Psikoloğuma aşık oldum galiba

Neden dalga geçilmiş anlamıyorum.
Bu yaşlarda ergenlerin öğretmenine, doktıruna, psikoloğuna hatta babasının arkadaşlarına filan platonik aşk beslemeleri çok yaygın ve normaldir ve hiç de sağlıksız değildir; hele dalga geçilecek birşey hiç değildir. Önemli platonik seviyede kalması ve ergene büyük hatalar yaptırmamasıdır.
Yalnız burada beni huylandıran şey psikoloji konusundaki kıt bilgimle bunu ben görebiliyorsam, psikolog beyefendinin de hele de ruhsal derinliğini tanıdığı bildiği danışanının eğilimini hissetmesi gerekirdi.Üç ihtimal var: Ya kötü bir psikolog, işini iyi yapmıyor, danışanını iyi gözlemleyememiş. Ya art niyetli, o da beklenti içinde. Ya da klendince danışanının özgüvenini yerine getirmek için farklı bir taktik izliyor; ama bu yol sağlıklı ve bilimsel değil.

Açıkcası daha küçük olduğun için duygularını anlayabiliyorum. Mesela ben hamileyken doktoruma hayrandım halen daha içimde özel bir yeri vardır aslında yakışıklı biri değil ama konuşmaları hastası olduğum için özel davranması insanı etkiliyor

Güzelim, işte kafanı karıştırdığı için başka doktora git dedim ben sana. Senin yaşında bazı kişilere senin duyduğun gibi hisler, hayranlıklar duyman çok doğal. Pek çok kişinin başına gelir bu ve çoğunlukla da geçici bir histir. Ama, senin doktor, muhtemelen farkında olmadan senin bu hissini körükleyici davranışlarda bulunuyor. Sen bu doktora zaten rahatsız olduğun, kafan karışık olduğu için gidiyorsun. Daha da fazla karışmasın kafan, bu dönemi bence başka bir doktorla tamamla.

Diyelim bunu yapmadın, bu geçici olabilecek hissin geçemedi bir türlü ve adama kör kütük aşık oldun, sonra ne olacak, daha fazla canın sıkılmayacak mı? Yeniden depresyona girmeyecek misin?. Adam evli demişsin, kalkıp karısını mı boşuyacak senin için? Olmaz ya, diğelim o da sana aşık oldu, adamın yuvasını mı yıkacaksın, yıksan o yuvayı mutlu mu olacaksın?

Bunlar benim fikirlerim ve olabileceğini düşündüğüm şeyler. Tabi ki yanılıyor olabilirim. Neticede hayat senin hayatın, kararını kendin vereceksin.

YAĞMURLUKKK senn olayın bariz belli ama öyle yapman normal olanı. benmkin de ise benm fazla duygularım depleşio adam cnm dese ben 2 gün onu düşünyrm. öptm byby dio altında bişey aryrm. adam çok ii bi dktr herkes sever . sevecen, işini ii yapan hastaneyi en son o kapatır düşünün ordan şüphem yok. ben yapmam gerekenleri düşünyrm sonuçta kafamda yer edindi deiştirmek istemyrm deiştrsem de hep aklımda olcak. SENAA çok mantklı konuştn evet ama dediim gibi adam kafamda yer edindi ve ben onu bıraksam da düşünmeye devam edicem işin kötüsü o. bi de sınava hazırlanıyrm off

ben bütün doktorlara hayranım..

