prolaktin yüksekligi icin hayit tohumu!!!

benim prolaktinim 53 çıkmıştı dr pazartesi perşembe dostinex verdi kullandım o ay hamile kaldım şimdi 7 aylık hamileyim çok iyi bi ilaç tavsiye ederim

Kızlar bu rahim filmi nasıl bişey de bayıltma falan oluyor ya :bbo:Birde dr hangi dönemde karar veriyor yani ? Tüplerin açık olup olmadığına mı bakacaklar , e o zaman alttan ultrasonla da belli olmuyor mu ?

canım gecen ay rahim filmi çektirdim. ultrasonla bakıldığında tüplerin açık mı kapalı mı olduğunu görülmüyor. o yüzden rahime şırıngayla ilaç enjekte ediyor bu olurken de birkaç defa röntgeni çekliyor. röntgende ilaç yol alıyorsa tüpler açık. yol alamıyor tüplere gelince duruyorsa tüpler kapalı. bana dr. um herhangi bi tedaviye başlamadan bu filmi çekelim demişti. ben 1 yıldır düşünüyoruz ama olmuyor dediğimde bu filmi istedi. daha önce gittiğim tıp merkezi ise hemen çatlatma iğnesine başlamıştı. Dr.um bunun yanlış olduğunu tüplerin tıkalı olabilirdi ve bebek olsaydı tüplere yerleşirdi. dedi. ağrısı da adet sancısından biraz fazla 1 dk bile sürmüyor.anesteziye gerek yok bence. 1 dk lık acıya herkes dayanır. çok acıyor diyenlerin ya tüpleri tıkalı olduğundandır ya da rahim ağzının darlığından kaynaklanıyormuş. umarım açıklayıcı olmuştur.

benim prolaktinim 53 çıkmıştı dr pazartesi perşembe dostinex verdi kullandım o ay hamile kaldım şimdi 7 aylık hamileyim çok iyi bi ilaç tavsiye ederim

Canım sağlıklı bi şekilde Allah kucağına da almayı nasip etsin inşallah. Bazıları diyorki dostinex kullanırken korunmak lazım bebek olursa zarar verir falan. Sen ilacı kullanıp bıraktıktan sonra mı hamile kaldın ?

Canım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim , çok güzel açıklamışsın.Neden bütün dr lar o zaman önce rahim filmi istemiyor acaba ya CADIARZU, bak şimdi acaba tüplerim tıkalımı diye düşünmeye başladım CADIARZU

en son dr. a gittiğimde bana da bu ilacı vermişti. zaten 2 tane 3 gün arayla al demişti. ben de bu ay gebelik olursa bi zararı olur mu diye sordum. yok alakası yok dedi.inş. öyledir. 2. hapı da bugün alacağım çünkü.
valla tüplerin tıkalı olup olmadığı sadece hsg yani rahim filmiyle anlaşılıyyor. 1 yıl normaql yolda denendiği halde bebek olmuyorsa hsg öneriliyor. daha sonra diğer tedavi yöntemleri yapılıyor.

Anladım canım teşekkür ederim. Benimde beklenmeyen adetim gelirse başka dr a gideceğim birde ona danışacagım,o zaman rahim filmini de sorarım . Sürekli bekleyiş insanı çok yoruyor ya , inşallah biran önce gelir bebişler

selam hanımlar...hemen acıklama yapıyorum.. yarın rahim filmim cekilecek
bakırköy de doktorum anlaşmalı oldugu bilsonm görüntüleme merkezinde yeni nesil aletler ile cekilecekmiş. ve yeni aletler ve yeni tür ilaç ( rahme sıkılan ) ile adet agrısı bir agrı cekecegimi sölediler. 200 tl vericem ben ( anlaşmalı oldugu için indirim yaptılar ) anadolu ve avrupa yakasında bir çok yere sordum 200 ile 450 tl arası yapılıyormuş. ben doktorun önerdigi yeri sectim.
birde üsküdarda iskeleye yakın bir yerde mihrimah tıp merk. var orasıda 210 tl ye yapıyor. ark. yaptırmış memnundu oradan.
şimdi normal vajinal ultrasonda yada karından bakma ultrason ile tüpler görülmüyor. bu nedenle bu yönteme başvuruyorlar.
ben doktorumla PRL de düştügü için artık gebelik için harekete gecelim diye gittim konuştum. ve ilk olarak rutin bir takip ve rahim filmi ile gebe kalmayı denememizin dogru olacagına karar verdik. eger bu tutmas ise klomen ve catlatma ignesinde geciş yapabiliriz dedi. ama secimi her zaman ki gibi bana bıraktı.
eger tüplerimiz kapalı ise ne yaparsanız yapın gebe kalamazmışız ( bu arada tüp işini bu siteden ögrendim ) umarım yarın tüpcüklerim temiz cıkar

