• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

psikolojim mi bozuk?

kuzum_35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
59
10
98
merhaba arkadaşlar sayfanın eski üyelerindenim gerçekten ortada bir problem varmı yoksa ben mi takıntılı oldum bana akıl verin..
konumu kısaca anlatmaya çalışacağım;
eşimle birbirimiz çok severek evlendik hala daha öyle eşimin sevgisinden asla şüphem yok ancak ben eşime karşı değiştim. takıntılı oldum..inanılmaz yanımdan ayrılmasın sadece benimle ilgilensin bu derece..
benim atanma problemim dolayısıyla şimdilik benim olduğum şehirdeyiz,kayınvalidem memlekette iyi bir kadın kimseye zararı yok sadece çok konuşur konuşur konuşur... ama zararsız.
eşimle kayınvalidem 24 saat konuşuyolar abartmıyorum 24 saat bazen gece eşim uyanıp annemi aramam lazım diyip gece 3,4,5 farketmez arayıp konuşur. kayınvalidem her olayı eşime aktarır 'ahmetin kızı kocaya kaçmış,komşu evi terketmiş' saatlerce.. eşim sürekli onun ağzıyla konuşuyor 1 saat önce yok dediği şeye annesiyle konuştuktan sonra tam aksini söylüyor.evlenmeden önce eşim bana atanman olmazda o şehirde kalırsak annemde bizle yaşayacak dedi (artı erkek kardeş) şimdi mecburen bu şehirdeyiz ve benimde ailem uzak.
eşim tutturdu annem ve kardeşimle yaşayacağız, onları yanıma almalıyım demeye.. kesinlikle kabul edemeyeceğimi söylediğim halde yine annen bi ihtimal ancak eşimden farklı bir adam daha evim içinde yapamam ki. eşim tavrı değişmiyor 'sen olur gelin yaşayın diyeceksin seçimi onlar yapacak ,ister bizle kalırlar ister 6 ay kalırlar ister 1 yıl isterlerse 1 hafta bunu sen belirlemeyeceksin onların kararı' böyle bir düşünce var mı? dayanamadım eşimin düşüncesini ve kendi düşüncemi kayın valideme aktardım 'öyle şey olur mu o söylesin sen ona tamam de öyle şey olmaz' diyor,ancak çevrelerine göre bu çok normal ve ben artık panik oldum geldikleri zaman bile güler yüzlü olamıyorum 'ya bizle yaşamak isterlerse diye' kayınvalidem eşime karşı bu konuyu istese kapatabilir ama kapamıyor açık kapı bırakıyor, arkadaşlar ne düşüneceğimi bilemiyorum eşim normalde bana karşı çok iyi ama bu konular olunca değişiyor yabancı bir insan oluyor karşımdaki arkadaşlar kayınvalidem eşimi sustursa böyle bişey olamayacağını söylese eşim böyle düşünmez kayınvalidem açık kapı mı bırakıyor da eşim bana kabul ettirmeye uğraşıyor. yoksa ben mi takıntılı oldum?

takintili olmadinda, istemedigini kayinvalidene hissettirmelisin bence. Esinede istemediginin nedenlerini söylemen lazim, annesini bu kadar dusunmesi iyi de, hep bir arada oturmanin cok dezavantaji oluyor zamanla. özel hayatiniz olmaz , evliliginizde olmasini istedikleriniz , kolay kolay olmaz . Esinizle muhakkak ciddi ciddi konusun.

