Psikologlar ve psikoloji öğrencileri bakabilirmisiniz?

Burasi oyle tuhaf bi ortam ki burda yazarim yarin bigun baska konuda aa fakir ya da aa zengin falan diyecek bisiy bulur onlar sevmiyolar beni napiiiiim bi de kaprisle ugrasamicam ondan

Madem konu da donuyor, soyle bir sorum olacak Just cim, hep merak etmisimdir. Simdi psikologlarin hepsi hayattan doyumlu insanlar mi? Bunun mumkun oldugunu sanmiyorum, bir meslek grubundaki herkes mutlu/mutsuz olamaz, cesit cesit insanlar var. Senin evliligin bir ara bayagi kotuydu, ve basbayagi mutsuzdun, mesela sana biri evliligi hakkinda danistiginda ne dusunuyorsun? Kendi icinden , benimki de kotu be kardes kel-merhem diyor musun ? :) Ya da ne bileyim diyelim ki psikolog da asiri kiskanc bir insan, kiskancliktan yakinan, terapi alan bir hasta geldiginde ne dusunur? Yani kendi hayatinda da yolunda gitmeyen seyler olan psikologlar, bu konuyla ilgili insanlar danistiginda ne dusunuyor, bunu hep merak etmisimdir.

Bu konuda insanlarin fazla acimasiz oldugunu dusunuyorum. Soyle ki senden bir robottan beklenecek insanligi duygusalligi bekliyorlar. Aklinda yer etmis mesela senin de sanki psikologsan etrafina gul saciyorsun gibi bir hatali algi var malesef.

Malesef diyorum cunku bu senden insanustu tepkiler beklenmesine yol aciyor. mesela sihirli bir degnegin olmali pat diye iyilestirmelisin. Mesela psikologsun ya ozel hayatinda ultra mukemmel olmalisin ama hayir bunu yapan insanliktan cikar. Cunku isi ozel hayatina tasirsan gercekten sonuclari cok kotu olur o psikolog icin.

Karsimda bana zit ya da denk birisi olsa bile ben onu yargilamayacagim ve oznel kiskaclarim arasina almayacagim icin problem degil. aklimdan da bisey gecirmiyorum sadece 'bu insan boyle ve ben onu insan oldugu icin seviyorum' diyorum baska bir sey icin degil. Yani tum deger yargilarini o odanin disinda birakmalisin ayni zamanda diger sorumluluklarini da odanin icinde birakmalisin. Bu demek degil ki danisanlari dusunmeyeceksin elbette dusuneceksin cunku onlarla belli bir program yurutmelisin ve bunu planlamalisin

Iste boyle umarim yardimci olabilmisimdir

Aa çok sağolun :) ingilizcem fena değil bakayım siteye hemen :)

Rica ederim, Apa'ın facebook sayfası da sana yardımcı olur, psikolojiyle ilgili güncel haberleri de paylaşıyor işine yarayabilir.

Psikoloji eğitiminin nerede verilmesini istersiniz peki

psikolojinin özet bir şekilde (sadece işe yarayan kısımlarının, ki çok azdır), egitimcilere ve bazı doktorlara ek bir ders olarak verilmesi yeterli. psikoloji denilen şey bir bilim dalı degildir çünkü. %99'luk kısmı boş laf kalabalıgından ibaret. psikologluk denilen meslegi ise ahlaksızlık olarak görüyorum. ama bu ahlaksızlık tabi başka bir ahlaksızlıga set olarak kullanılıyor... onun da ne oldugunu tahmin edersiniz.

bi daha gelsem dünyaya psikoloji okurum :)
gerçi şu anki işimden de çok memnunum ama psikolojiye ayrı bi zaafım var.