he eger eski tip makine ile cekilecekse cok agrı cekecegimi söledi doktorum. bu yuzden görüntüleme merkezine yönlendirdi. eger dedi eski tip makine ile cekeceklerse anestesi iste dedi :)
eski tip makinelerde hem acı hemde görüntü kalitesi bozuk oldugu için işlemin tekrarlanması söz konusu olabiliyormuş. bu yuzden riske girme ve acı cekmeden kurtul bu işten dedi.

gecmişi okudukca bir kaç şeyi eksik yazdıgımı anladım ve yazdıklarıma ek olarak..,
rahim filmi adet başlama tarihini de katıp 10 gun içinde bakılması gereken bişeymiş.,
yani ben 6 agustos da adet oldum - 14 agust. cmts gunu cekilicem ve film ile adet tarihim tam ucu ucuna denk geliyor. 9. gün cekecekler beni.
yani adet bitim tarihinden itibaren 3-4 içinde cekilmesi lazım. gecikirse mutlaka diger adeti beklemeliymişiz.
kanaman varsa cekilmiyor. mutlaka kanama bitecek. valla göbekten ilaç yazmışsınız ama bana doktrum ve işlemi yapacak olan doktor öle bişey demedi.. sadece alltan vajen agzını acıp ilaç sıkıcaz dedi.. korkutmamak için söylemediler mi acaba
tek sorun yalnız gitmeyin çünkü agrı sıcı acı olur biri yanınızda olsun

inş. tüplerin açıktır canım. ben de gecen ay çektirdim eski mi yeni mi makine bilmiyorum ama o ilacı gönderince ister istemez bi ağrı oldu tabii. adet sancısından biraz fazla ama çok kısa bir süre. 1 dk dan az.

benim görüntüleme yerim bana cinsel ilişki yok ve az bi tokluk ile gelebilirsiniz dedi. ac gel demedi.
birde doktorum söledi. bu işlemden sonra sana muhakkak antibiotik yazacaklardı dedi. eger yazmazlarsa hatırlat dedi. ok dedim.
sizinde aklınızda olsun. film cekildikten sonrada 3-4 gun cinsel ilişki yasakmış.

selam umarım acıktır miray..rutin simir vermiştim kontorol için.. degerlendiren pataloji uzmanı sagolsun şüpheli diye yazmış raporuma bugun kolposkopi yaptılar.. anlattım diger ark. şimdi de olayı rahim filmi cektirenler aynı acı ve nerdeyse aynı işlem dediler
artık biliyom acısını sızısını tecrübe ettim bugun
ama kesinlikle yalnız gidilmemeli benden önce giren kadınlar pek kötü cıktılar.ve benim kasık ve karın bölgemde adet sancısından biraz fazla sancı oldu ablam yanımdaydı saolsun koluma girdi felan su verdi felan daha cabuk kendime geldim. eger bu iş cıkmasaydı dun cekilecektim rahim filmini cmts gunu ne kaldı..
ayrıca kolposkopi de temiz cıktı.. rahminde kokulacak hiç bir şey yokmuş. ohhh dedik

miray senin durumun nedir ?

