Psikoloji vs Hukuk

Kamunun tüm alanları aynı demekki. Evet memurluktan istifa etmeyi planlıyorum. Yüksek lisans gerek tabi bir de. Yaş oldu mu sana 35-36
Değmez diyip içini karartıp uzaklaşıyorum burdan şahsen ben az önce bütün erdemlerimi bi kenara bırakıp eşime babasının tarlalarını sattırmaya çalışıyordum,”Sen yine iş yerinde kötü bi gün geçirmişsin “ deyip yatağa postaladı
 
Hukuk zor bir bölüm mezunlarımda geleceği belirsiz.zaten ülkenin gidişatı kötü.devlet memurluğunu bırakmak biraz çılgınlık olur şuanda.çok hayalinizdeki bölüm falan değilse hiç uğraşmayın.hukukda 3.sınıftayım zamanında psikoloji-hukuk arasında kalmış biri olarak pişman değilim ama arada psikoloji yazsaydım daha iyi olurdu gibi gelmiyor değil.yüksek lisansla falan uğraşmanız lazım maaşlarıda çok iyi değil mezun sayısı arttığı içinde eskisi kadar önü açık değil birçok bölüm aynı durumda ne yazıkki.
 
Kardeşim psikolog, yüksek lisans yapmadı özel bir rehebilitasyon merkezinde asgari ücretten 100 tl fazlaya çalışıyor, bu işide hemen bulamadı, uzun süre aradı, cv bıraktı bir çok yere. Kamu kurumu nasıldır bilmiyorum ama yüksek lisans yapmayan psikologların hali duman
Hukuktan hiç bahsetmek istemiyorum, çok seve isteye okuduğum bu bölümden meslek hayatına başladıktan sonra soğudum, hatta zaman zaman nefret ettim diyebilirim Birikim yapıp başka alanlarda iş planları yapmayı hayal ediyorum.
 
Özelde ise avukat olarak karşılaşman gereken kişileri,adliye ortamını,çalışma saatlerini düşün.Psikolog olarak kendin danışan kabul etmek için kendini çok çok gelistirmen ve çok iyi sunman gerek.Ozel okullarda ,Anaokullarında filan da calisabilirsin ama kazandigin para çok seni tatmin eder mi bilmiyorum
 
:) son olarak sağlık bakanlığında çalıştığım için ünvan değiştirme yapıp devlette psikolog olabilirim diye biliyorum.
Kamuda psikolog ların yaşadığı sıkkntılar nelerdir acaba kısaca özetleseniz
 

Ay vereme bakıp sıtmaya razı olmak gibi :/





Ay bu ne ben gidip biraz şehir suyu analizi yapayım sabah sektörler ne hale gelmiş
 
Şu anki koşullarda is bırakılıp 18 yaşındaki taze beyinlerin bile ugrasarak kazandığı alanları hedeflemeniz her anlamda utopik.34 yaşında yeni mezun halinizle kolay kolay iş bulamazsınız bu ülkede.Ki dediginiz bölümleri kazanmak bile başlı başına zor özel düşünüyosunuz belki.
Türkiyede yaşıyoruz hayaller aleminde değil bence gerçek dünyaya dönün
 
Her bakanlıktaki sorunlar farklı örneğin saglık bakanlığında da çalıştım,benim zamanımda 7 yıl önce,testör gibi kullanıp bireysel görüşme için oda bile vermiyorlardı,çalıştıgın psikiyatristin de çırağıymışsın gibi insiyatifine bırakıyorlardı,çalışma şartları açısından kendimi hiç oraya ait hissedemedim. Bir yılın sonunda istifa ettim.
Şuan hiyerarşik bi kurumdayım,odam söz hakkım,saygınlığım ve konumum daha özel daha nitelikli,( bu aralar ki sıkıntılarım iş arkadaşlarımla ilgili) başa çıkıyorum ama biraz yoruldum,daha tavsiye edilebilir bi kurumdayım.
İki yılda cezaevinde çalıştım,adı üstünde zaten “cezaevi”,herkeste tükenmişlik ve bol miktarda depresyon vardı,o yüzden kalmadım orda. Uzun uzun biçok şey yazılabilir ama ilk aklıma gelen bunlar.
 
Ay vereme bakıp sıtmaya razı olmak gibi :/







Ay bu ne ben gidip biraz şehir suyu analizi yapayım sabah sektörler ne hale gelmiş
Şöyle söyleyeyim ben mezun olduğumda Pdr den yılda 450 kişi mezun oluyordu .Devlet az alım yaptığı yıl 900 kisi aldı.Su an mezun sayısını hesaplamam mümkün değil,her özel ve kamu üniversitesinde nerdeyse var.Alim ise aynı.Su an Pdr mezunlarının 1/4 u atanıyor diye biliyorum.Bu nedemek gerisi özelde iş bulacağım diye asgari ücrete razı olmaya basliyor
 
Hayallerinizin katili olmak istemem ama kamudaki işi bırakmak çılgınlık değil mi

Yaptıkları işi düşününce psikoloji daha güzel geliyor bana. Ama iki bölümde de mezun olunca çok zorlanacak, bir süre iş bulamayacaksınız. Sonrasında bulduğunuz işin maaşı asgari ücretten biraz fazla olacak.

