Primer Amenore (doğuştan menopoz)/ankara'da doktor adı lütfen..

Leylaveben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2009
16
0
86
32 yaşındayım, doğuştan menopozluyum, ilaçla sağlanan geçici kanamalar dışında hayatım boyunca hiç adet olmadım. fizyolojik ve psikolojik olarak çökmüş durumdayım. boşanma sürecinde kahrederek tedaviyi bırakmıştım, şimdi hayatımı yoluna koydum, bu sorunumu da artık halletmek istiyorum. ankara'dayım, bu konularda uzman, memur gibi davranmayan gerçekten işini bilen bir doktor adı istiyorum, lütfen.. çok teşekkür ederim. benim gibiler varsa özelden de görüşmek isterim, fikir almak fikir vermek isterim..

32 yaşındayım, doğuştan menopozluyum, ilaçla sağlanan geçici kanamalar dışında hayatım boyunca hiç adet olmadım. fizyolojik ve psikolojik olarak çökmüş durumdayım. boşanma sürecinde kahrederek tedaviyi bırakmıştım, şimdi hayatımı yoluna koydum, bu sorunumu da artık halletmek istiyorum. ankara'dayım, bu konularda uzman, memur gibi davranmayan gerçekten işini bilen bir doktor adı istiyorum, lütfen.. çok teşekkür ederim. benim gibiler varsa özelden de görüşmek isterim, fikir almak fikir vermek isterim..

slm Leylaveben cnm eğer ilaç yardımıyla adet olabiliyorsan bu sekonder amenore oluyo diye biliyorum durumunun kesin menepoz olduğuna eminmisin kan tahlilleri sonucu mu menopoz tanısı konuldu burda hiç adet görmeyenler başlığı altında biricikbusecik diye bi arkadaşın sayfası var oda 28 yaşına kadar rahminin olmadığını biliyormuş ve ilk defa ilaçla 28 yaşında adet olmuş ve şuan hamile tedavi sonucu hemde o sayfayı okumanı tavsiye ederim ne kadar erken davranırsan o kadar iyidir inşAllah en kısa zamanda hayırlı sonuçlar alırsın

eminmisin hastalığının bu olduğuna 15 yaşındayken banada ilk bu teşhis konulmuştu ama çapaya sevk etti doktor beni bir dizi araştırma sonrasında çekilen filmler ve emarlar sonunda hipogonadotropik hipogonadizm olduğumu öğrendim. Ve ömrüm boyunca hep ilaç içerek adet gördüm ilacı bıraktığım anda kanamalarda kesildi. Sonra evlendim ve şu anda aşılama tedavisi sonrasında hamileyim. Bence önce sen gerçek hastalığının ne olduğunu öğren. Rahim varmı yumurtalık varmı? hormon seviyelerin nasıl mesela benim hipo hipo da fsh ve lh asla yüksek çıkmaz 0,02 lerde sürünür...

merhaba Leylaveben, ben de primer amenoreyim ve teşhis hipohipo ( hipogonadotropik hipogonadizm). Lilyum un bahsettiği gibi önce hastalıgın teşhisi yapılmalı canım. Benim Ankara'da hastalığıma teshis koyan dr çıkmadı. Hacettepe ve Ankara Uni dahil. Çapa da bir hoca var, Prof. Erkut Attar, benim bir iki tahlil sonucuma bakıp hipo hipo teşhisi koydu. Eger hipo hipo isen ilaçla regl dışında bir iki seçenek var ama kesin tedavisi yok canım yani hep bir takviye almamız gerekiyor. Geçmiş olsun.

eminmisin hastalığının bu olduğuna 15 yaşındayken banada ilk bu teşhis konulmuştu ama çapaya sevk etti doktor beni bir dizi araştırma sonrasında çekilen filmler ve emarlar sonunda hipogonadotropik hipogonadizm olduğumu öğrendim. Ve ömrüm boyunca hep ilaç içerek adet gördüm ilacı bıraktığım anda kanamalarda kesildi. Sonra evlendim ve şu anda aşılama tedavisi sonrasında hamileyim. Bence önce sen gerçek hastalığının ne olduğunu öğren. Rahim varmı yumurtalık varmı? hormon seviyelerin nasıl mesela benim hipo hipo da fsh ve lh asla yüksek çıkmaz 0,02 lerde sürünür...

