Psikiyatri kliniğinde yatmış olanlar

Orada calisiyorum.
Öncelikle çok uzun tutmazlar onu söyleyeyim. Çünkü İstanbul'un en az yarısına hizmet eden bir hastane.
Zaten coook uzun yatmasının anlami da yok psikiyatrik yatışlarda genellikle amac akut yani güncel durumu toparlamak( kendine veya başkasına zarar verme riski varsa buna yönelik) ve süreç boyunca kullanacağı ilaç tedavilerini düzenlemektir. 15 gün de yatsa 6 ay da yatsa taburculugu takiben tedavisini sürdürmezse hiçbir anlamı olmaz.
Hemen ilk hastalanmada şizofreni denemez. Psikotik atak geçiriyor olabilir. Size veya ailenize düşen sey taburculuk sonrası tedavisini eksiksiz sürdürmek ve kontrolleri aksatmamak
Tedavi reddi çok sık olur o yüzden ilaçlarını kullanmasi en azından ilk dönemde asla kendisine bırakılmamalı muhakkak takip edilmeli.
Gecmis olsun, Allah kolaylık versin.

İlaç reddi oluyor maalesef. İnşallah psikotik bir ataktır.

Çok geçmiş olsun iyi bir tedaviden sonra düzelir inşallah önemli olan doğru teşhis ve doğru ilaç

Geçmiş olsun umarım düzelir eşimde 32 yaşındaydı ateşli hastalık sonucunda çıktı bu atak geçiriyormus anlamadık bile 1 hftada durgunlaştı sadece Kmseye bişeyde söylemedi hezeyanlar yaşıyormuş herşey benum yüzümden gibi keşke bizimde tedaviyi kabul olsaydı en azından söyleseydi durumunu

Şuan ne durumda esiniz tedavi oldu mu

Diyelim ki dinlediniz çıkardınız onu ordan. Allah vermesin kendine bi şey yapsa vicdan azabından siz de çok yasamazsınız.

Görümcem bipolar. Arada samsundaki hastanede yatması gerekiyor. Giderken bildiğin deli. Çıktığı zaman sen ben gini içerisinin hic de keyif verici olmadığını anlatıyor.

Doktorunu dinleyin. Orası otel değil . zor olacak ama sonu güzel olacak insaallah. Allah sifa versin.

Yarın doktoruyla konuşacağız. Duruma göre bir karar vereceğiz. Annemler istemiyor zaten ama içim öylesine acıyor ki.. Aslında hasta oluşunu ben bile kabul edemiyorum. Rabbim sabır versin.

Bakırköy'ü bilemem de valla Manisa Ruh sağlığında bakım iyi. Bi şey olmaz ya, öyle söylenir söylenir kendine gelir. İlk yatışı ise sizlere karşı kırgınlığı olur çünkü terk edildim, tek başımayım hissini yaşaması olası. İlk bir hafta aile ile irtibatın da yasak olması lazım işleyiş değişmediyse. Baştan bi zor gelir ama zamanla faydasını idrak eder. İçgörü edinirse hele kendi iğnelerini ilaçlarını kendi talep eder doktorunu arayıp atak dönemlerinde. Bu dediklerim hastalığını kabullenmiş, farkında bipolar hastaları için geçerli ve kardeşiniz de bunlardan biri olabilir. Ümitsiz bakmayın, zor bir süreç ama atlatılamaz değil. Hayatını da hiçbir şey olmamış gibi sürdürebilir. Tecrübe ile sabittir.

Zorla iğne yapmışlar sanırım ondan yana sitemi vardı. Kırgınlığı belli oluyor sanırım biraz da zoruna gidiyor. Hastalığını kabul etmiyor gibi ama yaptıklarının farkında. Çözemedim gerçekten. Yarın öteki kardeşim doktoruyla konuşacak dışarıda tedavi görebilir derse çıkarmayı düşünüyoruz iyi bir psikiyatri doktoru ayarlamayı düşünüyorum. Etkili olur mu bilmem. Aslında ilaç reddi var ama bu sefer istediğiniz doktora gidip ilaçlarımı alacağım diyor. Yeter ki beni buradan çıkarın diyor. Ama güvenmek doğru mu bilemiyorum.

