Bence 33-34 de doğurursunuz demesinin nedeni istatistik. İkizler tek bebeğe göre erken doğuyor ve tüp bebek ikizlerde bu oran daha çok artıyor. O nedenle demiştir yoksa nereden bilsin be zaman doğacaklar :)
İçinizi ferah tutun. 34 hiç de kötü bir hafta değil. 34 ten sonra ciğer geliştiriciye gerek görmeyebiliyor bazı doktorlar çünkü yeterince gelişmiş olduğu düşünülüyor. İkizlerde nasıl bilmiyorum ama. Rahim ağzı boyunuz da gayet iyi. Çok fazla hareket etmeyin, bol bol dinlenin.
Benim de tüp bebek ama yarım rahim olduğu için hiç 2 embriyo denenmedi. 3.denemede tek embriyoyla hamile kaldım. Hem yarım rahimden (ikiz gibi düşünün tek bebek olmasına rağmen
) hem de tüp bebekten erken doğum beklendiği için doğum tarihim 27 mart olmasına rağmen kendinizi şubata hazırlayın dedi doktorum. Ama şimdi ümitli :) 32+0 a geldim. Rahim ağzım iyi. Bu işler kısmet. Ben de en azından 34 ü geçeyim diye gün sayıyorum. Erken doğumun sınıflaması değişiyor çünkü:
32 hafta öncesi çok erken doğum
32-34 arası orta erken doğum
34-37 arası geç erken doğum
Ne kadar geç o kadar az küvezde kalma ve sağlık sorunu demek :) 34 ten sonra belki hiç küvezde kalmıyor çocuklar. Yani iyi hafta. Tabi en iyisi 37 yi beklemek :)