Once esine istemedigini soylemelisin
Ama tepki cekmeden yapman gerek
Esinin annesinin kisiligine yonelik kisisel bir probleminin olmadigini fakat birlikte yasamanin seni huzursuz mutsuz edecegini belirtmelisin
Kabul etmek zorunda degilsin evlisiniz ve sizin bir duzeniniz var
Esinize duzgun ve acik bir dille anlatmalisiniz anneye bagimlilik var
Sizin esiniz oldugunu sizinle bir hayati oldugunu birlikte paylastiginiz bu hayattta sizin de soz hakki sahibi oldugunuzu acikca soylemelisiniz tavrinizi koyun

söylediklerinizin hepsini yaptım arkadaşlar oturdum güzellikle benim ailene karşı problemim yok kapım her daim açık ancak birlikte yaşamak bunu yapamam,yapamayacağım şeye nasıl olur diyebilirim ki? bunu sen hesaplamıcaksın onlar karar verecekler diyor bana bu nasıl bir düşünce

Sizi doldurmak icin yaziyorum.resmen sizin psikolojinizi alt ust etmeye calisan oyunlar ve oyuncular var..esiniz annesinin masasi olmus.robot gibi.ne komut verilirse onu yapiyor.

Aileniz arkanizdaysa acilen onlara aktarin.saglam bir kavga cikartin.hepsi silkelesin kendini.yazik degil misize

Psikolojisi bozuk olan sen değilsin.ne o öyle hergün saatlerce konuşmak.ayrıca eşinin kardeşi kaç yaşında.okuyor mu çalışıyor mu

söylediklerinizin hepsini yaptım arkadaşlar oturdum güzellikle benim ailene karşı problemim yok kapım her daim açık ancak birlikte yaşamak bunu yapamam,yapamayacağım şeye nasıl olur diyebilirim ki? bunu sen hesaplamıcaksın onlar karar verecekler diyor bana bu nasıl bir düşünce
Allal allah bak sen!!:KK62:Kusura bakmayin ama esinize cok sinir oldum.o laflar karsisinda tamam beyimmi diyorsunuz...saglam tepkini koymazsan eger esin seni ezmeye devam edecek

25 yaşında çalışmıyor, bazen düşünüyorum ben mi kötü kalpliyim ,abartıyorum, eşimi mi kıskanıyorum.
ama arkadaşlar içinden çıkamıyorum eşim çaktırmasa bile konuşmalarından yaptığı saçma işlerden anlıyorum akıl aldığını

Sonumuzun ne olacağına da ben karar veririm o zaman de. Bu nedir Allah aşkına birlikte bir yola girmişsiniz. Ama yol arkadaşınız sizi takmıyor. Bu şekilde sağlıklı bir iletişim kuramazsınız zaten, çünkü karşınızda sizi dinleyen biri yok belli yani. Madem durum bu sizde sert konuşacak, göz dağı vereceksiniz. Ondan da anlamazsa durum işte o zaman vahim.

en basit bi örnek vereyim size akşamları tv izlerken üzerimize aldığımız ince polar battaniye var eşim bu zamana kadar bana hiç üşüdüğünü söylemedi ki üşüse sıcaklığı arttırırız. kayınvalidemle konuşurken bana oğlunun onlarla üşüyeceğini onun bana aldığı büyüüüükk battaniyeye çıkarmam gerektiğini söyledi bende anne o çok büyük ne gerek var onu çıkarmaya dedim üşüdüğünü hiç eşim söylemediki bana . ertesi sabah uyandık ve eşim durduk yere 'bu evde battaniye yokmu bu nedir incecik şey büyük battaniye çıkar koltuğun üzerinde dursun' baktım bu onun aklı değil hayatta karışmaz üşüse kombiyi artırır kombinin sıcaklığını düşüren kendisi...telefondan arama kaydına baktım ben yattıktan sonra gece 12de annesiyle konuşmuş

