Benim amacım zaten formasyon alıp rehber öğretmen olmak değil, bu en son düşüneceğim iş.psikoloji mezunların pdr mezunlarının çalıştığı heryerde çalışabilir, her işi yapabilir, ancak pdr mezunları psikoloji mezunlarının girebildiği heryere giremiyor, en basitinden hastaneye giremiyor.ben zaten psikoloji mezunlarını doktorlarla karıştırmıyorum, bu bölümü 2 yıl araştırıp da girdim, psikiatr değil psikolog olmak istiyorum yazdım farkındaysanız:) insanlar doktor olarak algılıyor bazen ama bu beni ilgilendirmez sonuçta yetkilerimin ne olacağını biliyorum :). Pdrnin psikolojiden tek iyi yönü atamalarının daha rahat olması ki enfazla 5-6 yıla bu atama işinin de eskisi kadar rahat olmayacağı söyleniyor.ben bu konuyu pdr ve psikolojiyi kıyaslamak için de açmamıştım, sadece psikologların kendi meslekleriyle ilgili duygu düşünceleri, iş bulma durumu vb şeyleri bilen birinin ağzından duymak için açmıştım.size de bölümünüzde mesleğinizde başarılar diliyorum :)
Psikoloji eğitiminin nerede verilmesini istersiniz pekikeşke şu psikoloji denilen bölümü üniversitelerden kaldırsalar. ilahiyat bölümlerini de kaldırsınlar tabi. ne işi var bunların üniversitede anlamak mümkün degil.
konu sahibi, agzın laf yapıyorsa, cool takılmayı becerebiliyorsan ve 'ben kazanacagım paraya bakarım' diyorsan psikolog olup iyi paralar kazanabilirsin. işini bilen için karlı bir meslek.
Hahah :) teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)başarılı olabileceğin bir bölüm diye düşünüyorum çünkü analiz yapma kabiliyeti gerektiriyor sen ilk mesajında kendin için analız yapmışsın
Evet bu mesajı okuduğumda ben de şaşırmıştım, yani üniversiteden başka nerede psikoloji eğitimi alabilirizki:) ama sanırım arkadaş psikolog olmanın sadece üniversite eğitimiyle değil de hayata atılarak, birşeyler görüp geçirerek ve insanın içinden gelen başkalarını anlama, empati kabiliyeti vb şeyler ile mümkün olabileceğini kastetmek istemiş :) yani ben anca bunu çıkarabildim :)))Psikoloji eğitiminin nerede verilmesini istersiniz peki
Kendimi geliştirmem gerek evet bunun farkındayım, klinik psikoloji yüksek lisansı da düşünüyorum.fakat bu terapi eğitimleri felan çok zahmetli ve çok da pahalı diye biliyorumBana kalırsa çok güzel bir bölüm seçmişsin, eğer işini de seversen başarılı olursun.Tabii sadece 4 senelik eğitim yetmiyor bunu üzerine çalışacağın yere göre test eğitimleri, terapi eğitimleri de alman gerekir.Yuksek lisansı da simdiden düşünmeye başla bence. Hastaneye atanırsan eğer eğitimlerini çalışırken alırsın, benim staj yaptığım hastanedeki psikologlar öyle yapmışlar. Ayrıca hastane dışında da çalışabilecegin pek çok yer var, ama su da bir gerçek her sene mezun olan psikoloji öğrencisi sayısı artıyor. O yüzden kendini testlerle,eğitimlerle gelistirmek çok önemli :)
Ne güzel siz yine birşeyler anlamışsınız, ben laf yetiştirmeye çalışmasından başka birşey anlamamıstım.Evet bu mesajı okuduğumda ben de şaşırmıştım, yani üniversiteden başka nerede psikoloji eğitimi alabilirizki:) ama sanırım arkadaş psikolog olmanın sadece üniversite eğitimiyle değil de hayata atılarak, birşeyler görüp geçirerek ve insanın içinden gelen başkalarını anlama, empati kabiliyeti vb şeyler ile mümkün olabileceğini kastetmek istemiş :) yani ben anca bunu çıkarabildim :)))
Benim amacım zaten formasyon alıp rehber öğretmen olmak değil, bu en son düşüneceğim iş.psikoloji mezunların pdr mezunlarının çalıştığı heryerde çalışabilir, her işi yapabilir, ancak pdr mezunları psikoloji mezunlarının girebildiği heryere giremiyor, en basitinden hastaneye giremiyor.ben zaten psikoloji mezunlarını doktorlarla karıştırmıyorum, bu bölümü 2 yıl araştırıp da girdim, psikiatr değil psikolog olmak istiyorum yazdım farkındaysanız:) insanlar doktor olarak algılıyor bazen ama bu beni ilgilendirmez sonuçta yetkilerimin ne olacağını biliyorum :). Pdrnin psikolojiden tek iyi yönü atamalarının daha rahat olması ki enfazla 5-6 yıla bu atama işinin de eskisi kadar rahat olmayacağı söyleniyor.ben bu konuyu pdr ve psikolojiyi kıyaslamak için de açmamıştım, sadece psikologların kendi meslekleriyle ilgili duygu düşünceleri, iş bulma durumu vb şeyleri bilen birinin ağzından duymak için açmıştım.size de bölümünüzde mesleğinizde başarılar diliyorum :)
