Primer Amenore (doğuştan menopoz)/ankara'da doktor adı lütfen..

32 yaşındayım, doğuştan menopozluyum, ilaçla sağlanan geçici kanamalar dışında hayatım boyunca hiç adet olmadım. fizyolojik ve psikolojik olarak çökmüş durumdayım. boşanma sürecinde kahrederek tedaviyi bırakmıştım, şimdi hayatımı yoluna koydum, bu sorunumu da artık halletmek istiyorum. ankara'dayım, bu konularda uzman, memur gibi davranmayan gerçekten işini bilen bir doktor adı istiyorum, lütfen.. çok teşekkür ederim. benim gibiler varsa özelden de görüşmek isterim, fikir almak fikir vermek isterim..

Canim bende senin gibi hic adet görmedim.ilaclarla gorüyorum.doktor bana hic umutlu konusmuyor.kesin olmaz diyor.yumurtaliklar calismiyor.sende yumurta var mi?ben de yumurta dogustan yokmus.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba 21 yaşındayım primer amenore teşhisi kondu ve genetik testi yapıldı banada kromozomlarda dengeli translokasyon çıktı konuyla ilgili bilginiz varmidir

Sağlıklı oldugunuz

Sağlıklı olduğunuz anlamasına geliyor sanırım.bana da yapıldı testler sonucunu bekliyorum.
Sonuçlar geldi benim 15 gün sonra anne baba ve kardesten istendi ve onların testleri yapıldı tek kalitimsal problem bende var hiç adet görmüyorum ve hamile kalamiyorum

Benim de aynibsekikde.ailede herkes sağlıklı hamilelik geçirmiş.annemin anneannesine kadar.ama ben hic adet görmedim ilaçsız.sonuçlarını doktor a gösterdim mi

Doktorlar rapora gore konuşuyorlar.ve yuksek olan olasılığı söylüyorlar.keske bunun yerine daha naif olabilseler.bu konunun bizim için önemli olduğunu unutmasalar..
Tamam da neye göre imkansız anlamış değilim Allahın nice mucizeleri varken.

Sonuçlar geldi benim 15 gün sonra anne baba ve kardesten istendi ve onların testleri yapıldı tek kalitimsal problem bende var hiç adet görmüyorum ve hamile kalamiyorum
Kalıtımsal derken genetik de mi sorun çıktı? Benim genetiğim normal kromozomlar da normal ama beyninde ki hipofiz bezi sıvı üretmiyormuş bundan kaynaklanıyor bizim hastalığımız. Malesef şuan tedavisi yok yumurta var ama üretmiyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Wala benim amh 0.01 den küçük doktor baktı sonucu görünce normal mümkün değil dedi.olsa bile kaliteli olmaz o yüzden dedi.gerçi bi başka doktor da tuttu Allah verdikten sonra bir yumurta olsa yetiyi zaten dedi.o yüzden ben de diyorum Kendime kim ne derse desin (doktor bile)Allah verecekse günü gelince verir.üzülsem de ağlasam da yapacak bir şey yok.

Kalıtımsal derken genetik de mi sorun çıktı? Benim genetiğim normal kromozomlar da normal ama beyninde ki hipofiz bezi sıvı üretmiyormuş bundan kaynaklanıyor bizim hastalığımız. Malesef şuan tedavisi yok yumurta var ama üretmiyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Benim de hipofiz normal salgılıyor ama yumurtalıklar küçük olduğundan cevap vermiyo.o yüzden yumurta buyumuyo.

Merhaba şu an çok kötü bi haldeyim bende dürstçe söyledim ilk başta önemli olmadığını ne olursa olsun yanımda olacağını söyledi falat üç ay sonra geri çekildi ne ayrıldı ne devam etti öylece ortada bıraktı çok kötüyüm toparlanamıyorum ve işin kötüsü aynı yerde çalışoyoruz umursamıyor yüzüme bile bakmıyo ben se üzüntüden ölüyorum lütfen bi akıl verin nw yapmalıyım ölmek istiyorum

Merhaba şu an çok kötü bi haldeyim bende dürstçe söyledim ilk başta önemli olmadığını ne olursa olsun yanımda olacağını söyledi falat üç ay sonra geri çekildi ne ayrıldı ne devam etti öylece ortada bıraktı çok kötüyüm toparlanamıyorum ve işin kötüsü aynı yerde çalışoyoruz umursamıyor yüzüme bile bakmıyo ben se üzüntüden ölüyorum lütfen bi akıl verin nw yapmalıyım ölmek istiyorum
Sakin ol önce bi.ölmek o kadar kolay olmamalı.hem senden uzaklaşmasının sebebi bebek olduğundan emin misin.yani bu durum olduğundan.yoksa başka yolunda gitmeyen bir şeyler de var mı

Benim de hipofiz normal salgılıyor ama yumurtalıklar küçük olduğundan cevap vermiyo.o yüzden yumurta buyumuyo.
Bana da yumurtalıklarımın olduğunu ama yumurta üretmediğini söyledi doktor. Yumurtalıklar çalışmıyor eğer senin küçük de olsa yumurta üretiyorsa daha şanslısın bu konuda.

Wala benim amh 0.01 den küçük doktor baktı sonucu görünce normal mümkün değil dedi.olsa bile kaliteli olmaz o yüzden dedi.gerçi bi başka doktor da tuttu Allah verdikten sonra bir yumurta olsa yetiyi zaten dedi.o yüzden ben de diyorum Kendime kim ne derse desin (doktor bile)Allah verecekse günü gelince verir.üzülsem de ağlasam da yapacak bir şey yok.
Aynen öyle bir kere hep pozitif düşünmek gerek sonra çokça Allaha dua etmeli ve mucizelerine inanmalı. Ha eğer herşeye rağmen olmuyorsa da bunda da bir hayır vardır. Nice sağlıksız doğan çocuklar var ve anne babalarına hayırsız olanlar bunlarıda düşünmek lazım canım.

Aynen öyle bir kere hep pozitif düşünmek gerek sonra çokça Allaha dua etmeli ve mucizelerine inanmalı. Ha eğer herşeye rağmen olmuyorsa da bunda da bir hayır vardır. Nice sağlıksız doğan çocuklar var ve anne babalarına hayırsız olanlar bunlarıda düşünmek lazım canım.
Yani doğru söylüyorsun canım.

C
Canım sana hangi tahliller yapılarak teşhis konuldu. Doktorlar bir açıklamada yapmıyor.Direk böylesin diyip kestirip atıyorlar. Bana doktorum kan tahlilinde teşhis koydu.Laparoskopi ile de bakayım dedi bekar olduğum için istemedim.Fsh yüksekliğinden kaynaklanıyor heralde bizimkisi.Hayıt otu iyi geliyormuş diye duydum.Ona başlayacağım bende. Umudumuzu kaybetmeyelim arkadaşlar.Dua edelim. Doktorların demesiyle olacak şey değil. Allah isterse herşey olur.
Anim niye yaptirmadin laparoskopiyi bende bekarken yaptirdim alttan yapilmiyoki o

Fsh 36 yaşımda 25 canım.biraz ben de tam bir tedaviye başvurmadım sürekli donasyondan başka çaren yok dedikleri için.çünkü amh da 0.01.uğraşacak bir doktor olsa belki ben de sabırla tedavi için uğraşırım.
Benimde 0 larda ama oluyor bazi doktorlar okuz oluyor canim

Back
X