Psikolojim mi bozuldu manyadım mı noldum ben?

Evelynn

Nirvana
Pro Üye
15 Aralık 2013
15.754
36.209
798
Bilenleriniz var kızlar şu son 1 haftayı hastanede geçirdim.
Eşimle açık kalan ocak yüzünden karbonmonoksit zehirlenmesi yaşadık, ölümden döndük. Ve ben uyanık olduğum için o belirtileri an be an yaşadım, ne olduğunu bilmeden o baş dönmelerini, bulantıları, uğultuları hissettim. Bu yüzden olsa gerek günlerdir aynı şeyleri yaşatıyor bana beynim. Şuan bile başım dönüyor, kafam kazan gibi. Ve ben bir sey olmadığını bildiğim halde korkuyorum. Şu buz gibi havada kapılar pencereler açık, ocağın vanası, kombi kapalı. Yarım saatte bir hava almaya çıkıyorum.
Eşim o gece gözümün önünde bayıldı, gözleri açık olarak düştü,kitlendi. O yüzden bir noktaya odaklandıysa kımıldamıyorsa hemen bayıldığını sanıyorum, panik oluyorum.
Bu da yetmez gibi kafamda daha baska senaryolar canlanıyor. Mesela mutfakta yangın cıkıyor biz uyurken. Mutfak, yatak odasıyla evin giriş kapısının ortasında olduğu için biz kapıya gecemiyoruz evden cıkamıyoruz falan.
Şuan korkunc derecede başım ağrıyor uğulduyor. Beynim gercekten bunu yapabilir mi? Yardım almam gerekir mi böyle bir sebep için? Nasıl atlatırım bilmiyorum. Niye yazdığımı da bilmiyorum. Yazdım işte.

Öncelikle geçmiş olsun ve Allah bir daha göstermesin. Ben de bazen kötü birşey yaşadiğimda beynim tekrar aynı şeyleri yaşiyormuşum hissi yaratiyor ama kisa sürüyor. Sizinki biraz uzun olmuş süre olarak. Bence yine de bir yardim alin kolay atlatilacak bisey degil cunku...

Büyük geçmiş olsun, Allah korumuş. Belki olay çok yeni olduğu için ve çok korktuğunuz için şu anda bu şekilde olmanız çok normal. Fakat sürekli devam ederse mutlaka yardım alın yoksa yaşam kaliteniz düşer...

Bence psikolokluk bir durum yok hic beklemedigimiz olaylar bazen bizi cok sarsar biraz rahatlayiin ve sukurler olsin ki birsey olmamis evhamlanmayin tedbiri aldiysaniz donup donup ayni seyleri dusunmeyin ilerlerse belki bir uzman olabilir bir benzerini yasadim farkli olaylarda uzun bir sure kendime gelemedim ama anladimki buyutuyorum

Gecmis olsun.
Allah daha beterlerinden korusun.

Bu sizde bir sure daha gidecektir.
Cunku beyin cok korkulan, cok uzuntu yasanan olaylarda kendini korumaya alir.
Bazen o olaylari ayniyla ya da buyuterek yasatmaya devam edebilir.
Bazen o anlara ait olaylari silebilir bile kendiliginden.

Siz tekrar tekrar abartarak yasayacak gibi duruyorsunuz.
Kendinizi rahatlatmak icin bir psikologla gorusebilirsiniz.
Ya da beyni korkulardan arindiran, format atan bazi psikolojik yontemler kullanabilirsiniz maddi durumunuz yerindeyse ucretini bilmesem de.

Tekrar gecmis olsun.

Çok geçmiş olsun canım allah korumuş gercekten daha olay yenilerde olmuş anladigim kadariyla çok ufak bişey atlatmamissiniz sonuçta etkilerinin sürmesi normal psikolojik olarakta etkisi devam eder bir süre ama bu takinti haline gelirse onu farkdersen birkaç güne daha hala ayni derecede yada daha fazla olarak kaygılarını artarsa bir psikoloğa görünmeni tavsiye ederim bu olay sende kaygı bozukluğu vb bir duruma sebep olabilir diye yoksa su an içi normal ama kendini sakinleştir herseyin yolunda olduğunu tekrarla çok üstünde duramamaya çalış canım

Ayy canmm çok geçmiş olsun. Psikolojik olarak etkilenmen çok normal,kolay bişey yasamadiniz. Ölümle burun buruna gelmek böyle bişey... zamanla atlatirsin inşallah

Teşekkürler fikirleriniz için.
Kafamı baska seylerle mesgul etmeye calısıyorum ama akşam eve gelince yine aynısı. Zamanla düzelmezse yardım almaya gideceğim sanırım.

Travma sonrası stres. Psikologluk bir durum var anlattıklarınıza göre ama gaz zehirlenmesini abartmışsınız bence.Benim arkadaşım da zehirlenmiş bayılmıştı ama ne biliyim hiç böyle şeyler yaşamadı.

Aynı gün yanlış hatırlamıyorsam Çorumdan bizim olduğumuz hastaneye nakil hasta geldi karbonmonoksit zehirlenmesi sebebiyle. Ne yazık ki o kurtulamadı. Neyini abartabilirim ki daha?

Bence de yardım almalısınız...
Hastaneye gelen zehirlenmiş hasta ve eşinizi o şekilde görmüş olmanız etkilemiş sanırım sizi ,insanlar sevdiklerinin de içinde bulunduğu böyle üzücü olaylarda daha çok etkileniyor küçük çaplı bi terapi size yardımcı olabilir...
Çok çok geçmiş olsun Allah beternden korusun...

Aynı gün yanlış hatırlamıyorsam Çorumdan bizim olduğumuz hastaneye nakil hasta geldi karbonmonoksit zehirlenmesi sebebiyle. Ne yazık ki o kurtulamadı. Neyini abartabilirim ki daha?
Ölüm de çok normal bir şey.demek istediğim ah az kalsın ölecektim diyerek kendinizi mahfetmeyin demek istiyorum.hayat devam ediyor üzülmeyin:)
Çook geçmiş olsun.

Bende küçükken babam evde işyerinin anahtarını unutup önmese annemle sobadan zehirleniyormuşuz. Annem 1 hafta ona yakmamış korkudan. Şu dedektörler var gaz kaçırdığına alarm veren onlardan alsanız belki psikolojik olarak rahatlatır. Olay yeni olmuş şu an için yardım almak konusu erken bence. Çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun ama bu kalıcı bir şey yaratabilir ve biz bunu burda bilemeyiz canım. En güzeli bir psikiyatri ve ya psikologla göruş ben panik atagi olan biriyim ilk baslarda hep inkar ettim kendim halledebilirim dedim de olmuyor yani. Uzman görüsü şart siz suanda ölum korkusu yada esinizi kaybetme korkusu yasiyorsunuz.

Çok geçmiş olsun. Benim de çok korktuğum şeylerden biridir başıma gelmemesine rağmen. Siz bir de yaşamışsınız, şuan hissettikleriniz çok normal bana göre. Olay yeni olduğu için zamanla atlatacağınızı düşünüyorum ama daha kolay atlatmak için tedbirlerinizi de alın bence. Mesela evinizde gaz alarmı var mı? Bir alarm sizi tetikte beklemekten kurtarır, daha güvende hissedersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…