Insallah canim.
O kadar sert olmasa da ana ( bu ben oluyorum ) kucagi, derin yatarsa da yatagina yatiriyorum. Anakucaginda anca kucuk bir is yapacak kadar oyalaniyo artik.
Ben gobegimi eritabilir miyim bilmiyorum. Mc yedim biraz once. Ama pisman degilim.mekik cekiyorum firsat buldukca ama yeterli gelmez. Senin ilk gebelik. kolay gider. ilkte bende bisey kalmamisti. simdi kalan 3,5. ama gobek fenaaa.
Slingde hala durmuyor. Benim gibi sıkılgan. Yuzu gozu acikta olacak.
Sanirsam anlattigin gaz sancisi. Yani kolik. Olmamasini umarim ama ayni benimki de igne sapliyomus gibi. Dilini titretiyo aglarken. Bi degisik agliyo kolik tutunca. Sen de terliyosan onu susturmaya calisirken, kuzucuk koliktir. 4 ayi bitirmeye calisiyoruz.
Yenidogan mendillerden kullaniyorum. U.ni.. Kakadan sonra bazen yikiyorum. Pamukla vs. ugrasilmaz. Doktorlar oyle diyor ama, o kadar da nazik yapmaya gerek yok.
canım bizde gece çok ağlıyoruz gündüzde uyanıkken ağlıyoruyanınca bir 10 dakkacık güzel güzel bakınıyor agular gugular gülücükler sonra sanki iğne batırıyolarmış gibi başlıyor ağlamaya... gecede 11 de kalkıp sabaha karşı 5 leri buluyor uyuması .. bu süre içinde ara ara susup çoğunlukla ağlayarak geçiriyoruz.. bişeyide yokkki yapılmayan testi tahlili kalamadi .. gazı desen dr lar gazıda yok diyor hatta gaz damlası hiç gerek yok verme diyorlar... artık şaşırdım kaldım bu nasıl şey...
büyük oğlum kolikti canım kolikle bunu kolay ayırt ediyorum çünkü kolikte saat olayı var hergün aynı saatte başlar dakikası şaşmaz... bizim kolik saatimiz şöyleydi 16:01 den gece 00:01 arasıydı kolik ağlamamız hergün saate bakardım hiç sekmez hep aynı satte başlardı .. nette araştırdım sonra hakikatten öyle yazıyordu .. onuda çok dr'a götürmüştüm drlarda kolik olduğunu ve bunla başetmenin bazı yöntemleri olduğunu anlatmışlardı ... örneğin elektirik süpürge sesi , fön makinasının sesi , sıcak battaniyeye sarılıp sallama.. bide anne hamileyken ne yptıysa en çok o ortam seslerinde susarmış .. sonra oturdum düşündüm ne yaptım ben en çok diye fırtt fırtt geziyordum hiç oturmadım evde.... ee doktora giderkende dışarı çıkıyoruz kapıyı çeker çekmez gıkı çıkmıyor susuyor hemen dr'a dedimki evdeyken ağlıyo tam dışarı çıkıyorum çıt yok .. dediki çok geziyorsanız anne karnında duyduğu sesleri duyuyor tabi kendini güvende hissediyor dışarda dedi :)) çıktık çıktık gezdik ..
ee gel gelelim bu oğlana ne yapsam nafile sokak mokak paklamıyor .. emzik des em oda nafile .. sar salla yok nini söyle yok kucakta salla yok ayakta yok .. meme ver yok onu ver yok bunu ver yok ..
varmı bir önerisi olan ?
bunlar ne huysuz çıktılar ya.hamileyken canımız çıktı doğdular daha beterler.
canım ben ıslak pamuk kullanıyorum.pişik için kremimiz var.geçenlerde çok kötü olunca aldık.ana kucağı çukur canım.ben içine battaniye katlayıp koydum çukuru gitsin diye.akşama doğru koyuyorum genelde.
egzersize vaktin olur ilerde canım.en fazla 10 sürüyor.ben de biraz yaptım,şimdi yapasım yok.gidiyor yaptıkça.uzun videom var.onu yapmaya zaman bulamadım.bir hafta yaptım ama stres oldu bana.işe gidince gitsin kalan kilolarda artık.bu arada 5 kilom kaldı.
cnm ben bel destegı aldım aa olmuyo cocuk ıkı buklum ıyıkı almıiım dedgım şeylerden bırı oldu destek cnm mutlaka al derım
bende evdedegılde bı yere gıderken kullanıyorum gıttıgım yerde onda yatıyo
evde salonda sepette yatoyo gece yatagında
Benim defne oyleydi. 3 yasina kadar da saat basi uyandi. Hala arada kalkip aglar. Gunduz uykusunu biraktiginda da 8 aylikti. Uykuyu sevmedi hic. Zor yatiriyorum hala.ALlah sabir, kuvvet versin.
