Bebislerimizi kucağımıza alınca tüm zorlukları unutacağız inşallah :)) ben seni korkutmak istemem canım, ben daha hastalığımı ogreneli 1 ay olmadı, Dr dr geziyorum. Ama sanki tüm endokrinciler ağız birliği yapmış, riskli diyorlar korun diyorlar. Bana kalsa ben kendim için riski almaya hazırım da, bebek için birsey olursa diye korkuyorum.
Bebislerimizi kucağımıza alınca tüm zorlukları unutacağız inşallah :)) ben seni korkutmak istemem canım, ben daha hastalığımı ogreneli 1 ay olmadı, Dr dr geziyorum. Ama sanki tüm endokrinciler ağız birliği yapmış, riskli diyorlar korun diyorlar. Bana kalsa ben kendim için riski almaya hazırım da, bebek için birsey olursa diye korkuyorum.
ehehe aynen canım ben de güyaa çalışıyorum, gözüm de hep bu sayfada :)) sen işlerini aksatma :))
ben dostinex'e başladım, hep bunu kullanıcakmışım ama şimdi yarım yarım içiyorum, tahlil sonuçlarıma göre dozu yükseltecekler galiba. korunma için de doğum kontrol hapı filan içemiyorum, içinde östrojen varmış tümörü büyütürmüş :S dediğin gibi herşey birbiriyle alakalı, birini düzelteyim derken ötekinin dengesi şaşıyor :S
bana dedikleri: 1 yıl dostinex ve korunma, her ay kan tahlili, 1 yıl sonunda MR. küçülmüşse bebiş, büyümüşse duruma göre belki ameliyat. aynen ben de kafayı yerim bekle bekle, hatta taktım o günden beri. anneme ve eşime de artık dert yanamıyorum, kızıyorlar bana bu konuyu açınca. iyi ki burası var tatlım. benim korkum 1 yıl bunu bekliycem, sonra denemeye başlayınca başka sorun çıkarsa? bekle demek kolay gelsinler bize sorsunlar :S
inşallah canım inş.
peki korunurken adenom için nası bi ilaç kullancaksın ki.adenomu yok edebilecek mi.yada dahada küçülebilecekmi.ya da ne kadar koruncaksın eger bi gelişme olmazsa yine mi bebek düşünülemeyecek. senelercede bekleyemeyiz ki valla kafayı yerim ben :S
senin adenomun büyüklüğü ne kadar? benim 9mm. ben öğrenene kadar mikroluğu geçip makroluğa adım atmaya hazırlanıyormuş yaramaz
yarım yarım içiyomuşsun iyiymiş.inş iyi sonuçlar verirde doz hiç fazlalaşmaz.ben 3 günde 1 tane içiyodum çok etkilibi ilaç ben bir sene kullansam kafayı kırardım herhalde çok baş ağrısı yaptı bende.baş dönmesi. diğer etkilerini o kadar önemsemedimde bunlar çok sorun oluyo bende :))) ama gece yatarken içersen o kadar şikayet etmezsin belki.ilaç etki ederken uykuda olıyosun iyi olur :)))
ben bilmiyordum bak bunu 1 yıl doğum kontrol ilacı içtim.sonrasında hiç ilaçsız regli olamadım belkide bundan :))
evt ya 1 yıl az bir süre deil ki.Rabbim sabır versin inş. tedavin sonuç verir ve bebişine kavuşursun inş...
arkadaşlar hepinize merhaba. tmn arkadaşım senin mikroadenomun boyutu ne? uzun zamandır ilaç kullandığını söyledin, küçülme oldu mu? biz de bebek çalışmalarına yeni başlamıştık, adetlerim erken gelmeye başlayınca hormon testi yaptırdım. prolaktinim 145 çıktı ve acil MRa yönlendirildim. 9mm mikroadenomum var :S 2 endokrin uzmanına gittim, 1 yıl dostinex kullanıp korun dediler bebek düşünme dediler. tümörün küçülmesini beklememi söylediler. ama ben çok rahat değilim açıkçası. sizin tecrübelerinizi merak ediyorum
önceki sene 0,6 idi, geçen yıl 0,4 e düştü... ama şimdi bilmiyorum doktorum tekrar mr a gerek duymadı zaten düzenli dostinex kullanıyorum diye. ama benim içim rahat etmiyor, hamile kalmadan önce tekrar mr çektirmek istiyorum. hamilelikte prolaktin zaten normade de yükselecek, ama olağandan daha fazla yükselirse (adenomun büyümesinden kaynaklı) adenom göz sinirlerine baskı yaparmış, hamilelikte mr da çekinilemediği için görme alanı testi ile belirliyorlarmış.