en basit bi örnek vereyim size akşamları tv izlerken üzerimize aldığımız ince polar battaniye var eşim bu zamana kadar bana hiç üşüdüğünü söylemedi ki üşüse sıcaklığı arttırırız. kayınvalidemle konuşurken bana oğlunun onlarla üşüyeceğini onun bana aldığı büyüüüükk battaniyeye çıkarmam gerektiğini söyledi bende anne o çok büyük ne gerek var onu çıkarmaya dedim üşüdüğünü hiç eşim söylemediki bana . ertesi sabah uyandık ve eşim durduk yere 'bu evde battaniye yokmu bu nedir incecik şey büyük battaniye çıkar koltuğun üzerinde dursun' baktım bu onun aklı değil hayatta karışmaz üşüse kombiyi artırır kombinin sıcaklığını düşüren kendisi...telefondan arama kaydına baktım ben yattıktan sonra gece 12de annesiyle konuşmuş
Sendeki sabır peygamber sabrı. Bana esim, sen degil ailem buna karar verir diyecek evden kovarim, esyalarini da duzgunce almasina izin vermem camdan asagi atarim. Yolarim adami yolar salon kadini cizgimden cikarmasinlar beni :$

oyyy kocaya bak.. madem öyle anası ile yaşasaymış nie birisi ile evlenme ihtiyacı hissetmiş.. allahım sana sabır versin.. ama sen de çekip oturma lütfen kavga çıkar bağır çağır kötü sen ol ama susan olma.. sen sustukça tepene çıkacaklar daha fena orası kesin..

Esiniz annesinin kankasi olmus ayni zamanda ana kuzusunun biraz ilerisi bu ikisi arasinda iyi birsey esiniz ona merhametle yaklasiyor simdi bu bir yerde kalsin....gelelim kayin olayinnaa tabiki olmaz kayinvalidenizle konusun ayni evde yasamak demek herseye ortak olmak demek esiniz zaten es ama kardesi bir erkek ne saflar yaaa olum kadar tehlikelidir bence bunu kayinvalidenize aciklayin evde donla dolasicam kardesim nasil olcak?o bir erkek onlarda normal olabilir ama bizim oralarda bu hos degil siz siyasi davranin kayinvalideye durumu anlatin soyleyin dinimizcede uygun degil diye biliyorum girin damardan az cok tanirsiniz annesine yogunlasin esinizide eksik birakmayin anlatmaya calisin guzel guzel

bağırdım çağırdım güzellikle konuştum hiçbiri fayda etmedi hala aynı kafa varsa yoksa ailesi, şartlandırılmış gibi

Siz daha uzaktayken telefon konuşmalarına tahammül edemiyorsunuz, bide aynı evde yaşadıgınızı düşünemiyorum anlaşamazsınız çok büyük problemler çıkar ne yapın edin bu işe engel olun. Eşiniz tam bir anakuzusu, çok tehlikeli bir durum..

Esiniz annesinin kankasi olmus ayni zamanda ana kuzusunun biraz ilerisi bu ikisi arasinda iyi birsey esiniz ona merhametle yaklasiyor simdi bu bir yerde kalsin....gelelim kayin olayinnaa tabiki olmaz kayinvalidenizle konusun ayni evde yasamak demek herseye ortak olmak demek esiniz zaten es ama kardesi bir erkek ne saflar yaaa olum kadar tehlikelidir bence bunu kayinvalidenize aciklayin evde donla dolasicam kardesim nasil olcak?o bir erkek onlarda normal olabilir ama bizim oralarda bu hos degil siz siyasi davranin kayinvalideye durumu anlatin soyleyin dinimizcede uygun degil diye biliyorum girin damardan az cok tanirsiniz annesine yogunlasin esinizide eksik birakmayin anlatmaya calisin guzel guzel

arkadaşım aynen söylediğin gibi 'kanka' düşünün borcumuzu ödemek için bile annesinden komut alıyoruz.eşim bir kukla sanki onu kukla gibi görüyorum. herşeyi denedim herşeyi bağırdım çağırdım küstüm konuşmadım güzellikle konuştum hayır kaset gibi aynı şeyleri söyleyip duruyor.

Anlam veremedim bir türlü. Eşin seninle çekirdek aile olamamış. Siz yoksunuz.kendi ve ailesi var.

Back
X