• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikoloğumun tavırları

millet danışanlarının hikayelerini kullanarak rating rekortmeni diziler yapıyor, diğer bir tabirle parayı kırıyor. onların yaptığının yanında psikoloğunuzun isim vermeden danışanından küçük bir örnek vermesi masumca kalır. ama yurt dışına giden kişi için kiminle yatıp kalktı bilemeyiz gibi kelimeler kullanılması tıp etiğine yakışmayan kelimeler. arkadaş ağzıyla konuşmuş. daha profesyonel bir konuşma olmalıydı.

Herkese merhaba
Çok hassas ve bunalımda hissettiğim için psikoloğa gittim. Henüz 2 seansı tamamladım. Ama ıçime sinmeyen bazı durumlar oldu.
Öncelikle daha iyi hissediyorum. Bana depresif olduğumu, kaygı bozukluğu olduğunu ima etti ama şuan kronik değil akut bir dönemde dedi. Psikiyatr ile eş zamanlı olarak ilerlemeyi teklif etti fakat maddi ve manevi buna hazır olmadığım için reddettim.
Şimdi gelelim beni rahatsız eden kısımlara.. her iki seansta da telefonuna iki kez göz attı. Bunda ne var diyebilirsiniz ama odasına alacağı bi duvar saati veya masa saati ile bu durumu çözebilirdi. Bundan rahatsız oldum. Ikıncı seansta bi kağıt parçası yırtıp bununla oynadı. Bu da tuhaf geldi
Ve üçüncüsü ilişkimle alakalı bir durumu açıklarken kendi kişisel yorumunu şu şekilde yaptı. Elbette haklısın o sana danışmadan yurt dışına gitme kararı almış sen düşünürsün tabi o orada ne yapacak ne edecek kimle yatıp kalkacak çok haklısın bunu düşünmekte dedi.
Ve konuşma esnasında iki kez danışanlarından birinin de başına buna benzer şeyler geldiğinden örnek verdi. O kişi de böyle davrandı ve böyle bir sonuç elde etti diye. Örnek vereyim. Danışanlarından biri de benim gibi hep taşın altına elini koyan , fedakar biriymiş ve eşinden zorla boşanmış. Diğer eşi ile tanıştığı zaman adam ilk başlarda el bebek gül bebek davranırken kadın taşın altına elini koydukça yine eski eşi ile yaşadığı problemleri yaşamaya başlamış .
Bu da tuhaf geldi açıkçası. Danışanı kim bilmiyorum ama onun hikayesinden bahsetti.
Üçüncü seans için randevu alacağım ama aklıma takıldı danışmak istedim. Ben mi büyütüyorum acaba ? Yoksa bunlar doğal olan şeyler mi
Kaygı bozukluğu olduğunu söylemiş zaten psikoloğunuz. Bu düşünce kaygı bozukluğundan ileri geliyor. Danışanlarından birinden örnekleme vermesi normal isim vermesi sıkıntı olur. Telefona anlık bakmasıda normal herşey normal yani 😊

Biraz kaba bir tabir kullanmış fakat kendim de bir psikolog olarak diğer dedikleriniz çok normal geldi, danışanların ismi verilmeden onlardan örnekler verilir zaten. Ben de ofisim olduğu dönemler karşımdakini dinlerken mutlaka kalemle oynardım daha iyi düşünmemi sağladığı için. Her ne kadar profesyonel olunursa olunsun karşınızdaki de bir insan makina değil

Son olarak kişisel yorumunu katması her piskoloğun yaptığı bişey kesinlikle değil. Bende piskoloğa gittim ama bu durumla hiç bi şekilde karşılaşmadım. Mesleki olarak bu çok yanlış zaten.
Yanlış derken ? Psikoloji eğitiminiz var mı yanlış olduğunu bana kanıtlayabilir misiniz? Pdrde de psikolojide de kendinden örnek vermek diye bir ilke vardır, danışanla yakınlık kurabilmek adına. Bakın ilke diyorum. Hiçbir şeyden haberiniz yok kafanıza göre tez yazıyorsunuz

Yanlış derken ? Psikoloji eğitiminiz var mı yanlış olduğunu bana kanıtlayabilir misiniz? Pdrde de psikolojide de kendinden örnek vermek diye bir ilke vardır, danışanla yakınlık kurabilmek adına. Bakın ilke diyorum. Hiçbir şeyden haberiniz yok kafanıza göre tez yazıyorsunuz
Evet pdr eğitimim var bilip bilmeden konuşmuyorum yani!!! Siz çok başka bişeyden bahsediyosunuz kendinden örnek verme gibi bi durum söz konusu değil ki önce konuya hakim olun ben üslûptan kişisel yorumunu katmasının yanlış olduğunu savunuyorum. Konuyu iyice anlayın önce sonra yorum yazın. Hiç bişeydrn haber olmayan sizmişsiniz gibi geldi bana 😂

