Arkadaşlar merhaba öncelikle gerçekten çok kötü bir psikolojideyim resmen ruhum daralıyor. Lütfen önerilerinizi eksik etmeyin. Konu ailem... Babam vefat etti abim ve annem var. Abim atandı başka şehre gitti. Ben de annemle birlikte kalıyorum atama bekliyorum şubatta atanacagim inşallah. Sorun annem. Psikolojisi bozuk ve benim psikolojimi de bozuyor. Aşırı dindar. Yok dindar demeyim yobaz. Dini konularda ben de hassasımdır ama bu konuların kişisel seyler oldugunu başkalarını ilgilendirmediğini düşünen biriyim. Ancak annem aşırı derecede dini baskılarıyla beni bunaltıyor. Kıyafetlerimi asla kendim seçemiyorum mesela. 23 yasındaym ve giydiğim tişörte bile karışıyor. Kısa kol tişörtü kabullendirmek için senelerce uğraştım. Hala arada bir bunun kolu çok kısa der ama tartışma çıkararak çıkıp giderim evden. Etekmiş şortmuş askılıymış zaten hak getire. Bir kez dizlerde etek giyebildim mezuniyet törenimdi onun için de resmen savas verdim. Bir ara sürdüğüm kırmızı ruja taktı dinlemedim. Evden her çıkışımda resmen beni söyle bir kontrol edip öyle yolluyor ya çocuk gibi. Denizde mayo vs giydirmiyor uzun kollu hasemayla yolluyordu beni sıcakta pişiyordum artık dinlemiyorum hasemayi yanıma alip askılı ve etekli mayo ile giriyorum. Bi sevgilim var onu da soyleyemiyorum başıma sevgili çıkarma diyip beni görücü üsulü evlendirmeye çalışan bi insan kendisi. Gecen sevgilimle konuşuyorum telefonda odamdaym ama normal arkadaş gibi konusuyorduk evde olduğum için annem dinlemiş kim o erkek sesi duydum diyor. Seni gebertcem diyor üstelik sevgilim de telefonda hep duydu bunları rezil oldum. Yahu yediğim yemeğe bile karışıyor az yiyormuşum. çocuk gibi davraniyor daraldım artık kafayı yiyeceğim. Çok bunaldım arkadaşlar. Şubatta atama olacak ve ben atanacagim inşallah. Ama babam vefat etti abim de atandigi yerde erkek arkadaslariyla ev tuttu annem benimle gelecekmiş atandıgm yere. Gelme de diyemiyorum ama Allah var gelmesini istemiyorum bunaldim artık. Yazın askılı bluzle evde oturuyorum perde bile actırmıyor. Balkona askılıyla çıkıp 5 dakka çöp attım diye kavga ettik düşünün. Ustelik kendisi gençliğinde gayet açık giyinmiş bi insan. Ben artık bu baskıya dayanamıyorum. Laf da anlatamıyorum 50 kere konusmama rağmen ayni tas aynı hamam. Dini konularla kafayı bozdu tv de dini kanallari açıp aksama kadar izleyip bagira bagira ağlıyor ustelik ikidebir beni de yanina çağırıp izle izle diyor. Ben bu sekilde dayanamayacagim atanirsam bu benim iş hayatimi da etkileyecek sonucta cocuk yetiştircem ben bozuk bi psikolojiyle onlara ne faydam olabilir? Bıraksam gitsem peşimi birakmaz yada küser bana istemiyorum gelmeni desem. Götürsem 3 yasinda cocukmusum gibi her adımıma karışıyor surekli sorun çıkarıyor. Psikiyatra gitmeye de ikna edemiyorum. Abime yollaym desem o da zaten biliyor durumu o da istemez 3 erkekle ev tuttu kaçtı kurtardi kendini. Çıldıracağım arkadaşlar ne düzelmesi için doktora gitmeye ikna edebiliyorum ne uzaklasabiliyorum ne bırakıp gidebiliyorum ne de katlanabiliyorum. Dayanamıyorum artık gücüm kalmadi. Üni okudugum yere getirdim 4 senem burnumdan geldi. Gezemedim bile ev okul hep. Bi arkadasimla bulussam hemen şuphe dakka basi aramalar o kim bu kimler. Yani uni hayatım boyunca sosyallik sıfır. Dalga konusu oldum millete. Yahu aldigim telefon kılıfına bile karışıyor. Kılıfım eskimişti yeni kılıf aldım kendi bursumla üstelik ondan para falan istemedim bana dakka basi kılıf alıyosun ne kadar verdin ona diye kızıyor. Dayanamiyorum bu derece baskıya oneriniz var mı? Siz olsaniz ne yapardiniz bunu düşünerek tavsiyler verin lütfen
Öyleyse niye denmesin.Anne diye belli sıfatları taşımaya karşı korumalı mı?Biz mi anneden mi bahsediyoruz yoksa dışardaki herhangi birinden mi sadece yobaz kelimesini okudum da anneye yobaz denir mi allah aşkına ya yapmayın etmeyin annelik kolay mı