faydali olabilecekmiyim demissiniz ya sizin adiniza gurur duydum.Ben bu yıl psikoloji bölümünü kazandım.aslında çok isteyerek yazmadım, aklım hep sayısal bölümlerdeydi diş hekimliği, diyetisyenlik vb. Ama zamanında eşit ağırlık seçtim maalesef ve ne büyük bi hata yaptığımı son yıl farkettim.hukuk, siyasal, işletme, pdr, psikoloji...çok kısıtlıydı seçeneklerim ve bana en uygunun psikoloji olduğuna karar verdim. Ama içimde hep bir tereddüt var, rahat iş bulabilecekmiyim, ne kadar maaşa çalışırım vb? Ve en önemli sorum da, psikoloki bölümünde görülen eğitim size danışmaya gelen birine yardımcı olabilecek düzeyde mi gerçekten? Yani terapi felan yapamıyo psikoloji mezunları, farklı eğitimler de almaları gerek bunu biliyorum.peki üniversiteden mezun normal bir psikoloji mezunu ne düzeyde oluyor? Kpss ile hastaneye atansam mesela, ne derece yardımcı olabilirim hastalarıma?bi de ben biraz çekingen biriyim, insanlara gerçekten yardımcı olabilecekmiyim, bu işi başarabilecek miyim acaba.bazen yaparım başarırım diyorum, bazen de bi umutsuzluk kaplıyo içimi.sorularım biraz tuhaf gelmiş olabilir ama yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler..
Bence guzel bir meslek, PDR la hic kiyaslama bile derim. Yani eger klinik psikolog olursan, cok degisik bir isin olacak, degisik dertleri olan insanlarla , hepsi farkli farkli insanlarla konusacaksin. PDR secseydin boyle bir sansin asla olmayacakti. Bence PDR riskli bir secim, yani bir noktada cocuklarla kutu kutu pense oynamaktan bikip, (bana gore) daha yaratici, daha uretici bir is yapmak istersen yapabilecegin bir sey yok. Ama psikolojide degisik isler yapmak istersen onun acik. Analiz yetenegim, sayisal kabiliyetim var demissin, o zaman senin gibi bir kiz, evlilik hayati hangisinde rahat olur, yarim gun hangisinde calisirim vs vs dsunup kendisine haksizlik etmemeli bence, onun yerine kendimi nasil gelistiririm diye dusunmeli. Daha okula baslamamissin bile, en az 4 yil sonra yapacagin veya yapmayacagin evliligi dusunup kisisel gelisimini buna gore yonlendirmemelisin bence sekerim. Meslegin olmasi ailenin olmasina engel degil, ama ailenin olmasi iyi bir kariyerin ve yeteneklerin olmasina bence engel olmamali. Yani toplumumuz kadinlarin kafalarini taaaaaaaa bebek yaslarindan beri yapip yapmayacaklari muamma olan evlilik icin kodluyor, "ogretmenlik ideal meslek, yarim gun calis cocuguna bak", "memuriyet kadinlar icin super" vs vs, bu yuzden kadinlar kendilerini kisitliyorlar ve kendilerini toplumda ve ishayatinda gostermeye odaklanmiyorlar. Ote yandan kariyer baska, aile/ask/romantizm baska bence, tuttugunu koparan bir insan olup ayni zamanda mutlu bir anne de olabilirsin. Yani daha is hayatina, kariyerine atilmadan lutfen kendini aman nasilsa evlenince cok calisamica diye bileyleme. Her alanda alanin en iyisi prim yapiyor, cok iyi bir aile/iliski/cocuk terapisti olacaksin belki, nerden biliyorsun?
Ne güzel siz yine birşeyler anlamışsınız, ben laf yetiştirmeye çalışmasından başka birşey anlamamıstım.
Çok teşekkürler benim için uğraşıp bu kadar uzun yazmışsınız , mutlu oldum okuyunca:) dediğiniz gibi, insan mutlu bi yuva kurucam diye hayallerinden ideallerinden vazgeçmemeli gerçekten.ama her ikisi de olursa ne ala tabi :) umarım bende de ikisi birden olur:)Bence guzel bir meslek, PDR la hic kiyaslama bile derim. Yani eger klinik psikolog olursan, cok degisik bir isin olacak, degisik dertleri olan insanlarla , hepsi farkli farkli insanlarla konusacaksin. PDR secseydin boyle bir sansin asla olmayacakti. Bence PDR riskli bir secim, yani bir noktada cocuklarla kutu kutu pense oynamaktan bikip, (bana gore) daha yaratici, daha uretici bir is yapmak istersen yapabilecegin bir sey yok. Ama psikolojide degisik isler yapmak istersen onun acik. Analiz yetenegim, sayisal kabiliyetim var demissin, o zaman senin gibi bir kiz, evlilik hayati hangisinde rahat olur, yarim gun hangisinde calisirim vs vs dsunup kendisine haksizlik etmemeli bence, onun yerine kendimi nasil gelistiririm diye dusunmeli. Daha okula baslamamissin bile, en az 4 yil sonra yapacagin veya yapmayacagin evliligi dusunup kisisel gelisimini buna gore yonlendirmemelisin bence sekerim.
