Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........


inşallah canım inş.
peki korunurken adenom için nası bi ilaç kullancaksın ki.adenomu yok edebilecek mi.yada dahada küçülebilecekmi.ya da ne kadar koruncaksın eger bi gelişme olmazsa yine mi bebek düşünülemeyecek. senelercede bekleyemeyiz ki valla kafayı yerim ben :S
 

bu arada geç cvp yazabiliyorum canım kusura bakma.bi yandan çizim yetiştirmeye çalışıyorum bi yandanda aklım burdaa
 
ehehe aynen canım ben de güyaa çalışıyorum, gözüm de hep bu sayfada :)) sen işlerini aksatma :))

ben dostinex'e başladım, hep bunu kullanıcakmışım ama şimdi yarım yarım içiyorum, tahlil sonuçlarıma göre dozu yükseltecekler galiba. korunma için de doğum kontrol hapı filan içemiyorum, içinde östrojen varmış tümörü büyütürmüş :S dediğin gibi herşey birbiriyle alakalı, birini düzelteyim derken ötekinin dengesi şaşıyor :S

bana dedikleri: 1 yıl dostinex ve korunma, her ay kan tahlili, 1 yıl sonunda MR. küçülmüşse bebiş, büyümüşse duruma göre belki ameliyat. aynen ben de kafayı yerim bekle bekle, hatta taktım o günden beri. anneme ve eşime de artık dert yanamıyorum, kızıyorlar bana bu konuyu açınca. iyi ki burası var tatlım. benim korkum 1 yıl bunu bekliycem, sonra denemeye başlayınca başka sorun çıkarsa? bekle demek kolay gelsinler bize sorsunlar :S

inşallah canım inş.
peki korunurken adenom için nası bi ilaç kullancaksın ki.adenomu yok edebilecek mi.yada dahada küçülebilecekmi.ya da ne kadar koruncaksın eger bi gelişme olmazsa yine mi bebek düşünülemeyecek. senelercede bekleyemeyiz ki valla kafayı yerim ben :S
 
senin adenomun büyüklüğü ne kadar? benim 9mm. ben öğrenene kadar mikroluğu geçip makroluğa adım atmaya hazırlanıyormuş yaramaz
 

yarım yarım içiyomuşsun iyiymiş.inş iyi sonuçlar verirde doz hiç fazlalaşmaz.ben 3 günde 1 tane içiyodum çok etkilibi ilaç ben bir sene kullansam kafayı kırardım herhalde çok baş ağrısı yaptı bende.baş dönmesi. diğer etkilerini o kadar önemsemedimde bunlar çok sorun oluyo bende :))) ama gece yatarken içersen o kadar şikayet etmezsin belki.ilaç etki ederken uykuda olıyosun iyi olur :)))
ben bilmiyordum bak bunu 1 yıl doğum kontrol ilacı içtim.sonrasında hiç ilaçsız regli olamadım belkide bundan :))
evt ya 1 yıl az bir süre deil ki.Rabbim sabır versin inş. tedavin sonuç verir ve bebişine kavuşursun inş...
 
senin adenomun büyüklüğü ne kadar? benim 9mm. ben öğrenene kadar mikroluğu geçip makroluğa adım atmaya hazırlanıyormuş yaramaz

boyutunu o zmaan öğrenememiştim ben mr sonucunda boyutu yazmıyordu.bende daha uğraşmadım.ama şurda 1-2 ay sonra tekrar mr o zaman vaktim olursa teferruatlı bi şekilde öğrenicem :)
aman amann biz mikroyada razıyız makro olmasın :)
 


Aminn baklava'cım, inşallah senin de MR'ın temiz çıkar ve kısa sürede bebişin gelir. bekleyişimizin sonu güzel gelir inşallah :) evet dediğin gibi ben de gece yatarken içiyorum ama yine de baş ağrısı ve baş dönmesi yapıyor. benimki çok fazla değil ama idare ediyorum şükür ki. sonuçlarından beni haberdar et, inşallah kısa zamanda güzel haberlerini alırız :)
 

önceki sene 0,6 idi, geçen yıl 0,4 e düştü... ama şimdi bilmiyorum doktorum tekrar mr a gerek duymadı zaten düzenli dostinex kullanıyorum diye. ama benim içim rahat etmiyor, hamile kalmadan önce tekrar mr çektirmek istiyorum. hamilelikte prolaktin zaten normade de yükselecek, ama olağandan daha fazla yükselirse (adenomun büyümesinden kaynaklı) adenom göz sinirlerine baskı yaparmış, hamilelikte mr da çekinilemediği için görme alanı testi ile belirliyorlarmış.
 

cevabın için çok teşekkür ederim :) seninki küçülmüş ne iyi, demek tedaviye cevap veren türden. inşallah hamileliğinde de hiçbir sorun yaratmaz. senin söylediklerin de benim dr umun söylediklerine benziyor canım. benim tümörüm daha büyük, ben hala bebek konusunda inat ediyorum ama sanırım yapmam gereken beklemek ve ilacıma devam etmek. inşallah benimki de küçülür.
 

inşaallah.
iyi bari hafifse.ben bir ara düşünemiyodum bile bilmiyorum belki o ilaçtan belki başka bişeyden dolayı anlıyamadım :)
inşaalh böyle devam eder fazla yan etkisini görmeden tedavi süreni hayırlısıyla bitirirsin.
Rabbim inşaallah o güzel haberleri verebilmeyi hepimize nasip etsin canım.
 

