Psikopatolojik Vakaları Anlatan Film Önerileri (Meraklısına)

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.147
52.905
31
* Liste güncellenerek 64 filme çıkarıldı. :)

1-10. filmler --> 1. sayfada
11-20. filmler --> 7. sayfada
21-24. filmler --> 11. sayfada
25. film --> 12. sayfada

26-36. film--> 15. sayfada
37. ve 38. film --> 16. sayfada
39.-
41. filmler --> 19. sayfada
42-44. filmler --> 20. sayfada
45.-51. filmler --> 22. sayfada
52-54. filmler --> 23. sayfada
55. film --> 24. sayfada
56-61. filmler --> 25. sayfada ( Yokuspokus Yokuspokus 'un katkıları ile)
62-64. filmler --> 26. sayfada (psikanalitik çözümlemeleri ile birlikte)



* Evlilik, aşk ve kadın erkek ilişkileri üzerine derlediğim film listesini görmek için lütfen tıklayın. :)


* Bizzat okuyup beğendiğim ve psikoloji alanıyla ilgilenenlere önerebileceğim psikoloji içerikli kitapları da ayrı bir başlıkta derledim. İncelemek için lütfen tıklayın. :)


Merhabalar :)

Burası çok okunan ve takip edilen bir alan değil biliyorum ancak ben yine de yazmak istedim. Kendi profil sayfamdan da duyuracağım burayı, umarım ilgi görür emeklerim boşa gitmez. :)

Filmler yeri geldiği zaman akıl hastalıklarını ve psikopatolojiyi öğrenmek için etkin araçlar olabiliyorlar. Ben de hem bir psikolog hem de sıkı bir film tutkunu olarak kendimce psikopatoloji vakalarını en iyi ve doğru şekilde sunan filmleri bu konuda bilgilenmek isteyen meraklılar için derledim. Normalde bu hazırladığım listem daha uzun fakat burası için hepsini koymak zor olabileceğinden kısalttım. Filmleri izleyecekler ya da daha önceden izlemiş olanlar varsa burada beraberce kritiğini yapabiliriz, memnuniyet duyarım. İlgi çekerse film listesini daha da uzatabilirim. Listemi görüp yararlanacak olanlara şimdiden iyi seyirler diliyorum. :)

1. Sunset Boulevard (Sunset Bulvarı)

MV5BMTU0NTkyNzYwMF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDU0NDk5MTI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg


IMDB Puanı: 8.5

Yılı: 1950

Tür: Dram, Polisiye, Duygusal

Süre: 1 sa 50 dk

Yönetmen: Billy Wilder

Oyuncular: William Holden, Gloria Swanson, Erich von Stroheim

Konusu: Joe Gillis genç bir senaristtir. Film, Gills’in bir havuzda kanlar içinde yatarken görüntüsü ile başlar ve daha sonra altı ay öncesine gideriz. Senaryolarını satamayan ve parasız kalan Joe’nun başı eski borçlarıyla derttedir. Alacaklılardan kaçar ve Sunset Bulvarı’ndaki bir eve sığınarak saklanır. Buradaki ev sahibi ise, sessiz filmler döneminde ün yapmış aktrislerden Norma Desmond’dır. Eski ününü hemen geri kazanabileceğini düşünen Norma, kendi yazdığı bir senaryoyla sinema dünyasına dönmeyi amaçlamaktadır. Joe kendisine senaryo yazımı konusunda yardım edebileceğini söyler ve böylelikle Norma onun bu evde yaşamasına izin verir.

(Bu film kişilik bozuklukları üzerine, özellikle Narsisistik ve Histriyonik Kişilik Bozukluğu'nu Norma üzerinde görebileceğiniz bir film. Ayrıca psikoza kayan sanrıların da nasıl olduğunu yine görebilirsiniz.)

2. A Clockwork Orange (Otomatik Portakal)

MV5BMTY3MjM1Mzc4N15BMl5BanBnXkFtZTgwODM0NzAxMDE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg


IMDB Puanı: 8.3

Yılı: 1971

Tür: Polisiye, Dram, Bilim Kurgu

Süre: 2 sa 16 dk

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates

Konusu: İnsani değerlerin yok olmaya yüz tuttuğu bir gelecekte, Britanya’da geçen film şiddet bağımlısı gençlerden kurulu bir çetenin, çevrelerine saçtığı dehşet ve korkuyu işleyerek bir korku imparatorluğunun resmini çizmektedir. Çetenin lideri Alex, işler çığırından çıkınca yakalanır ve gözaltına alınır. Ama hapse atılmaz; cezası bir şiddet deneyine kobay olarak kullanılmak olur. Bu deney insanoğlu ve şiddet kavramı arasındaki ilişkiyi ortaya koyma amaçlıdır ama deneyin kendisi de bir o kadar insan doğasına aykırıdır.