Tamam işte, bak bu hissini bu doktorla paylaşamazsın herhalde, ama başka bir doktor olursa bu histen de kurtulmana yardımcı olacak önerilerde bulunabilir. Bu hissin kendi kendine de kaybolabilir aslında, ama o ortamdan uzaklaşmadıkça bu zor şu anki ruh halinle bana kalırsa . Sen bence içten içe bu hissin devam etmesini istiyorsun. Sana da hak vermiyor değilim, cünkü sevmek güzel bir şey, hele ki ilk aşkınsa. Ama ortada doğru olmayan bir şeyler olduğunun da farkındasın ki geldin burada konu açtın.

evet doru olmayan hislerim ama sena ortam deiştrmem imkansız dktr deiştrsem gene aynı hastane dipdibe kapılar gene aklıma gelcek. zaten kafama grmiş bi kere görmesem de unutmam . ama deiştrsem gene grcem. evet belki de bu duygu hoşuma gidiyr ama gitmemesi lazım. dktr da çok tatlıııı ama yakışıklı deil ısrarla sylyrm konuşmalarndan bana olan hareketlernden etklendm belki de . umarım zamanla yok olur bu durum

Bir psikolog olarak durumu şöyle değerlendiriyorum psikanalitik görüşe göre durum transferanstır. Yani danışan geçmiş yaşantısından kaynaklanan duygularını olumlu şekilde danışmanına aktarmaktadır durum aşk falan değildir. Tabi dışarıdan böyle Yani bir ihtimal böyledir diyorum ve böyle olmasını umuyorum

Yani danışan geçmiş yaşantısından kaynaklanan duygularını olumlu şekilde danışmanına aktarmaktadır. derken bu cümleyi pek anlayamadım ? vala ben aşık oldm heralde blmyrm onun dyglarını ama hareketleri beni buna dşndrdü. sizinde pskolog olarak düşünclrniz önemli bnm için. bu arada gttiğim pskyatristt

Canım transferans dediğimiz şey aktarımdır Türkçesi, danışmanının sana olan ilgisi geçmişte duyduğun ya da duymak istediğin bir ilgiyi ifade ettiğini var saydım ve sen danışmanını o kişi yerine koyup duygularını ona aktarıyorsun bu psikanalitik görüşte tedavinin bir parçasıdır. Danışman bir şey yapmasa danışan bu duruma düşebilir. Emin ol diğer danışanlarına da aynı sevgi ve ilgiyi gösteriyordur. Bu durumu sadece senin için olduğunu düşünme. Seni motive etmek, iyi hissettirmek içinde yapıyor olabilir. O yüzden duygularını kontrol etmeni öneririm. Tedavi oluyorum derken başka bir şeye takılıp tedavini geriletme.

Ben de psikoloğumun anneler gününü kutlamıştım da ben senin annen değilim demişti:)))
Aklıma geldi:)

( işte yapmasın başkalarına da sinir olyrm. elimde deil ki takılıp kalma dioosunuz çoktan orda kalmışım ben. nasıl bu durumdan da kurtlrm bilemyrm...

( işte yapmasın başkalarına da sinir olyrm. elimde deil ki takılıp kalma dioosunuz çoktan orda kalmışım ben. nasıl bu durumdan da kurtlrm bilemyrm...

Elimde değil ki gibi bir şey olmaz düşüncelerin ve duyguların sana aittir onları kontrol etmek de başkasının değil senin elindedir. Bu psikiyatrının elinde hiç değil. Gene de sen bilirsin hayatındaki bir boşluğu psikiyatrınla doldurma evli diyorsun üstelik.

nnasıllll???? ne demek hastasıyla çıkıodu şaka mı???:44:

Şaka değil ama hastasıyken mi çıkmaya başladılar, yoksa çıkmaya başladıktan sonra mı hastası oldu bilmiyorum.

Ama seninki evliymiş canım ya.

zaten düşünmek hiç istemyrm ama elimde deil sürekli aklımda. evet duygularımı bastırıyrm bişey farkettrmyrm belki ama elimden gelen bu. hissettiklerim deişmiyo malesef..

Şaka değil ama hastasıyken mi çıkmaya başladılar, yoksa çıkmaya başladıktan sonra mı hastası oldu bilmiyorum.

Ama seninki evliymiş canım ya.

hmm ilginçmişş . evli evet evli olmasa da ne farketcekti ki . sanki adamla çıkıcam ben de :) hissettiklerm sacma farkındaym

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…