Lilyum merhaba, sana birşey soracagım. Ben de hipohipoyum ve ilk aşılamam. Deger 40 çıktı ancak kanamam var, dr ile ilgili soru işaretlerim var? sen memnun musun drdan? hangi il ve yerde tedavi gördün sakıncası yoksa.

canım ne olur bana da yol göster. aynı teşhis bana da konuldu. hipogonadizm ve doktorum asla çocuğun olmaz dedi. lüteinleştirilmiş hormon yükleniyor, 30. dakika, 60. dakika ve 120. dakika kan alıp tahlil yapıyorlar ve yumurtam yine de çatlamıyor. ultrasonda yumurtalıklarım asla görünmüyor. bu zamana kadar başka başka doktorlardan farlutal, climen, desolett gibi ilaçlar kullandım en son gittiğim ve kesin tedaviye karar verdiğim cyclo progynova verdi şimdi onu kullanıyorum 2 aydır falan. insülin direnci var glukofen içiyorum, kemik erimesi var her gün bol bol süt peynir yoğurt tüketmemi söyledi vs vs vs bilirsin bunları. ama kesin dille söylediği tek şey çocuğun olmaz oldu. izmirde tedavi görüyorum ama nişanlıyım, istanbula gelin olucam yaza düğünüm var ve ev düzme, çeyiz alışverişi, tadilat vs için sık sık istanbula geliyorum. lütfen bana da gittiğin endokrin doktorunun ve aşılama yapan doktorun isimlerini ve hastanelerini söyle canım. Rabbim evladını sana bağışlasın, sağlıklı, hayırlı, uzun ömürlü bir evlat olsun, gönlüne göre versin ve inşallah bana da nasip etsin. böyle hikayeleri okudukça umudumu geri kazanıyorum. Allah'ım inşallah güzel Rabbim..

bende aynı durumdayım leyla abla ben 25 yaşındayım hormonlarım çok yüksek ve hamile kalabilmem için hiç bir şansım yok sadece kıbrıs ta başkasının yumurtasıyla hamile kalabilirmişim gerçekten çok zor bir durum eşim bana destek veriyo ama ben çok perişanım 7 yıldır hiçbir sonuç alamadık maddi manevi çöktük senin hormon değerlerin nasıl hangi ilacı kullanıyorsun ? bide ankara da gurgan klinik var tavsiye ederim

Hanımlar bende doğuştan Primer Amenoreyim..15 yaşında öğrenim şuan 27 yaşında ve 2 yıllık evliyim eşim herşeyi bilerek evlendi benimle ve şimdi tedavi görüyoruz İstanbulda..Dr açıkçası pek umutvari konuşmadı ama biz yinede ALLAH'tan umudumuzu yitirmedik..2 ay önce adet görebilmek için içtiğim ilaçları bıraktırdı ve adet göremiyorum ilaçsız,beynim östrojen salgılamıyor..bu ayın 25'nde trasual kullanıcam adet söktürücü adet olursam hormon tahlili yapılacak ve testlerin sonucuna göre bir yol izlicez RABBIM hepimizin yardımcısı olsun..

Hanımlar bende doğuştan Primer Amenoreyim..15 yaşında öğrenim şuan 27 yaşında ve 2 yıllık evliyim eşim herşeyi bilerek evlendi benimle ve şimdi tedavi görüyoruz İstanbulda..Dr açıkçası pek umutvari konuşmadı ama biz yinede ALLAH'tan umudumuzu yitirmedik..2 ay önce adet görebilmek için içtiğim ilaçları bıraktırdı ve adet göremiyorum ilaçsız,beynim östrojen salgılamıyor..bu ayın 25'nde trasual kullanıcam adet söktürücü adet olursam hormon tahlili yapılacak ve testlerin sonucuna göre bir yol izlicez RABBIM hepimizin yardımcısı olsun..