(Bu film ise Antisosyal Kişilik Bozukluğu'nu en iyi yansıtan kült filmlerdendir. Ağır cinsel ve şiddet içerikli sahneleri mevcuttur, izlemek isteyenler bunu dikkate alarak izlesinler lütfen. )

3. A Woman Under The Influence (Etki Altında Bir Kadın)

MV5BZDQwZmIzZjAtMmI1YS00NzEwLWFmYmEtMGFkYTk5NTllNDA0XkEyXkFqcGdeQXVyMTA2ODMzMDU@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg


IMDB Puanı: 8.2

Yılı: 1974

Tür: Dram, Duygusal

Süre: 2 sa 35 dk

Yönetmen: John Cassavetes

Oyuncular: Gena Rowlands, Peter Falk, Fred Draper

Konusu: Mabel Longhetti alt-orta sınıftan Los Angeles'lı bir ev hanımıdır; kişiliği öylesine zayıftır ki, kendini sadece kocasının sevgisi ve çocuklarının bağlılığıyla tanımlar. Kocası Nick bir inşaat ekibinin şefidir; coşkulu bir yapıya sahip, insanlarla birlikte olmayı seven bir tiptir. Mabel umutsuzca onu hoşnut kılmak ister ve yalnız olduklarında bunu yapar da. Ama çevrede insanlar varsa, Mabel biraz garip bir hal alır. Nasıl davranması gerektiğinden emin değildir, çünkü kim olduğundan emin değildir. Mabel çevresindeki her tür etkiye karşı savunmasız ve güvensizdir. Fazlaca güler ve kendini zorlar. Etrafta başkaları olduğunda iyi değildir. Bu yüzden de kocası sonunda yapması gerektiğini düşündüğü şeyi yapar ve onu bir akıl hastanesine yatırır. Peki Mabel’e ne olacaktır?

(Mabel karakteri üzerinden Bipolar Bozukluk'u ve Bağımlı Kişilik Bozukluğu'nu en güzel yansıtan filmlerden biri. Özellikle bipolar bozukluklardaki manik/depresif evreleri merak edenler için iyi bir film. Genelde manik epizodlar yansıtılmış.)

4. Rain Man (Yağmur Adam)

815Z9QKiM5L._RI_SX200_.jpg


IMDB Puanı:
8.0

Yılı: 1988

Tür: Dram

Süre: 2 sa 13 dk

Yönetmen: Barry Levinson

Oyuncular: Dustin Hoffman, Tom Cruise, Valeria Golino

Konusu: Serseri Charlie, yıllardır uzak kaldığı babasının ölümü üzerine 3 milyon dolarlık mirastan yararlanacağını düşünerek hayaller kurar. Oysa kendisine sadece 1949 model bir Buick bırakan babası, servetin tamamını Charlie’nin daha önce varlığından haberdar olmadığı ağabeyi Raymond’a bırakmıştır. Önemli bir ayrıntı ise, Raymond’un bakıma muhtaç, otizmli bir dahi olmasıdır! Maddiyatçı Charlie mirasın en azından bir kısmından vazgeçmek niyetinde değildir. Bunun için Raymond’u kaldığı klinikten kaçırıp ülke çapında bir seyahate çıkarır.

(Konuda da belirttiği gibi Otizm Açılımı Kapsamında Bozukluk'u Raymond üzerinden inceleyebiliyoruz. Çok sıcak, sevimli bir filmdir.)

5. Forrest Gump

MV5BNWIwODRlZTUtY2U3ZS00Yzg1LWJhNzYtMmZiYmEyNmU1NjMzXkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UY268_CR1,0,182,268_AL_.jpg


IMDB Puanı: 8.8

Yılı: 1994

Tür: Komedi, Dram

Süre: 2 sa 22 dk

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise

Konusu: IQ'su 75 olan Forrest Gump, aralarında Elvis Presley, Kennedy ve Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. Forrest tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur.

