• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problemmi bilemiyorum yardımcı olun lütfen

Aynı evde yaşamayı problem etmiyorken aynı hediyeleri alıyor olmanızı problem etmeniz garip geldi.
Adamların evine yerleşmişsiniz, bu normal mi?

İyi günler arkadaşlar.Bu konu problemmi değilmi hiç bilmiyorum ama fikrinizi almak benim için önemli.Evliyim kayınvalidemlerle birlikte yaşıyoruz.Sorum şu ki eşim bana ne alsa annesinede mutlaka alır.mesela bana bir hediye alsa annesinede alıyor bana çiçek alsa annesinede alıyor düşündüğünüz ne varsa yani.bundan rahatsız olmam gerekiyor mu normal mi bu?bana garip geliyor sonuçta kayınvalidemin kendi kocası var ve oda ona alıyor.
Tuhaf aslında düşününce eşime alırken annem alınmasın diye ona da alıyor.aslında ince bir düşünce ama annesinin böyle bir şeye alınma ihtimali bile biraz rahatsız edici.

Sizi ikizler gibi giydirmeye calismiyorsa bence fazla büyütülecek bir sorun degil. Adam kendine göre dengeyi tutmaya calisiyor. Ben her istedigimi kimseyi beklemeden aldigim icin hediyelere pek fazla takilan biri degilim..hediyelerin tadini cikartin. Ama neden beraber yasadiginizi bende merak ettim

Demekki kıskanç bir annesi var ve adam denge kurmanın yolunu böyle bulmuş.
Merak ettiğim şey, özel günlerde de mi böyle?
Mesela doğum gününüzde bile denge gözetmeye çalışıyorsa gıcık olurdum şahsen.
Annenle aramızda benim bilmediğim bir rekabet mi var diye sorardım.
Ama normal eve gelirken çiçek aldıysa ikinize de bu çok nazik bir hareket.
Burada o ayrıma dikkat etmek gerekiyor sanırım.

Son düzenleme:
İyi günler arkadaşlar.Bu konu problemmi değilmi hiç bilmiyorum ama fikrinizi almak benim için önemli.Evliyim kayınvalidemlerle birlikte yaşıyoruz.Sorum şu ki eşim bana ne alsa annesinede mutlaka alır.mesela bana bir hediye alsa annesinede alıyor bana çiçek alsa annesinede alıyor düşündüğünüz ne varsa yani.bundan rahatsız olmam gerekiyor mu normal mi bu?bana garip geliyor sonuçta kayınvalidemin kendi kocası var ve oda ona alıyor.
ne var ki bunda adam eşini de annesini de mutlu etmek istiyo bunu mu kıskandın yani

Sorun etmen gereken şey sizin beraber yasamaniz

Bence arada sırada anneye de jest olarak hediye alınması güzel ama karisina alirken "anneme de alalim" demesi ana kuzusu hissi verdi bana
Yani ayni hediyeleri alınca ikiniz de esitsiniz diyor eee o zaman es olmanin anlamı ne ya da madem anneden kopamiyor neden evlenmiş?
Bence ayrı eve çıkın zaten bir erkek ayri ev acamayacaksa evlenmesin diyenlerdenim

Size alıp da annesine almazsa akşama kadar annesinin tribini çekmeyin diye yapıyordur yani sizi düşündüğünden :-)

Şaka bir yana annesine de hediyeler alması çok güzel olmakla birlikte özel şeyler istiyorsanız evi ayırın. Gerçekten bu şekilde çok zordur :KK42:

Neden birlikte yaşıyorsunuz?
Kayınpeder de varmış.
İki evli çift birlikte yaşıyorsunuz yani.
Sebebi neydi ki?
Ben buna takıldım.
Çünkü bence sorunun kaynağı bu.
Eşiniz evin oğlu mu, evin erkeği mi, babası mı? Ne mesela?

Şu zamanda insan kendine bunu yapmamalı.

Ayrıca, sizi anlıyorum. Kıskanma değil ama eş olarak ayrı bir vasfınız var o da anne olarak ayrı.
İkinize de sürekli aynı muamele saçma.
Denge kuruyor aklınca ama buna gerek yok bence.

Annesine hediye alması normal ama size her hediye aldığında annesine de alması anormal.
Size ne zaman hediye aldığı da önemli.
Mesela anneler günüyse ve ikiniz de anneyseniz normal. Ama evlilik yıl dönümünüzse ve annesine de hediye aldıysa süper anormal.
Normal bir günde ikinize ayrı ayrı çiçek getirdiyse normal; 10 çiçeğin 10'unda da aynısını yaptıysa anormal.
Ne yapıyor yani sizin doğum gününüzde annesine hediye mi alıyor?

Bazen kocalara üzülüyorum vallahi. Bak buradaki kocaya da acıdım . Aynı evdeyiz , evlendim barklandım ama hala kendi evimize çıkamadık diye düşünüp üzülüyor bu üzüntüsünü de hediye alarak , şirin gözükerek atmaya çalışıyor olabilir .
Maddi durumumuz iyidir çok şükür ama benim koca sadece doğum günümde bir parfüm alır yıllardır . Ne çiçek ne çorap almamıştır şimdiye kadar . içimden geldi deyip bir hediye paketi uzatmaz .
Size tavsiyem kendi evinize çıkın , kendi düzeninizi kurun .
Düşünüyorum da emekli olmuşum , yıllarca yorulmuşum , tam dinlenecek zaman oğlan evleniyor ve gitmiyor evden . Sürekli evimde bir (muhtemel ) alıngan tip dolaşıyor 😩 zor yani kayınvaliden için de zor , sizin için de zor .

Ne yapıyor yani sizin doğum gününüzde annesine hediye mi alıyor?
Üstlerde yazmıştı konu sahibi, doğum gününde sadece ona alıyormuş.

Ben babamdan biliyorum bu hediye alma durumlarını. Sevgililer ya da kadınlar gününde bana ve ablama da çiçek alır mutlaka. Herkesin gönlü olsun diye düşünüyorlar işte. Yalnız tuhaf olan, hanımefendinin önceki konusu da yine hediye ile ilgili ve saçma bir olay. Birbirlerine bir şey hediye ettikleri yok sanki sadece karşılıklı alışveriş yapıyorlar.

Back
X