Psikolojim mi bozuk hala lohusamıyım :(

Bana çocuğu uyandır göreceğiz diyerek yada çat kapı gelerek çocuğu görmek istedikleri için bende onlara bu şekilde olmaz dige konuşma yaptığım için kendi triplerinden benim çocuğumu görmeye kendileri gelmedi sonrada ben götürmüyorum diye ben kötü oldum yine. Ben çocuğumu kenara çekip kimseye karşı dordurmadım çocuğumada şaf ettirtmem her zaman kendi seçimini kendi yapıcam o yapmalı. Kendilerini göstermedikleri için çocukta alışamadı bende bana trip atan birine gidipte al çocuğu nolursun sev diye yalvaramam yani.

Gelmek isteyen normal ziyaretçiler gibi gelirdi kapım açıktı ama emrivakiler çat kapılar bide o kafayla insanı sinir ediyor mecbur kalıyorsun uyarmaya yada stresten sütün gitsin otur ağla çocuğuna geçsin huzursuzluk. Ben konuştum bu durumdan kırtulmak için kötü ben oldum bu seferde iyi o zaman gitmeyi dediler gelmediler ben syah beyazsam onlarda öyle griyi birlikte bulmak gerekmezmi. Ben insan givi uyarıncada eşime bizi istemiyor sen bize arada sırada çocuğu getir deniyor bak bak bak beni görmeyecek çocuğumu görecek kim olsa yaşadıkları karşısında bnm gibi olurdu anca çok saf salak olmak lazım ki tmm annecim hemen uyandırayım torununuzu yeterki görün desin. Yaşananları ututamamak benim derdim içimde büyütmek nefrete dönüştürmek buna nasıl engel olabilirim vilmiyorum yoksa haksız olduğumu düşünmüyorum ben hiç bi konuda.

artık tutumunuz lohusalıktan çıkmış bence yardım almalısınız ne olursa olsun o sızın eşinizin anne babası bu duşuncelerden arınmaya çalış kendını ruhunu temızle....

Benim babaannem öldü ve çok pişmanım onunla yeterince vakit geçiremediğim için. Anneannemle vakit geçiriyorum ama babaannem hep bir uktedir içimde. Benim bebeğim evet ama onların da torunu. Ne zaman isterlerse gelip görme hakları var. Biz de gideriz. Zaten yaşlı insanlar hiç olmazsa doya doya vakit geçirsinler, oğlum da babaanne anneanne sevgisi görsün istiyorum.
Siz çok kindarsınız. Daha doğrusu üzgünüm ama çok kötüsünüz.
Daha bu sabah eşimle konuştum ya gelin boş yere torunumuzu göstermezse ne yaparız diye.
Valla kıyameti kopartırım dedim birden kaynana damarım çatladı .
Ben yavrumu ne zorluklarla büyütüyorum ah bir bilsen ki sen de annesin bilirsin. Bütün anneler öyle ne zorluklarla büyütüyorlar bebeklerini. Bunca emekle büyüttüğün yavrunun çocuğunu, gelinin ya da damadın senden kaçırsa sana göstermese ne hissedersin?
Ben hiç iyi şeyler hissetmem mesela.
Eminim sen de hissetmezsin. Git muhakkak terapi ol. 2 yılda ne lohusalığı?

Böyle kin tutup inat ederek eş ailesine takıntı düzeyinde nefret duyarak daha mı kişilikli oluyorsunuz peki? Kimliğinizin tanımı inat ve kin mi olmalı? Eleştirmek ve sizi üzmek için değil dışardan nasıl göründüğünüz üzerinde düşünmeniz için bu yorumu yaptım.

Başınız sağolsun.
Evet konu sahibi, şu yorumu oku ama anlayarak oku. Asla deme hiçbir şey için. Allah muhtaç etmesin.

'Gri diye bir yer yok,olamaz . Kimseye yanlis yapmam yapani da affetmem zaten'
Bunlar ne kadar iddalı laflar.
İnsan adı üstünde beşer, şaşar...

Annene bırakıyorsun fakat kayınvalidene göndermiyorsun ?
Eşin seni hala boşamadıysa dua etmelisin bence ..
Senin psikoloğa da ihtiyacın yok, sorun beyninle değil,kalbinle ....kalbini temizlemen lazım canım .