(Çoğu kişinin en iyi bildiği filmlerden olsa gerek. "Run Forrest, run" repliği izleyen herkesin aklında kalmıştır eminim. İzlemeyenler için yine bir üstteki Rain Man filmi gibi otizm açılımı kapsamında bozukluğu gösteren bir film. Benim şahsi fikrim Rain Man'den bir tık daha iyi olduğu. :) )

6. Girl, Interrupted (Aklım Karıştı)

MV5BNzdjZDYwM2QtMGNlZS00MGQzLTlhMjctYTU4NWI5MWJlYmQwXkEyXkFqcGdeQXVyMTAwMzUyOTc@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg


IMDB Puanı: 7.3

Yılı: 1999

Tür: Biyografi, Dram

Süre: 2 sa 7 dk

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Winona Ryder, Angelina Jolie, Clea DuVall

Konusu: Borderline kişilik bozukluğu tanısıyla ailesinden koparılarak “Claymoore” adlı psikiyatri kliniğine yatırılan yazar adayı genç Susanna Kaysen’in buradaki personel ve hastalarla yaşadığı hüzünlü, heyecan verici, iç burkucu ilişkinin hikayesini anlatan film yazar Susanna Kaysen’in aynı adı taşıyan romanından uyarlanmıştır.

(En çok merak edilen kişilik bozukluklarından birisi Borderline. Ben burada Borderline'ın iyi bir şekilde yansıtılamadığını düşünüyorum, hatta filmin uyarlandığı kitabın yazarı dahi aynı fikirde. "Neden koydun peki bunu Astoria" derseniz, Angelina Jolie'nin canlandırdığı Antisosyal Kişilik Bozukluğu'na sahip Lisa karakterinin müthiş performansı izlemeye değer derim.)

7. Fatal Attraction (Öldüren Cazibe)

MV5BYjBjNzNiNWYtYWU0NC00OTdjLTk3NmYtM2NjZjc2ZGIwOTQ1XkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg


IMDB Puanı: 6.9

Yılı: 1987

Tür: Dram, Gerilim

Süre: 1 sa 59 dk

Yönetmen: Adrian Lyne

Oyuncular: Michael Douglas, Glenn Close, Anne Archer

Konusu: Karısı ve kızı şehir dışındayken avukat Dan Gallagher bir gecelik ilişki yaşamaya kalkışır. Meslektaşı Alex Forrest ile yaşadığı bu kısa ilişkinin ona nelere mal olacağından ise haberi yoktur. Dan, yaşadıklarından sonra iletişimi kesmeye çalışır ama Alex ilişkiyi bitirmek niyetinde değildir. Dan’in onu reddetmesi üzerine çıldıran Alex şiddete başvurur ve bunu Dan’in ailesine de yansıtır.

(Borderline yok mu derseniz, işte burada. Alex Forrest'in karakteri Borderline KB özelliklerinin çoğunu birebir yansıtmakta. Borderline meraklılarına tavsiye edebilirim.)

8. The Hours (Saatler)

MV5BMTY4MDQyNjM2OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjQxOTAzMw@@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg


IMDB Puanı: 7.6

Yılı: 2002

Tür: Dram, Duygusal

Süre: 1 sa 54 dk

Yönetmen: Stephen Daldry

Oyuncular: Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore

Konusu: Yıl 1923... Başarılı yazar Virginia Woolf, Londra'nın dışındaki gözlerden uzak evinde Mrs. Dalloway isimli kitabını yazmaya başlar. Sağlık problemleriyle boğuşan Woolf, ağır bir depresyonun pençesindedir. Yıl 1951... Tutkuyla Mrs. Dalloway'i okuyan ev kadını Laura Brown sahip olduğu hayattan kaçmanın tek yolunu böyle bulur. Yıl 2001... AIDS'e yakalanan eski kocasının onuruna bir parti düzenleyen Clarissa Vaughan ve eski kocası Richard arasında Mrs. Dalloway üzerine kurulu özel bir bağ vardır. Bu film, farklı zaman dilimlerinde yaşayan üç farklı kadının bir gününü, Virginia Woolf'un kült romanı Mrs. Dalloway ekseninde anlatmaktadır.