Bakırköy'de Duru Saygı Gülbahar var; teşhisi çok iyi, çok ilgili ve genç bir doktor. Tavsiye ederim.
Mutlaka şikayet edip üzülüp kırılacaktır ama siz ve aileniz katı olmalısınız. Onun iyiliği için bunu yapmanız lazım.
Kalması gerekiyorsa kalsın; imza atıp çıkarmaya çalışmayın.

Çıkarmaya karar verirseniz ve ilaçlarını düzenli almazsa zaten ikinciye daha iknaya kapalı yatırırsınız. İlk iki sene kadar inkar dönemini yaşaması olası, çünkü böyle bir şeyi kendine kondurmak kolay değil. Düşünsenize, birisi size akli dengenizin yerinde olmadığını söyleyip hastaneye yerleştiriyor ve hiçbir söz hakkınız yok. Ne kadar ağır.

Sudan çıkmış balığa dönmüş ve çok da korkmuşsunuzdur anlayabiliyorum çünkü sonu gelmeyecek bir bilinmez gibi geliyor başlangıçta ama hastayla birlikte hastalığı da öğrendikçe kolaylaşıyor. Eğer teşhis bipolar olursa, dilediğiniz zaman bana yazabilirsiniz. Sizi bilgilendirmeye çalışırım.

Benim babam da 5 sene önce bir bunalım geçirdi. Amcam, annem ve babam onu bir kliniğe götürmüş (annem hala ağlayarak anlatır) demir parmaklıklar arkasında duruyorlarmış hastalar babam anneme yalvarmış ne olur beni buraya bırakma ben daha kötü olurum diye ağlamış. Hâlâ içim acıyor, canım babam. Annem de demiş tamam ben bırakmam seni... öyle çıkmışlar ordan. Bizim yaşadığımız şehirde bir hastanede yatış verdiler 4- 5 odalı. Orda 1 ay kadar ilaçlı tedavi gördü ve iyileşti çok şükür. Sonra çıkardılar. Problemi de önemli tabi. Babam her şeyi içine atan bir insandı. Düşüncelerini özgür söyleyemezdi. Bir kadın patronu uzun süre hakaret ve aşağılamalarda bulunmuş. Hatta iş yerinde başka kişiler de ilaç kullanmaya başlamış ama babam ağır geçirdi. En ufak şeyi takar oldu, sokağa çıkmamaya ve konuşmamaya başladı. Böyle başladı bu süreç. Hastaneden eve çıkınca ilaçlara bir süre devam etti ve ben kafamda bu düşünceyi bitirdim diyip ilaçları bıraktı. Şimdi kimseyi umursamıyor, ailem ve ben önemiyim diyor ve her fikrini özgürce konuşuyor bazen susturmak zor oluyor ama ŞÜKREDİYORUZ...

Yarın ki teşhis önemli bipolar, şizofreni tarzı bir hastalıksa kalması daha mantıklı. Belki daha hafif bir hastalıksa( pek sanmıyorum ) o zaman duruma göre karar veririz. Mesele çıkarmak değil mesele çıksa da çıkmasa da aynı şeyler devam edecek mi?
Annem kanser hastası o kadın onu gördükçe üzülüyor, ağlıyor. Kolay değil gerçekten. Rabbim yardım etsin.
Allah babanıza ömürlük şifa versin. Kalbi ne kadar hassasmış rabbim hastalık yüzü göstermesin inşallah.

Bu ülkedeki herkesin psikiyatri kliniğine yatması gerek bence.

İntihar mı etti? Yoksa kaza mı?
Ateşli hastalık geçirdi sonra olmayan şeyleri oldu sandı işyerinin battığını sebebin kendisi olduğunu filan soylefi halbuki böyle bir şey yokmuş bir gece kalkmış gece yarısı denize gitmiş uzak bir yere kimsenin olmadığı sabah boğulduğu haberini aldık

Çok üZüldüm. Allah sabrını versin. Çok zor ya.

Intihar mi etti basınız sağolsun acaba ağır depresyon mu geçiriyordu cunki intihar düsüncesi oluyor depresyon da bende yaşadım çünki tedavi hayatımı kurtardı diyebilirim benim de
Allah korusun sizi. Sevdiklerinize bağışlasın. Çok zor. Benim de kaygı bozukluğum var. 6 ay tedavi gördüm. Daha iyi hissettim ama bu ara yine ortaya çıktı. Sürekli endişeli kaygılıyım. Hep olumsuz düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…