Onlar akşama kadar kac danışandan ne hayat hikayeleri dinliyorlar emin olun..Insana dair şeylere şaşırmazlar bile.. açıkça herşeyi konuşun ki çözüm olsun.Başlık biraz tuhaf oldu ,kabul. Sonuçta psikologlar her şeyi anlatmak için var. Şöyle bir açıklama yapayım. Ben bir psikoloğa gidiyordum. Çok tatlı bir hanımefendiydi. Gidiyordum diyorum çünkü kendisi birkaç gün önce kaza geçirdi maalesefDurumu şükürler olsun iyi. Ama çok uzun bir süre çalışmayacakmış. Bu nedenle beni başka bir psikoloğa yönlendirdi. Kendisi alanında başarılı bir beyefendiymiş.3 gün sonra ona gideceğim. Benim dert edindiğim şu. Beni bilenleriniz bilir asla bağnaz bir insan değilim. Dinle en ufak bir ilgisi yok bu endişemin. Erkek bir psikoloğa rahat açılabilir miyim diye endişe ediyorum... Ona her şeyimi anlatabilir miyim? Mesela ben erkek arkadaşımla cinsel anlamda bir şeyler yaşamıştım ( Birlikte olma anlamında değil) ve bu benim psikolojimi epey etkiledi. Eski psikoloğum aydın görüşlü bir insandı. Bu psikolog ya bu yaşadıklarımı yadırgarsa? Lütfen beni anlayın yardımcı olun. Bir erkeğe böyle konuları anlatmamda bir sakınca olur mu? İstediğim kadar açılamazsam da ne anlamı var psikoloğa gitmenin? Fikirlerinizi bekliyorum yardımcı olun ne olur : (
Aynen ara da verilebiliyor , Allah korusun intihar gibi düşüncesi olanlarda özellikle ara vermemek gerekiyor , psikoloğunuz hiç mi dönmeyecek ya da çok mu uzun süre ara verecek ?Eski psikoloğun çalışana kadar gitmeme durumunuz var mı? Bir süre dinlenme gibi bir şey. Gerçekten de sıkıntı çekecekseniz ne anlamı var.
Şöyle bir şey var. Biz şu an yazlıktayız. Yazlıkta kalacağım süre boyunca gideceğim psikolog bu. Ve evet eski psikoloğum tüm yaz olmayacakAynen ara da verilebiliyor , Allah korusun intihar gibi düşüncesi olanlarda özellikle ara vermemek gerekiyor , psikoloğunuz hiç mi dönmeyecek ya da çok mu uzun süre ara verecek ?
Tanıyor ama yüzeysel.İyi bir psikolog dedi sadece.Aynen eski psikoloğunla konuş bunu açık açık söyle , elbet tanıyordur meslektaşını
Anladım ara veremiyorsunuz .. bence içiniz rahat olsun sonuçta psikoloğunuz sizi tanıyor ve güvenmediği birine de yönlendirmez .. arkadaşın dediği gibi bir de erkek bir psikolog değerlendirsin durumu.. el elden üstündür diye boşuna dememişler , farklı açıdan konuyu değerlendirebilir .. mutlu olunrsunuz umarımŞöyle bir şey var. Biz şu an yazlıktayız. Yazlıkta kalacağım süre boyunca gideceğim psikolog bu. Ve evet eski psikoloğum tüm yaz olmayacakDüzenli olarak gitmek zorundayım, intihar gibi düşüncelerim yok ama tabii ki.
Teşekkür ederim. Eski psikoloğum tavsiye etti ,ama o da çok tanımıyor. Eski psikoloğum bulunduğumuz ilçeye yeni taşınan birisi zaten.Anladım ara veremiyorsunuz .. bence içiniz rahat olsun sonuçta psikoloğunuz sizi tanıyor ve güvenmediği birine de yönlendirmez .. arkadaşın dediği gibi bir de erkek bir psikolog değerlendirsin durumu.. el elden üstündür diye boşuna dememişler , farklı açıdan konuyu değerlendirebilir .. mutlu olunrsunuz umarım
Ya bilmiyorum bir erkeğe cinsellikle ilgili başımdan geçen olayları anlatırken utanırım gibime geliyorCan Manay mı o?
Niye anlatılmasın yav?
Ya tabii orası öyle de endişeleniyorum işte.Benim gittigim psikolog erkekti. Terapi icin onemli olan kendinizi rahat anlatabilmeniz. Tedirginseniz bu konuda bunu dile de getirebilirsiniz.benim icin onemli olan dalinda iyi olmasi. Cinsiyet o durumda arka plana dusuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?