Selin de yapisti gene. Kaca kadar surcek bakalim.
Yarin icin de kolay gelsin canim.
Canim bitti mi mevlidiniz ? Nasil gecti. Uyumustur umarim. Allah kabul etsin canim.
canım ben bakalım bi tavsiye aldım yarın gidicem karaköy taraflarında sen jorj hastanesi diye biyer dr ları yabancıymış çok detaylı ilgileniyolarmış bide çok bilgililermiş.. inşallah memnun kalırsam yazarım burdan ..Afiyet olsun canım, ben en son doğum yapmaya giderken kendimi ödüllendirip mc yemiştim, canım istedi şimdi yineAynen canım onu susturacağım diye 2 ton ter döküyorum. Ama fburakın demesine göre aynı saatlerde olurmuş kolik, bizimki pek aynı saatlerde değil. Bilmiyorum ki valla, keşke ağzı olsa da söylese Ben de o mendilden kullandım, 3 ü bir arada olandan almıştım, o bitince eşim ult.prim. nınkini almış, ama bunlar hafif kokulu gibi, o yüzden suda yıkayıp kullanıyorum. Pamukla falan benim de uğraşasım yok, bir de pamukla daha uzun sürer, o arada üşütme ihtimali var kuzuyu.
Benimki de aynen dediğin gibi canım, ama bazen gündüz bazen gece oluyor, genelde gece olmakla beraber hiç aynı saatte olmuyor, demek ki kolik değil, bunlar huysuzluktan ağlıyor o zamanKolik olayı çok ilginçmiş, hamileyken ne yaptıysan onu yapmak. Bizim çocuklarda şimdi öyle bir şey olsa tedavisi kolay, hamileyken mecburen karpuz gibi evde yattık evde durunca susmaları lazım :) Doktor tavsiyem ne yazık ki yok, hatta ben de arıyorum
Gerçekten huysuzlarbizim ki ağladığı zaman elim ayağım birbirine giriyor, oturup ağlayasım geliyor, onu susturamamak derdini anlayamamak çok üzüyor İlk 1,5 hafta günde 15 saat ana kucağındaydı ama doktor tavsiye etmem deyince, salonda reflü yastığında (yatak gibi) yatırıyorum artık. Doktorum 1. ayımda egzersizler verecekmiş onları yapınca göbeğin gidecek dedi, bakalım :)
Selam canım, sen amerikan bezini beline kaç kat sarıyorsun, bütün gün mü duruyor belinde, sıkı mı sarıyorsun, bir de tam dikiş yerinin üstünden mi başlıyorsun sarmaya? Ne kadar soru sordum yaa :)
canım bitti şükür çok yorulduk hala uyumadı zıpır annanesi aldı biraz bende dinleniyorum göya
cnm gecmış olsun atlattınız
nasıl gectı cnm anlat bakım eymen ne yaptı
bol bol okuyun cnm cok nazar oluyolar
canım telaş yapma benim oğlanda çok yapıyordu öyle günde 7 kereye kadardı ..fburak eymenın kaka duzenı nasıl
gunde 5 6 kere yapan bebem dunden berı hıc yapmadı
pufffff var hep bı kaka derdımız
canım çok yorulduk iyi geçti harala gürele kalabalıktan bişeyde anlayamadım ...
eymen beyler pek huysuzdularşimdi annem bi şekilde uyutmuş nekadar dururda bakalım ..
bugün eline alakn okudu sevidkten sonra ama dediğin doğru çok nazer oluyorlar...
hocada aldı sevdi okudu eymeni öyle gitti..
yarında bi hastaneye daha götürücem oğlanı bakalım canım herkez bugün öyle dedi bunun bişeyi var diyolaraman yaptırmadığım tahlil film kalmadı bilmiyorum ya...
gelenlerin hepsi şaştı kaldı halime allah sabır versin yardımcı olsun dediler..
görümcemin 3 veya 4 gün işi varmış ondan sonra ben geliyim sana yardım edeyim dedi beraber bakalım dedi halime acıdıdaşimdi dört gözle onun bana gelip kalacağı günü bekliyorum valla destek lazım pilim bitti
canım telaş yapma benim oğlanda çok yapıyordu öyle günde 7 kereye kadardı ..
