Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bugun psikologa randevum vardi ama korkumdan gidemedim.Ona anllattığım ama babama anlatmasını istemediğim şeyleri anlatırmı? Her konuda?
Asla etik degil söylenmesi sadece intahar ve adam öldürme gibi bişey olursa savcılıktan özel iizinle ozaman anlatılabilir meslektem men edilmeye kadar gider söyleyemez hatta dava bile acabilrsin
Ben 16 yaşındayım , kendime attığım kesiklerle ilgili birşey der mi ?
canım ne güzel cesaretini toplayıp randevu almışsın ,neden ürktün ki ? senin sıkıntın zaten çok büyük ( başın sağolsun bu arada) e babanlada sorun yaşıyorsun bunları doktora anlatınca doktor cahillik edip eşinizi dinleyip kıza zarar veriyomuşunuz cık cık çok ayıp o da kendini kesmiş diyecek hali yok ,lütfen artık bir yardım al çok üzülüyorum senin konuna.. hayata bi yerden başlaman lazım cesaretini yitirme lütfen. he babana esmanın uzaklaşması lazım diyebilir ki inşallahda der ve teyzene gidersin bir süreBugun psikologa randevum vardi ama korkumdan gidemedim.Ona anllattığım ama babama anlatmasını istemediğim şeyleri anlatırmı? Her konuda?
Babamla biraz arami duzelttim gibi onunla konustum psikolog istedigimi soyledim kabullendi.. ama tek kesik konusuda degil baska seylerle ilgili seyleri anlatmasindan da korkuyorumcanım ne güzel cesaretini toplayıp randevu almışsın ,neden ürktün ki ? senin sıkıntın zaten çok büyük ( başın sağolsun bu arada) e babanlada sorun yaşıyorsun bunları doktora anlatınca doktor cahillik edip eşinizi dinleyip kıza zarar veriyomuşunuz cık cık çok ayıp o da kendini kesmiş diyecek hali yok ,lütfen artık bir yardım al çok üzülüyorum senin konuna.. hayata bi yerden başlaman lazım cesaretini yitirme lütfen. he babana esmanın uzaklaşması lazım diyebilir ki inşallahda der ve teyzene gidersin bir süre
Yok gidemem..babandan habersiz gidemiyomusun
Canım senin yaşında o kesikleri kendine yapan çok genç gördüm. Psikolog anlatır mı eder mi bilmem ama, kesik atmışsın diye babacığın daha kötü bir tepki vermez herhalde... ki ben kendi babamı düşününce öyle dedim de şimdi senin babacığın nasıl tepki verir bilemedim.
Bana kendi babam kesik attığım için espriliyle biraz küfrederdi herhalde :))
Görümcem birkaç sene önce senin yaşındayken götürmüşlerdi psikoloğa, ama anlatmış anneme. Annen babana anlatmayacaksa sorun yok da anlatırsa konuştuklarınızdan haberdar olur.
Peki çok tesekkur ederimm..eğer can tehlikesi ,cinsel istismar varsa söyleyebilir..bunun dışında söylemesi kesinlikle etik değil..sağda solda anlatır ayrı mesele ama danışan yakınlarına anlatmaz..
eğer kendinize tekrar kesik atma ihtimaliniz olduğundan şüphelenirse ya da intihara meyilli olduğunuzu düşünürse ailenizle konuşabilir..yasal izni var..bi zahmet konuşsun zaten..siz de kendinize zarar vermeyin..lütfen..
Anlatamaz, yasak. Aynı tıp doktoru gibi, siz istemediğiniz sürece bilgi veremez.
Vermesi halinde zaten yasal işlem başlatabiliyorsunuz hakkında, aklı başında bir psikoloğun asla almayacağı bir risktir.
Ama dedikleri gibi istismar, intihar durumu olursa bildirme hakkı var başınıza gelebilecek olayları önlemek için
bence psikoloğa git. ve ona ergenlik sorunların yerine ailevi sorunlarından bahset. şu aşamada erkek arkadaşınla yakınlaşma muhabbetlerinden veya façalarından bahsetmene gerek yok. daha önemli sıkıntıların var. bunalmış olman, babanla aranızdaki sorunlar, babanın eşiyle yaşadığın sorunlar... önemli olan bunlar ve bunları mutlaka psikoloğunla bunları konuş. sana bir şey yaptırmak için şantaj yapması, babanın senden önce eşine daha çok inanması, evde bunalmış olman, yaşadığın psikoloji, teyzene gitmek istemen vesaire. bunları paylaş psikoloğunla ve zaten bunları babana söylese senin için iyi bile olur. çünkü muhtemelen dediklerini anlatmak yerine senin dediklerinden kendince çıkardığı mantığı babanla paylaşır ki bu da babanın sana karşı daha anlayışlı olmasını sağlayabilir.
dediğim gibi ilk aşamada babanın duymasını istemediğin şeyleri paylaşma. babanın duyabileceği şeyleri paylaş. bu aşamada hem psikolog babanla konuşarak babanla aranızdaki iletişim iyileştirilebilir hem de bu süreçte sen psikoloğuna güvenip güvenmeyeceğinin kararını verirsin. babana söylemek isteyip de seni anlamayacağını düşündüğün şeylerden başlayabilirsin psikologda. sevgiler.
Normalde söylemez etik değil kaldıki intihar olaylarında bile psikolog sadece genel dosyayı verebilir, konuşulanları ortaya dökemez savcılık kararı olmadığı sürece.
Ancak gel gelelim senin yaşına; senin yaşın küçük olduğu ve kendine kesik atıp zarar verdiğin için tedbir amaçlı ailenle konuşabilir.
Cinsel istismar ya da hayati bir tehlike yoksa anlatmaz .. Etik değil çünkü.
Bence korkunu gidip yen![]()