Psikiyatristim hipokondriazise kayıcaksın dikkat et dedi:(

Kabul etmedim derken psikiyatriste gidiyorum zaten prof işinde çok iyi birine. Ruhsal olarakta iyiyim zor günlerim geride kaldı. Ama dizimle ilgili korkuyorum çok zor günler geçirdim. Ve en iyi yöntem neyse onu bilmek istiyorum. Hala ağrılarım tam geçmedi ve mr sonuçları da tuhaf çıktı maalesef

Peki neden hipokondriak olabilirsin dedi?

Ben sorunun tamamen sende olduğunu sanmıyorum. Benim benzer bir surecim var konuşuyorduk hatırlarsın, hatta annemin de var. Annemi bir kere götürdüğüm ortopedist sey demişti, onkoloji doktorunun hastaları bile buradan benim hastalarım kadar tatmini ayrılmıyor. Özellikle diz üstüne verdigimiz cevaplar, aldığımız sonuç hastayi hiç memnun etmiyor, eklem işi çok nankör. Ben de uzun suredir çekiyorum bu ağrıyı ve gerçekten doktora gidip de verdigi cevaptan memnun ayrıldığım olmadı Hatta teşhisler bile dedigin gibi birbirini tutmuyor. Ben de olsam maddi durumum uygunsa o en iyi denen kişiden bi son fikir alir ona göre hareket ederdim. Aslında ben de yoğun sekilde doktora gidiyorum, ilacını sporunu araştırıyorum ama senin sürekli dilinde olduğu icin insanlara yorum hakki veriyorsun.

Haklısın kesinlikle zaten gidiyorum tedavimde yolunda psikiyatrik olarak. Benim kafamda değil sizin gibi patoloji var mrlarda hem de bir sürü sonuçlar iyi çıksa bırakıcam ama her seferinde farklı bişey çıkıyor.

Ne güzel yazmışsın doğru dedin buraya sürekli konu açmam mantıklı değil. Senin nasıl oldu ağrıların?

Çünkü benim vücudum basit kitleler üretiyor her 6ayda bir ultrasona giriyorum ağrı yapıyor bide şunu unutma kanser olan kitle kendini belli ediyor bende yok ondan
Ne güzel kanser değilseniz niye takıyorsunuz o zaman ağrı da yapmıyorsa madem bi de benim yerimde olsanız demişsiniz anlamadım

Bak ben diğer konunda sana yazdığım cevabı aynen yapıştırıyorum yine sana aynı cevabı verebilirim çünkü hiçbir ilerleme yok o günden beri sende buna karşılık bende anksiyete var diyosun e zaten anksiyete de bir kaygı bozukluğu iyi değilsin
Mr vs sonuçları tuhaf çıksa bile bunu anlamazsın anlama şansın yok dr değilsin tıp eğitimin yok bir şeyin yok çok çok google larsın google dığın zaman da zaten öksürsen kanser çıkıyosun hangi değer sonuç sana göre normal bilemezsin gereğinin çok çok üstünde bu konuda kaygılısın sen dizini bırak şu dizinden artık vazgeç akışa bırak biz iki ayda bir okuyarak bıktık sen kendinden bıkmadın bizde bir söz var sakınan göze çöp batar diye bu kadar kurcalanan işten hayır gelme şansı yok daha kötüye gideceksin

Bir yıldır kulagımdan uğultu geliyor 7/24. 3-4 kere doktora gittim hiç biri hiçbişi diyemedi.

Onun dısında hpv ile uğraşıyorum.
Sürekli doktora gitmeyi bırakmalısınız bence. Psikolojik olarak rahatlayamıyorsunuz bu kaçıncı konunuz. Tabi insan basa gelmeden bilemez ama burdan bakınca böyle duruyor

2 ay değil kız 6 ay oldu
Ben o kadar araştırdımki dize ait herşeyden anlıyorum ya mr görüntüleri raporlar vs. Aslında anlamamak daha iyi anlayınca sistemin bozukluğunu görüyosun ve güven de kalmıyor. Bu son adımım dedim artık bırakıcam çok güvendiğim bir doktor çünkü.