Ben de cok unutkan oldum. Marketten alacaklarımı unutuyorum, emniyet kemeri takiliyken arabadan inmeye çalışıyorum, arabayi park ettigim yeri unuttum bugun. Esime aynı seyleri tekrar tekrar anlatıyormuşum Hehe. İse zaten hic konsantre olamiyorum. Ama ilaçtan mı yoksa aklımın hep bu konuyla meşgul olmasından mı bilmem. Şimdi uyuyayım 1 yıl sonra uyanayım istiyorum :)
 

unutkanlık berbat :)))
marketten 3-4 parça bişey alcaksam mutlaka küçük bi kağıda yazar giderim yoksa 2.turu yapmak zorunda kalıyorum :))
emniyet kemerin takılıyken nası çıkmaya çalışıyosun ya :) bi an düşündümde
valla ilaçtanda olabilir ama her halde büyük ihtimalle kafamızda takılı kalan konuların sonucu.
çok kafana takıpta işte hata yapma sonra bide onu düzeltcem die uğraşmak zor :)
bende şu bi kaç aydır hep öyle diyorum bi uyusam 1 ay dolunca uyansam :))) sonuç pozitif olsa :)) ama nerdeeeee
 
kızlar ben daha öncede yazmıştım.1 sene dostinex kullandım.83 ten 5e düştü.6 ay böle düşüktü.ama hamile kalamadım.ilacı bıraktım.bu ay test yaptırdım.yine yükselmiş 70e.dostinex kullanırken korunmakmı gerekiyor?yardımcı olursanız sevinirim.
 
valla ben bi düşük yasadıkdan sonratest yaptırdık prolaktınım hamılelıkden dolayı bıraz yukselmıs oncedende yuksekdıı 2 ay kullandım dusmusdu... ama simdi doktor dedıkı onumuzdekı ay yumurtlama takıbı yaptırıcaz pekı dedım dostınex verdınız ama ben bunu kullanırken cocuk dusunebılırmıyım benım kontrolum altında olcaksın bı sıkıntı olmaz dedı hem dostınex kullancaksın hemde durum degerlendırmesı yapcaz yumurtlamanı takıp edıcem dedıı ... ben onumuzdekı ay işallah cocuk dusunuyorum tekrar ve suan dostınex kulklanıyorum haftada bır kere yarım...
 
Benim gittiğim 3 Dr dostinexin bebek uzerindeki etkisiyle ilgili yeterli calışma olmadıgı için bunu içersem korunmamı söylediler. Korunmayacaksam yine prolaktini düşürmek için kullanılan Parlodel i kullanmamı söylediler. Ben su an dostinex iciyorum ve korunuyoruz. Ama Dr una göre değişiyor sanırım.
 
merhaba arkadaşlar. 6 aydır çocuk istiyorduk. adetimin 3. günü hormon testi yaptırdım. prolaktin hormonu 36 çıktı doktor çok yüksek değil dedi ama dostinex verdi. pazartesi ve perşembe içiyorum. bugün 5. hapı içtim adetime ise 10 gün var ve içtiğimden beri kasığımda bir batma var. ve gerginlik var. dostinex kullanıp aynı belirtiyi yaşayan var mı ve dün adet olacakmışım gibiydi karnım... bu belirtileri yaşayan var mı aranızda
 

benim dr. ilacı kullanmaya devam et, adetin gecikince bırakırsın dedi...
 
kızlar anlamadım her dr frklı bişey söylüyor.kafam karıştı.biri diyorki dostinex kullanırken hamile kalabilirsin bişey olmaz hatta hamilelikten sonra 2 ay daha kullanabilirsin.biride diyorki küçük bi ihtimalde olsa risk var dostinex kullanırken.eşdeğer olarak parlodel kullanabilirsin hamile kalsanda bu ilaçla bişey olmaz diyorlar.ne yapacağımı şaşırdım açıkçası.
 

aynen, ben de her biri farklı birşey söylediği için tatmin değilim ve hala cevap arıyorum :S benim jinekoloğum dostinex içip hamile kalabileceğimi söylemişti. ama en iyisini endokrin uzmanı bilir dedi. onun yönlendirdiği endokrinci yukarda dediğim gibi dostinex ve 1 yıl korunma dedi. ben bir doktorla kalmak istemedim, alanında isim yapmış bir endokrin profuna gittim bir umut jinekoloğum gibi bebeğe OK verir diye. ama o da aynı diğer endokrinci gibi dostinex'in yeni bir ilaç olduğunu, parlodel'den çok daha etkili ve iyi olduğunu ama bebek üzerinde etkilerinin araştırılmadığı için mutlaka korunmamı söyledi. ikisi de çok kesin olarak korunmalısın dedi yani. ama diğer dr lar da hamilelikte bile ilk 2 ay kullanılabilir demişler burda okuduğum kadarıyla. öyleyse bizi yok yere mi korkutuyorlar? boşuna mı korunarak bekliyoruz, bebek özlemimizi erteliyoruz biz? ben de sizin gibi şaşkınım.
 

cnm benim ikimizinde ortak yönü çok var.senin prolaktin kaç.belki yazmışsındır kusura bakma görmedim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…