Sağol canım.Peki 1 hafta yetiyormuymuş yoksa sen mi dayanamadın. Ben doğum yapalı 2 hafta oldu, bu hafta sarayım diyorum ama faydası olurmu ki?
fburak kuşum bu cocuk nasıl buyucek
ay soluksuz okudum valla ay ıdrarda bışey cıkmazsa 6 aymı surckmış yanı
cıkarsa hadı tedavı olur bı şekılde
pekala kbb a gıttınızmı ablamın bebgı daha buyuktu hıc uyku yokyu yavrucagın kulagı agrırmış meger sonra cözuldu sorun
bıde bunca koştırmaya strese sutun etkılenmıyomu cnm ben ıkı gun stres oldum memeler söndu ınankı hemen cay falan topladık
Canim kbb dediki kulaklar cok temiz burun acik zaten butungun buhar calisiyor evde cok tikaliydi onceden bogaz sq sorun yok... Cocuk cerrahina gittik oda sorun yok... Zaten dedimya bir suru film tahlil usg vardi yapilmis onlarida goturdum bir idrar kulturu kalmis bakilmadik... Oda persembe gunu cikicak...
Spasm agrisi icin fitil verdi 1 kere kullancaz oda cok siddrtlendiginde.. biogaia damla verdi faydali prebiyotik bakteri bagirsak hareketini duzenlemek icin... Gecirmez ama faydasi olurmus... Egerki siddetli kolikse 6 ay dedi.. fatihte kolikti bunun gibi degildi 2.5 ayda gecti onun saati vardi zaten saati olur bundan yok surekli...
Canim etkilenmemis demekki sutum son kontrolden sonra guzel kilo almis..
Valla en gec 6 ay bizimki cok siddetli ya ancak hafifler 6 atsan bitermis..
Canim kbb dediki kulaklar cok temiz burun acik zaten butungun buhar calisiyor evde cok tikaliydi onceden bogaz sq sorun yok... Cocuk cerrahina gittik oda sorun yok... Zaten dedimya bir suru film tahlil usg vardi yapilmis onlarida goturdum bir idrar kulturu kalmis bakilmadik... Oda persembe gunu cikicak...
Spasm agrisi icin fitil verdi 1 kere kullancaz oda cok siddrtlendiginde.. biogaia damla verdi faydali prebiyotik bakteri bagirsak hareketini duzenlemek icin... Gecirmez ama faydasi olurmus... Egerki siddetli kolikse 6 ay dedi.. fatihte kolikti bunun gibi degildi 2.5 ayda gecti onun saati vardi zaten saati olur bundan yok surekli...
Canim etkilenmemis demekki sutum son kontrolden sonra guzel kilo almis..
Ilk hafta ilk dogumumda, izin vermedi cok takmama doktor. Ikinci hafta daben gerek gormemistim. Simdicok lazimdi ama karin agrisindn nefes alamadigimdan takamadim.
Uzun sureli takmak ilk haftalard bagarsaklar acisindan zararliymis diye duymustum.
slm kızlar ben tabi saat sabahın 5:30 unda uyuyunca sabah kalkıp karaköydeki hastaneye gidemedim.. burda bi hastaneye gitik..
ordaki çocuk dr'uda gazı yok dedi :)bu kaçıncı gazı yok diyen çocuk dr'u oldu ..
genel muayene iyi dedi diğer yerlerde yaptırdığım testleri filmleri usg leri verdim .. tek idrar kültürü bakılmamışız onuda istedi perşembe günü çıkacakmış sonucu..
sonra dediki nezamndır bu sıkıntıları var 30 günlükken başladı dedim ..biz dedi muayenede hiç bişey bulamayınca kolik deriz dedi .. ama anlattığınız ağlama durumu dedi kolikle örtüşmüyor dedi kolik en erken 2 en geç 3 haftalıkken başlar günün aynı saatlerinde ağlamaları olur hergün bu aynı satlere denk gelir dedi.. hem 30 günlükken balşamış hem sati zamanı belli değil dedi..
birde kbb uzmanı ile çocuk cerrahı görsün dedi..
