- 31 Aralık 2017
- 320
- 361
- 33
Abla sen hemşire degilmiydin ya. Geçen epey oldu şikayet etmistin yine. Hangi sehirdesin bizim servise alalim. Hem rahat hem iyi döneri var.ayy ergen gibi 30 yaşımda açtığım konuya bakınarkadaşlar bunun adına çaresizlik deniyor ben kimyagerim ve sağlık bakanlığında çalışıyorum. Mesleğimden nefret ediyor bu sebeple Sınava hazırlanıyorum. Sosyal bilimler alanında yetenekli ve istekli olduğum halde sayısal bilimlere yönlendirildim ve hapsolduğum bir hayatı yaşıyor gibiyim.
Psikoloji ve hukuk farklı bölümler ve en çok arzulanan bölüm tercih edilmeli evet ama bir de gerçekler var. 30 unda üniversiteye giren 34 yaşlarında mezun olan birinin 22 yaşında mezun olmuş çakı gibi gençlerle aynı sektörde tutumabilmesi gerek.
İş hayatında kolay tutunabilmek ekseninde iki meslekle ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa beni çok sevindirirsiniz .
Yok hayır kimyagerim ben. Hastane şikayetiyle alakalı bir konuydu sanırım. Hemşire bir arkadaş yazmıştı. Hesaba git çık yapmamak için direk onun ağzından yazmıştım, hatırlamıyorum da yorumu.Abla sen hemşire degilmiydin ya. Geçen epey oldu şikayet etmistin yine. Hangi sehirdesin bizim servise alalim. Hem rahat hem iyi döneri var.
Ya siz nasılsa alisamiyorsunuz hastane ortamına ben onu anladim. Zor iş ama zevki başka bence sağlık bakanlığının. Umarim basarirsiniz.Yok hayır kimyagerim ben. Hastane şikayetiyle alakalı bir konuydu sanırım. Hemşire bir arkadaş yazmıştı. Hesaba git çık yapmamak için direk onun ağzından yazmıştım, hatırlamıyorum da yorumu.
Döneriniz 1000 bile olsa ben almayayım kuzum ya, hastane laboratuvarı haricinde kimyagerin çalışma ortamı yok. Hoş laboratuvarda da biyologlar çalışıyor ama idrar ve gaita testi bakmak için biyokimya ezberlemedim sabah akşam :) (laboratuvara sonsuz saygım var) bana klinik ofis falan lazım : P
Siz ne karar verdinizYıllar evvel aynı ikilemi ben de yaşadım :)
ikisi de çok iyi bölümler ,kararını ver , tarafını seç :) fakat bu sefer kimsenin seni yönlendirmesine izin verme ..başarılar ..
Benimle yer değiştirin.hazır işiniz var ne güzelbenim 1 yılım kaldı size vereyim okuyun hukuk diplomasıda sizin olsun
Bence iki bölüm birbirinden çok farklı ve yalnızca analitik zeka ile çok başarılı olunabilecek bölümler değiller. Örneğin sosyal ve kendinizi satabilen kolaylıkla ortaya koyabilen bir insan mısınız? İnsan ilişkilerini çok iyi yönlendirebilip idare edebiliyor musunuz? Yeri geldiğinde en azından doğruları saklayıp insanları farklı yönde ikna edebilir misiniz? Bunlar olmadan hukuk alanında kendinizi ortaya koyup başarılı olabilmeniz çok zor. Psikoloji de çok okuma yapma ve iç görü gerektiren belli alanlarla empati yeteneği gerektiren hukuk alanına göre çok daha dingin bir bölüm. Seçim sizin...ayy ergen gibi 30 yaşımda açtığım konuya bakınarkadaşlar bunun adına çaresizlik deniyor ben kimyagerim ve sağlık bakanlığında çalışıyorum. Mesleğimden nefret ediyor bu sebeple Sınava hazırlanıyorum. Sosyal bilimler alanında yetenekli ve istekli olduğum halde sayısal bilimlere yönlendirildim ve hapsolduğum bir hayatı yaşıyor gibiyim.
Psikoloji ve hukuk farklı bölümler ve en çok arzulanan bölüm tercih edilmeli evet ama bir de gerçekler var. 30 unda üniversiteye giren 34 yaşlarında mezun olan birinin 22 yaşında mezun olmuş çakı gibi gençlerle aynı sektörde tutumabilmesi gerek.
İş hayatında kolay tutunabilmek ekseninde iki meslekle ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa beni çok sevindirirsiniz .
