Psikolojim mi bozuk ?

Sendeki ileri derecede takıntı hastalığı gibi duruyor yani okb. Birine takıntılısın demek için öyle aman aman teşhislere gerek olmadığını doktorlar da söyler. Çünkü zaten gözle görünen durum bu. Mesela ellerini sürekli yıkayan ama hiç temizlenmediğini düşünen bir insan da okblidir. bak sana bir video atayım izle bunu. Senin durumunda olan çok insan var ve psikolog bunu garipsemez. bunu sonuna kadar izle bu durumda sadece sen olmadığını göreceksin.

Son düzenleme:
Doğru çözümü kendin bulmuşsun bu bile iyiye işaret şizofreni hastası sıkıntısının bilincinde olamadığı gibi tedavi yollarını şiddetle reddeder diye biliyorum. Ama bu durumu ihmal edip ilerlemesine izin verir isen şayet o zaman şizofreniye doğru gidebilir diye düşünüyorum. Anlattıkların okb ile birebir örtüşüyor. Zarar verme korkusu tipik bir okb bulgusudur. Yalnız yakınlarına tecavüz düşünceleri vb biraz daha ileri bi boyut gibi görünüyor. Tabii bu benim şahsi fikrim son sözü dr söyleyecektir.

Uzmana görün, derdini paylaş canım, kontrollerini de aksatma.

Sana bazı ilaçlar verecektir. Bu ilaçları saati saatine kullan, ihmal etme.

İlaçların ilk iki haftası biraz şaşkınlaşacaksın, sisteminin alışması için biraz zaman gerek. Ama sonrasında daha rahat ve yaşam kalitesi yükselmiş bir birey olacaksın.

Geçmiş olsun.

çok şaşkınım valla.bi dünya olay bi dünya şey duydum da böylesini hiç duymadım ilginçmişİNŞALLAH DERDİNE DERMAN OLUR DOKTORLAR

iobsesisif kompulsif var takinti hastaligi diye dusunuyorum bu bir nevi hastaliktir tedavi oneririm cnm

Doktora gittim kizlar.. prozacdiye bi surup verdi. Okb imis bendeki,. 1 ay olmadan yine gidicem hap tedavsine baslicakms

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…