Yorumsuzum, psikologlukla her ne kadar ilgim olmasada yaptığınız büyük bir saygısızlık. Zira bu sitede veya olmasa bile çevrede birçok kişi bunun eğitimini alıyor yıllarca. Herkesin yapabileceği birşey değil, bukadar alçaltmışken bu mesleği buyrun gidin eğitimini almaya çalışın (!) birde sizi görelim diyesi geliyor insanın.

psikologların en büyük savunma mekanizmasıdır bu zaten. ''biz kaç yıl okoyoz hoboroniz vor mo?'. başka da dogru düzgün savunmaları yok. kaç yıl okursa okusunlar, saçmalıga saçmalık denir. ayrıca çok kolay bir bölümdür.

psikologluk denilen şeyi bir meslek dalı olarak bile görmüyorum. insanları hasta olduklarına inandırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. psikanaliz denilen saçmalık çıktıgından beri nedense herkes hasta. herkes için bir hastalık uydurabiliyorlar nasılsa. sonra da tedavisini yapıyorlar sözde sonra da gelsin seans başı 300 euro.

hepinizi kandırıyorlar benden söylemesi. önce toplumu hasta olduguna inandırdılar, sonra da çaresini satıp apra kazandılar... ama aslında sattıkları şey çare bile degil. sattıkları bir şey bile yok ortada. paralı sohbet arkadaşları sadece.

Tamam en büyük sensin. Profilinde öğrenci yazıyor önce git mesleğini eline al sonra bol keseden atarsın

Güldürme beni ya Allah'ın cahili.ben de burda seni korumaya çalışmıştım.ne kadar bilgin var da böyle rahat konuşuyosun acaba.git iyi bi araştır.yok psikoloji bilim değilmiş, %99 u boş şeylerden ibaretmiş.hayır yani sen ne okuyosun ya da ne okuyacaksın acaba merak ettim.sözlerine dikkat et haddini bil konumdan da defol

1800'lerden beri adamlar bir bilim dalı olan psikoloji için çalışmalar, deneyler yapıyor, laboratuvarlar kuruyor ama 18-22 yaş aralığındaki Merve bilim değil diyor.asdfg.
Bizim, kahvedeki Ahmet amca da öyle, bütün gün kahvede oturup analizler kasıyor.

yorumundaki seviyesizlikleri yaşına veriyorum. yaşla da ilgisi yok aslında ya neyse... umarım ''7'sinde neyse 70'inde de o'' sözünü dogru çıkaranlardan olmazsın.

yorumundaki seviyesizlikleri yaşına veriyorum. yaşla da ilgisi yok aslında ya neyse... umarım ''7'sinde neyse 70'inde de o'' sözünü dogru çıkaranlardan olmazsın.
Psikoloji için "bilim dalı değildirdir, %99u boş laftan ibarettir" diyen biri benim gözümde cahildir.yaşın kaç bilmiyorum ama ben de senin yorumlarındaki seviyesizlikleri ve saçmalıkları cahilliğine veriyorum işte, bu kadar basit :)

bir zamanlar da simya bilimdi, astroloji bilimdi, büyücülük, cincilik, hurafecilik bilimdi... daha dogrusu bu saçmalıklar bilim zannediliyordu. bugün bunların yerini psikologlar aldı işte, diger saçmalıkarın daha modern hali cin çıkarmak için, büyü bozmak için türlü türlü pislik, ahlaksızlık yapan hocaları duyduk, gördük tv'de. psikologlar da bu ahlaksızlıklara set olsun diye ortaya atılan başka bir komedi.

ne bilim felsefesinden, ne de modern bilimin metodolojisinden haberiniz var. hiç olmazsa karl popper'ın yanlışlanabilirlik kuralını ögrenseydiniz. bir şeyin bilim dalı sayılabilmesi için, materyalist açıklama yapabilmesinin ve modellenebilir çözüm üretmesinin gerekli oldugunu da ögrenin başlamışken. sınanabilirlik ve tutarlılık nedir onu da ögrenin. şimdilik bunları ögrenin yeter.

daha sonra da psikolojinin ortaya hiç bir şey koymadıgını ögrenin. psikologlar amaç uyduruculardır, toplum mühendislerinin araçlarıdır sadece. 'normal insan nedir?' sorusunu bile cevaplayamazlar, 'mutlulukluk nedir?' sorusunu da cevaplamazlar, hatta insanın mutlu olmak diye bir amacının oldugunu iddia etmelerine ragmen... ki öyle bir amaç da yoktur aslında.

psikologlar abartılır sürekli ve bunların elinde büyük bir güç var şu anda. burada bile çok görüyorum, 'bence bi uzmana danışın' cümlesini.. uzmandan kasıt psikolog eskinin rahipleri, şeyhleri gibiler. eskinin rahipleri, şeyhleri insanları 'ahlak ve estetik' kavramları üzerinden kategorize ederdi. şimdinin psikologları da insanları 'normal-anormal, saglıklı-saglıksız (aklî)' kavramları üzerinden kategorize ediyor ve aynen rahipler, şeyhler gibi tamamen subjektif, hiç bir nesnellige dayanmayan yorumlar ile.

