• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikologa kızmak..

Normalde biz Türk milleti olarak binlerce liralık ilk seanstan sonra kendi kendimizi tedavi eder, o parayla bir kozmetik firmasinda yada kuaförde yeniden başlariz hayata ama hanımefendi 5 yıl gidebilmiş helal olsun.

Konudan bağımsız çok doğru 😅
Oğlum hamburger yerken boğazında kaldı korkudan yemek yemeyi bıraktı 2-3 gün
Ağzına her attığını 1 saate yakın çiğneyip, yutamamaya başladı. Dedim böyle olmaz bir oyun terapistine götürelim
Seans dedi 3 bin dedim iyi tamam kaç seansta düzelir .. açık kapı bıraktı :))
Türk anası olarak gerekeni yaptım 5.günde düzelttim çocuğumuu 😄

Ağzına her attığını 1 saate yakın çiğneyip, yutamamaya başladı. Dedim böyle olmaz bir oyun terapistine götürelim
Benim arkadaslarim da "biz de seni o kadar dinliyoruz, yari seans parasi istiyoruz" diyorlardi :D

Bende bir kere kendimi götürmüştüm seansı 1500 tl idi, ilkinde gittim ayda bir falan cagiracaksa bisey degil diye düşündün kapidan cikmadan haftaya yine bekliyorum sizi diyince kendi kendime "pisikolojinede sanada ha diyip" kebap yemeye gittim 😂😂😂😂

Bizim analar tuvalet terliginin tersiyle ağzımıza yapiştirinca gam keder kalmazdı 😂😂
5.gunde kendim hallettim diyince nedendir bilmem o sahne canlandi gozumde 😂😂😂

5 yıl mı? 5 yıl terapi almak için çok uzun değil mi yaa? Uzmanı olanlar daha iyi bilir ama bu kadar uzun sürede danışan-uzman ilişkisi de bence esner. Sizinki alışkanlık mı gerçekten ihtiyacınız mı bunu biraz düşünün derim nacizane.

üzerinizde deneyim kazanmak istemiş olabilir ama sizin rızanız olmadan yapamaz tabi ki. Benim anlamadığım psikologlar terapi yapıyor mu ki? Psikoterapist mi yoksa psikolog mu?
Klinik psikologlar psikoterapi yapabilirler. (yani klinik psikoloji yüksek lisansı veya doktorası yapmış olanlar) Onun dışında psikologların da psikiyatristlerin de psikoterapi yapabilmesi için psikoterapi eğitimi almaları gerekiyor. Psikoterapi eğitimi alan psikiyatristlerin sayısı çok az. Bunlar tıp fakültesi mezunu olup psikiyatri ihtisası yapmış oluyorlar ve ilaç yazarlar ancak psikoterapi yapmaları için ayrıca psikoterapi eğitimi almalılar. Çoğu zaten parayı kırdığı için almıyor. Psikologlar ilaç yazamıyor, Ama terapi yapmaları için ya klinik psikoloji yüksek lisans eğitimi ya da psikoterapi eğitimi almaları gerekiyor.

Klinik psikologlar psikoterapi yapabilirler. (yani klinik psikoloji yüksek lisansı veya doktorası yapmış olanlar) Onun dışında psikologların da psikiyatristlerin de psikoterapi yapabilmesi için psikoterapi eğitimi almaları gerekiyor. Psikoterapi eğitimi alan psikiyatristlerin sayısı çok az. Bunlar tıp fakültesi mezunu olup psikiyatri ihtisası yapmış oluyorlar ve ilaç yazarlar ancak psikoterapi yapmaları için ayrıca psikoterapi eğitimi almalılar. Çoğu zaten parayı kırdığı için almıyor. Psikologlar ilaç yazamıyor, Ama terapi yapmaları için ya klinik psikoloji yüksek lisans eğitimi ya da psikoterapi eğitimi almaları gerekiyor.
Hay yasa! Bunları demeye calismistim da yorgunluktan toparlayamadım. Şimdi derli toplu okuyunca ben de ne anlatmaya calistigimi anladım Mahmut abi ❤️ niye bunu sormaya calistigima gelirsek de acaba klinik psikoloji eğitimi yok da o yüzden mi böyle gerildi diye dusundugumdu.

Hay yasa! Bunları demeye calismistim da yorgunluktan toparlayamadım. Şimdi derli toplu okuyunca ben de ne anlatmaya calistigimi anladım Mahmut abi ❤️ niye bunu sormaya calistigima gelirsek de acaba klinik psikoloji eğitimi yok da o yüzden mi böyle gerildi diye dusundugumdu.
Doğru diyorsunuz. Belki klinik psikoloji eğitimi olmayabilir. veya varsa bile farklı bir psikoterapi eğitimi alıyor da olabilir. Eğitim bitmez. Bu psikoterapi eğitimlerinde sertifika almak için bu terapi yöntemlerinin uygulandığı en az 2 olgu sunumu gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu eğitimleri alan terapistlerin de bunun için danışanlarını kullandıkları da olabiliyor.

Ancak psikoterapide terapiste öfke duymak da normaldir. Ben de yaşadım bunu. Açığa çıkartılması ve işlenmesi gereken bir konudur, çünkü çoğunlukla bu öfke terapide aslında geçmişte ve daha derinlerde yatan bir öfkenin tetiklenerek terapiste yansımasıdır. O yüzden de bu kadar yoğun hissedersiniz ve rahatsız eder. İyi işlenirse çok faydalıdır. Şimdi terapistinizin farklı bir yöntemi denemesindeki motivasyonu nedir? Malpaktris midir nedir bilmiyorum ama 5 yıldır gittiğiniz ve memnun olduğunuz bir terapist ise bu da önemlidir Çünkü asıl fayda görmeniz kullanılan yöntemden ziyade terapist ile kurulan iyi ilişkiye bağlıdır.

Bende bir kere kendimi götürmüştüm seansı 1500 tl idi, ilkinde gittim ayda bir falan cagiracaksa bisey degil diye düşündün kapidan cikmadan haftaya yine bekliyorum sizi diyince kendi kendime "pisikolojinede sanada ha diyip" kebap yemeye gittim 😂😂😂😂
Kaç yıl önce oldu bu? Burada 3 bin yazmışlar ama benim psikoloğum Allah razı olsun çok insansever demek ki.

5 yıl aynı pskıloga devam etmek saglıklı bır surec olmadıgını gosterıyor. Garantı para odaklı bakıyor olabılır sıze

Beş yılı fazla bulmuşlar insanın her an terapiye ihtiyacı olabiliyor özellikle böyle bir dönemde benim de düzenli olarak iki yıldır görüştüğüm terapistim var inşallah daha uzun yıllar onunla olmak isterim benim de onunla yaşadığım belli başlı problemleri olmuştu sonuçta kimse kusursuz değil o da işini yapıyor sonuçta Ve psikolog olmasının yanı sıra kendisini de çok seviyorum açıkçası Evet bazen benim de canımı sıkan şeyler yaşandı terapi sürecinde uzaklaştım dokuz ay falan hiç görüşmediğim oldu Ama sonra kendisine geri döndüm çünkü bana en iyi gelen o doğrusuyla yanlışıyla bence terapistinle bu konuyu konuşmalısın ama doğru zamanı bekle ve güzel bir şekilde ifade etmeye çalış kendini insana sonuçta yani terapist olması onun asla sinirlenmeyeceği anlamına gelmez ki beş yıl zaman geçirmişsin neticede seni tanıyordur ve iyiliğin için süreci ilerletmek istiyordur bence

Back
X