ilk çocuk cerrahına girdik o baktı karnı yumuşak:) aldanmayın bağırsaklarda çok gaz varmış.. serum hortumu gibi bişey sokto tottişten içeri tıssssssssssssssssss tısssssssssssss hava çıkıyor çok komik bi durumdu görmeyin.. çocuk cerrahı dediki batın usg çok normal dedi bağırsaklarda gaz birikmş dedi.. oda bu ağlama şekliyle 30 günlükken başlama olayı garip dedi kolik için geç bir hafta dedi... idrar kültüründede sorun yoksa koliktir dicez ama dedi bu ağlama şekliylede koliktende öte şiddetli kolik diyebilirz dedi...
ilaç verdi bize çocuk cerrahımız biri fitil çok sıkışınca ağlamaların en doruk noktasında susturulmadığı zaman ( genelde sustuuramıyorum ) günde 1 taneye kadar verilcekmiş .. ben o 1 hakkımıda mümkünse gece kullanıyım ...bide biogaia verdi sanırım prebiyotikmiş verdiği damla oda günde 1 kez 5 damla bağırak hareketlerini düzenlermiş gazını çıkartmasına yardımcı olurmuş :) hoş benim oğlan sürekli gaz çıkartıyor zaten dedim demekki bu ilacı alıncada totomuz hiç durmayacak...
bi dr daha buldum çok meşhur bi dr yanlızca randevulu hasta alıyormuş aradım randevu almak ne mümkün... kendimce dedimki gideyim oraya geri çevirmezler bir aradan alırlar beni( kapıdan bi girdim hınca hınç dolu içersi randevulu bakılan hali buysa dedim randevusuzunu düşünemiyorum .. yinede vezneye gittim şansımı denemeye veznedeki kız mümkün değil alamam dedi görüyormusunuz bekleme salonunu dedi bunlar hep randevulu hastalar dedi.. inanın dedi arada alıcak bi durumumda yok dedi zaten dr nefes almadan hasta bakıyor falan ...elim boş çıktım ordan :)
idrar kültürünüde alayım bi diğer bütün yaptırdığım filmler usg tahlil vs toplayıp şu çok meşhur dr.enrico amcamıza bi randevu alıp gideyim :) bide o baksınki oda bişey yok derse ozaman daha dr dr gezmicem kaderime razı olcam
bi kaçgünede görümcem geliyor onun kocası gemide zaten aylarca yok mümkünse onu bi kaç ay yollamamayı düşünüyorum eğer gerçekten çok şiddetli koliksek ve bu böyle devam edecekse aylarca bu tempoya ben dayanamayabilirim
Canim bak sen gunduz agliyo diyorsun benimki geceli gunduzlu iste hic durmadan yorgun dusup bayiliyor uyuyor sonta uyanip yeniden basliyor aglamaya kaldigi yerden... Dun gece ne zorluklarla 5 kere uyuttum hepsi 10 dk sonra uyandi en son 6. Uyutmamdi saat 5.30 du uyutmaya ugrastigim saat aksam 10 civariydi tam 7.saati askin ugrasmisim bir fiil hic durmadan...
Ondan onceside var tabi ama o arada 2 satt gibi bir uyumustu..
Dr enrico rifaldi canim pek bir artistik adi var ama amcam yasli bir cocuk dr'u... Pek yogun yanliz ona muayene olmak mumkun degil... Dusun randevulu hasta disinda hasta almiyorlar o halde bekleme salonunda igne atsan yere dusmuyor...
Bizim aglama seklimiz icin tum zamanli aglama oldugu icin kolik diyemiyorlarda idrarda bisey yoksa siddetli kolik diyebilirlermis... Kolik demek az kalir dedi dr.. dusun yani ne vaziyetteyim..
Ben istifa etmek istiyorum mumkunu varmi...
Bu previa yikamadi bizi bi totosu pirtlinin ettigine bak...
cnm ben kendım cıkardım agrım hıc kalmayınca
şimdiden sonra da faydalı olur cnm bence ben kızımda daha uzun sure taktım tatlım
Koltukaltindan 36,9 satakip et canim.koltukaltiysa Uzerini de cok giydirmis olabilirsin. Elleri soguk mu?