Sosyoloji lisansı sonrası psikoloji yüksek lisans ve psikoloji masterı yapmış kendisi
Sosyoloji veya benzer lisans eğitimleri sonrası psikoloji yüksek lisansı yapılabiliyor. Ancak bu psikolojinin her alanında değil. Örneğin genel psikoloji yüksek lisansı veya sosyal psikoloji yüksek lisansı yapılabilir. Ancak Klinik psikoloji yani danışan almak veya terapi yapmak bunlardan biri değil. Klinik psikoloji yüksek lisansını yalnızca psikoloji lisans mezunları yapabilir. Dolayısıyla danışan alabilen veya terapi yapanlar yalnızca psikologlar olmalıdır. Ancak ülkemizde psikologların bir meslek yasası olmadığı için bu durum çok suistimal edilmekte ve başka mesleklerden kişiler kendisini psikolog sanarak terapi hizmeti vermekte. Önerim kendinize gerçek bir klinik psikolog bulmanızdır.

Kaygı bozukluğu olduğunu söylemiş zaten psikoloğunuz. Bu düşünce kaygı bozukluğundan ileri geliyor. Danışanlarından birinden örnekleme vermesi normal isim vermesi sıkıntı olur. Telefona anlık bakmasıda normal herşey normal yani 😊
Ben de böyle olduğunu düşündüm. Terapistler bizdeki sorunu tespit ettikten sonra derinliğini anlamak için onun üzerine gidiyor gibi hissettim ben.

Evet pdr eğitimim var bilip bilmeden konuşmuyorum yani!!! Siz çok başka bişeyden bahsediyosunuz kendinden örnek verme gibi bi durum söz konusu değil ki önce konuya hakim olun ben üslûptan kişisel yorumunu katmasının yanlış olduğunu savunuyorum. Konuyu iyice anlayın önce sonra yorum yazın. Hiç bişeydrn haber olmayan sizmişsiniz gibi geldi bana 😂
Yazım hatalarınıza bakılacak olursa pdr'yi uzaktan eğitimle bitirmişsiniz 😂

Ben abarttiginizi düşünmüyorum. Bende yaklaşık 3 seans falan psikoloğa gittim. Internetten araştırmış öyle gitmiştim puanı yüksekti. Kendi kişisel yorumunu çok çok az yapardı. Genelde soru sorarak beni düşünmeye teşvik ederdi. Ve ben konuşurken asla telefonuna baktığı olmadı hep elinde bir kağıt kalem arada not alırdı. Şahsen telefona baksa hiç hoş hissetmezdim.sonucta birşeyler anlatıyoruz ve dinlemek onların görevi ne demek telefona bakmak. Demekki aklı başka yerde. Ayrıca yatıp kalkmak gibi üslup hoş değil. Neyse keza işsiz kalıp ücreti ödeyemecek olunca bıraktım. Ama sizinki bir başkadır filmindeki gibi kendiside psikoloğa gidiyor olmasın sakın 😅

Seansina 250 tl veriyormussunuz eger size iyi gelmiyorsa baska yere gidin psikolojik saglik bu sonucta para yine kazanilir ama akil sagligi zor 🤦🏻

Psikologunuz bunlari bu sekildemi soyledi yani esinizle alakali. Cunku size kaygi bozuklugu teshisini koymus ustune daha kaygi yaratacak bisey soylemesi cok sacma olur

Benim de birazdan seansim var, gidip rahatsız olduğum şeyleri dile getirecegim. Birkaç kez telefona bakmasi beni rahatsız etse de bunu sorun yapmıyorum.
Mesela ben geçmişten bahsedip sorunların kaynağını göstermek istiyorum ama o beni susturuyor. Bunların zamanı değil diyor. Her şeyin sebebini bilmemiz gerekmiyor diyor.
Mesela ben eşimde kişilik problemi olabilir mi diyorum, bunun önemi yok gibi bir şey söyleyip kestirdi.
Mesela ben kendimi psikolojisi bozuk insanların gazabına uğramış sindirilmiş, sessiz bir tip olarak görüyorum. Ama o eşime ofkelendigim için baskın karakter oldugumu söylüyor.
Bir psikiyatrist de iş arkadasima, kaynananla sidik yaristirma, demiş

