👸🏻 Cilt Bakım Queenleri 👸🏼

Misterım güzel kalpli kelebeğimmm her gün geeel seni seviyoruuuz

Seni ben yirim

İyi geceler, cilt bakımcılar buradaysa bir sorum olacaktı. Ben bu kış retinole başladım, daha doğrusu yeni keşfettim. Ama cildimi mahvetti, cildim kızardı alerjik reaksiyon gibi özellikle çenemde pütür pütür oldu. Haftada 2-3 kez kullandım çok da düzenli değildi açıkçası. Bir ara ben de serumlara falan merak saldım aldım bir sürü. Güneş kremi de kullandım dışarı çıkarken. Kapalı havada ve evde güneş kremi kullanmadım.

Retinole kontrolsüz başlamamak lazım kuzum çünkü güçlü bir içerik. Hafta 1 le ve en düşük oranla başlamak lazım. Şimdi cilt bariyerin bozulmuştur muhtemelen ondan reaksiyon vermiştir. Önce bariyerini onaralım sonra içeriklerini arttırırız. Çünkü cilt bariyerin zayıf olursa ne sürsen kızartır alerji yapar

Evet ben kontrolsüzce başladım, %1 ile başladım bir de krem-retinol-krem sürmek gerekiyormuş. Cildimde bir problem yoktu sadece yaşlanma karşıtı amacı ile kullandım. İstanbul’a gittim bütün akrabalarım sordu yüzüne ne oldu diye. Çok farkediliyor. Cilt bariyerimi nasıl onarabilirim? Teşekkür ederim cevap için.

Retinol cildi gençleştiriyo mu

1 çok yüksek 0,1 0,3 başlangıç için ideal onu da sandviç methoduyla uygulayarak başlamak em iyisi. Cilt bariyerindeki hasar fazlaysa onu doktorun reçete edeceği şeylerle onarabiliriz. Ama şimdilik nemlendirici tonik nemlendirici serum ve seramid içerikli sade bir nemlendirici kullan bence bir süre. İstersen eczaneye gidip bi sor onlar sana daha dermakozmetik ürünler tavsiye eder. Ama pahalı ürün kakalamasınlar bioderma la roche avene gibi markaların nemlendirici ve bariyer destekleyici ürünlerini istiyorum dersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…