Selin de sabah 9 da kalkti. Ziril ziril ememedi de. Sancisi var ama anlamadim. Alttan ustten cikardi. Kusma da devam. Saat 4 simdi uyudu. Kollarim koptu. Birkac gundur bu dinmeyen aglamalar basladi. Onceden meme verirdim susardi. Simdi susmuyo. Ememiyo da. Persembeye randevu aldim. Normalde 15 inde gidecektik. Esim izin almis bankada isi varmis vs. araya girdim bende.
Defnem de cok oksuruyo, gondermedim bugun.
Cook yorgunum coook. Ve daha gun bitmedi. Kollarimda guc kaybi var, doktora gittim. Test istedi. Yaptirmaya gidemedim. Her yanim sisti cildiyeye gidemedim. Ne zaman toparliycaz merak ediyorum. Gungectikce duzelnesi gerekirken , spam bozuldu iyice. Sikayet ettigim gunleri mumla arar oldum.
Koltukaltından ölçtüm canım, normal değil mi bu ateş, niye takip et dedin? Doktor 36 ile 38 arası normal demiştiEv 25 derece, altında penye alt, üstünde bir kısa kollu bir uzun kollu penye body var. Uyurken üzerinde de iki adet penye battaniye. Benimkinin de bir sancısı var ama, bana söylemiyor kuzum :) Benim ki emiyor ama susmuyor,önceden susardı. Dün emme rekoru kırdı. Tabii sonra yüzündeki bütün deliklerden süt fışkırttı :) Balık gibi bunlar, doyduklarını bilmiyorlar sanırsam Eğer hasta v.s. olmazsa bizim kontrolümüz 1. ayın sonunda, hem aşısı var hem de kalça kemiği testi. Bizim eve yakın sayılacak mesafede Medipol üniversitesi hastanesi açıldı, oradan bir çocuk doktoru bulmayı düşünüyorum şimdilik. Diyorum ki, bu bebelerin hiç birşeyi yok sadece bebklik yapıp zır zııır ağlıyorlar, biz de dayanamayıp hasta sanıyoruz belki :) Ben kız yeğenime hep cadı derdim, çünkü erkek yeğenim çok usluydu. Kıza cadı cadı dedim, şşimdi benim bir cadım oldu.
cnm sen elınden gelenı yapıyon belkıde eymen böyle buyucek bıde asortık ısımlı dr a gıdın bakım ne dıcek
bak cnm maşalladıyorum he valla benım onca yorgunluga strese sutler ne olurdu bılmem
hemen ruh halım bozulur cnm yarende 40 gun gazı vardı kı senın anlattılarının 4 de 1 nı yaşamışımdır ancak agla aagla telef oldum hemen yıkıldım ınankı
Burun tikali diyenem cihazi aldim. Fayda etmedi. Nem olcum cihazini getirdimkizaten nem orani iyiymis. Fazla nem iyidegilmis canim. Sen de olc. Vatan b.sayardan aldim arzumm 14 tl.
Karni gurulduyo bi de kusmugunda balgam cikti yesil. Burun temizleniyo olabilir mi?
bende bi alayım canım ölçüm cihazı :) ne bulsam alıyorum valla bu hafta ıvır zıvır 1000 tl yi geçmiştir harcadığım :) hastanede harcadıklarım ayrı :)
inan canım hala uğraşıyorum ama dünden beri daha az ağlıyor gecede az ağladı bugünde:) ilaçlar iyimi geldi ne yoksa havasını boşalttı iyice ondanmı bilemicem ...Sağol canım, ben de takmayı deneyeyim artık. Doktorum takarsan rahatlarsın ama kasların tembelleşir demişti. Sonra da kasları çalıştırırım ne yapayım :)
Oyyy oyyy oyy, yazık canım sana da, inşallah bir şey çıkmaz diyeceğim ama ne olduğunu bilmemek daha kötü oluyor, insan ne yapacağını bilmiyor. Görümcen inşallah kalır da yardımcı olur sana canım. Ben artık zombi gibiyim, baş ağrısı,uykusuzluk, yorgunluk, ev leş gibi oldu, bir de üstüne perşembe günü misafirim varmış yine, sanki derdim azmış gibi, offfffffffffffffffffff. Dün gece kızımı akşam 10 dan gece 3 e kadar uyutamadım, aslında Eymenin durumuna benziyor canım. Tam hafif dalacak gibi oluyor 1-2 dk. uyuyor sonra zırır zırır ağlıyor, omuzuma alıp gaz çıkartıyorum çıkmıyor, ağlaması duruyor kısa süreliğine sonra sanırım gaz çıkartamadığı için yine zırır zırır. Gece 3 te zar zor uyudu, bu arada yaklaşık 40 dk. emip rekor kırdı, sütümde var ama niye o kadar uzun emdi anlayamadım, sabah 9 da kalktı. Tabii arada emzir alt değiştir v.s. Sonra 9 dan öğlen 2 ye kadar yine zırır zırır ağlıyor. İşin tuhafı bir uslu duruyor, rahat görünüyor, sonra birden ağlamaya başlıyor. Ateşine baktım 36,9 normal, kulaklarında kızarıklık falan yok, gazı yok, karnı tok.. Tek başımayım ve çooook yorgunum artık, ruh gibiyim.