Canim bende senin gibi hic adet görmedim.ilaclarla gorüyorum.doktor bana hic umutlu konusmuyor.kesin olmaz diyor.yumurtaliklar calismiyor.sende yumurta var mi?ben de yumurta dogustan yokmus.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim bende senin gibi hic adet görmedim.ilaclarla gorüyorum.doktor bana hic umutlu konusmuyor.kesin olmaz diyor.yumurtaliklar calismiyor.sende yumurta var mi?ben de yumurta dogustan yokmus.

portakal benim yumurtaliklarim var ama küçükler..adet söktürücü icmeye basladim bitince testleri yaptiricam ve bi yerden başlanicak ALLAH'a siginiyorum ol derse olur bizde elimzden geleni yapocaz Rabbim imkan verdikçe..Sanada çok gecmis olsun ama belki başkasinin yumurtaligiyla hamile kalabilirsin onu druna sordunmu turkiyede bu yapilmiyor ancak en yakin kibrista yapilabiliyor umudunu yitirme başka bi dr daha daniş peşini birakma kac yaşindasin..ben gelismeleri yazicam inşALLAH hepimizin yüzü güler..

portakal benim yumurtaliklarim var ama küçükler..adet söktürücü icmeye basladim bitince testleri yaptiricam ve bi yerden başlanicak ALLAH'a siginiyorum ol derse olur bizde elimzden geleni yapocaz Rabbim imkan verdikçe..Sanada çok gecmis olsun ama belki başkasinin yumurtaligiyla hamile kalabilirsin onu druna sordunmu turkiyede bu yapilmiyor ancak en yakin kibrista yapilabiliyor umudunu yitirme başka bi dr daha daniş peşini birakma kac yaşindasin..ben gelismeleri yazicam inşALLAH hepimizin yüzü güler..

Amin.Insallah canim su mü barek gunde rabbim sesimizi duyar.bize bir evlat verir.benim fsh cok yuksek.dr imkani yok diyor.senin rahim boyutu nasil.benim rahim de küçük.yas 28.

Amin.Insallah canim su mü barek gunde rabbim sesimizi duyar.bize bir evlat verir.benim fsh cok yuksek.dr imkani yok diyor.senin rahim boyutu nasil.benim rahim de küçük.yas 28.

canm yasimiz ayni benimde rahim küçük rahim duvari östrojen olmadigi icin ince ve henuz östrojen ilaclarini kullanmadan fsh lh testi yaptirmadim ne durumda bilmiyorum belki benimde cok yüksek yada yerlerde hiç bilmiyorum..Başka bi dr daha danış normal hastane jinekologumu drun bilmiyorum ama eger öyleyse bir tüp bebek merkezine git RABBIM hepimizin yardimcisi olsun bende başima neler gelicek bilmiyorum herşeyin hayırlısı buda ALLAH'tan gelen birşey bize bir tek ona sığınabiliriz asla umudumuzu yitirmeyelim hep isteyelim olurmu:(

KIzlar kardeşimin hanımına da aynı şeyi söylediler.Asla hamile kalamayacağını ilaçsız adet olamayacağını... memorial,amerikan hastanesi vb bir sürü hastaneye ve işinde iyi doktorlara gitti sonuç yine aynı doğuştan menopozlusun dediler.Rabbim ol deyince doktor hep fasa fiso bu olaylardan yaklaşık1 yıl sonra kendiliğinden adet olmadığı halde hamile kaldı.şimdi oğlu var 6 yaşında.Umudunuzu asla yitirmeyin.Rabbimin bir bildiği vardır.SAğlıklı ve hayırlı evlat versin Allah.

