Psikiyatri kliniğinde yatmış olanlar

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
kardeşim son zamanlarda olmadık davranışlar sergilemeye başlamıştı. Kendi kendine sinirleniyor küfür ediyor iyice şüpheci davranışlar sergiler olmuştu. İlk bir psikiyatri doktoruna yönlendirdik doktor ilaç vermiş. (Teşhis hakkında bir şey demedi kardeşim) Fakat ilaçları kullanmıyormuş. Babamın zoruyla alıyormuş o da yarım yamalak.
Velhasıl işler çığırından çıktığı için doktoruyla da görüşerek Bakırköy deki osman mazhar ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırıldı cumartesi günü.

Ben başka şehirde olduğum için yanına gidemedim ama bugün telefonda 5 dk konuştuk. Beni buradan çıkarın daha kötü olacağım diyor. Başka da bir şey demiyor.

Hastanedeki doktor ise ilaç tedavisine başlayacaklarını ama uzun süreceğini söylemiş.

Bilmiyorum iyi mi olacak kötü mü olacak.
İlgilenecek bir erkek kardeşim var ama o da hem anneme hem babama hem de kardeşime koşturuyor.

Allah affetsin çok büyük bir sınavın içerisindeyiz.

Hastalık nedir bilmiyorum tam bir teşhis koyupta söylememişler.

İlk doktorun verdiği ilaç şizofreni- bipolar- psikonevroz tarzı hastalıklar için verilen ilaçlardandı.

İnternette türlü türlü şeyler okudum iyice kötü oldum.

Yakını yatan iyileşen ne bileyim böyle şeyleri atlatanlar güzel bir şey söyleyin bana.
----------------
Şizofreni teşhisi konulmuş. Kardeşime de söylenmiş teşhis ama bizimki inkar yolunda. Bana da şizofreni dendiyse bu hastane bitmiş diyor. Aslında telefonda konuşunca o kadar normal ki! Hiç anlayamadım. Yanlış teşhis olma ihtimali var mıdır?

Son düzenleme:
Benim böyle tanıdığım insanlar oldu. Hastanede yatarken kaçmaya çalıştılar hep. Beni burdan çıkarın daha kötü olurum diye ailelerini tehdit ettiler ama doktor eve götürebilirsiniz diyene kadar aileleri çıkarmadı hastaneden. Sonrasında da topluma karıştılar, düzeldiler. Tedavisini takip ederseniz, ilgilenirseniz, doktorun dediklerini dinlerseniz çok güzel atlatır bu dönemini.

Kardeşiniz tabi ki halinden memnun olmayacak
Ama siz doktorların dışında kimsenin aklı ile iş yapmayın.
Gelecegini düşünecek kadar saglıklı degil şuan ruhu dinlensin kaldıgınız yerden devam edersiniz yaşamaya ama şimdi erken
Gelmiş geçmiş olsun

çok çok geçmiş olsun
kaç yaşında kardeşiniz?
doktorları dinleyin demekten yanayım bende

Geçmiş olsun. İlaçları neden almıyordu kardeşiniz?
Alıyorum deyip geçiştiriyor bizi gerekçe vermiyor ki.

Yok zaten akıl verecek kimse de YÖK ki çevremizde. Tedirgin oluyorum bazen yanlış mı yapıyoruz diye ama inşallah atlatırız bu süreci.
çok çok geçmiş olsun
kaç yaşında kardeşiniz?
doktorları dinleyin demekten yanayım bende

30 yaşında.

Benim annem bipolar.
3 sefer hastanede yattı.
Her seferinde 1 hafta kadar kaldı ve çıktı.
Nitekim, her defasında bir öncekinden daha iyi oldu.

Çok uzun zamandır da hastanede yatmasını gerektirecek bir durum yaşamadık.

Bekleyin ve zaman tanıyın.
Evet zor bir hastane, içerisinin ne olduğunu, neler yapıldığını, insanların nasıl davranışlar sergilediğini bilmek mümkün değil.
Kapalı kapılar ardında neler oluyor kimse bilmiyor, gizli bir kutu gibi orası, beni korkutan bir yer.
Ancak dermanı biz bir tek orada bulduk ve yaşadığım tecrübeler gösteriyor ki Türkiye'nin 4 bir yanından insanlar geliyor o hastaneye dermanlarını bulmak için.

Çok ağır vakalar ile, orta ve hafif düzeyde olan vakaları ayrı tutuyorlar zaten.
Aynı düzeyde hastalar aynı bölümlerde kalıyor.

Eminim iyi olacaktır ve sizde bunun için dua edin.
Allah hayırlısını versin hakkınızda.

Psikolojik hastalıklarda temel sorunlardan bir tanesi hastalığı reddetmek ve tedaviyi reddetmek.
Annemde de vardı bu, ilacını almadığını anladığım an "annecim ilacını getirdim hadi bakalım" diyordum.
Bana köpürüyordu, aldım ben ilacımı, ikinciye zorla mı içireceksin, zehirlemek mi beni senin niyetin diye ne kavgalar etmişliğimiz var.
O yüzden bu tarz hastalıklarda, tam kontrollü takip edebilecek birisi olmalı yanında.
Ben takip sağlayabiliyordum, günde 1 defa aldığı için ilaçlarını sayıyordum, işaretliyordum ve onun erişimine bırakmıyordum ilaçları.
Çünkü yalan söylemeye, reddetmeye, sinirlenmeye meyilli oluyorlar.