İnşallah kolik değildir de, kısa süre içinde geçer canım. Ben de istifa etmek istiyomDün hamilelik günlerimi düşünüyordum, hep içten içe tedirginlikle falan geçti, previa yüzünden. Ama ne güzeeeel günlermiş
Sağol canım, ablama amerikan kumaşı aldırıp deneyeceğim, belki göbek gider biraz
Muhahahaha...harca guzelim, yarasineymene :) Bu ucuz arada kaynar ama. Doktor parasini nereye soksak dar gelir guzelim.
bu kuzucuklara ne oldu böyle ya hepsi canımıza okuyor.sütünün yettiğine eminmisin canım.karnına bakınca belli olur doyduğu.emziğe alıştı mı?ben de son çare zorla ağzına tıkıyorum.hemen pırt diye atıyor ama tekrar veriyorum.nerde okusam bebeklerde hep sebepsiz bir ağlama,emmeme,vs.mevsimin etkisi olabilir galiba.özellikle 2-3 aylıklarda hep aynı huzursuz haller.kulak ağrısı,burun tıkanıklığı,gaz ve doyamama da olabilecek ihtimaller.Sağol canım, ben de takmayı deneyeyim artık. Doktorum takarsan rahatlarsın ama kasların tembelleşir demişti. Sonra da kasları çalıştırırım ne yapayım :)
Oyyy oyyy oyy, yazık canım sana da, inşallah bir şey çıkmaz diyeceğim ama ne olduğunu bilmemek daha kötü oluyor, insan ne yapacağını bilmiyor. Görümcen inşallah kalır da yardımcı olur sana canım. Ben artık zombi gibiyim, baş ağrısı,uykusuzluk, yorgunluk, ev leş gibi oldu, bir de üstüne perşembe günü misafirim varmış yine, sanki derdim azmış gibi, offfffffffffffffffffff. Dün gece kızımı akşam 10 dan gece 3 e kadar uyutamadım, aslında Eymenin durumuna benziyor canım. Tam hafif dalacak gibi oluyor 1-2 dk. uyuyor sonra zırır zırır ağlıyor, omuzuma alıp gaz çıkartıyorum çıkmıyor, ağlaması duruyor kısa süreliğine sonra sanırım gaz çıkartamadığı için yine zırır zırır. Gece 3 te zar zor uyudu, bu arada yaklaşık 40 dk. emip rekor kırdı, sütümde var ama niye o kadar uzun emdi anlayamadım, sabah 9 da kalktı. Tabii arada emzir alt değiştir v.s. Sonra 9 dan öğlen 2 ye kadar yine zırır zırır ağlıyor. İşin tuhafı bir uslu duruyor, rahat görünüyor, sonra birden ağlamaya başlıyor. Ateşine baktım 36,9 normal, kulaklarında kızarıklık falan yok, gazı yok, karnı tok.. Tek başımayım ve çooook yorgunum artık, ruh gibiyim.
İnşallah kolik değildir de, kısa süre içinde geçer canım. Ben de istifa etmek istiyomDün hamilelik günlerimi düşünüyordum, hep içten içe tedirginlikle falan geçti, previa yüzünden. Ama ne güzeeeel günlermiş
Sağol canım, ablama amerikan kumaşı aldırıp deneyeceğim, belki göbek gider biraz
Kizlar cildiyeci ariyorum. Benim bildigim bi tane vardi dogum iznine ayrilmis. Gecen gittigimin verdigi ilac iyi gelmedi. Mahvoldum gece gene.
