Psikolog Deneyimleriniz

ceycey3416

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2020
327
794
103
34
Herkese iyi bayramlar,

İçimde aşamadığım, kendi başıma çözemedim manevi sorunlarım var. Ergenlik çağımda ailemde yaşanan sorunları, güvensizlik yaratacak olayları fazla içselleştirdim ve hayatıma, ilişkimerime yansıtır oldum. Şuan 25 yaşındayım, senelerdir içeri bastırdım ne yaşandıysa.

Daha önce psikologa gitmeyi redettim, annem ve ablam teklif etmişti. Ama artık benim sorunum değil benim hastalığım gibi bir şey oldular.

Çok duygusal ve utangaç biriyim. Utangaç olduğum için psikologa gitmeyi redettim sanırım. Sorunlarımı anlatırken bile utanma hissi duyacağım diye herhalde.

Psikolog deneyimlerinizi anlatır mısınız? İyiki gitmişim diyen var mı aramızda? Anlatırken salya sümük ağlamakta istemiyorum kimsenin karşısında. Sizler nasıl yaşadınız tedavi süreçlerinizi?

Teşekkür ederim herkese.

Güncelleme 14. Sayfada— Psikiyatriste gittim

Son düzenleme:
Ben gidiyorum 7 aydır, hayatım boyunca (tüm hayatım) aldıgım en mantıklı karar, kendime yaptıgım en büyük iyilik ve yatırım terapiye gitmek. Ben de sizinle yaşıtım. İliski döngülerim, kendime bakısım, kendimle çatışmam, ailemin yüklediği tüm olumsuz şemalar, her sey o kadar ağırlasmıstı ki omzumda.. Su an nasılım derseniz, nefes alıyorum. Hayatım boyunca ilk kez derin bir nefes alıyorum. Kendimle yeni tanısıyorum, anne babam cevrem eşim dostumdan bagımsız olarak ben tam anlamıyla kimim? Bunları bu hep yeni anlamlandırıyorum. Daha çoook yolum var. Ama hiç rahatsız değilim cünkü iyileşmek, güçlenmek, kendini gerçekten sevmek ne demekmis yeni öğrendim ve elimden gelse bi ömür destek almaya devam ederim..

Şehir değişikliği yaşadığımız ergenlik zamanimda 2 yıl kadar ağır bir depresyon geçirdim. Sonra tedavi aldim. Ama hiç kabul etmeme durumu olmamıştı ben de. Tedaviye olumlu bakıyordum o yüzden iyi ki gitmisim

Hayatımda en sevdiğim insanı kaybetmemle işsizlikten evde kafayı yeme zamanım birbirine denk gelince gittim ben de.Başta hiç istemedim ama en yakın arkadaşımın tavsiye ettiği bir doktordu,tüm utanmama ve istemememe rağmen kendi iyiliğim için gittim. (Öncesinde iki psikiyatriste gitmiştim ama tek yaptıkları ilaç yazıp yollamaktı.Devam etmedim onlara.Bu gittiğim de psikiyatrist idi ama terapi veriyordu. )

Benim sıkıntım en küçük şeyleri dahi kafaya takıp ve her türlü duyguyu uçlarda yaşamamdı.Ve geleceğe dair korkularımdan kendime sürekli ket vurup duruodum,ilerleyemiordum.Zamanla zihnimi doğru yönlendirmeyi öğrendim, hala küçük şeyleri takarım ama eskisi gibi hastalık boyutunda değil.En azından kafamda bir şeyi çok büyüttüğümde neyi abarttığımı o an bildiğim için ipleri elime almam kolaylaşıor.Bir yıl gibi bir süre devam ettim.Ve bu sürenin sonunda atandım,memur oldum .Ayrıca öncesinde inanılmaz bir kilo problemim vardı.Morbid obezlerden fazla kilolu kategorisine inmeyi başardım.Benim için her açıdan çok iyi bir yıl olmuştu.En son doktorum da sen artık gelme,kendin üstesinden gelebiliosun diyerek beni yolladı:)

Şu an çok gereksiz şeylere takılıosunuz.Her gün salya sümük ağlamazsınız merak etmeyin.Zayıflıklarınızdan ziyade zamanla ne kadar güçlendiğinizi görmek iyi hissettirecektir.Bana sorarsanız bir insanın psikoloğa gitmesi için çok büyük sıkıntılar yaşamasına da gerek yok.Hatta keşke zamanım olsa da sırf sohbet etmek için gidebilsem..Karşında aklı doğru çalışan biriyle sohbet etmek bile insanın olaylara daha doğru yaklaşmasını mümkün kılıyor.Bence gidin.Ama doktor da önemli.Eğer memnun kalmazsanız psikoloji bilimine küsmeyin,doğru kişiyi bulmaya çalışın.Bol şans.