Sürekli gitmeyi bırakmıştım aslında 3 aydır rutin kontrolümdü bu 6 ay oldu tedaviden sonra. Neyse bu en iyi doktorla da görüşeyim söylediklerine göre bırakırım.

Size de geçmiş olsun

arkadaş basit şeyleri buyutuyorda ondan dedim
Size göre basit olan başkasına ağır olabilir merak ettiğiniz birşey vsrsa hastalığınızla ilgili konu açın ama konu sahibinin sıkıntısını küçümseyip onunla hastalık yarıştırmayın.

Ne güzel yazmışsın doğru dedin buraya sürekli konu açmam mantıklı değil. Senin nasıl oldu ağrıların?
Bana yine tabii ki diğerleriyle hic uymayan 4.bir teşhis konuldu Bir de iyice yürüyememeye başladım.Bu sefer dogru olduğuna inanıyorum teşhisin gerçi bana hem süreç hem sonuç mantıklı geldi okuduklarıma göre. Yazarım özelden.

kız bık işte kedinden yeter hdjdjdj :) bak şöyle söyleyeyim her değer herkes için aynı değil yaş faktörü var ailelen gelen kalıtsal rahatsızlıklar var sen zaten o bölgeden sorun yaşamışsın bu var bak sana aynı şeyden örnek vereyim benim menisküsüm var inan bana bazen diz kapaklarımın yanına böyle biri bıçak sokup çıkarıyor gibi bir acı oluyor hele böyle yanlışlıkla unutup uzun süre ayağımı kıvırıp oturmuşsam geri açarken ordan gelen sesi duyuyorum ya ve aynı rahatsızlık annemde de var biz bunun ne olduğunu bilmiyorduk ikimiz de aynı şeyleri birbirmize anlatınca bir dr gidelim dedik
Annem iki hafta önce ameliyat oldu ben ilaç kullanıyorum hissettiğimiz şey aynı fiziksel acı olarak da aynıyız ama dr onu ameliyata uygun gördü beni görmedi ben ilaç kullanıyorum için rahat edecekse ben annemin ameliyat önceki film ya da bulgu her neyse sana e nabızdan kırpar atarım ama hemen hemen aynı en azından rapor okumayı çok bilmeyen ben için aynı ama sonuç aynı değil tedavimiz aynı değil yani senin o raporda gördüğün şeyler eğer okunmakla anlaşılıyor olsaydı hiç drlara son aşamaya kadar ihtiyacımız olmazdı teknikerler filmimizi çekerdi aklı biraz daha basan kim varsa okurdu yorumlardı bulurduk tedavisini olurduk o yüzden diyorum ki sürekli dr ve tedavi araştırıp durma seni tanıyan tedavi sürecine hakim dr kimse akışa bırak biraz güven kimine dünyanın en iyi tedavisi en iyi dr u işe yaramaz kimi ben iyiyim der inanır iyileşir kimi gider en basitinden dolgu yaptırır onla sakat kalır kimine en ağır ameliyatta bir şey olmaz bazı şeyleri biraz akışa bırakmakta akışa güvenmekte fayda var kurcalama kendi kendine okuma araştırma sen zaten elinden ne geliyosa yaptın bu sağlık işleri de biraz kendinle kendini iyi hissetmenle de alakalı o yüzden kurcalama

Ay ben çocukla ugrasiyordum düzgün yazamamisim.
Tabi neremiz agrirsa canimiz orda atar ama diğer konularinda betimlemesi, "biliyorsunuz bir hastalıkla mücadele ediyorum" tarzı yazmasi.
Küçümsemek değil ama şükür şöyle iyim diye bakmıyor. Korkuyorum mücadele ediyorum ediyorum diye başına başka bişey gelmesinden.
Siz yazmak istediğimi yazmışsınız.
Bu zamana kadar yazmadım ama okuyorum konulari, dediğiniz gibi insanlar ne imtihanlar yaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…