Ozel yada devlet farketmiyor size soyle soyliyim, simdi onlara bir suru hasta geliyor artik isi rutine bagliyolar yani ilk baslardaki gibi tabi ki daha ozenli olmuyolar hastalarina karsi. Siz de gereken ilgiyi bulamadiginiz icin boyle bir dusunceye kapilmissiniz hakli olarak. Kisiden kisiye gore degisiyor bazi doktorlar yada psikologlar daha farkli muamele yapiyor. Gidiyorsunuz o kadar guzel ilgleniyolar ki demek ki herzaman ozenliler. Ben devlet hastanesinde bi psikologa gitmistim, psikolog ben girdim oturuyorum masasinin altindan bir seker yada cikolata gibi bir sey agzina atip ayaga kalkip bir sey alip yada koyup masasina oturdu. Ben onu bana yapilan bi saygisizlik olarak gormustum, mesela bakmadan goz kontagi kurmadan konusmasi, disarda gorunce tanimamis gibi yapmasi filan iste bu profosyonellikten uzak yani isimi yapayim gideyim modunda. Icinize sinmediyse gitmeyin. Ama bu kucuk ayrintilar belki de isin ozu bizim o an verdigimiz not gibi olmaya da bilir. Belki daha esnek olmak gerekiyodur, insanlara fazla anlam yuklememek gerekiyodur gibi gibi. Yada karsidaki isi rutine baglamistir sadece is olarak goruyodur veya profosyonel degildir bunun kararini yine siz vereceksiniz tabi ki. Ama ona sorsaniz isin ozu asla oyle degildir yani bizim algimizla alakali olaylari. Saglik icin bi tik esnek olma taraftariyim ben de ama kisiden kisiye fark ediyor.

Son düzenleme:
Açıkçası ben konusahibinin anlattıklarında kendimce ters bir şey görmedim. Benim terapistim de aynı fakat biz uyum içinde ilerliyoruz. Eğitimi yetersiz insandan terapi alınmaz, sorun bu bence.
Zamanında erkek arkadaşım da, küçük bir yerde yaşadığı için sanırım, sınav kaygısı için şarlatanın birine gitti. Adam benim söylediklerimden daha fazlasını söylememişti kendisine. Sonra da benim senin için yapabileceğim bir şey yok dedi, bitirdi seansları. Bunlar insanı iyileştiremez, anca yarı yolda bırakır. Sonra insanlarda terapi de aldım ama iyileşemedim, ben düzelemem gibi bir yanılgı oluşuyor. Bak ben o kadar sorunluyum ki uzman bile iyileştiremedi beni diye düşünüyor insanlar. Gerçek bir uzmana gitmekten de vazgeçiyorlar sonra bu önyargı ile. Bu çok ciddi bir problem.
Yani ilk cümlenizle son cümleniz arasında çoook fark var. Bilemedim ne desem.

Benim de birazdan seansim var, gidip rahatsız olduğum şeyleri dile getirecegim. Birkaç kez telefona bakmasi beni rahatsız etse de bunu sorun yapmıyorum.
Mesela ben geçmişten bahsedip sorunların kaynağını göstermek istiyorum ama o beni susturuyor. Bunların zamanı değil diyor. Her şeyin sebebini bilmemiz gerekmiyor diyor.
Mesela ben eşimde kişilik problemi olabilir mi diyorum, bunun önemi yok gibi bir şey söyleyip kestirdi.
Mesela ben kendimi psikolojisi bozuk insanların gazabına uğramış sindirilmiş, sessiz bir tip olarak görüyorum. Ama o eşime ofkelendigim için baskın karakter oldugumu söylüyor.
Bir psikiyatrist de iş arkadasima, kaynananla sidik yaristirma, demiş
Çok mu aranılıyor bu "uzmanlar".:stop:

Yani ilk cümlenizle son cümleniz arasında çoook fark var. Bilemedim ne desem.
Demeye çalıştığım, şu an yaptığında bir sorun yok ama yetersiz insanla çalışırsan illa ki bir yerde tıkanır ve yarı yolda kalırsın. Hayatta siyah yada beyaz yok. Bir insan bir yere kadar yetersiz eğitimiyle doğru iş yapabilir. Eğitiminin yetersiz olması her yaptığının yanlış olduğu anlamına gelmez. Ben bu yetersizliğin şimdi değilse de ileride soruna yol açabileceğini söylemek istemiştim.

Egitmenler bile egitimlerde kendi hayatindan ornek vererek sohbet gibi konuyu anlatir. Benim gittigim psikolog kendi hayatindan ornek vermisti.

Yazım hatalarınıza bakılacak olursa pdr'yi uzaktan eğitimle bitirmişsiniz 😂
Ahahahah 😂 Konuyu saptırmaya çalışmanıza bakılacak olursa verecek cevabı bulamamışsınız🤗 e normal hakim olmadığınız ya da anlamadığınız konu hakkında yorum yapmazsınız artık diye düşünüyorum ama siz bilirsiniz tabi ☺️

Aslında büyütüyorsunuz. Ve büyütme sebebi de muhtemelen o anksiyete ile ilgili olan bir durum büyük bir ihtimal. O sebeple de psikiyatriden destek almak tedavinizi tam bir şekilde yapmaya sebep olur.

Back
X