prolaktin yüksekligi icin hayit tohumu!!!

Valla canım bende şok oldum ,36 dan 0,35 e düşmüş. Hayıt ve dostinex kullanıyorum ya, onlar dengeledi. Drum dostinex kullanma artık 7 temmuzda geleceksin nede olsa o zaman tekrar bakarız dedi. Ama kullansam mı acaba ben... Çünkü hamile kalana kadar kullanmak gerekli diye de duymuştum, bırakınca yükseliyormuş.. Ooo süper canım kaçırma bu fırsatları çalışın bol boll. İnşallah canım inşallahh hamiş kalırız bu ay :dance:

süper ya, darisi bana prolaktinimi öyle düsük görmek :)

evet dostinex geri yükseltirmis diye duymusdum, ama regl gecince hemen test yap , gebelik varsa birakirsin ilaci...bos gecirme yumurtanda var hehehe

ben bu ay senden cook umutluyum, allah izin verirse senden iyi haberler alicaz gibime geliyorrr hihoyyyt:::sm_cool:

slm arkadaşlar ben kan pıhtılaşması nedeniyle iki kere düşük yaptım son kürtajımı 4 ağustosta oldum ve benden hala süt geliyo 6 aydırda hamile kalamıyorum nedeni sanırım prolaktin yüksekliği 13 üne doktorumdan randevu aldım gidince bende baktırıcam . merak ediyorum ilacı içerken korunuyomusunuz acaba korunmak gerekirmi

canim tabiki öncelikle doktorunun söyledigine bakacaksin..

prolaktinin yüksekligine göre ilac verir heralde, parlodel diye bi hap var onda korunmaya gerek yok , ama dostinex hamile kaldigini ögrendigin anda hemen birakmalisin..insallah yüksek cikmaz prolaktinin..hayit suyuda deneyebilirsin.
buarada gecmis olsun canim ,tekrar , bebegini en kisa zamanda alirsin kucagina allahin izniyle

Canımcım dün cvp yazamadım sana,işte çok yoğundum. İnşallah tatlım seninkini de düşüreceğiz, ooo sonra ver elini bebiş yapmaya :sm_cool: Evet canım bende duydun o yüzden bırakmayacagım en azından bu ay kullanayım haftada 2 kez kullanıyorum zaten olmazsa 1 kez kullanırım. Valla canım dün bize bi haller oldu, tam 3. denemede biz başarabildik:1ninca:. Dedik ya tabi bugün olması gerek dr öyle dedi diye. oyüzden performans sıfırdı yani, oturdum sinirden ağladım birde :çok üzgünüm: İyice mahvettim gecemizi, gece 2 oldu ancak zafere ulaşabildik hihoyyyt. Bakalım diğer topikdeki arkadaşlar hergün deneyin diyorda , biz etkiledi ya, salıda yapalım demiştik olmadı. Bu akşam ara verip yarın tekrar çalışma var :dance: 2 Haftaya belli olur zaten eğer varsa , yoksada çalışmalar devam edecek. Birde eşimde gidecek dr a , sperm ölçümü için.

canim bukadar benzerlik olur yaa, aynen bizim icinde dün gece önemliydi !
ovulasyonda ikinci koyu cizgiyi görmüstüm ya önceki gün ... ..

((( ama olmadii stres olduk ve kavga ettik bende esime cocuk filan istemiyorum dedim,agladim,sabahaka kadar uyuyamadim bu ayda gitti diyeeee..off sonumuz nolcak bilmiyorum bu ay gitti yani, insallah sen güzel haberler verirsin tatlimm,siz basarabilmisiniz en azindan :)))

evet biz doktor demeden yaptirdik sperm testini ,bakmak icin ..% 60 sperm harektliligi cikmisti ,45.milyonda sperm ,doktor normal demisdi.sadece esim sigara ictigi icin sigarayi biraksin % 70 filan olsa daha iyi dedi..
sizde yaptirin bakalim,iciniz rahat eder en azindan.,ama tabiki gerek kalirsaa ona hehehe :))