Meslegin olmasi ailenin olmasina engel degil, ama ailenin olmasi iyi bir kariyerin ve yeteneklerin olmasina bence engel olmamali. Yani toplumumuz kadinlarin kafalarini taaaaaaaa bebek yaslarindan beri yapip yapmayacaklari muamma olan evlilik icin kodluyor, "ogretmenlik ideal meslek, yarim gun calis cocuguna bak", "memuriyet kadinlar icin super" vs vs, bu yuzden kadinlar kendilerini kisitliyorlar ve kendilerini toplumda ve ishayatinda gostermeye odaklanmiyorlar. Kadinlar icin kariyer onemli degil, anne olmak, evlilik vs onemli, kariyer olmasa da ehhhhh iste diyorlar. Lakin erkekler icin egitim, doyurucu bir meslegin olmasi, toplumda bir yerin olmasi ne kadar onemliyse, kadinlar icin de o kadar onemli. Kadin/erkek her birey bence uretmeli, egitimi, egilimleri, hayatta amaclari olmali ki birey olabilsin. Insanin hayatinda emek verdigi tek yerin aile olmasi bence doyurucu ve guzel bir hayata yol acmayabilir, insanlarin kendi yeteneklerine uygun sekilde kendilerini gerceklestirmeye ihtiyaclari vardir, yapamayan bireyler bence farkina varmasalar da eksik kalirlar.
Insan bence tam bir birey olduktan sonra askta ozgur olabiliyor, ne zaman ki sirtini donup hayatina devam etme ozgurlugun var, iste o zaman karsindaki erkekle sadece tutku duydugun ,istedigin icin birlikte olmayi secebilirsin, ben buna gercek ask diyorum. Kendi hayati olan bir kadin maddiyat/yasi geldigi icin/toplum baskisi veya baska nedenlerden dolayi evlenmez, gercekten karsisindakiyle olmak istedigi icin evlenir.
Kariyer baska, aile/ask/romantizm baska bence, bunlar farkli farkli seyler, tuttugunu koparan bir insan olup ayni zamanda mutlu bir anne de olabilirsin. Yani daha is hayatina, kariyerine atilmadan lutfen kendini aman nasilsa evlenince cok calisamicam diye bileyleme. Her alanda alanin en iyisi prim yapiyor, cok iyi bir aile/iliski/cocuk terapisti olacaksin belki, nerden biliyorsun?
Madem psikolog olacaksin, o zaman dinlemeye alisman gerek cok uzun yazmisim :) Cherry de bu kafada iste , benim dusuncelerim boyle sekerim :)
Teşekkür ederim yazdıklarınız için:) evet gerçekten faydalı olmak istiyorum.çünkü görüyoruz hastanelerdeki psikologları, ya da en basitinden okullardaki rehber öğretmenleri, çoğu masa başında saat dolduruyolar.ben böyle olmak istemiyorum, işimi hakkını vererek yapıp hem karşımdakini hem de kendimi tatmin etmek istiyorum.iyi geceler :)faydali olabilecekmiyim demissiniz ya sizin adiniza gurur duydum.
insallah basarili olursunuz.
kendimi nasil kurtaririm degilde nasil isimin hakkini veririm derdindesiniz.
en buyuk adimi atmisiniz.sizin gibi insanlara ihtiyacimiz var umarim cogalirsiniz.devlet hastaneleri bilgisiz. ozverisiz oylesine insanlarla dolu.
yillarca psikologa psikiyatrise giden biri olarak soyluyorum bunu.
umarim basarirsiniz...
bende merak ettim ama ücreti neden özel yazdınız ki şimdiEvet seven icin cok zevkli : )
Ozelden yazsambir de evet ise yaradigini hissediyorum cunku gercekten idealim buydu baska bi meslekte mutlu olamazdim
Canım özel bilgilerimi burda paylaşmak istemiyorum o yüzden yazamayacağım ama orta düzey bi devlet okulu diyelim :) sen hangi okul?Hangi okul? Ben de bu yıl başlıyorum :) Arada bende bi umutsuzluğa kapılıyorum. Ya iş bulamazsam, ya sorun dinlemekten sıkılırsam diye. Ama düşününce psikoloji geleceğin mesleği gibi geliyor :) İnsanlara yardım etmek çok güzel bi şey hem. Kendini geliştirebilirsin bence. Kurslar da oluyor.
bende merak ettim ama ücreti neden özel yazdınız ki şimdi
hımmm doğru pro üyemişsnz baya tanınıyorsunzdurBurasi oyle tuhaf bi ortam ki burda yazarim yarin bigun baska konuda aa fakir ya da aa zengin falan diyecek bisiy bulur onlar sevmiyolar beni napiiiiimbi de kaprisle ugrasamicam ondan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?