psikolog dedigin kim ki karşısındaki insan için normal-anormal kategorisi yapacak, ya da ......... hastalıgı diye etiketleyecek? normal insanın ne olduguna bile nesnel bir cevabı olmayan psikologlar, birinin karşısına çıkıp onu anormal ya da ''bilmem ne bozuklugu var'' diye etiketleyemezler.

mesnetsiz ve subjektif zorlama bir terminoloji yıgını ile bilim dalı haline getirmeye çalışıyorlar sadece, olay bu. ama olmaz, bilimin modern tanımını degiştirmen gerekir... ki o zaman cinci hocalar da kendi yaptıkları işi bilim zannetmeye başlar

senin gibi genç dimagların ufkunu açıyorum. herkes yapmaz bak bunu. kıymetimi bil

mervecik01 , sadece meraktan soruyorum, ayni dusunceleriniz tip mezunu psikiyatristler icin de gecerli mi? Ornegin sizofreni beyin fonksiyonlari ile alakali genetik tabanli psikolojik bir rahatsizliktir(gerci son yillardaki yayinlarda beyin hastaligi olarak da yaziliyor), psikiyatristler degil de norologlarin ilgilenmesi mi gerekir sizce ? Yoksa tepkiniz sadece psikoloji bilimine mi ? (Psikoloji ile alakam yok soracak olursaniz. Sinirbilimi ile ilgim var yalnizca)

Ah ya, sana sormadan neyin bilim olup neyin olmadığına mı karar vermişler ooyyy oyyyy?! Sen kusurlarına bakma emi, boşuna kaçmasın uykuların, akıl edememişlerdir yoksa kötü niyetli insanlar değiller. He çok da dert olduysa bırakalım meslekleri, ha ne dersin? Gece gece iyi güldüm sayende. Tişikkirlir sipirwimin.

psikiyatri için tam olarak aynı şeyi düşünmüyorum. her ne kadar şu anda, bildigimiz uyuşturucuyu renklendirip, cici hale getirip ilaç diye veriyor olsalar da çogunlukla, bilimsel metodoloji açısından kısmen dogru temeldeler. en azndan nesnel bir model koyuyorlar ortaya, hormon tedavisi, beyin fonksyionları... vs. ben zaten psikiyatriyi norolojinin eksikligi olarak görüyorum. noroloji yeterince geliştiginde psikiyatriye gerek kalmayacak. ayrı bir bölüm olmayacak, noroloji hepsini kapsayacak.

psikologlar tamamen ayrı bir olay. otur anlat diyorlar... ya neyi anlatayım, sen kimsin ki? bana nesnel açıklama yapabilecek misin tıp doktoru gibi? anca kafa sallayıp dinleyeceksin, hmmm hmmm edip bir şey biliyormuş edasında sözde uzmanlık taslayacaksın. ben niye sana en mahremimi açayım ki? tıp doktoru olsa, eger gerekiyorsa, açarsın her yerini çünkü karşılıgında nesnel bir tanı alabileceksindir. psikologlar böyle bir şey yapamazlar, onların sahası degil bilim, onlar sohbet arkadaşı.

teknoloji gelişti, nüfus arttı, çok katlı binalar arttı... tedirginlik de arttı ve dogal olarak bireysellik de... insanlar daha yalnızlar. bu yalnızlık hissinden kurtuluşu parasını ödedikleri sohbet arkadaşlarıyla gidermeye çalışıyorlar.

önce bir şey üret para kazan, ardından o ürün sorun çıkarsın, ardından o sorunu da başka bir ürünle meşrulaştır ve ondan da para kazan. önce teknoloji gelişti bundan para kazandılar, teknolojinin sonucu bireysellik arttı ve bunu kullanarak hastalıklar ürettiler kafadan uydurma, insanları da hasta olduklarına inandırdılar. sonra da bu hastalıkların tedavisi için uydurma çözüm ürettiler ve bundan da para kazandılar, ayrıca toplum mühendisligi aracı haline de geldi. tam kapitalist icadı yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…