Son düzenleme:
:ecrin_bebek:
Evet canım ya bi benzer nokta daha çıktı baksana , bizde kavga ettik eşimle, ağladım kızdım eşime. Birde ilaçların etkisinden sanırım bu aralar aşırı gerginim... Sonra baktım ben boşuna mı vuruldum iğne dedim bu sefer ben alttan aldım. 3. denemede şükür tutturduk Şeniz. Canım öyle deme rahat bi şekilde yeniden deneyin, belli olmaz yumurtlama dönemindesin belki tutar. veeeee İNŞALLAH DA TUTAR . İşte biz ödev gibi yapmaya çalışıyoruz öyle yapmayın canım, sanki 6 aya kadar bebiş için mi birlikte oluyorduk öyle düşün biz çalışalım ama Allah nasip ederse olur de, bak acayip rahatlıyorsun o zaman... Eşim daha yeni ikna oldu önce sen detavi ol sonra bende giderim diye:çok üzgünüm: Dün kızdım herşeyi söyledimi bak gitseydin sende ona göre içimiz rahat olurdu, boşunamı iğne oldum diye... Ama biliyorum bigün olacak bebişimiz anne olacagız bizde tatlımmm:lepi:

evet aslindaa düsünmüyor degilim bu zamana kadar hep güzeldi stres olmadan rahat oluyordu :)))
neyse kismet artik en iyisi kafaya takmamak ki cok zor oda :) is olucagina varir..allah kismet ederse hic ummadimiz anda gelir o zaten tatlim:hulyapuyorumnanaktan

smallangel sakın dostinexi kullanma!!!!!!!!!
hemen bırak... gebe kalmak isteyen bayanların normal şartlarda dostinexi bıraktıktan 1 ay sonra gebe kalmaları lazım. prespektüsünde bile yazar. bebegine zarar vermek mi istiyorsun.
ayrıca burada anladıgım kadar ile prolaktini tavan yapmış kimse yok. halinize bin şükür edin. çünkü benim ki 98
hastanede 400 lü kadınlar gördüm.
1 seneden beri ugraşıyoruım. ilk 6 ay dostinexden sonra 5 düşürdüm. 2 ay bıraktım tekrar 98 e cıktı. yumurtalarımda sorun yok ama gebeligi zorlaştıran bir durum oldugu için bekliyoruz

Canım prolaktin yüksekliği olunca yumurtalar oluşmuyorki, dr um onun için verdi. Zararlı bir ilaç olsa neden dr önersinki ??? Üstelik o kadar çok kullanan varken... 400 seviyede olanların beyin hipofiz de kitle olduğu için prolaktin seviyeleri yüksek zaten. Her ilaç hamilelikte zararlı zateni hamile olduğunu öğrenir öğrenmez Dostinex kesilir ki bütün ilaçlar bu şekilde... Doğru mu anladım 5 tane düşüğün mü oldu ?? Çok geçmiş olsun öcelikle ama hamile kaldığını öğrendiğin an dostinex i kesmedin mi ??

Yani gerçekten kafam karıştı :1ninca:

sağol canım tşk ederim. en yakın zamanda sizlerinde bebeği olur.inş.

5 tane düşük yapmadım hhehahaha düşecek bişeyim henuz olmadı

smallangel PRL yüksek olunca kimi insanda yumurta olluşumu olur. kiminde kalitesiz yumurta ( küçük) oluşur. kiminde kist ve kistlere sebeb olur. kiminde adet düzensizligi olur kiminde olmaz.
bende yumurta oluşumu oluyor ve adetlerim de düzgün.
valla cok şey yazmak istiyorıum ama yazdıklarını okudukca bişeyleri yanlış yaptıgını görüyorum ve haddime degil ama kızıyorum.
ben 4 seneden beri evliyim 2 seneden beri bebek istiyorum ve 1 seneden beri prolaktinim yüksek oldugunu anladım.beni muayene eden hiç bir doktorun işin ilk başından beri sana yapılanı bana yapmadılar. çünkü asla aceleci davranmadım. tedavim neyi gerektiyorsa o yolda ilerledim. eger doktorun senin aceleci tavrını gördüyse bu yüzden klomen ve catlatma ignesini vermiş olabilir. yada grektigi için de vermiş olabilir. sonucta ben seni muayene etmedim
sonra dostinex gebe kalınmadan önce bırakılmalıdır. 1 ay öncesinde
her zararlı ilacın vucuttan atılma süresi farklıdır. dostinex 1 ay - gynodel 1 hafta - basit bir antibiotik 2 gun vs..
tüp bebek topiclerinde bir kaç ark. doktorlarının izni ile zorunlu oalrak dostinex kullanarak transferleri gerçekleşti. bu demek degil ki herkes için böle yapılması lazım. mecburiyet varsa doktorlar izin verebiliyor. ama degilse bırakman lazım.. ayrıca bebekde sendrom görülürse ayına haftasına bakılmaz bebek gider. heee herkesde olur mu olmaz...
en güzeli bu konuyu tekrardan doktoruna sor izni olursa dostinexi içmeye devam et ama bırak diyorsa benim yada başkalarının lafı ile hareket etme derim.