(Depresif bozuklukları en iyi şekilde yansıtan filmlerden biri. Hele bir de Virginia Woolf hayranıysanız, sizin için tadından yenmeyecek bir film olacağına eminim.)

9. Shutter Island (Zindan Adası)

MV5BYzhiNDkyNzktNTZmYS00ZTBkLTk2MDAtM2U0YjU1MzgxZjgzXkEyXkFqcGdeQXVyMTMxODk2OTU@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

IMDB Puanı: 8.1

Yılı: 2010

Tür: Gizem, Gerilim

Süre: 2 sa 18 dk

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo

Konusu: Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki adli polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. Burada çığrından çıkan işler davayı gittikçe zora sokacak, zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırlar zorlanacaktır.

(Bir tane de şizofreni bozukluğu ile ilgili bir film koyalım. Leonardo DiCaprio'nun efsane performansı ile de bütünleşince cidden tadından yenmiyor. İzlemeyen kaldıysa izlesin efenim.)

10. Split (Paramparça)

MV5BZTJiNGM2NjItNDRiYy00ZjY0LTgwNTItZDBmZGRlODQ4YThkL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyMjY5ODI4NDk@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg


IMDB Puanı:
7.3

Yılı: 2016

Tür: Korku, Gerilim

Süre: 1 sa 57 dk

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley

Konusu: Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu'ndan muzdarip genç bir adam olan Kevin Wendell Crumb'ın 23 ayrı alter egosu vardır. Bu alter egoları arasında en baskın olanı da suça meyilli bir karakterdir. Bir doğumgünü partisi sonrası 3 kızı kaçıran Kevin onları bodrumuna hapseder. Farklı alter egoları aracılığıyla kızlarla farklı ilişkiler kuran adam kızların varlığı ile yavaş yavaş dağılmaya başlar. Farklı alter egolarının çarpışması ile iyice kafası karışmaya başlayan Kevin tehlikeli bir hal alır. Kızlar kurtulmanın yolunu ararken hem Kevin'ın tehlikeli alter egolarını tetiklemekten kaçınmaya hem de onun iyi niyetli alter egoları aracılığıyla kaçış yolunu bulmaya çalışırlar. Ancak, 24. alter egonun ortaya çıkmasıyla her şey değişir.

(Son filmi yeni filmlerden biri seçeyim dedim, elime ilk bu geldi. Konusu bakımından ilgi çekebilecek bir konu. Dissosyatif Kimlik Bozukluğu eski adıyla Çoklu Kişilik Bozukluğu olarak da bilinir. Bazı kısımlarını bozukluğu yansıtmayan filmvari şeyler olarak değerlendirebilirim ama Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu ile Antisosyal Kişilik Bozukluğu'nu bir arada seyretmek isteyenler için güzel bir alternatif olur. Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler 1976 yapımı "Sybil"i seyredebilirler)

Umarım listemi okur, filmleri izler ve beğenirsiniz. Sevgiler! :KK200:

Not: Şunu da ekleyeyim, benim listemde olmayan ama kafanıza takılan, hep merak ettiğiniz bir psikopatolojik bozukluk varsa, "Ya Astoria ben şu rahatsızlığı hep merak etmişimdir var mı önerebileceğin bir film?" diyebilirsiniz. Gerekirse sizin için araştırır, izler ve beğenirsem öneririm. :)
 
Son düzenleme:
Aralarında izlemediklerim var.
Bu liste çok iyi olmuş.
Ellerinize sağlık :KK66:

Ah çok mutlu oldum, teşekkür ederim. :) İzledikten sonra birlikte kritik de yapabiliriz. İlgi çekerse daha bilinmedik filmlerle gerisini de getirebilirim elbette. :KK36:
 
5 6 9 ve 10 numaralı filmleri izledim o dördü de 10 numara 5 yıldız :KK70:

2 numaranın kitabını okudum filmini izlemedim izlemeyi düşünmüştüm ama :)

1 ve 4 numarayı da duydum ama izlemedim gene hehe :)

Sağol canım ben izlemediklerimi izleyeceğim :KK200::KK15:
 
5 6 9 ve 10 numaralı filmleri izledim o dördü de 10 numara 5 yıldız :KK70:

2 numaranın kitabını okudum filmini izlemedim izlemeyi düşünmüştüm ama :)

1 ve 4 numarayı da duydum ama izlemedim gene hehe :)

