canım cok gecmiş olsun ama sıkma canını tedavisi var diye biliyorum onun... dostinex eritiyomuş adenomu sanırım...
ben de bu niyetle kullandım uzun süre, ancak bendeki küçülmemişti. bazı hastalarda adenom küçülüyormuş, herkeste değil..
sagol cnm,
evet işin sonu dostinexe vardı...
mr sonucumu alip kadin dogum doktoruma gosterdim,beyin cerrahisine git dedi,
dün beyin cerrahina gittim, endokrinolojiye gönderdi

(
koskoca kocaeli bölgesinde bi üniversite de var endokrin uzmani,o da 2 ay sonraya gun veriyo...
kafam atti tekrar kadin dogumcuya gittim,o da madem beyin cerrahilik bi iş yok,o zmn beraber kontrol altina alalaim dedi,haftada 2 kere 1 tane yutucam 3 ay,sonra tekrar mr cekilcek...
ilaci kullanirken hamile kalabilirsin dedi ama prospektuste 1ay sonra korunmayi birakin diyor...
kafam karisti iyice...
ben de her gittiğim endokrin ve kadın doğumcuya sordum bunu. prospektüste önlem amaçlı öyle yazıyorlar, ama bebeğe herhangi bir zararı yok diyorlar. aksine hemen bırakınca ilacı, düşük riski daha fazla oluyormuş. endokrin dr um bana ısrarla, gebe kaldığını anlayınca bırakırsın demişti(ort. 5 haftalıkken), öncesinde bırakmamalıymışım.
kızlaaarrr dün doktora gittim veee yumurtalarım büyümüş sol yumurtalıkta 4 tane sağ yumurtalıkta ise 3 tane büyümüş bugün çatlatma iğnesi oldum doktor gün aşırı ilişki dedi bu ay umutluyum inş. hamile kalırım ama çok mutlu oldum hiç bu kadar yumurtam olmamıştı bende pko da var sizinle paylaşmak istedim Allahım herkese hayırlısını versin.
inş güzel haberler alırsınız.
merhaba bayanlar;ben henüz evli değilim ama bu yaz allahın izniyle evleneceğim...
geçen sene başımın sağ tarafı hep ağrıyordu,adetlerim düzensizdi doktora gittim prl hormonuma bakıldı 86 çıktı doktor fazla buldu dostinex verdi bir ilacı yarım yarım içiyordum pazartesi ve perşembe günleri 1 yada 1.5 ayda bitirdim fakat sonra doktorum doğum iznine ayrıldı bir daha tahlil yaptırmadım başka doktora gitmek istemediğim için fakat adetlerim düzene girdi ve başımdaki o ağrı yok oldu doktorum bana çok strest hipofize vurur dedi yine tahlil yaptırmam lazım ama kim bilir ne zaman vakit bulucamda gidicem rabbim sizede evlat nasip etsin inşallah
ben de adenom olduğunu öğrenince, gittiğim dr beni iyi bilgilendirmediği için(kontroller hakkında), ilacı bırakmıştım. 5-6 ay sonra düzensizlikler yine başlamıştı. bende adenom olduğu için, ilaç kullanarak ancak kontrol altına alabilirim.
umarım sizin prl strese bağlı yükselmiştir, adenom yoktur.
lütfen kontrollerinizi dikkatli yaptırın.
canım öncelikle çok geçmiş olsun dostinex gebelikte hemen bebeği düşürüyor doktorum adet olana kadar iç diyor ama ben 1 hafta kala bırakıyorum bence sende böyle dene.
yanlış bilgi vermeyin lütfen. birçok dr ile görüştüm; doç ve prof olanlar dahil,. hiçbiri böyle birşey söylemedi.
prl neden yükseliyor, değeriniz kaç, mikro/makro adenom var mı, gebe kalmakta sıkıntı çekiyor musunuz, hangi ilacı ne kadar kullanıyorsunuz, vs vs....
dr lar tüm bunları dikkate alarak size hangi ilacı, nasıl kullanacağınızı söylüyorlar.
ilaç küçücük bir ilaç ama oldukça etkili bir ilaç. kafanıza göre kullanmayın.
ben de kalp durması nedeniyle bebeğimi kaybettim(kendi düşmedi, kürtajla alındı). hiçbir dr bunu dostinexe bağlamadı. prof olan kadın doğum dr umun tavsiyesi ile 6 haftaya kadar kullanmıştım. benim şartlarıma göre bunu uygun bulmuştu dr.
benimle benzer durumdaki hastalarda, dostinexi erken ve birden bıraktıklarında düşük olayı sıklıkla yaşanıyormuş, ben de 4 haftadan sonra kullanmak istememiştim ama dr 6 haftayı tamamlayalım demişti. bebeğe bir zararı olmazmış...