Son düzenleme:
ayrıca hipofizde adenomda herkese görülecek bir durum degildir.. bazen adenomu olmayan başka sebeblerden prolaktini yüksek olan hastalar var.

Champagneshimmer yanlış yaptığım bişey yok bu konuda sen merak etme... Neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayabilecek birisiyim ki dr kontrolünde yapıyorum herşeyi. Bende aynen tedavim neyi gerektiriyorsa ona devam ediyorum.... Herkesin beklentileri durumları farklı, 2. dr um zaten eğer çok acelecisiniz deseydi zaten, beni muayene dahi etmezdi. Ben sadece tedavi oluyorum onun dışında Mevlam ne zaman ol derse o zaman olur, beklemekten başka çare de yok zaten.

türkiyede kaç tane doktor acelesiniz der ki ?
özel hastanelerin cogu zaten para için sana gereksiz bir sürü şey yaptırır.
ayrıca senin prolaktin degerin cok yüksek dgil. bir iki aylık ilacsız takip veya macroprolaktin testi ile kanında ki gercek prl degerini bulup ona göre tedaviye başlasaymış doktorun daha mantıklı olacakmış.
ben gene prolaktin ile ilgili bir topicde kendi başımdan gecen her olayı yazmıştım buraya da kopyalıyorum.
selam hanımlar ben aşagı yukarı 1 seneden beri bu hormonumun yüksek oldugu anladım. daha önceden yüksekti büyük ihtimal ile neyse. deneyimlerimi yazayım çünkü topicde okuduklarım pek saglıklı bilgiler degil. ayrıca yarı saglıkcı oldum diyebilirim bu konu ile ilgili
şimdi ilaçlar gece içilirse iyi. neden yan etkilerinie uyurken atlatıgımızı söylüyorlar ama gece yatakda dönerken bile bulantıdan uyanıyorsun. başın dönüyor ve uykusuzluk ayrıca depresyona giriyorsun.
bu hormon süt hormonudur.
sebebleri de doktor doktor degişiyor =
ya pco lusundur yükselir yada yüksektir pco'lu olursun.
ya prolaktin yüksektir adenom (beyinde kitle) oluşur veya adenom vardır hipofizi etkiler ve fazla prolaktin üretir.
ya hipatalamus hipofize baskı yapar hipofizde prolaktin salgılar.
guart - pco - adenom - triot bezi - böbrek üstü ve karaciger enzimleri- diğer hormonların düzgünlügü ve stes. en son şık stres.
beyinde hipofiz denen bezden üretilir ve hamile kaldıgında belli bir azman sonra süt üretmeye başlar. şöle diyeyim = hamilesin dogurucan ve bebegini doyurman için süt lazm diyip üretiyor. ve üretim oldugu sürece dogursan bile gebe kalmanı zorlaştırıyor. gebe kalamassın diye bişey yok. yumurta kalitesini bozar döllenme olmaz düşük yaparsın vs. yani asla degil ama engelleyici bir unsur.
ayrıca evet adet 3. günü sabah iyi bir uyku alındıktan sonra 9.30-10.00 arası kan verirseniz iyi olur. ama adet günü şart degil. yüksekse zaten yüksektir.
hastanelerde yapılan testler normal standart çözelti yöntemleri ile bu degeri bulur ve bize verir. 5 ile 23-25 arası normal sayılır.
benim ilk kan tahlilimde 97 çıktı. ve dostinex ile başladım.
hipofiz emar istendi ve adenom bulunmadı.
dostinex yan etkileri 2. kutuda başlıyor. bilginize :)
6 ay sonunda 5 düştü ve ilacı bırak dedi doktorum. ayrıca kadın hastalıklarına degil mutlaka bir endokrin dokt. gitmeniz şart.
adet düzensizligim hiç yoktu ama gene de bakılması gerekiyor diye kadın hast. yumurtalarıma vs. baktı saglam dedi.
dotinex adet düzensizligi yapmaz. aksine tam gununde adet olursunuz. ben 26 günde bir olurum. arada şaşardı 1-2 gun ama dostinex içerken dk bile şaşmadı.
2 ay gecti ve benim prolaktinim gene 97 ye cıktı.
sonra tekrar yeni bir endokrin doktoruna gittim ve benden hem normal hemde makroprolaktin testi istedi.
makroprolaktin testi kanda ki gercek prolaktin seviyenizi ölçüyor ve değişik bir metotla yapılıyor.
ve macroprolaktin testinden sonra sonucun 88 çıktı. bu 10 deger fark ciddi bir fark.
örnek = normal teste 35 cıkan deger aslında 25 olabilir. bu sebeble ilaç kullanmanıza gerek bile olmayabilir.
sonra bana gynodel verdi. gynodel dunyanın en kötü ilacı yan etkileri cok daha fazla. bulantı kusma vs... alerji bagışıklık sisteminiz mafoluyor. neyse 1,5 ay içtim gynodeli benim prolaktinim yükselmedi. memeden gelmesi kesildi. ama alerji yaptıgı için bagışıklık sistemim zayıflamış ve bütün hastalıklar üst üste geldi. paradol mü ne var ya aynı ilaç. hiç bir farkı yok. bu gynodel ve pradol mü neyse onun tek iyi tarafı pco lulara de veriliyor ve 1 haftada vucuttan atılıyor. gebelik isteyen kadınlar için uygun deniyor.
dostinex ise yan etkileri 1 ayda gidiyor vucuttan ama diger ikisine göre daha başarılı bir ilaç.
şimdi benim cekilen son emarımda 3,8mm capında bir mikroadenom bulundu. bu sebeble ilaç yüklemesi yapıldı ve butun yaşam kalitem bozuldu.
ve en son olarak gynodeli bıraktırdı doktorum ve kendimi iyi hissedit eski gücüm yerine geldigi vakit tekrar dostinexe başlıcam.
daha sorusu olan varsa lütfen özelden sorsun. elimden geldigince yardım edeerim. neden özelden çünkü topicleri unutuyorum nereye ne yazdıgımı karıştırmamak için
makroprolaktin testini ben istanbulda oturuyorum ve mecidiköyde AHENK LABAR. yaptırdım. 90 tl verdim. kimi yerde aynı test 150 tl ve üzerinde dikkat edin. boşa para vermeyin.

