Psikolog Deneyimleriniz

psikoloğunuz klinik psikolog mu acaba? nereden mezun?

Ben depresyon tedavisi görmüştüm, psikiyatriste gidiyorum düzenli olarak. Tabi ki iyi ki gitmişim diyorum. Pek çok şeyi aşabildim bu şekilde. Bir de yaklaşımları farklı. Belli yöntemleri kullanarak terapi yapıyorlar. Normalde kendi çevrendeki insanlar bu kadar tarafsız ya da dinleyici olmuyor.

bir de içinizin ısınması çok önemli. İletişiminiz tutmalı. Ben 3 tane psikiyatrist, 1 psikoloğa gittim. En sonuncusu iyi geldi. Hele ilk gittiğimi hatırlamak bile istemiyorum. Medyada meşhur, çok da pahalı ücreti olan bir doktordu. Bu kadar Tanındığı için iyi olacağını düşündüm ama bir takım testler ve yüzeysel konuşmalarla gönderiyordu beni. Şu anda gittiğim de terapi yapabilen bir psikiyatrist ve çok iyi geliyor. Diğerlerinden çok daha hızlı yol aldık onunla.

yani birinden fayda görmemek, sana işe yaramadığı fikrini vermesin. Yalnızca uymamıştır sana.

ayrıca ben ilk görüşmemde ağladığımda doktorum bunu çok olumlu görmüştü. iyileşmek için bu kadar açık olman Bizim için çok iyi demişti. Yani en çok gördükleri şeylerden biridir ağlamak muhtemelen. Ne travmalar görüyorlar muhtemelen onlar. Hiç çekinmene gerek yok.

psikoloğunuz klinik psikolog mu acaba? nereden mezun?
Evet klinik psikolog. İstanbul'da özel bir unide yapmış yüksek lisansını,kendi kliniği var.
Çok deneyimli ya da yaşlı biri değil, benimle yaşıt. 29-30 falan.

Araştırma sürecinde çok kişiye baktım. Ama negatif enerji aldım çoğundan. Ya çok pahalıydı, ya baba enerjisi aldim/ çetrefilli özel hayatımı açma konusunda sıkıntı yaşarım diye düşündüm, ya böyle aşırı bakımlı,videolarında tane tane konuşan, ipek kirpikli 'bayan mükemmel' görünümlü kadınlardı, ki en son isteyeceğim seydir bayan mükemmel'in yanında yaralı ruhumu açmak.. bir de az kalsın arkadaşımın "harika" diye önerdiği, çok severek gittiği ve kizdaki olumlu değişimi benim de gözlemlediğim terapiste gidecektim . Ki başarılı olduğu arkadaşımın değişen tavrından belliydi. Onun da kisisel Instagram hesabında 'ahlakli geçinen muhafazakâr erkekler, kendileri ahlaksız hayat tarzını benimser ama ahlaklı kızlarla evlenmek ister' gibi Uber sacma yargılar gördüm.
Sen kimsin ahlak dağıtıyorsun? Ben bu kadına gidecem, iki cümle kuracam beni hemen katagorize edecek 'ahlaksiz' diye
Öyle işte. Bu üzümün sapı, bu armudun çöpü dedim dedim, dedim dedim en son kendi psikologumu buldum.
Yaşam tarzı benimkine çok benziyor. Hatta benim kendimi en rahat hissettiğim ve en sık kullandigim uygulamada ismini gördüm, kendisini araştırırken.
O zaman karar verdim gitmeye :)))
Yani azıcık araştırmayla kendinize "en" uygun terapisti bulun. Videolarını falan izleyin derim ben, kanınız ısınacak mi... Benim adamın mesela linkledin profilinde bile kocaman güldüğü, insana pozitif enerji veren bir fotosu var. Benim icin enerji her şeyden önemli, kimi için deneyim ya da ciddiyet önemlidir.
O yüzden kişi bilir kendini, iyi araştırmak lazim

Son düzenleme:
Merhaba rica etsem özelden ismini yazar mısınız istanbuldaysaniz

Şuan benim için gitmek istemek bile bir şey. Şu korona olayı bi bitse hemen randevu alacağım.

Sizi utandıran şey, anlattıktan sonra zehir gibi akıp gidecek merak etmeyin

ahh umarımm

Sadece para kazanmış olmak için bu mesleği yapan birine denk gelmemek için dikkat edeceğim. Paradan çok harcadığım zamanıma, enerjine acırım yoksa. Zaten az bi enerjimiz kalmış şurda

O kadar çok varki kendimde değiştirmek istediğim şeyler. Güvensizliğim, anlık sinirlenmelerim, sinirlenince kendini ifade edememem, kaybetme korkum... Umarm bunları ben de atlattım diyebilirim.

O kadar çok varki kendimde değiştirmek istediğim şeyler. Güvensizliğim, anlık sinirlenmelerim, sinirlenince kendini ifade edememem, kaybetme korkum... Umarm bunları ben de atlattım diyebilirim.