Son düzenleme:
Benim henüz anlatacak hikayem yok. Araya virüs girdi, devam edemedim ama yine de çok severek gidiyordum psikologuma.
Hiç çekinme, Zaten kendisi sizi konuşturacaktir, havadan Sudan girip bir şekilde konuya giriyorlar, sen merak etme.
Sonuçta tek sen değilsin. Herkes çekingen , kimse gidip elin adamına en özelini açmaya hazır halde olmaz :)

Ablamın ve anneannemin gittiği psikoloğa gideceğim büyük ihtimal. İkisi de olumlu sonuç aldı.

Çok sevindim sizin adınıza, ben de bunu atlatacağıma yürekten inanıyorum. Bu hallerimden kurtulmayı çok istiyorum çünkü, kendimdem sıkıldım :)

Haklısın. Benim şu şu derdim var demek bazen çok zor oluyor. Kendi kafamda kurup kötü olmaktansa biraz utanmaktan bir şey çıkmaz herhalde :)

Harika çok sevindim sizin adınıza. Sahi ben kimim? Anlat deseler anlatamayacağım sanırım.

Benim gittiğim psikiyatrist etkilenmemek adına aynı aileden bireylere bakmıodu.Sizinkisi bakıosa iyiymiş,bu da şans.
Teşekkür ederim, her türlü faydası olur emin olun.Önemli olan adım atıp o yola çıkmak.

Bende gittim. Iyi ki de gitmişim şimdi bir daha gitmeyi dusunuyorum. Kendimde hiç bir sorun görmüyordum ben en başta. Bir gün çok istediğim bi hayalim gerçekleşti ve gram zevk almadığımi fark ettim bu durumdan. Doktora gitme kararı aldim. Ilaç tedavisinden falan korkuyordum ama gayet iyi geldi. Ağlarım vs diye çekinmenize gerek yok. Tedavi o kadar derinleşiyor ve içinizde ki sakladiginiz duygularla yuzlesiyorsunuz... ve aglamak tedavinin bir parçası...

Haklısın. Benim şu şu derdim var demek bazen çok zor oluyor. Kendi kafamda kurup kötü olmaktansa biraz utanmaktan bir şey çıkmaz herhalde :)
Zaten sana "derdin ne?" diye sormuyor, neden geldin falan demiyor :)
benim psikologum inanılmaz tatlı, gülünce yüzü ışıl ışıl parlayan bir adam. İlk seansimi komik bir adres hatası yüzünden kaçırmıştım,son seansa girdim. Böyle yüzünde neşeyle sabahki hikayeyi dinlemek istedi, onu nereden buldugumu falan sordu . Havadan sudan konuştuk yani, bildiğim yerlerden sorup beni açtı önce. Sonra da ne şekilde sürecin devam edecegini konuştuk, benden bir terapist olarak ne bekliyorsun? Falan dedi. O ara ben konuya girdim. O da uygun sorularla beni konuşturdu. Çıkarayak da bir ödev verdi, 'bir sonraki seansta bu ödev hakkında konuşacağız " dedi. Hatta seans bittikten sonra 'terapi saati bitti ama kişisel bir soru soracağım' diye bana bahsettiğim ve ilgi alanına giren şeyle ilgili soru sordu,bilgi istedi.
Sonuç olarak mutlu ayrildim :)
Benim geliş amacim benim ciğerimi bilen bir psikologum olsun. Böyle ömürlük. Hem simdiki sorunlarımda yardımcı olsun, bana güzel sorular sorup bakış acilar kazandirsin hem de ileride çoluk çocuğa karışınca,hayatımda birşeyler ters gidince falan ne zaman ihtiyaç duysam koşup terapi alabileceğim biri olsundu. Umarım güzel asamalar katederiz de daim olur.

Ben de varım iyi ki gitmişim diyen :)
Karakterim değişti bile diyebilirim, insanin bazı karakter özelliklerinin sebebi geçmişteki yaraları imiş iyileşince öğrendim, mutlaka tavsiye ederim. Icinizi dökme konusunda rahat olun zaten sorunu onlar tespit ediyorlar. Su gibi akıyordu zaman, ama yorgun çıkıyordum seanstan. O gün giydiğim kıyafetime bile bir açıklama getiriyordu inanın çok şaşıracaksınız iyi birine denk gelirseniz. Tabi ki çok ağladım da, ama yepyeni bi insan oldum bence değer...

Anksiyetem var, düzenli olarak gidiyorum, çok faydasını gördüm, mutlaka gitmelisiniz, gitmeseydim bende muhtemelen alkol bağımlısı olacaktim

seans ücreti olarak ne kadar veriyorsunuz acaba?
Fiyatlar değişiyor. Ben İstanbul'dayim. 150 TL veriyorum. Ortalama fiyat da zaten 150-200-250
Ama tabii daha ucuzunu da çoook daha pahallisini da bulmak mümkün.
Doktorsitesi isimli siteden aratin şehrinizi,yorumlara bakın, içinize sinenlerin sitedeki numaralari arayın, telefondan öğreniliyor fiyatlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…