Aminn baklava'cım, inşallah senin de MR'ın temiz çıkar ve kısa sürede bebişin gelir. bekleyişimizin sonu güzel gelir inşallah :) evet dediğin gibi ben de gece yatarken içiyorum ama yine de baş ağrısı ve baş dönmesi yapıyor. benimki çok fazla değil ama idare ediyorum şükür ki. sonuçlarından beni haberdar et, inşallah kısa zamanda güzel haberlerini alırız :)
inşaallah.
iyi bari hafifse.ben bir ara düşünemiyodum bile bilmiyorum belki o ilaçtan belki başka bişeyden dolayı anlıyamadım :)
inşaalh böyle devam eder fazla yan etkisini görmeden tedavi süreni hayırlısıyla bitirirsin.
Rabbim inşaallah o güzel haberleri verebilmeyi hepimize nasip etsin canım.
Ben de cok unutkan oldum. Marketten alacaklarımı unutuyorum, emniyet kemeri takiliyken arabadan inmeye çalışıyorum, arabayi park ettigim yeri unuttum bugun. Esime aynı seyleri tekrar tekrar anlatıyormuşum Hehe. İse zaten hic konsantre olamiyorum. Ama ilaçtan mı yoksa aklımın hep bu konuyla meşgul olmasından mı bilmem. Şimdi uyuyayım 1 yıl sonra uyanayım istiyorum :)
valla ben bi düşük yasadıkdan sonratest yaptırdık prolaktınım hamılelıkden dolayı bıraz yukselmıs oncedende yuksekdıı 2 ay kullandım dusmusdu... ama simdi doktor dedıkı onumuzdekı ay yumurtlama takıbı yaptırıcaz pekı dedım dostınex verdınız ama ben bunu kullanırken cocuk dusunebılırmıyım benım kontrolum altında olcaksın bı sıkıntı olmaz dedı hem dostınex kullancaksın hemde durum degerlendırmesı yapcaz yumurtlamanı takıp edıcem dedıı ... ben onumuzdekı ay işallah cocuk dusunuyorum tekrar ve suan dostınex kulklanıyorum haftada bır kere yarım...kızlar ben daha öncede yazmıştım.1 sene dostinex kullandım.83 ten 5e düştü.6 ay böle düşüktü.ama hamile kalamadım.ilacı bıraktım.bu ay test yaptırdım.yine yükselmiş 70e.dostinex kullanırken korunmakmı gerekiyor?yardımcı olursanız sevinirim.
Benim gittiğim 3 Dr dostinexin bebek uzerindeki etkisiyle ilgili yeterli calışma olmadıgı için bunu içersem korunmamı söylediler. Korunmayacaksam yine prolaktini düşürmek için kullanılan Parlodel i kullanmamı söylediler. Ben su an dostinex iciyorum ve korunuyoruz. Ama Dr una göre değişiyor sanırım.
kızlar anlamadım her dr frklı bişey söylüyor.kafam karıştı.biri diyorki dostinex kullanırken hamile kalabilirsin bişey olmaz hatta hamilelikten sonra 2 ay daha kullanabilirsin.biride diyorki küçük bi ihtimalde olsa risk var dostinex kullanırken.eşdeğer olarak parlodel kullanabilirsin hamile kalsanda bu ilaçla bişey olmaz diyorlar.ne yapacağımı şaşırdım açıkçası.
aynen, ben de her biri farklı birşey söylediği için tatmin değilim ve hala cevap arıyorum :S benim jinekoloğum dostinex içip hamile kalabileceğimi söylemişti. ama en iyisini endokrin uzmanı bilir dedi. onun yönlendirdiği endokrinci yukarda dediğim gibi dostinex ve 1 yıl korunma dedi. ben bir doktorla kalmak istemedim, alanında isim yapmış bir endokrin profuna gittim bir umut jinekoloğum gibi bebeğe OK verir diye. ama o da aynı diğer endokrinci gibi dostinex'in yeni bir ilaç olduğunu, parlodel'den çok daha etkili ve iyi olduğunu ama bebek üzerinde etkilerinin araştırılmadığı için mutlaka korunmamı söyledi. ikisi de çok kesin olarak korunmalısın dedi yani. ama diğer dr lar da hamilelikte bile ilk 2 ay kullanılabilir demişler burda okuduğum kadarıyla. öyleyse bizi yok yere mi korkutuyorlar? boşuna mı korunarak bekliyoruz, bebek özlemimizi erteliyoruz biz? ben de sizin gibi şaşkınım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?