Yazik sana ki ne yazik annen sozunu dinlesen ölürmüsün ayiptirki anneni deli durumuna dusuruyorsun sen nasil bi evlatsin o anneye kurban ol sen ...asil senin bi görünmen gerek hemde hemen acilArkadaşlar merhaba öncelikle gerçekten çok kötü bir psikolojideyim resmen ruhum daralıyor. Lütfen önerilerinizi eksik etmeyin. Konu ailem... Babam vefat etti abim ve annem var. Abim atandı başka şehre gitti. Ben de annemle birlikte kalıyorum atama bekliyorum şubatta atanacagim inşallah. Sorun annem. Psikolojisi bozuk ve benim psikolojimi de bozuyor. Aşırı dindar. Yok dindar demeyim yobaz. Dini konularda ben de hassasımdır ama bu konuların kişisel seyler oldugunu başkalarını ilgilendirmediğini düşünen biriyim. Ancak annem aşırı derecede dini baskılarıyla beni bunaltıyor. Kıyafetlerimi asla kendim seçemiyorum mesela. 23 yasındaym ve giydiğim tişörte bile karışıyor. Kısa kol tişörtü kabullendirmek için senelerce uğraştım. Hala arada bir bunun kolu çok kısa der ama tartışma çıkararak çıkıp giderim evden. Etekmiş şortmuş askılıymış zaten hak getire. Bir kez dizlerde etek giyebildim mezuniyet törenimdi onun için de resmen savas verdim. Bir ara sürdüğüm kırmızı ruja taktı dinlemedim. Evden her çıkışımda resmen beni söyle bir kontrol edip öyle yolluyor ya çocuk gibi. Denizde mayo vs giydirmiyor uzun kollu hasemayla yolluyordu beni sıcakta pişiyordum artık dinlemiyorum hasemayi yanıma alip askılı ve etekli mayo ile giriyorum. Bi sevgilim var onu da soyleyemiyorum başıma sevgili çıkarma diyip beni görücü üsulü evlendirmeye çalışan bi insan kendisi. Gecen sevgilimle konuşuyorum telefonda odamdaym ama normal arkadaş gibi konusuyorduk evde olduğum için annem dinlemiş kim o erkek sesi duydum diyor. Seni gebertcem diyor üstelik sevgilim de telefonda hep duydu bunları rezil oldum. Yahu yediğim yemeğe bile karışıyor az yiyormuşum. çocuk gibi davraniyor daraldım artık kafayı yiyeceğim. Çok bunaldım arkadaşlar. Şubatta atama olacak ve ben atanacagim inşallah. Ama babam vefat etti abim de atandigi yerde erkek arkadaslariyla ev tuttu annem benimle gelecekmiş atandıgm yere. Gelme de diyemiyorum ama Allah var gelmesini istemiyorum bunaldim artık. Yazın askılı bluzle evde oturuyorum perde bile actırmıyor. Balkona askılıyla çıkıp 5 dakka çöp attım diye kavga ettik düşünün. Ustelik kendisi gençliğinde gayet açık giyinmiş bi insan. Ben artık bu baskıya dayanamıyorum. Laf da anlatamıyorum 50 kere konusmama rağmen ayni tas aynı hamam. Dini konularla kafayı bozdu tv de dini kanallari açıp aksama kadar izleyip bagira bagira ağlıyor ustelik ikidebir beni de yanina çağırıp izle izle diyor. Ben bu sekilde dayanamayacagim atanirsam bu benim iş hayatimi da etkileyecek sonucta cocuk yetiştircem ben bozuk bi psikolojiyle onlara ne faydam olabilir? Bıraksam gitsem peşimi birakmaz yada küser bana istemiyorum gelmeni desem. Götürsem 3 yasinda cocukmusum gibi her adımıma karışıyor surekli sorun çıkarıyor. Psikiyatra gitmeye de ikna edemiyorum. Abime yollaym desem o da zaten biliyor durumu o da istemez 3 erkekle ev tuttu kaçtı kurtardi kendini. Çıldıracağım arkadaşlar ne düzelmesi için doktora gitmeye ikna edebiliyorum ne uzaklasabiliyorum ne bırakıp gidebiliyorum ne de katlanabiliyorum. Dayanamıyorum artık gücüm kalmadi. Üni okudugum yere getirdim 4 senem burnumdan geldi. Gezemedim bile ev okul hep. Bi arkadasimla bulussam hemen şuphe dakka basi aramalar o kim bu kimler. Yani uni hayatım boyunca sosyallik sıfır. Dalga konusu oldum millete. Yahu aldigim telefon kılıfına bile karışıyor. Kılıfım eskimişti yeni kılıf aldım kendi bursumla üstelik ondan para falan istemedim bana dakka basi kılıf alıyosun ne kadar verdin ona diye kızıyor. Dayanamiyorum bu derece baskıya oneriniz var mı? Siz olsaniz ne yapardiniz bunu düşünerek tavsiyler verin lütfen
Iste akil... hele sen bi evlen hamile kal o zmn annelik nedir anlarsin hele dahA bakimini dogumunuda demiorumÖyleyse niye denmesin.Anne diye belli sıfatları taşımaya karşı korumalı mı?
"İnsan olarak" değerlendirmeli önce.
Abin kalsın annenle sen atandıktan sonra. Götürme yanında. En azından abine bi derece daha karışamaz. Abin gelsin dursun yanında sen gidince. .
Ya gidin allah aşkına her hamile kalanı evliya seviyesine yükselttiniz.Iste akil... hele sen bi evlen hamile kal o zmn annelik nedir anlarsin hele dahA bakimini dogumunuda demiorum
Yazik sana ki ne yazik annen sozunu dinlesen ölürmüsün ayiptirki anneni deli durumuna dusuruyorsun sen nasil bi evlatsin o anneye kurban ol sen ...asil senin bi görünmen gerek hemde hemen acil
Baktığınız bakış açısı çok saçma bayan. Her insanın doğrusu kendisine 23 yaşında bir insandan bahsediyoruz gayette kendi kararlarını verebilecek olgunlukta. Bazı anneler gerçekten insanı çileden çıkarıyor ama burada bayan annesine hakaret etmemiş bir şey dememiş.Yazik sana ki ne yazik annen sozunu dinlesen ölürmüsün ayiptirki anneni deli durumuna dusuruyorsun sen nasil bi evlatsin o anneye kurban ol sen ...asil senin bi görünmen gerek hemde hemen acil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?