Düşündüğünüz mesleklerden alakasız bir mesleğe sahibim. Ama şu an yeni mezunum ve iş arama evresindeyim o yüzden size hayallerinizin peşinden koşun diyemiyorum. Ne güzel maaşını alıyosun işte dolar beş lira olmuş otur oturduğun yerde diyesim geliyor. Sonra devletteki kimyagerler kaç para alıyordur acaba diye hayallere dalıyorum.
 
:) evet bence de çılgınlık ama içimde beni ittiren ciddi bir güç var ne yapacağımı ben de bilemiyorum. 4000 küsür alıyorum.
 
:) evet bence de çılgınlık ama içimde beni ittiren ciddi bir güç var ne yapacağımı ben de bilemiyorum. 4000 küsür alıyorum.
Aslında şöyle sakince oturup düşün.Evliysen esin ile paylaş bu fikrini. Hukuk da devam zorunluluğu yok,Pdr de vardı.Psikolojiyi bilmiyorum.Eger bir yıl ünv.hazirlik 4 yıl üniversite okumak için istek duyuyorsan neden olmasın?Sonrasını işin içine girince dusunursun
 
Psikoloji bölümünden mezun olmama iki gün kaldı. Okuması muazzam bir bölüm. Ama iş bulmak / kurmak için fazladan çaba göstermeniz gerekiyor. Yüksek lisans zorunlu gibi görüyorum ben, bir alanda uzmanlaşmadan mesleki tatmin alarak çalışmak zor. Kamuda alımlar zaten az, psikiyatristin yardımcısı gibi muamele görüyorsunuz neredeyse. Mezun olmakla bitmiyor, test eğitimi, terapi eğitimi... Yani mezun olmak kolay, ama bir adım sonrası muğlak. Ülkenin hali malum, cinnet toplumuna evrildiğimiz için bu koşullar altında geleceğe yönelik umutvari konuşmak çok zor.
İşin kısası yaşınızı hiç mevzu etmeyin, benim bir çok sınıf arkadaşım var 40/50 yaşında. Gerçekten bu mesleği yapmayı istiyor musunuz, sonrası için maddi manevi desteğiniz var mı bunları bir gözden geçirin derim, nacizane...
Her şey gönlünüzce olsun!
 
:) evet bence de çılgınlık ama içimde beni ittiren ciddi bir güç var ne yapacağımı ben de bilemiyorum. 4000 küsür alıyorum.

Ay çok güzelmiş maaşınız. Kimyagerlik de çok beğendiğim hoşuma giden bir meslek. Nazarım değmesin maşallah diyeyim

Hukuk okuyan iki arkadaşım da mezun olduktan sonra işlerinden soğudular. Birisi yurt dışında yaşamak için çabalıyor şimdi. Diğeri çok başarılı bir öğrenciydi ve hukuk bölümüne yıllarca hayalini kurup sonra gitmişti. Başlarda çok sorun yaşadı yapamıyorum olmuyor diye çok üzüldü şimdi mesleğine tutunmaya çalışıyor hala. Arkadaşlarımın halini gördükçe benim de size hukuk öneresim gelmiyor tabi.
 
Evet biraz ciddi istişarelere ihtiyacım var. Psikoloji devam zorunluluğu Üniversiteler arasında farklılık gösteriyor diye biliyorum.
Çok sağolun.

Psikolojinin handikapı da bu galiba. Sanki o dört yılı okuyan sen değilmişsin gibi extra eğitim kurs ve yüksek lisans eğitimine bakılıyor
 
sağolun

Evet hukuk gözümü korkutmuyor değil. Yorumlar için sağolun ama tuz biber oldu korkularıma :)
 
Ben de ikilemde kalmıştım hukuk seçtim, hem de Türkiye’nin en iyi okulunda okudum,şimdiki aklım olsa psikoloji seçerdim...
Okuması zevkli bir bölüm ama iş hayatına atılınca hatta benim gibi okul bitmeden meslekten soğuyan çok kişi oluyor..
Arkadaşlarımın çoğu mesleğini yapmıyor mezun olduktan sonra,gerisini siz düşünün..
Ben 1 gün bile yapmak istemedim, o kadar soğumuşum..
 
Son düzenleme:
Hukuk için piyasanın çok kötü olduğunu biliyorum. Ama ne bileyim hevesinizi de kırmak istemem.

Ben de psikoloji okumayı düşünüyorum. Ama oylesine. İlgim olduğu için.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…