- 16 Nisan 2020
- 327
- 794
- 103
- 34
- Konu Sahibi ceycey3416
-
Pasif agresif davranış kalıpları bunlar. Tepkinizi anında sakin bir şekilde koysaniz sonra öfkeye ya da ani patlamalara donmez.
Psikolog yardımıyla egzersiz yaparak da asabilirsiniz. Çok endişe etmeyin. Zaten belli bir yaşa gelinceye kadar geçiyor. İnsanlara nasıl yaklasacaginizi öğreniyorsunuz.
Kaybetme korkusuna gelince ne kadar korkarsaniz korkun gidecek olan gider tutamazsiniz. Bunu düşünüp zehir etmeyin her günü. İlişkilerde kaybetmekten korkuyorsanız gitmek isteyeni salın gitsin, ondan hayır gelmez zaten
Bundan 13 sene önce gittim, yaklaşık 3 yıl. Hem psikiyatr hem psikolog beraber gidip ilaç kullandım. Çok psikolog değiştim en son yaşlı bayan bir psikolog toparladı beni. Aynı şekilde psikiyatr da 70yas üstüydü. Travma sonrası stres bozukluğu , ağır depresyon ve anksiyete ile gitmiştim. Salak bir psikoloğa gittim , duvarını kendi arkadaşlarının ailesinin ve mutlu anılarının fotolarıyla kaplamış. İnsanın nasıl siniri bozuluyor. Sen bitmişsin mutluluğunu gözüne sokuyor. Bir kıza gittim, sürekli sıfır mimik. Buna okulda demişler ki asla ifade kullanma. 50lerinde bir adama gittim ,eve ödev veriyorBir iki kişiyi de sesten , hareketlerden eledim . Son psikoloğuma gittim ,camın önünde çiçek suluyor. Bana baktı , gel gel bak çiçeklerime dedi. Çiçeklerinin isimlerini sayıyor falan ,hakkıydı biri. Aha dedim ,bunun kafa gitmiş ,ben buna herşeyi anlatırım 2 sene gittim,annem bebeğim diye seviyordu beni , üniversitenin psikoloğuydu. Onun sayesinde anksiyete ile başetmeyi, önemsememeyi , yeniden hayatı sevmeyi öğrendim. Yani demem o ki,biri sana iyi gelmezse bırakma. Mutlaka sana göre biri vardır.
Demekki kiloluyum mutsuzum desen evet şişko patates, acık yürü diyecekBulunduğum muhitin en iyisi olduğu söylenen psikiyatriste toplam 4 seans gittim. Ama gitmesem de olurmuş bana bir artısı olmadı kadına yaşımdan büyük gösterdiğimi söylüyorlar bu beni üzüyor dedim evet büyük gösteriyorsun giyim tarzını değiştirebilirsin dedi.sevdiğim insanı anlattım olmaması daha iyi dedi.en az benim kadar konuştu o da.ben sadece beni dinlemesini istiyordum oysa.Depresyon tanısı koydu ilaç yazdı ama ilaçların ne olumlu ne olumsuz hiçbir etkisi olmadı yan etki bile yapmadı.epey de ücret ödedim seansa da ilaçlara da. Ben daha farklı bekliyordum demek ki terapi böyle oluyor ben bunu istemiyorum diye düşünüp ilaçları da terapiyi de bıraktım. İlaçları bırakmamın da bir zararı etkisi olmadı şükür. Kendi kendime telkinde bulunarak düzeldim şimdi mutluyum tekrar ilaç kullanmak da istemem. Benimki psikiyatristti siz psikolog düşünüyorsunuz psikologlar ilaç yazmıyor terapi yaparsınız. Bana olmadı ama size faydalı olur belki.
Ya emir kipi kullanmadı tavsiye olarak söyledi ama beni zaten bitik olduğum noktalardan vurmuş gibi oldu ya da bana öyle hissettirdi.samimiyetle yaklaştı kendi arkadaşlarından çevresinden de örneklemeler yaptı oysa benim kimsenin çevresini ailesini dinlemeye zerrece tahammülüm yoktu kendimi konuşmak anlatmak için can atıyordum belki de psikologa gitmeliydim bilmiyorum.cok da danışanı var belki de bizim elektriğimiz tutmamıştır.Tövbeeee böyle terapi mi olur?