2009 şubattan beri nerdeyse 1,5 yıl oldu.bebek düşüncesiye 6 ay olmayınca dr. a gittim. daha doğrusu kist oldu onun ağrısıyla dr. a gittim. kisti doğum kontrol hapı kullanarak dağıttık. ondan birkaç ay sonra yine kist oluştu bu seferki daha büyüktü. o da dr. kontrolunden sonra ilaçlarla dağıtıldı. 1 yıl olduktan sonra dr. çatlatma iğnesi verdi. klomen kullandım ve çatlatma iğnesi oldum. o ay tutmadı. buradan araştırırken rahim filmini gördüm. dr. bana yanlış tedaviden başlamış. ben de dr. değişikliği yaptım gecen ay hsg çektirdim bi sorun yok dedi. eşimin de testleri normal. dr. daha gemçsiniz 1 yıl daha bekleyin derim dedi. ama biz tedaviye başalayalım istiyoruz. önümüzdeki ay aşılamadan başlayacak galiba. kist olan vücutta klomen kullanılması sakıncalı dedi. olan yumurtaları da kist yapar dedi. böyle canım. şimdi ağustos 29 da adet olursam. 2. günü dr. a gideceğim. umarım sıkmadım uzun olmuş bayağı..sempatiksalakcinni

Merhaba kızlar nasılsınız bakalım, bayadır kimsecikler yok. Estalra canım nerelerdesin merak ettim seni

smallangel buralardayim canimm :) evet topigimiz sessiz kalmis..

benim aklima bisey takildi,prolaktin yüksekse mesela (31) doktor klomen verirse ve yumurtalar iyice gelisir sonrada catlatma ignesi vurursa prolaktin göz ardi edilebilirmi ??? yani prolaktin yüksek olmasi sorun olmazmi?
bide benim 4 yumurtam olustugu halde doktor catlatma ignesi vurdu. burda birisi yazmis ki **
4 yumurtada catlatma ignesi cogul gebelik riski diye tehlike..bilgisi olan varmi ?

yaa kizlar baska fikri olan yokmu ????

prolaktin yüksekligi olanlar gelin dertleselim , bilgi paylasiminda bulusalim sesimi duyunnn :)

estalra sen prolaktin yüksekliği için ilaç kullanmadın mı yani doktor sana ilaç vermedimi..benim prolaktinimde 58 civarında çıkmıştı geçen ay..doktor ilaç verdi..bu ayda ilacımı değiştirdi..sen ilaç kullandıysan hangi ilacı kullandın canım?hayıt tohumu bildiğim kadarıyla hormonları düzenliyor..prolaktini düşürmeye yarar mı bilmiyorum..bilmiyorumkismile

valla canım prolaktini yüksek olupda hamile kalan çok insan var..benim prolaktinimin yüksekliğinin yanında senin hacı gibi kalıyor kafana fazla takma..benim kaç yumurtam oluştu bilmiyorum ama bana klomen kullandırdı geçen ay ve çatlatma iğnesi verdi..bakalım sonuç ne olacak....2 haftaya kadar belli olur..hayırlısı bakalım...prolaktin yüksekliğinin nedeni en çok strestenmiş..stressiz insan yok ama ister istemez oluyor yani ne edelim dimi estalracım...bilmiyorumkismile

Canım mesajlarını okudum , iğne vuruldun demek, ama şöylede bi durum var klomen kullanan herkese çatlatma iğnesi verilirmiş sanırım , yoksa çatlamadığı zaman kist yaparmış diye duydum.Aslında eski dr um bana dostinexde vermişti yani prolaktin için dostinex , klomen ve çatlatma iğnesi.

Druna danış bunu gittiğinde valla artık iyice korktum drlardan başıma geleni biliyorsun. İyiki de gitmişim dr a iyiki daha fazla ertelememişim diyorum

canim ben almanyada yasiyorum biomocriptin diye bir ilac kullaniyorum,pardorel oluyomus türkiyedeki ismi sanirim..evet bayadir kullaniyorum..hayiiti birakdim,evet düzenledi,ilacsiz hemde ama sonra unutmaya basladim,simdi haplari kullaninca onu kullanmiyorum birde..
evet cnm stres en önemli sey,ben bu ay hic önemsemiyorum :)
benimde 2 haftam var tatlim bende bekliyorum,hayirlisi artikin :))))

canim elimizdende bisey gelmiyo,mecbur onlarin dediklerini yapiyoruz..
ben bu sefer hicbisey sormadimm,sunu yapsak filanda demedim..
kendi klomen vermis haberim bile yok,cuma günü ögrendim :))
catlatma ignesi yapalim dedi..evet insallah birde kistim olmaz ya vallahi (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…