3 ay altundaysa 37 yi gecince takip etmek gerekiyomus canim. 38 yuksek ayrica. Doktorun dilimi surcmus acebe :) bizim ev de 21-22 derece o anlattiklarini defnem giyinirdi gene terlerdi hala oyle. Ama selin usuyo. Bunu da incecik gezdirdim ama yemedi sanirsam. Bi ateslenir gibi oldu sonra da nezle.
Bize doktor ev icin 22 yi gecirme dedi. Sonra bunye zayif oluyomus. soguga direncini kaybediyomus. Her doktor ayri walla :) ama defnem aynen cok direncli. Anaokulunu iyi gectik de anasinifina basladi hastaliklar yeni geldi.
Insallah iyi bir doktor bulursun. Yakin olmasi cok iyi. Bak ben araba olmadan gidemiyorum. Git gel gun bitiyo
Kalca usg istemedi bizimki. Biseyi yok gerekli degil dedi. Ama ayagi icin ortopediye gidince sorcam gene de.
inan canım hala uğraşıyorum ama dünden beri daha az ağlıyor gecede az ağladı bugünde:) ilaçlar iyimi geldi ne yoksa havasını boşalttı iyice ondanmı bilemicem ...
çok acill durumlar için verdiği spazm ağrıları için olan fitili kullanmadık daha çünkü çok alevlendiğinde ver dedi... tabikide biraz kendii savaşacak bu gaz ağrılarıyla sürekli ilaç dayarsak bunun için ileriye dönük sıkıntı olabilir.. tabi çok çatlayana kadar susmadan ağlamaya başlarsa mecbur vericem ...
öykünün ağlamaları 2 haftalık oluncamı başladı canım kolik tipik 2 veya 3 haftalıkken başlar çünkü .. bizimki sanırım çok enteresan bir durum sanırım 5 haftada başladı :)
yanlız ben bişeyi atladım sanırımbenim irritabl bağırsak sendromum var yani gazlı bi tipim muhtemelen benden kaynaklı gazlanıyor bebişler okadar yediğime içtiğime dikkat ediyorum negüzel sezeryan göbeğim inmişti bende şiştim davul gibi bunuda perşembe sorcam dr' a cumada zaten asortik dr'umuza gidicez onada söyleyeceğim:.
sanırım öyküde kolik var canım biogaia içinde prebiyotik yani faydalı bakteri varmış...bağırsakları düzenlemeye yardımcı bunu dr' unuza danışarak isteyin derim bize birazda olsa fayda etti gibi...banada dr mesela gazlı olduğum için prebiyotikli yoğurtları önermişti faydası olur diye alıp yiyemiyorum valla :) birine aldırıyımda bende yiyeyim ...
bu kuzucuklara ne oldu böyle ya hepsi canımıza okuyor.sütünün yettiğine eminmisin canım.karnına bakınca belli olur doyduğu.emziğe alıştı mı?ben de son çare zorla ağzına tıkıyorum.hemen pırt diye atıyor ama tekrar veriyorum.nerde okusam bebeklerde hep sebepsiz bir ağlama,emmeme,vs.mevsimin etkisi olabilir galiba.özellikle 2-3 aylıklarda hep aynı huzursuz haller.kulak ağrısı,burun tıkanıklığı,gaz ve doyamama da olabilecek ihtimaller.
bugün benim de eski bir arkadaşım geldi.mihrimah da böyle özel zamanlarda pek bir uslu olur.epey yordu beni.
her şey bir kenara da ben 3 ay daha evde kalmak istiyorum.
nerde kaldı bu yasa ya.bakıcı da henüz bulamadım.bir belirsizlikde ilerliyorum maalesef.
bunlar da geçer diyorum kendime,neler atlatmadın ki.........
üç kez ara vererek tamamlayacağım mesajımı galiba.mihrimah bir susup,bir ağlayınca kalk otur oldu.okuduklarımı unutuyorum.
geçmiş olsun canım.Allah şifa versin.bebekle mi uğraşasın kendi derdinle mi?sağlığına kavuşursun inşaALLAH canım.hassas bir bünyen var sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?