Umarım :) tabi ki yavaş yavaş olacak belki hiç düzelmeyenler olacak ama sen kendini öyle kabul edip seveceksin. Hepsinin bir sebebi var, bakalım inşallah kendi içinde güzel bir yolculuğun olur

Pasif agresif davranış kalıpları bunlar. Tepkinizi anında sakin bir şekilde koysaniz sonra öfkeye ya da ani patlamalara donmez.
Psikolog yardımıyla egzersiz yaparak da asabilirsiniz. Çok endişe etmeyin. Zaten belli bir yaşa gelinceye kadar geçiyor. İnsanlara nasıl yaklasacaginizi öğreniyorsunuz.
Kaybetme korkusuna gelince ne kadar korkarsaniz korkun gidecek olan gider tutamazsiniz. Bunu düşünüp zehir etmeyin her günü. İlişkilerde kaybetmekten korkuyorsanız gitmek isteyeni salın gitsin, ondan hayır gelmez zaten

Bundan 13 sene önce gittim, yaklaşık 3 yıl. Hem psikiyatr hem psikolog beraber gidip ilaç kullandım. Çok psikolog değiştim en son yaşlı bayan bir psikolog toparladı beni. Aynı şekilde psikiyatr da 70yas üstüydü. Travma sonrası stres bozukluğu , ağır depresyon ve anksiyete ile gitmiştim. Salak bir psikoloğa gittim , duvarını kendi arkadaşlarının ailesinin ve mutlu anılarının fotolarıyla kaplamış. İnsanın nasıl siniri bozuluyor. Sen bitmişsin mutluluğunu gözüne sokuyor. Bir kıza gittim, sürekli sıfır mimik. Buna okulda demişler ki asla ifade kullanma. 50lerinde bir adama gittim ,eve ödev veriyor Bir iki kişiyi de sesten , hareketlerden eledim . Son psikoloğuma gittim ,camın önünde çiçek suluyor. Bana baktı , gel gel bak çiçeklerime dedi. Çiçeklerinin isimlerini sayıyor falan ,hakkıydı biri. Aha dedim ,bunun kafa gitmiş ,ben buna herşeyi anlatırım 2 sene gittim,annem bebeğim diye seviyordu beni , üniversitenin psikoloğuydu. Onun sayesinde anksiyete ile başetmeyi, önemsememeyi , yeniden hayatı sevmeyi öğrendim. Yani demem o ki,biri sana iyi gelmezse bırakma. Mutlaka sana göre biri vardır.

Gitmedim ama çok yakın arkadaşım psikolog eşi de tanınmış bi psikiyatrist.Onunla zaman geçirmek gerçekten beni mutlu ediyordu.

Sadece dinledi. Çocukluktan kaynaklı düşünce bozuklukların olduğunu dedi ama bir çözüm sunamadi. Ee baktım ki her gittiğimde sadece dinliyor ve seans ücreti çok yüksekti bıraktım. Onun yaptığını kişisel gelişim kitapları da yapıyor. Yine param olsa başka bir psikologu daha denerdim. Açıkçası ama sürekli denemekte olmaz maalesef çünkü özelini anlatıyorsun. Her gittiğim yerde baştan başlayıp anlatmak beni yıpratır

Bulunduğum muhitin en iyisi olduğu söylenen psikiyatriste toplam 4 seans gittim. Ama gitmesem de olurmuş bana bir artısı olmadı kadına yaşımdan büyük gösterdiğimi söylüyorlar bu beni üzüyor dedim evet büyük gösteriyorsun giyim tarzını değiştirebilirsin dedi.sevdiğim insanı anlattım olmaması daha iyi dedi.en az benim kadar konuştu o da.ben sadece beni dinlemesini istiyordum oysa.Depresyon tanısı koydu ilaç yazdı ama ilaçların ne olumlu ne olumsuz hiçbir etkisi olmadı yan etki bile yapmadı.epey de ücret ödedim seansa da ilaçlara da. Ben daha farklı bekliyordum demek ki terapi böyle oluyor ben bunu istemiyorum diye düşünüp ilaçları da terapiyi de bıraktım. İlaçları bırakmamın da bir zararı etkisi olmadı şükür. Kendi kendime telkinde bulunarak düzeldim şimdi mutluyum tekrar ilaç kullanmak da istemem. Benimki psikiyatristti siz psikolog düşünüyorsunuz psikologlar ilaç yazmıyor terapi yaparsınız. Bana olmadı ama size faydalı olur belki.

Kesinlike gitmelisin ben psikoloğumu da terapileri de çok özledim malesef koronadan yarım kaldı ne zaman başlayacağımız belli değil.
Terapi alan arkadaşlar kendi kendime terapi için kitap tavsiyeniz olur mu?Adem Güneş in bırak ve rahatla kitabını okudunuz mu?mesela

Tövbeeee böyle terapi mi olur?
Asla yap ya da yapma dememeleri lazım , uygun sorularla senin bulmana yardımcı olmaları lazım.
Yani benim bildiğim, okuduğum bu yönde.
Ayrıca eleştirilmek istesem anneme giderim,niye sana para ödeyeyim
Te Allah'ım yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…