Psikoloji vs Hukuk

Endop

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
407
623
103
39
ayy ergen gibi 30 yaşımda açtığım konuya bakın arkadaşlar bunun adına çaresizlik deniyor ben kimyagerim ve sağlık bakanlığında çalışıyorum. Mesleğimden nefret ediyor bu sebeple Sınava hazırlanıyorum. Sosyal bilimler alanında yetenekli ve istekli olduğum halde sayısal bilimlere yönlendirildim ve hapsolduğum bir hayatı yaşıyor gibiyim.

Psikoloji ve hukuk farklı bölümler ve en çok arzulanan bölüm tercih edilmeli evet ama bir de gerçekler var. 30 unda üniversiteye giren 34 yaşlarında mezun olan birinin 22 yaşında mezun olmuş çakı gibi gençlerle aynı sektörde tutumabilmesi gerek.

İş hayatında kolay tutunabilmek ekseninde iki meslekle ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa beni çok sevindirirsiniz .

Hsngisşnş daha çok yatkınsın kendini tanı önce .
Ikisi de çok farklı Bölümler
İkisini de yapabilirim sanıyorum. İkisi de analitik zeka ve çaba hatta çok çaba ile üstesinden gelinebilecek bölümler. Ben piyasa durumlarını öğrenmek istiyorum. Aslında ona göre de kendimi tartabilirim.

İkisini de yapabilirim sanıyorum. İkisi de analitik zeka ve çaba hatta çok çaba ile üstesinden gelinebilecek bölümler. Ben piyasa durumlarını öğrenmek istiyorum. Aslında ona göre de kendimi tartabilirim.
Piyasa şu an çok kötü . Hukuk alanı zaten belli çevre istiyor birinin yanında cslılırsanız da asgariden baslar Maaşlar . Arkadaşlarım öyle başladılar yani .
Psikoloji Olabilir ama üzerine bir de yüksek Lisans yaparsanız kendinizi geliştirseniz zaten çok ihtiyaç olan bir meslek

Bende lise yillarimda psikolojik danismanlik ve hukuk arasinda gittim geldim. Ailem ogretmenlerim hepsi puanimin cok iyi oldugunu hukuka gitmem gerektigini soylediler. Ama ben bir turlu isinamadim. Ve istedigim meslegi yani psikolojik danismanligi sectim. bnce sende hangi meslekte mutlu olursun hangi meslegi severek yaparsin hangisinde kendini daha yetenekli goruyorsun. Onu dusun tart ona gore meslegini sec.
Dogru kararlar vermen dilegiyle

Hukukta devam zorunluluğu yok

Ben aslında anlamadım konuyu

meslektaşız o vakit

Yoo benimle aynı amfiden çıkmış 40'lı 50'li yaşlarında dönem arkadaşlarım var o değil 60'lı yaşlarda olanını staj eğitim merkezinde görmüştüm.
Ha ama artık olay çakı gibi olmak yok enerji şu bu değil çok detaya giremem siyasi ve politik bir yorum olur ama şu dönemde hukuk okunacak şey değil diyeyim siz anlayın...

Bir yaştan sonra okumak biraz zor oluyor. Sınavlara gitmek, geçmek, kalmak derdi falan. Halihazırda işiniz varken riske atmayın derim.

Şimdiki işinizi sevmiyorsunuz tamam ama bunları seveceğiniz ne malum. İkisi de gayet yıpratıcı. Hem bölümü okumak hem iş hayatı açısından. Elinizi atsanız mezuna çarpıyorsunuz.

Ben hukuk okuyorum.Ablam ve eniştemin özel bürosu var. Gayet de iyi kazanıyorlar. Benim böyle bir şansım var ama bir tanıdığınız falan yoksa az bir miktara başkasının yanında çalışmanın şu anki durumunuzdan farkı yok inanın.

Ekonomi b.k gibi iş yok abla. Sen 34 yaşında yeni mezun nasıl iş bulcaksın?

İşin var, maaşın var bence riske girme.
Ben de işyerimden nefret ediyorum ama ay sonunda bordron olmaması kadar kötü değil inan.

Demeyin öyle ya insan 50 sinde bile kendisini gerçekleştirmek istiyor sanırım. O yarım kalmışlık duygusundan kendimi yeteneklerimi kullanamamak duygusundan kurtulmak istiyorum. Ha şu olur, okurum ama o mesleği değilde yine kimyagerliği yaparım. Ama olur da mesleği yapmak istersem hangisi daha avantajlı onu bilmek isterim

Şu an yeniden başlasanız hukuk fakültesine gitmezdiniz. Öyle mi ?

Hukuk psikolojiye göre bir tık daha güç zannedersem. Özellikle iş dünyası. Büro açmak maliyet açısından mı yoksa tecrübe açısından mı daha zor?

Şu an yeniden başlasanız hukuk fakültesine gitmezdiniz. Öyle mi ?
Ben aslında mesleğime bayılmasam da seviyorum. Çünkü genel olarak hayatını herhangi bir mesleğe, sadece mesleğine adayacak bir insan değilim. Yaşamak için mesleğime ihtiyacım var düşüncesinde bir insan oldum ha, hukuk sevmeden girilecek bir alan değil o kesin. Ben bu sebeple hakimlik-savcılık düşünmedim. Mesela böyle bir beklentiniz varsa karakterinizi sorgulayın, hayatınızın merkezi mesleğiniz olabilir mi?
Onun dışında başta belirttiğim gibi mesleğimi seviyorum ama insanı çok şey soğutuyor(!) artık. Detaya girmeyeyim, velhasıl şu dönemde hakikaten sürdürmesi zor bir meslek diyorum. İyi düşünün, parası size bağlı az başlar çok alırsınız ama dedim ya size bağlı...

Hukuk psikolojiye göre bir tık daha güç zannedersem. Özellikle iş dünyası. Büro açmak maliyet açısından mı yoksa tecrübe açısından mı daha zor?
Büro açıyorsanız bir çevreniz olması lazım. İlk seneler kazandıklarınız harcadıklarınızı karşılar. Belli bir süre sonra kar edip kazanmaya başlarsınız.Gelir de düzensiz olur.Bazı aylar hiç kazanamazsınız vs.

Psikologum,yüksek lisans yeni bitti,kamudayım ,muhtemelen aynı maaşı alıyoruzdur,4bin bandında bişey,klasik kamu saglık bakanlığı gibi,sacma sapan yöneticiler,iş bilmeyen insanlar,kamuya atanmayı düşünüyorsan kıpırdama derim,özel klinik açarım,klinik psijolog olurum diyosan belki olabilir,bana gelince bu aralar dellenme modundayım,bazen insanlarla uğraşmiim standart bi işim olsun istiyorum,kimseyle konuşmayıp hep aynı işi yapayım,sinemada biletçilik 13 lira al bi bilet ver,13 lira al bi bilet ver vs vs..

Endop kamu da mı ,özel de mi çalışmayı düşünüyorsun ilerde?

Kamunun tüm alanları aynı demekki. Evet memurluktan istifa etmeyi planlıyorum. Yüksek lisans gerek tabi bir de. Yaş oldu mu sana 35-36

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…