32+0 a geldim. Rahim ağzım iyi. Bu işler kısmet. Ben de en azından 34 ü geçeyim diye gün sayıyorum. Erken doğumun sınıflaması değişiyor çünkü:
32 hafta öncesi çok erken doğum
32-34 arası orta erken doğum
34-37 arası geç erken doğum
Ne kadar geç o kadar az küvezde kalma ve sağlık sorunu demek :) 34 ten sonra belki hiç küvezde kalmıyor çocuklar. Yani iyi hafta. Tabi en iyisi 37 yi beklemek :)
Adalat cok etkili bi ilac merak etme ben 2 2 buçuk aydır kullanıyorum, bence güven aral hocaya, erken doğum riskini de ikiz diye söylemiştirAral hocanın gerçekten cok fazla tecrübesi var. Sancı görüyorum deyip o ihtimali söylemişti. Geçen hafta sonu sancı yaşadım nst ye bağlandım. Biraz sancı cıktı. Dün de randevum vardı Aral Beye. Cok iyi gidiyorsun hersey yolunda dedi Adalatı günde 3 e cıkardı. Aynı zamanda 24. haftalarda oglumun kalbinde birsey görmüştü blok perde gibi.5 atıp 1 atmıyordu. Erken müdahalesi sayesinde o da düzeldi. Kendi doktorumuz onu görmemişti. Gerçekten cok iyi bir doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?