champagneshimmer
arkadas zaten doktor kontrölünde oldugunu yazmisti,kafasina göre hareket etmiyorki...
bende ayni durumdayim bana doktorum diyor cok acele ediyorsun diye ama sadece diyor ve hic birsey yapmiyor hap bile vermek istemiyor...zamana birakiyor.
smallangel arkadasimiza klomen vermis catlatma ignesi yapmis iyide etmis, bende buay hamile kalamazsam doktoruma banada gerekeni yapmasini söylicem, olmazsa doktor degistircem..

cünkü yapilacak cözümler varken ,neden heray yeni bir hayal kirikligi yasayalimki degilmi ama! ha olmazsa yine olmaz ama en azindan elimizden geleni yapmis oluruz.
bazi doktorlar ilgisiz oluyor,bisey bilmedigimizi saniyor ve daha erken olmasida onlarin isine geliyor bizi beklemeye aliyorlar..bence buda sadece zaman kaybi

champagneshimmer
gecmis olsun canim sanada..emeklerin bosa gitmesin

bizim degerler düsük evet , ama yinede sonucta engel ! hamile olamiyoruz

insallah biran önce kurtuluruz bundan

Canım benim ben söyleyeceklerimi yazmışsın yüreğine sağlık. Evet benim yaptığım sadece çareleri varken beklememek ve doğruda yaptım beklemedim, beklesem boş yere beklemiş olacaktım ki yumurtlamam olmadığı zaman nasıl hamile kalabilirim...Tedavini olursun ama yine hamile kalamazsın o ayrı şey. Tamanen Allahın bileceği bi şey, biz gerekeni yapalımda gerisini Allaha bırakalım... Evet canım katılıyorum çozümleri varken neden her ay o stresi hayal kırıklığı yaşayalımki... Şuan daha iyiyim diyorumki en azından şükürler olsun çaresiz bir hastalığım yok ve tedaviye başladım... Allahım biliyoru doğru zamanı diyebiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…