- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.485
- 448
- Konu Sahibi ceycey3416
-
Devlet ücretsiz, özel 75-150 arasıseans ücreti olarak ne kadar veriyorsunuz acaba?
Fiyatlar değişiyor. Ben İstanbul'dayim. 150 TL veriyorum. Ortalama fiyat da zaten 150-200-250
Ama tabii daha ucuzunu da çoook daha pahallisini da bulmak mümkün.
Doktorsitesi isimli siteden aratin şehrinizi,yorumlara bakın, içinize sinenlerin sitedeki numaralari arayın, telefondan öğreniliyor fiyatlar.
Bende İstanbul dayım psikologum Azeri, 200 TL ödüyorum, bu 3. psikologum daha öncekilerden memnun kalmamıştım, bu hanımefendi çok iyi geldi banaseans ücreti olarak ne kadar veriyorsunuz acaba?
Evet klinik psikolog. İstanbul'da özel bir unide yapmış yüksek lisansını,kendi kliniği var.psikoloğunuz klinik psikolog mu acaba? nereden mezun?
Merhaba rica etsem özelden ismini yazar mısınız istanbuldaysanizBen depresyon tedavisi görmüştüm, psikiyatriste gidiyorum düzenli olarak. Tabi ki iyi ki gitmişim diyorum. Pek çok şeyi aşabildim bu şekilde. Bir de yaklaşımları farklı. Belli yöntemleri kullanarak terapi yapıyorlar. Normalde kendi çevrendeki insanlar bu kadar tarafsız ya da dinleyici olmuyor.
bir de içinizin ısınması çok önemli. İletişiminiz tutmalı. Ben 3 tane psikiyatrist, 1 psikoloğa gittim. En sonuncusu iyi geldi. Hele ilk gittiğimi hatırlamak bile istemiyorum. Medyada meşhur, çok da pahalı ücreti olan bir doktordu. Bu kadar Tanındığı için iyi olacağını düşündüm ama bir takım testler ve yüzeysel konuşmalarla gönderiyordu beni. Şu anda gittiğim de terapi yapabilen bir psikiyatrist ve çok iyi geliyor. Diğerlerinden çok daha hızlı yol aldık onunla.
yani birinden fayda görmemek, sana işe yaramadığı fikrini vermesin. Yalnızca uymamıştır sana.
ayrıca ben ilk görüşmemde ağladığımda doktorum bunu çok olumlu görmüştü. iyileşmek için bu kadar açık olman Bizim için çok iyi demişti. Yani en çok gördükleri şeylerden biridir ağlamak muhtemelen. Ne travmalar görüyorlar muhtemelen onlar. Hiç çekinmene gerek yok.
Benim gittiğim psikiyatrist etkilenmemek adına aynı aileden bireylere bakmıodu.Sizinkisi bakıosa iyiymiş,bu da şans.
Teşekkür ederim, her türlü faydası olur emin olun.Önemli olan adım atıp o yola çıkmak.
Sizi utandıran şey, anlattıktan sonra zehir gibi akıp gidecek merak etmeyin
Zaten sana "derdin ne?" diye sormuyor, neden geldin falan demiyor :)
benim psikologum inanılmaz tatlı, gülünce yüzü ışıl ışıl parlayan bir adam. İlk seansimi komik bir adres hatası yüzünden kaçırmıştım,son seansa girdim. Böyle yüzünde neşeyle sabahki hikayeyi dinlemek istedi, onu nereden buldugumu falan sordu . Havadan sudan konuştuk yani, bildiğim yerlerden sorup beni açtı önce. Sonra da ne şekilde sürecin devam edecegini konuştuk, benden bir terapist olarak ne bekliyorsun? Falan dedi. O ara ben konuya girdim. O da uygun sorularla beni konuşturdu. Çıkarayak da bir ödev verdi, 'bir sonraki seansta bu ödev hakkında konuşacağız " dedi. Hatta seans bittikten sonra 'terapi saati bitti ama kişisel bir soru soracağım' diye bana bahsettiğim ve ilgi alanına giren şeyle ilgili soru sordu,bilgi istedi.