şimdi gün aşırı 2 günde bir kere yapıyor..
canım zaten günde sürekli 5 kere 6 kere yaparsa sorun var demektir düzene giricek bağırsakları gelişiyor şuan o yüzden süresi uzayacak bu çok normal .. 1 haftaya kadar yapmazsada normal 1 haftayı geçerse ozaamn müdahale etmek lazım ..
canım ben bakalım bi tavsiye aldım yarın gidicem karaköy taraflarında sen jorj hastanesi diye biyer dr ları yabancıymış çok detaylı ilgileniyolarmış bide çok bilgililermiş.. inşallah memnun kalırsam yazarım burdan ..
cnm benım ıyı yapmısınız arasıda okudu hoca önune gelen
ay bebeişler hep dururu oysakı senın şansına
ay aslında tum tetkıklerı yaptırdın bı sorun yoktur bence huysuzluna olsa gerek
benım kuzenımde öle buyudu
perişan oldular hemde 2 sene kolıdırda pusetle sabaha kadar gezdırdıler
kaç kere acıllık oldular bıde kabızlık eklenınce tamam oldu
kk da nıl var cnm oda aynı bu durumda bugun yazmş onada uzuldum oğluda aynıymış ılkı
görumcenın gelmesıne sevındım cnm ya zor tek kışı
fatıh napıyo
cnm sen böyle yazıncada hemen ıcım ahatlıyo he
sağolasın
O hastanede doktorlar genelde ermeni. Bizim butun bayanlar orda ameliyat oldu. Iyidir bayaga.
Benim kiz gunde 2-3 kere kaka yapiyo cok mu ki? Nerdeyse 3 aylik olcaz.
Bizim kolik ayni saatte tutmuyo :26: defnemin gece tutardi. Bu gunduz ama saati hep farkli.
canım benim kolikli fatihimle bile başettimki kolikli çocuk çok zordur .. bunla başedemiyorum en zor çocuk kolikli derler bunda kolikte yok .. zaten kolik olsa ben anlardım ..
inan denenmedik yöntem kalmadı ne yaptıysak nafile inanki ... inan şimdi diyorum keşke kolik olsaydı bulur yöntemini rahatlatırdım
ben fatihi anlamamıştım ilk başta 3 gün ağlamasını çektim .. hatta yorulduğumda onu bitarafa atıp ben biyanda ağlardım o biyanda:)) dr dr gezerken farkettimki kapıdan çıkınca susuyor tık yok .. ben ona hamileyken çok geziyordum fıtrr fıtrr kolikli bebeklerde anne karnında en çok hangi sesi duyarsa onunla yatışırmış... kimi kadın çok ev süpürürüş kimi fön makinası çok kullanırmış bunlarda süpürge veya fön makinası sesinde yatışırmış.. biz fatihi 3 ay her gece gezdirdik yoksa hiç susmadan durmadan ağlıyordu evde
görümcem normalde ist te oturmuyor canım görelede normalde.. yeni geldi burda işi var kocası gemici gebzeye gelicekmiş o gelip gidince bana gelicek işte onu bekliyor.. bende kalıcakmış biraz .. aslında amcasının kızları var onlarla daha çok kalır o köyde kardeş gibi büyüdüklerinden .. bide görümcem 24 yaşında onlarda yaşıtlar daha iyi anlaşırlar .. bende 3 veya 4 gün anca kalır geldiğinde daha çok orda kalır:) busefer ben sende kalıyım yardımcı olayım dedi allah razı olsun ..
canım hepimiz burda paylaşımda bulunuyoruz .. yeri gelir ben bişey sorarım siz biliyorsanız cevaplarsınız yeri gelir ben :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?