Öncelikle geçmiş olsun.
Allah acil şifalar versin.
Benim üniversitede bir arkadaşım.
4 ay kadar yattı.
Üst üste gelen hüzünlü aşk meseleleri yüzünden..
Bir zaman çok yoruldu ve bu noktaya geldi sanırım..

Normalde o kadar mükemmel bir insandı ki, aklı, olgunluğu, hayat felsefesi.
İlk duyduğumda çok üzülmüştüm.
Bir daha eskisi gibi olamayacak mı diye kahrolmuştum.
Devamsızlık vs yüzünden okulu bayağı uzadı.
2 yıl geç mezun oldu.
Sonunda ise her şey yoluna girdi.
Mesleğinin başında artık ve yine o güzel gülüşlü kadın oldu.

Ümitli olun.
Ondan olumsuz bir şey hiç duymadım orasıyla ilgili.
Neticede şifa bulması için gerekliydi ve buldu da çok şükür..

Bence doktorları dinlemekle en iyisini yapıyorsunuz. Başka bir görüş almak isterseniz bana özelden yazarsanız size kendim yıllardır gittiğim ve güvendiğim doktorumun ismini verebilirim.

Yıllar önce arkadaşım benzer bir durum yaşadı.hatta daha kötüsünü.kriz geçirdi ve delirdi diyebilirim.saldirganlasti kendini ve bebeğini öldürmek istedi.daha sonra hastaneye yatırıldı.o da beni buradan çıkarın diye yalvarıyordu.sok tedavisi ve ilaçlarla düzeldi cıktı.sonra bir daha oldu bu durum.bir iki sene sonra yine yattı.duzeldi cıktı.simdi iyi.normal bir durumda.

Bence doktorları dinlemekle en iyisini yapıyorsunuz. Başka bir görüş almak isterseniz bana özelden yazarsanız size kendim yıllardır gittiğim ve güvendiğim doktorumun ismini verebilirim.

Şu an korkum şizofreni olması.
Ne yalan söyleyeyim zor bir hastalık şizofreni.
Sosyal hayatı zayıf biri; çalışmaz fevri davranışları olan biriydi askerden geldiğinden beri böyleydi ama hiç bu kadar kötü olacağını düşünemedik.

Son iki senedir çok üzücü olaylar yaşadık.
Ama belki de en çok yükü o çekti.
Allahım affetsin o kadar yoruldum ki iki senedir. Şimdi bir de bu durum. Her geçen işler daha çok sarpa sarıyor sanki.

Merhabalar çok geçmiş olsun. Askerlikle bir alakası olabilir mi acaba? Annemin bir arkadaşının oğlu da askerden hemen sonra bu şekilde kliniğe yattı. Çok ağır gelmiş şartları psikoloji bozulmuştu. Kalmak istemedi, zaten kimse istemez.
Ama kalsın, doktor tamam diyene kadar kalsın. Bizim o çocuk şimdi gayet iyi evlendi. İçi nasıldır bilmiyorum ama tedaviden sonra birkaç yılda hayatını bizim gördüğümüz kadarıyla düzene soktu

Aynı teşhis ile kuzenim aynı hastaneye yattı. 13 günde çıktı. Biz inanamadık nasıl ve neden çıktığına. Daha önce 1 kere daha yatmıştı özel bir hastaneye, 3 hafta kalıp imza ile çıkartmışlardı. Doktoru çıkmaması gerektiğini söylemişti. Burada çok çabuk çıkardılar, şuan iyi gözüktüğünü söylüyorlar. Fakat önceki doktoru “kendini bile inandıracak kadar sağlıklı gözükür, uzun bir süreci var tedavi için” demişti. Hala takipte ailesi. Evde ilaç kullanıyor şuan.

Askerliği yapalı neredeyse on sene olacak ama öncesinde de sorumsuz davranışları vardı. Annem ve babam peşi sıra ciddi hastalıklar yaşadılar yaşıyorlar. Daha çok bu hastalık olayından sonra patlak verdi. Ufak ufak değişimler başladı ama bu şekilde değildi son bir aydır bu kadar şiddetli olmaya başladı.

Kardeşimin doktoru uzun bir süre burada kalması gerekiyor demiş ama zaman vermemiş.

Onun yaşadıklarını kendisi bilir gerçekten.
Bu hastalıklarla boğuşanların da kendilerine üzüntüleri ayrı.
Annemde olmasaydı asla bu tarz hastalıklar ile alakalı olarak bir fikrim olmazdı diye düşünüyorum.
Çünkü gerçekten yaşayan biliyor, hele atak zamanları çok zor geçiyor.

Şizofreni teşhisini koydular mı peki?
Şizofreni tek bir tip değildir bu arada, çeşitli dalları vardır.
Araştırın lütfen, her şizofren olan tehlikeli demek değildir, saldırgan olmak zorunda değildir.
Burada tabii en önemli nokta, kendisine ve çevresine zarar vermiyor olması.
Eğer bu şekilde bir meyil varsa, Allah gerçekten kolaylık versin.
O çok zor bir durum, zaptetmesi zor.

Bakırköy'den ben eminim ki en iyi şekilde sonuç alacaksınızdır.
Ancak ziyaretlerine muhakkak gidilsin, moral olur.
Hem de gözünüzle görmüş olursunuz.

Sanırım arkadaşınız da buna benzer bir şey yaşamış. Doğum sonrası psikoz.

https://www-bbc-com.cdn.ampproject....=https://www.google.com&amp_tf=%1$s alanından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…