Psikolojim mi bozuldu manyadım mı noldum ben?

Bizimde apartmanimizda yangin cikmisti.Sadece ben kalmistim annemle beraber o dumanin icinde herkes disaridaydi.Annemin beni uyandirmaya calistigini hatirliyorum nefes alamadigimi,hareket edemedigimi.Anne kalkamiyorum dedigimi hepsini hatirliyorum.Annemin beni sirtina alip tasidigini,polislerin yasadigimi gorup sevindiklerini,ambulansin kapida bekleyisini suan bile o ani yasadim ve gozlerim doldu.Bizde bir sure etkilenmistik hatta arada tup kokusu duydugumda paniklerim.Ama belli bir sure sonra gecti tabikide takmayarak yani sizde dusunmemeye calisin akliniza gelisini engelleyemezsiniz ama zamanla gecer bence.Gecmezse psikologa gidin

Bi kaç günlüğüne izin alıp bi tatil ayarlasanız, biraz uzaklaşsanız o psikolojiden iyi gelir bence.

Antalyadayım, burası halen çok sıcak 25-26 derece. Ayarlayın ufak bi tatil..

Birde benim dikkatimi çekiyor artık tüm konularda hemen bi psikolog tavsiyesi. Kişinin kendisi için biraz çabalamadan hemen ilaca yüklenmek gibi, psikolog ne yapabilir yani? Atlatamayacağın bi sorun değil bence.

Geçmiş olsun.

Bu gibi durumlar için bişiler satılıyor biz almıştık. Bence ondan alın en azından içiniz rahatlar belki.

Sizinki de cok zormuş geçmiş olsun

Malesef eşimin tedavisi devam ediyor bir yere gidemiyoruz. 3-4 gün kadar annemin evinde kaldık orada rahattım ama eve dönünce başladı endişelerim.

Bu gibi durumlar için bişiler satılıyor biz almıştık. Bence ondan alın en azından içiniz rahatlar belki.

Biz de aldık ama rahatlatmadı bu beni

Tatlım geçmiş çok geçmiş olsun neler yaşamışsın verilmiş sadakanız varmış canım benim panik atak tetiklemiş olabilir yaşadığın olay geçen yaz tatildeyken deprem oldu ve aynı şeyleri hala yaşıyorum gözüm sürekli avizede devamlı sallanıyomuşuz gibi hissediyorum bendede bu olay panik atağa sebep oldu profesyonel bi yardım alsan iyi olur tekrarok geçmiş olsun canımm

Ahh canım ya ayrıntılı anlatınca yaşadıkların ne kadar zor bir kez daha anladım çok geçmiş olsun tekrar.

inşallah zamanla unutursun bu kötü anları

Cok gecmis olsun ve mutlaka yardim alin. Daha fazla beyninizin oyunlariyla psikolijiniz alt ust olmasin.

Çok geçmiş olsun, Allah şifanızı versin inşallah.. Evinizi değiştirmek gibi şansınız varsa değiştirin, eşyalarınızı tamamen sudan yeniden geçirin sirkeli suyla falan okuyarak silin, negatiflik varsa nazar falan gibi o gitsin diye inancınıza göre okuyun.. Zaten tedbirinizi almışsınızdır ama imkanınız varsa yer değişikliği iyi gelebilir..

Çok geçmiş olsun, yaşadığınız kolay değil. Ama kesinlikle psikolojik destek almalısınız. Trafik kazası yaptığımda araba sağda bariyere çarpıp savrulmustu. Aylardır araçların sağ tarafına oturamamistim, beynimiz böyle oyunlar oynuyor bize malesef.

Vanayı kapatıp yatmaya devam edin bi süre içiniz rahat olsun. Bu evler hep dolu hepimizin başına gelebilir, başka seyler de gelebilir. Birilerinin şu an bile geliyor, dertler de insan için. Hepimizin yaşadığıni düşünerek üstesinden gelin. Bi zaman sonra herkes yeniyor korkularını, demek ki geciyor. Daha cabuk gecmesi icin destek alin ama

Ben de yazlari kursta kalirken gaz kokusuyla uyanmistim.
Herkese sordum ama yok dediler.
bir sure sonra kapi deli gibi calmaya basladi.
Altkata yemekhane gorevlisi gelmis naptiniz siz gazi acik birakmissiniz.
Ya farketmesem burnum tikali falan olsa hep beraber havaya ucacaktik diye bas bas bagiriyor.
Sanayi tupleriydi mutfaktakiler de.
Meger taa gece cay yapinca acik birakmisiz.
Bizim kapilar kapali oda camlari acik oldugundan gazdan etkilenmedik.
1 hafta sonra baska bi kuran kursunda tup patlamis ve 10 cocuk olmustu.
Ben o haberden etkilendim.
Kendimi surekli oradakilerin yerine koyuyordum.
Bak direk bir sey yasamadigim halde hala gazdan acayip korkarim. Surekli koklar haldeyim. Siz nasil etkilenmeyeceksiniz? cok gecmis olsun, umarim kisa surede atlatirsiniz. Olum normal bi seey niye abartiyorsun diyene de cok sasirdim. Olumden ote dert mi var?

Çok gecmis olsun basımıza gelmez dedigimiz seyler gelebiliyor iyiki kotu bisey olmamış... bencede bi yardim alsaniz iyi olacak.

Çok geçmiş olsun canım Allah korumuş.
Çok etkilenmişsin doğal olarak.
Ama beynin bu senaryoları yaptığında inanma ve korku yaratma bedeninde.

Canım çok geçmiş olsun rabbim birdaha göstermesin,bir süre sonra geçer bu yaşadıkların şuan çok normal,deprem olduğunda hepimiz yıllarca sallanmadıkmı buda onun gibi bişey eve gaz sensörü takdır en ufak sızıntıda ötmeye başlıyor.

çok çok geçmiş olsun, şuan böyle olman çok normal, bi kaç hafta dinlen, muhtemelen olay taze diye şuan kafanda senaryolar dönüyor, zamanla atlatırsın, ama daha devam ederse tabiki gitmelisin bi uzmana.

Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Şuan iyiyim genellikle hava kararınca başlıyor. Ama bu akşam kendimi oyalayacak bir seyler buldum, aklıma getirmemeye çalışcam.

Yaşadığınız şeyler hiç kolay şeyler değil eğer durum böyle devam ederse yardım alın.Bu arada çok geçmiş olsun...

Geçmiş olsun canım zamanla düzelirsin insallah ama düzelemezssen bi piskologa görün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…