Arkadaşımda psikoloji bitirdi özelde çalışıyor çok komik rakamlar veriyorlar cidden türkiyede her bölüm zor artık.Psikoloğum, özel sektörde çalışıyorum. Şu an derdim atanmak öyle söyleyeyim. O kadar kıymet verilmeyen bir sektör ki, çok yoruluyorum. Yüksek lisans yapsanız bile "Aaa demek yüksek lisans yaptın buyur sana 5000 lira maaş" denmiyor, işverenler sizi olabildiğince sömürme derdindeler. Klinik psikolog olmak için yüksek lisans yetmiyor alacağınız test, terapi, süpervizyon eğitimleri zaten tüm maaşınızı götürüyor. Zaten belli bir yaştan sonra yüksek lisans yapmak isteyenleri bizim bölümler almıyor çünkü talep çok, yeni nesil mezun çok fazla ve hepsi yüksek yapmak istiyor ve ne hikmetse hep klinik. Yani onlar da yetmeyecek bir süre sonra herkes klinik yüksek lisansı yaptığı için yine kolay kolay iş bulamayacaklar. Hevesinizi kırmak istemem. Sevdiğiniz için okuyabileceğiniz bir bölüm olabilir ama yeni bir kariyer basamağı inşa etmek cidden çok çok zor.
Otur dizini analizlerini yap diyorsunuz yanisağolun meslek sahipleri olarak gerçekten yol gösterici oldu yorumlarınız
Ben de çok istemiştim ama adli tıp için yüksek puanlar alınsa dahi adamın olmayınca almıyorlar çünkü kariyer maaş gibi konularda daha üst düzey bir kurum.Yani hevesinizi kirmak istemedim tabi ki.Lakin is bulmak da zor, piyasa berbat, ozel isler daha da berbat bunlari da unutmadan maceraya atilin dedim :)
Is degistirmeye ne dersiniz? Adli tip vb bir yerde calismak ilginizi cekebilir gibime geldi. Bence biraz da isinizin tekduzeliginden usanmissiniz sanki.
Ben de çok istemiştim ama adli tıp için yüksek puanlar alınsa dahi adamın olmayınca almıyorlar çünkü kariyer maaş gibi konularda daha üst düzey bir kurum.
Hevesim kırıldı ama bu kararımı değiştirmeyecek . Bugüne dek çok gerçekçi davranıp suya savuna dokunmadan okudum memur oldum eyvallah da bir kez daha yaşayamayacağım hayatta sınırlarımı görmek istiyorum. Avukatlar hukuk, psikologlar psikoloji piyasasının zorluklarından bahsettiler bir fikir edinmiş oldum. Mezun olur piyasayı yoklar ona göre bir pozisyon alır en olmadı laboratuvarıma geri dönerim :)
Sağolun
Evliyim henüz çocuğum yok.Madem oyle dalin gitsin. Ekonomik olarak destek olacak kimse var mi bari bunu sorayim, evli misiniz
Yukarda biri cok guzel yazmis, agzi laf yapan bir tipseniz hukuk okuyun bence de. Evet agir bir alan, idealleri olan insanlarin gittigi bir alan ama kendini satmak, girisken olmak, networking yapmak, agzinin laf yapmasi, savci hakim katip vb tanimak ahbap olmak da onemli ve bu meslegin bir parcasi. Bunlar ilginizi cekerse bu meslegi icra ederim derseniz girin. Yoksa psikolojiye yonelin derim.
Çok haklısınız. Önemli bir noktadan bahsetmişsiniz. Bu şıkları şimdiye dek yaklaşık 8 yıldır eleye eleye hepsinden ziyade -yapmak istediğim iş bu değil- e karar verdim. Zira gerçekten sosyal bilimler alanında iyi işler yapacak bir yeteneğim ve arzum olduğuna inanmama rağmen birşeyleri birşeylere katarak bulduğum sonuçları not edip yetkiliye bildirmek dışında birşey yapmıyorum. Beni iyi bir sayısalcı olduğuma inandırdılar ama farkettim ki ben sadece sayısalcıydım ama iyi bir türkçe matematik öğrencisi olurdum.Bence önce şunu düşünün:
ben mesleğimden neden nefret ediyorum?
mesleğin kendisi yüzünden mi?
ortamdakilerden mi?
çalışma şartları mı?
çalışma saatleri mi?
mesleğe kabiliyetim mi yok?
yöneticiler mi sorun?
bunu belirledikten sonra olası meslekte bunlar tekrar sorun olur mu, hangileriyle başa çıkabilirim?
hiç bir meslek %100 mutluluk vermeyecek aklınıxın ucundan gecmeyen sorunlarla karsılasmanız ihtimaller dahilinde.
Hukukta devam zorunluluğu var yalnızca üniversiteden üniversiteye değişiyorHukukta devam zorunluluğu yok
Ben aslında anlamadım konuyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?