KIzlar kardeşimin hanımına da aynı şeyi söylediler.Asla hamile kalamayacağını ilaçsız adet olamayacağını... memorial,amerikan hastanesi vb bir sürü hastaneye ve işinde iyi doktorlara gitti sonuç yine aynı doğuştan menopozlusun dediler.Rabbim ol deyince doktor hep fasa fiso bu olaylardan yaklaşık1 yıl sonra kendiliğinden adet olmadığı halde hamile kaldı.şimdi oğlu var 6 yaşında.Umudunuzu asla yitirmeyin.Rabbimin bir bildiği vardır.SAğlıklı ve hayırlı evlat versin Allah.

Canim hic yumurtasi yokmuydu?ben de ayniyim.dogustan yumurta yok.ilaclarla adet gorüyorum.fsh hormonum cok yüksek.kardesinin haniminin da mi fsh si oyleydi?mesaji okuyunca cok sevindim.ben de oyle caresizce bekliyorum.3 yildir evliyim.rabbim banada ayni mucizeyi yasatsin.

Canim hic yumurtasi yokmuydu?ben de ayniyim.dogustan yumurta yok.ilaclarla adet gorüyorum.fsh hormonum cok yüksek.kardesinin haniminin da mi fsh si oyleydi?mesaji okuyunca cok sevindim.ben de oyle caresizce bekliyorum.3 yildir evliyim.rabbim banada ayni mucizeyi yasatsin.

memorial hastanesinde menapoz dendi.İlaçsız adet olamıyordu fsh 45 lerdeydi.Doktor kıbrıstan yumurta nakli önerdi.Durum bu kadar vahimdi.Ama mevlam ol dedi nur topu gibi sağlıklı bir oğlu var şimdi.Umudunuzu kaybetmeyin.Verdiğinde de vermediğinde de vardır bi hayır.Kafaya takıyordu ilk zamanlar sonra telkinlerimizle boşverdi o dönemde de oldu oğlu.

Ve evliliklerinin 5 yılında oldu çocukları.Daha nice örnekler var.Rabbim hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah tez zamanda isteyen herkese...

Son düzenleme:
Merhabalar konu cok eski ama yeni dahil oldum bende primer ameore hastayim 28 yasinda ve bekarim bu durum beni kahrediyor. Hepiniz evlisiniz bende evlenmek istiyorum ama bu durumu nasil aciklayacagimi bilemiyorum karsımdaki insana, siz nasil soylediniz nasil tepkiler aldiniz lütfen yardimci olun çok korkuyorum psikolojm çok bozuldu:mad:

Merhabalar konu cok eski ama yeni dahil oldum bende primer ameore hastayim 28 yasinda ve bekarim bu durum beni kahrediyor. Hepiniz evlisiniz bende evlenmek istiyorum ama bu durumu nasil aciklayacagimi bilemiyorum karsımdaki insana, siz nasil soylediniz nasil tepkiler aldiniz lütfen yardimci olun çok korkuyorum psikolojm çok bozuldu:mad:
canim oncelikle merhaba..neden psikolojini bozuyorsun..Bu sekilde yaklasma lutfen bende evlenmeden once bikiyodm durumumu ve esime evlenmeden yillar once soylemistim ve evlilik planimz yoktu..oda bana kimse bilemez ancak ALLAH bilir demisti ve tabiki cok üzülmüş ama asla bunun icin sendn vazgecmeyi dusunmedim dedi vazgecmedide..ailem mutsuz olucam die evlenmemi istemedi annem flort edin ama evlenmeyeyim mutsz olmamayim die cok mucadele etti ama kimseyi dinlemeyip evlendim iykidide boyle yapmisim..ben cok zor olucani dusunurken daha ilk tedavimde RABBIM bana yavrumu emanet etti..tüp ebek bile degil hatta asilama bike degil sadece yumurta takibi ile hamile kaldim düsünebiliomusun..ALLAH'tan iste RABBIM hakkimizda en hayirli olani nasip etsin de emin ol oylede olucaktir..Aslinda nede guzel bir sinav bizim icun tevekkül..Moralini bozma RABBIM dogru hayirli insani cikarsin karsina..

Back
X