Lohusa depresyonu nedir bilirim tecrübe ettim ama bu öyle bişi değil kin ve nefret duygusu bir arada sende . Hem annene bırakabiliyorsun hemde kayınvalidenin dokunmasını bile istemiyorsun. Nedeni de senin kinin ! Bu kin adamı tez götürür . Hem o kadar kin nereye kadar güdülebilir ki ? Ne fayda sağlayacak size bu kadar büyütmemek gerek . Sizin annenizin sevmeye hakkı varda eşinizin annesinin yok mu? Çok yanlış yapıyorsunuz destek almalısınız. Eşiniz bu duruma bir dereceye kadar sessiz kalır kimse ailesini ezdirmek istemez.

bu davranışlarınıın karşılığını ilahi adalet olarak ilerde alırsınız...hatasız kul varmıki...kayınavlideninde hatalrı olabilir..senin annen dört dörtlükmü...herkesi hatalarıyla kabul edeceğiz. evlendiğin zaman o ailenin bir ferdi oluyorsun, soyadlarını taşıyorsun ve en az senin kadar o çocuk üstünde hakları var. kızlar istiyorki, güzel düğünümü yapsınlar, eşyalarımı eksiksiz alsınlar, takılarımı taksınlar, oğullarını versinler, gözüme gözükmesinler...

hiç bir konuda haksız oldugunuzu düşünmüyorsanız
neden buraya konu açtınız.
kaç sayfa yorum var herkes sizi haksız görmüş
düz mantık degil kendiniz yapamamışsınız evladınızı kullanarak onlardan intikam alıyorsunuz.
bebek olmadan önce neden sustunuz neden uzaklaşmadınız koz masum bir bebek.
hayat kıssasa kısastır
sizi ektiklerinile başbaşa bırakacak bir zaman bekliyor

Kocam benim, oğlum benim, ben ne istersem o olur, benim sözüm geçer. Bu nedir Allah aşkınıza? Siz aile işini baya yanlış anlamışsınız. Bu kadar kin, öfke normal değil. Oğlunuz bir yere kadar size bağlı yaşayacak, nasıl ki kocanız sizin bencil tabirinizle ''sizinse'' oğlunuz da ''karısının'' olacak. Dikkat edin de yıllarca kin besleyip takıntı haline getirdiğiniz kayın valideye benzemeyin sonra..

Bir de şu çocuğu kimseye dokundurmama olayını anlamıyorum? Dokununca ne oluyor yani? Bende lohusa oldum, anneliği tattım, babaannesinin dokunmak istemesi çok normal siz ne kadar sevmezseniz sevmeyin, sadece sizin çocuğunuz değil, oğlunun da çocuğu o.

Hem fikir istiyor hemde haksız değilim diyor bize karşı bile agresif konu sahibi.

Sizin de işiniz zor..

Çocuk onlarla bağ kuramadığı için gitmek istemiyo bence
Dr a kesinlikle git kv yi sevmek için değil ama bu çocupunu kısıtlamak oluyo onun adına herşeye karar veriyosun belki çok sevcek babaannesini
Çocuğu kendinden ayırmıyosun yarın bigün okula gittiğinde de s3nden ayrılmak istemicek sürekli ağlıcak her çocuk gülüp oynarken o annem diye ağlıcak o zaman da sen ahhh dicen de geç olcak
Bırak da çocuk kimi seveceğine kendi karar versin kv yle bi meselen varsa o senin sorunun bence çocuğa yansıtma

N
Neden tüm yorumlarınızda kötülüğe teşvik ediyorsunuz? İnsan yaptığı ve yapmadığı iyilik ve kötülüklerden sorumlu olduğu gibi başkalarının yapmasına sebep olduğu iyilik ve kötülüklerden de sorumludur

Aile efradinin buyuklerin sevgileri cocuk icin baska bir zenginlik kaynagidir ve cok cok onemlidir mahrum etmeyin. Siz annesiniz ve bunu kimse degistiremez zaten bu kadar endise neden? Ne guzel cocugunuz sevgiyle kucaklansin daha buyuk deger var mi hayatta?
Benim anneannem babaannem halam amcam olmadi. Kimi ölmüştü kimiyle babam görüşmüyordu . Bayramlarda ne kadar ozenirdim arkadaslarima .. 34 yasina geldim hala ozenirim babaanne anneanne sevgisine. Iste bu yuzden bebegimi kucaklarina bırakıyorum anneannenin babaannenin dedelerin ve cok mutlu oluyorum.. Sorun yaşamadık mi? Herkes gibi yasandi.. Ama hayat sevdikce affettikce onemsedikce deger verdikce guzel.. Kotu duygular besleyip neden ruhumu karartayim ki her sey ve herkes gelip gecici..

Keser döner sap döner gün gelir hesap döner demişler.
O kayınvalidenize gitmeyen çocuğunuz 5-6 yaşına gelsin onlardan çıkmayacak. Tecrübe ile sabittir. Şu anda aklı ermediği ve onları çok az gördüğü için yabancılıyor.
Gün gelir oğlunuz büyüdüğünde evlendiği zaman sizin yaptığınız bir şeye takan gelininiz de size aynısını yapabilir ki zaten ilahi adalet işler ve bu yaptıklarınızı çekersiniz.
Sakın lohusa depresyonunun arkasına saklanmayın. Yazınızı okurken bile kendimi zift kazanındaymış gibi hissettim. Öylesine karamsar ve kötü bir yazıydı işte.
Sizin derhal bir uzman desteğine ihtiyacınız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…