Sonuç olarak mutlu ayrildim :)
Benim geliş amacim benim ciğerimi bilen bir psikologum olsun. Böyle ömürlük. Hem simdiki sorunlarımda yardımcı olsun, bana güzel sorular sorup bakış acilar kazandirsin hem de ileride çoluk çocuğa karışınca,hayatımda birşeyler ters gidince falan ne zaman ihtiyaç duysam koşup terapi alabileceğim biri olsundu. Umarım güzel asamalar katederiz de daim olur.
Ben de varım iyi ki gitmişim diyen :)
Karakterim değişti bile diyebilirim, insanin bazı karakter özelliklerinin sebebi geçmişteki yaraları imiş iyileşince öğrendim, mutlaka tavsiye ederim. Icinizi dökme konusunda rahat olun zaten sorunu onlar tespit ediyorlar. Su gibi akıyordu zaman, ama yorgun çıkıyordum seanstan. O gün giydiğim kıyafetime bile bir açıklama getiriyordu inanın çok şaşıracaksınız iyi birine denk gelirseniz. Tabi ki çok ağladım da, ama yepyeni bi insan oldum bence değer...
Özelden isim atabilir misiniz bana da...Bende İstanbul dayım psikologum Azeri, 200 TL ödüyorum, bu 3. psikologum daha öncekilerden memnun kalmamıştım, bu hanımefendi çok iyi geldi bana
O kadar çok varki kendimde değiştirmek istediğim şeyler. Güvensizliğim, anlık sinirlenmelerim, sinirlenince kendini ifade edememem, kaybetme korkum... Umarm bunları ben de atlattım diyebilirim.
Umarım :) tabi ki yavaş yavaş olacak belki hiç düzelmeyenler olacak ama sen kendini öyle kabul edip seveceksin. Hepsinin bir sebebi var, bakalım inşallah kendi içinde güzel bir yolculuğun olur
Pasif agresif davranış kalıpları bunlar. Tepkinizi anında sakin bir şekilde koysaniz sonra öfkeye ya da ani patlamalara donmez.ahh umarımm
Sadece para kazanmış olmak için bu mesleği yapan birine denk gelmemek için dikkat edeceğim. Paradan çok harcadığım zamanıma, enerjine acırım yoksa. Zaten az bi enerjimiz kalmış şurda
O kadar çok varki kendimde değiştirmek istediğim şeyler. Güvensizliğim, anlık sinirlenmelerim, sinirlenince kendini ifade edememem, kaybetme korkum... Umarm bunları ben de atlattım diyebilirim.
Tövbeeee böyle terapi mi olur?Bulunduğum muhitin en iyisi olduğu söylenen psikiyatriste toplam 4 seans gittim. Ama gitmesem de olurmuş bana bir artısı olmadı kadına yaşımdan büyük gösterdiğimi söylüyorlar bu beni üzüyor dedim evet büyük gösteriyorsun giyim tarzını değiştirebilirsin dedi.sevdiğim insanı anlattım olmaması daha iyi dedi.en az benim kadar konuştu o da.ben sadece beni dinlemesini istiyordum oysa.Depresyon tanısı koydu ilaç yazdı ama ilaçların ne olumlu ne olumsuz hiçbir etkisi olmadı yan etki bile yapmadı.epey de ücret ödedim seansa da ilaçlara da. Ben daha farklı bekliyordum demek ki terapi böyle oluyor ben bunu istemiyorum diye düşünüp ilaçları da terapiyi de bıraktım. İlaçları bırakmamın da bir zararı etkisi olmadı şükür. Kendi kendime telkinde bulunarak düzeldim şimdi mutluyum tekrar ilaç kullanmak da istemem. Benimki psikiyatristti siz psikolog düşünüyorsunuz psikologlar ilaç yazmıyor terapi yaparsınız. Bana olmadı ama size faydalı olur belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?