Çapa tıp fakültesine gittim psikiyatriye. Yani öyle sadece depresyon varsa psikoterapi yapamıyorlar malesef yoğunluktan dolayı. Fazla detaya inemiyorlar zaten muayene süresi 10 dakika. İlkinde ilaç verip yolladı. Efexordu. ama sorunlarımın ilaçla düzelmiceğini biliyodum. İlacı kullanmadım. 2. ye gittim. Kendimi biraz daha iyi ifade ettim ama ilacı kullanmadığımı söyleyemedim. Doktorum sosyal fobiden şüphelendi. Bir heyete çıkardılar beni. Heyetten sosyal fobi olduğuna dair rapor çıktı ve böylece psikoterapi seanslarım başladı. Çok memnun kaldım. Ve devamında manik depresyon eğilimim olduğunu farketti doktorum. Bir de onun için ilaç verdi. o ilacı kullanmaya başladım. Ailemden habersiz gidiyodum babamın sigortasından :) alınan ilaçların dökümü ortaya çıkınca benim psikiyatriste gittiğim ortaya çıktı. :)) Babam sen mi delisin ben mi diye olay çıkardı evde.

bundan sonra babamdan kurtulma ve hayata tek başıma tutunma mücadelem başlayınca psikoterapi seanslarımı da bırakmak zorunda kaldım

Zaten hastalığı falan da unuttum ara ara geliyolar. İleride çok rahatsızlık yaşarsam daha iyi bi yere giderim param da olur heralde :) Şu psikolog başlığını görene kadar unutmuştum hatırlattınız bak. Maniğim tuttu daldan dala atlıyorum yine
Hee bu arada doktorum bana dedi ki maddi durumunun iyise özel gitmeni tavsiye ederim hem daha iyi ilgi görürsün hem de burda çok yoğunluk yaşıyoruz. Maddi durumu kötü hastalara öncelik versek daha uygun olur dedi. Bunu giyimime üstüme başıma anlattıklarıma bakarak dediğini düşünüyorum çünkü maddi durumumuz iyidi. Ama ailemden habersiz bu yola başladığımı söyleyince adam bana ayrıca bir ilgi gösterdi, heyetten geçebilmem için de elinden geleni yapacağını söyledi. hasta kontrolü de gayet iyidi. Özel bir numaradan kendi doktorum beni seanslarımdan önce arıyordu unutmayın lütfen diye.
Özele hiç gidemedim karşılaştırma yapamicam. ama devlette gerçekten ihtiyacın olduğunu düşünürlerse ilgisiz değiller. Sadece depresyonu pek önemsemiyor olmaları sıkıntı. Efexor verip yollamaları, insanları şu ilaca bağımlı yapmaları çok acı. Etrafımda bu ilacı kullanmamış bi kişi bile yok. O yüzden ben doktoruma kullandım diyip ağzıma bile sürmedim.