Travma sonrası stres. Psikologluk bir durum var anlattıklarınıza göre ama gaz zehirlenmesini abartmışsınız bence.Benim arkadaşım da zehirlenmiş bayılmıştı ama ne biliyim hiç böyle şeyler yaşamadı.
Bilenleriniz var kızlar şu son 1 haftayı hastanede geçirdim.
Eşimle açık kalan ocak yüzünden karbonmonoksit zehirlenmesi yaşadık, ölümden döndük. Ve ben uyanık olduğum için o belirtileri an be an yaşadım, ne olduğunu bilmeden o baş dönmelerini, bulantıları, uğultuları hissettim. Bu yüzden olsa gerek günlerdir aynı şeyleri yaşatıyor bana beynim. Şuan bile başım dönüyor, kafam kazan gibi. Ve ben bir sey olmadığını bildiğim halde korkuyorum. Şu buz gibi havada kapılar pencereler açık, ocağın vanası, kombi kapalı. Yarım saatte bir hava almaya çıkıyorum.
Eşim o gece gözümün önünde bayıldı, gözleri açık olarak düştü,kitlendi. O yüzden bir noktaya odaklandıysa kımıldamıyorsa hemen bayıldığını sanıyorum, panik oluyorum.
Bu da yetmez gibi kafamda daha baska senaryolar canlanıyor. Mesela mutfakta yangın cıkıyor biz uyurken. Mutfak, yatak odasıyla evin giriş kapısının ortasında olduğu için biz kapıya gecemiyoruz evden cıkamıyoruz falan.
Şuan korkunc derecede başım ağrıyor uğulduyor. Beynim gercekten bunu yapabilir mi? Yardım almam gerekir mi böyle bir sebep için? Nasıl atlatırım bilmiyorum. Niye yazdığımı da bilmiyorum. Yazdım işte.
Bilenleriniz var kızlar şu son 1 haftayı hastanede geçirdim.
Eşimle açık kalan ocak yüzünden karbonmonoksit zehirlenmesi yaşadık, ölümden döndük. Ve ben uyanık olduğum için o belirtileri an be an yaşadım, ne olduğunu bilmeden o baş dönmelerini, bulantıları, uğultuları hissettim. Bu yüzden olsa gerek günlerdir aynı şeyleri yaşatıyor bana beynim. Şuan bile başım dönüyor, kafam kazan gibi. Ve ben bir sey olmadığını bildiğim halde korkuyorum. Şu buz gibi havada kapılar pencereler açık, ocağın vanası, kombi kapalı. Yarım saatte bir hava almaya çıkıyorum.
Eşim o gece gözümün önünde bayıldı, gözleri açık olarak düştü,kitlendi. O yüzden bir noktaya odaklandıysa kımıldamıyorsa hemen bayıldığını sanıyorum, panik oluyorum.
Bu da yetmez gibi kafamda daha baska senaryolar canlanıyor. Mesela mutfakta yangın cıkıyor biz uyurken. Mutfak, yatak odasıyla evin giriş kapısının ortasında olduğu için biz kapıya gecemiyoruz evden cıkamıyoruz falan.
Şuan korkunc derecede başım ağrıyor uğulduyor. Beynim gercekten bunu yapabilir mi? Yardım almam gerekir mi böyle bir sebep için? Nasıl atlatırım bilmiyorum. Niye yazdığımı da bilmiyorum. Yazdım işte.
Ölüm de çok normal bir şey.demek istediğim ah az kalsın ölecektim diyerek kendinizi mahfetmeyin demek istiyorum.hayat devam ediyor üzülmeyin:)
Çook geçmiş olsun.
Bende küçükken babam evde işyerinin anahtarını unutup önmese annemle sobadan zehirleniyormuşuz. Annem 1 hafta ona yakmamış korkudan. Şu dedektörler var gaz kaçırdığına alarm veren onlardan alsanız belki psikolojik olarak rahatlatır. Olay yeni olmuş şu an için yardım almak konusu erken bence. Çok geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun. Benim de çok korktuğum şeylerden biridir başıma gelmemesine rağmen. Siz bir de yaşamışsınız, şuan hissettikleriniz çok normal bana göre. Olay yeni olduğu için zamanla atlatacağınızı düşünüyorum ama daha kolay atlatmak için tedbirlerinizi de alın bence. Mesela evinizde gaz alarmı var mı? Bir alarm sizi tetikte beklemekten kurtarır, daha güvende hissedersiniz.
Geçmiş olsun büyük bir şey atlatmışsınız, yaşadığınız travma sonrası stres bozukluğu, çok da normal. Zamanla norma hayatınıza döneceksiniz, ilk şokla böye şeyler hissedebiliyor insan. Bu durumu kafanızda sabitlememeye çalışın, evinizin içinde rahat olmaya gayret edin. Sormaya çekiniyorum ama 2 kedi annesi yazıyor avatarınızın altında, onlar iyiler mi ?
Çok şükür onlar iyiler. Biz hastaneye yemekten falan zehirlendiğimizi düşünerek gittiğimiz için hiç cam falan açmamıştık. Sonra gaz zehirlenmesi olduğunu öğrendiğimizde eve kardeşimi yolladım. Köpeğim kusmuş 2 defa. Veterinere götürmüş kardeşim çok şükür bir sey olmamış onlara. Ya bünyeleri daha kuvvetli ya da Allah korudu bilmiyorum
Şükürler olsun, hayvanlarda benim yumuşak karnım, yüreğim hopladı birden
Nolur kırılmayın bana insan hayatı çok mühim tabi ki ama ne bileyim sormadan geçemedim
Tekrar geçmiş olsun, Rabbim korumuş hepinizi
geçmiş olsun
kolay değil tabi hemen atlatamazsınız zamanla korkularınız azalır
van depremini bizzat yaşadım etkisi 2 yıl sürdü çok kötü günlerdi zamanla korkunun şiddeti azaldı ama çok yordu yıprattı
yinede yardım alsanız iyi olur
Anaa kuzum geçmiş olsun Allah korumuş sizihiç habetim yoktu çok şaşırdım şimdilerde beynin seninde dediğin gibi oyun oynuyor sana bir psikoloğa gitsen iyi olur hayvancıklarınada bişey olmamıştır umarım
Aynı bendeTeşekkür ederim size de cok geçmiş olsun
Saol bibim. İyiler onlar maşallah canavar gibiler
Düzelir duzelir .Geçmis olsun da nasil evden çıkabildiniz.Teşekkürler fikirleriniz için.
Kafamı baska seylerle mesgul etmeye calısıyorum ama akşam eve gelince yine aynısı. Zamanla düzelmezse yardım almaya gideceğim sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?