Asla yap ya da yapma dememeleri lazım , uygun sorularla senin bulmana yardımcı olmaları lazım.
Yani benim bildiğim, okuduğum bu yönde.
Ayrıca eleştirilmek istesem anneme giderim,niye sana para ödeyeyim
Te Allah'ım yaaa
İnsan dibe vurana kadar kaygılarla, uzuntulerle bogusur. Dibi gorunce her şey onemsizlesir. Hani bogulmaktan korkan birini suya atıp çıkarınca korkusu geçmiş diye bir hikaye var ya.Evet düşüncemi içimde tutup tutup biranda patlayabiliyorum. Başkasından duydam bunu neden böyle saçma bir şey yapıyorsun derim ama elimde olan bir durum değil. Umarım değiştirebileceğim bir davranıştır.
Kaybetme korkusu içinde: babamın annemi aldatmasıyla çok sarsılmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 8. Veya 9. Sınıftaydım. Hiçbir zaman kötü bir baba olmadı, bizi terketmedi ama hep bu aile dağılacak diye kendimi yedim herhalde. Annem o zaman ayrılmak istediğini söylemişti, karşı çıkmıştım. Sanki ayrılırlarsa bütün bağlarımız kopacakmış gibi hissetmiştim. En çokta en sevdiğim insana güvenim gitmişti. Aaay öylee iştee..
Haahaha çok tatlısınız. Kafa dengi önemli :)
Aslında sadece gerçekçi konuşmuş. Bana da aynısını söylemişti biri. Yaşına uygun giyin, bu ilişki pek sağlıklı değil, korkularının üstüne git vs. Uydugum önerilerden çok olumlu sonuç aldım. Uymadiklarim için pişmanimBulunduğum muhitin en iyisi olduğu söylenen psikiyatriste toplam 4 seans gittim. Ama gitmesem de olurmuş bana bir artısı olmadı kadına yaşımdan büyük gösterdiğimi söylüyorlar bu beni üzüyor dedim evet büyük gösteriyorsun giyim tarzını değiştirebilirsin dedi.sevdiğim insanı anlattım olmaması daha iyi dedi.en az benim kadar konuştu o da.ben sadece beni dinlemesini istiyordum oysa.Depresyon tanısı koydu ilaç yazdı ama ilaçların ne olumlu ne olumsuz hiçbir etkisi olmadı yan etki bile yapmadı.epey de ücret ödedim seansa da ilaçlara da. Ben daha farklı bekliyordum demek ki terapi böyle oluyor ben bunu istemiyorum diye düşünüp ilaçları da terapiyi de bıraktım. İlaçları bırakmamın da bir zararı etkisi olmadı şükür. Kendi kendime telkinde bulunarak düzeldim şimdi mutluyum tekrar ilaç kullanmak da istemem. Benimki psikiyatristti siz psikolog düşünüyorsunuz psikologlar ilaç yazmıyor terapi yaparsınız. Bana olmadı ama size faydalı olur belki.
Benim panik ataktan gittiğim psikiyatrist beni öyle bir suçlamıştı ki direkt sen takıntilisin olumsuz düşünüyorsun demişti ama suçlayıcı tarzda.Ilac yazdı gönderdi. Ilaç tedavim bittikten bir süre sonra tekrarlayınca bir psikologa güttim şükür tek seansta kurtuldum 10 yıldır tekrarlamıyor.Tövbeeee böyle terapi mi olur?
Asla yap ya da yapma dememeleri lazım , uygun sorularla senin bulmana yardımcı olmaları lazım.
Yani benim bildiğim, okuduğum bu yönde.
Ayrıca eleştirilmek istesem anneme giderim,niye sana para ödeyeyim
Te Allah'ım yaaa
Size aynısını söyleyen psikolog ya da psikiyatrist miydi? Normal bir insandan bahsediyorsanız onlardan çok var zaten, herkes söyler,tavsiye edebilir profesyonel bir kişi danışanına daha farklı yaklaşmalı bence.Aslında sadece gerçekçi konuşmuş. Bana da aynısını söylemişti biri. Yaşına uygun giyin, bu ilişki pek sağlıklı değil, korkularının üstüne git vs. Uydugum önerilerden çok olumlu sonuç aldım. Uymadiklarim için pişmanim
İnsan dibe vurana kadar kaygılarla, uzuntulerle bogusur. Dibi gorunce her şey onemsizlesir. Hani bogulmaktan korkan birini suya atıp çıkarınca korkusu geçmiş diye bir hikaye var ya.
Aldatmaya ya da ayrılığa şahit olanlarda genelde kaybetme korkusu ve değersizlik hissi, partneri kıskanma vs oluyor. Size özgü değil, üzülmeyin. Korkmayı bırakın öncelikle. Böyle bir şey yasamadikca korkunuzun yersiz bir olduğunu anlayacaksınız. Eğer yaşarsanız (herkes yaşayabilir, size has değil) o kişiyi de kaybetmekten korkmalisiniz. Her bitiş kötü değildir belki güzelliklerin ortaya çıkması için firsattir
Defalarca gittim ve hayatta kendin için yaptığın en iyi 3 şeyi say deseniz 1.sine psikologa gitmek gelir. Her girtiğimde salya sümük ağladım ki zaten odada bir top peçete hazır duruyor :) Bazen yıkılmış halde çıktım bilinçaltına attığım geeçeklerle yüzlelince bazense çok güçlü çıktım. Ara vermiştim ama şu virüs bitsin tekrar uğrayacağım 3 5 seansHerkese iyi bayramlar,
İçimde aşamadığım, kendi başıma çözemedim manevi sorunlarım var. Ergenlik çağımda ailemde yaşanan sorunları, güvensizlik yaratacak olayları fazla içselleştirdim ve hayatıma, ilişkimerime yansıtır oldum. Şuan 25 yaşındayım, senelerdir içeri bastırdım ne yaşandıysa.
Daha önce psikologa gitmeyi redettim, annem ve ablam teklif etmişti. Ama artık benim sorunum değil benim hastalığım gibi bir şey oldular.
Çok duygusal ve utangaç biriyim. Utangaç olduğum için psikologa gitmeyi redettim sanırım. Sorunlarımı anlatırken bile utanma hissi duyacağım diye herhalde.
Psikolog deneyimlerinizi anlatır mısınız? İyiki gitmişim diyen var mı aramızda? Anlatırken salya sümük ağlamakta istemiyorum kimsenin karşısında. Sizler nasıl yaşadınız tedavi süreçlerinizi?
Teşekkür ederim herkese.
PsikologduSize aynısını söyleyen psikolog ya da psikiyatrist miydi? Normal bir insandan bahsediyorsanız onlardan çok var zaten, herkes söyler,tavsiye edebilir profesyonel bir kişi danışanına daha farklı yaklaşmalı bence.
Aaaa ne güzel. Ne yaptı da bir daha tekrarlamadı acaba?Benim panik ataktan gittiğim psikiyatrist beni öyle bir suçlamıştı ki direkt sen takıntilisin olumsuz düşünüyorsun demişti ama suçlayıcı tarzda.Ilac yazdı gönderdi. Ilaç tedavim bittikten bir süre sonra tekrarlayınca bir psikologa güttim şükür tek seansta kurtuldum 10 yıldır tekrarlamıyor.
Ama iyi eleştirmişti
Bi de ben psikiyatriste herşeyimi rahatça anlatamadım eksik anlattım, kaçamak cevaplar verdim. güvensizlik mi nedir bu neyden kaynaklandı bilemiyorum
Bilmem ki fark ettiyse de söylemediKaçamak cevap verdiğinizi farketmedi mi peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?