Sağol canım ben izlemediklerimi izleyeceğim :KK200::KK15:

Tam bir film özürlüsü olarak çok iyi oldu bu liste.
Hiçbirini izlemedim. İlk ikisini hemen izleyeceğim diye umut ediyorum.
Eline emeğine sağlık :KK37:

Ben teşekkür ederim incelediğiniz için. :) İzlediğinizde değerlendirmesini, kritiğini yapmak isterseniz ben burada olacağım. :KK68::KK15:
 
Ben teşekkür ederim incelediğiniz için. :) İzlediğinizde değerlendirmesini, kritiğini yapmak isterseniz ben burada olacağım. :KK68::KK15:
Tek kritiğim şimdilik şu :KK70:
Angelina Jolienin ve 10 numaradaki adamın performansları muhteşem :KK9::super::KK52:
İzlediğim zaman diğerleriyle ilgili görüşlerimi bildireceğim :KK53:
 
Akıl oyunlari da çok iyi filmdi bence :)

Ah kesinlikle! 10 film diye kısıtladığım için şizofreniyle alakalı Zindan Adası'nı koydum ama Akıl Oyunları'nı da dahil edebilirmişim, gerçek bir hikayeden uyarlanmış olması çok daha etkileyici kılıyor.
 
Guguk Kuşu da var mesela şimdi aklıma geldi o da iyiydi :)
Ay listeye müdahale etmiş gibi olmadım değil mi? :)

Hayır tam tersine, ederseniz daha da mutlu olurum. Belki bilmediğim filmleri öğrenirim, izlerim listeyi genişletiriz :) Guguk Kuşu'nu koyup koymamakta kararsız kaldım ama onda gerçek bir psikopatolojik vaka yoktu malumun :) Belki kısaca EKT dediğimiz elektrokonvulsif terapinin nasıl olduğunu gözlemlemek isteyenler için uygun sanki.
 
Hayır tam tersine, ederseniz daha da mutlu olurum. Belki bilmediğim filmleri öğrenirim, izlerim listeyi genişletiriz :) Guguk Kuşu'nu koyup koymamakta kararsız kaldım ama onda gerçek bir psikopatolojik vaka yoktu malumun :) Belki kısaca EKT dediğimiz elektrokonvulsif terapinin nasıl olduğunu gözlemlemek isteyenler için uygun sanki.
Aslında değişik filmdi ya diğer oyuncular için izlenebilir diye düşündüm :KK70: Jack baba da iyiydi :KK70: ben ordaki genç çocuğu beğenmiştim ama yazık :KK43:
Memento uygun mu peki o da değişik bir şeydi :KK70:
 
Aslında değişik filmdi ya diğer oyuncular için izlenebilir diye düşündüm :KK70: Jack baba da iyiydi :KK70: ben ordaki genç çocuğu beğenmiştim ama yazık :KK43:
Memento uygun mu peki o da değişik bir şeydi :KK70:

Uygun tabi onda da amnezi var mesela ama bunu daha çok psikopatolojik gibi görmüyorum hani daha çok patofizyolojik mi denir daha fiziksel bir durum var onda bir beyin bölgesinin zarar görme durumu var o yüzden eklemedim. Yoksa çok iyi film, baya sana neydim ne oldum dedirtebilecek :KK70:
 
Uygun tabi onda da amnezi var mesela ama bunu daha çok psikopatolojik gibi görmüyorum hani daha çok patofizyolojik mi denir daha fiziksel bir durum var onda bir beyin bölgesinin zarar görme durumu var o yüzden eklemedim. Yoksa çok iyi film, baya sana neydim ne oldum dedirtebilecek :KK70:
Anladım güzel :KK70:
Dövüş Kulübü de değişik bak ilk aklıma o geldi ama onda da var mı bilemiyorum :KK70:
Haha ben seni buldum onda var mı bunda var mı diye soruyorum :KK70:
Yani bu filmlere bakanlar benim dediklerime de bakabilir o anlamda yazıyorum kendi çapımda iyilik yapıyorum hehe :halay:
 
Anladım güzel :KK70:
Dövüş Kulübü de değişik bak ilk aklıma o geldi ama onda da var mı bilemiyorum :KK70:
Haha ben seni buldum onda var mı bunda var mı diye soruyorum :KK70:
Yani bu filmlere bakanlar benim dediklerime de bakabilir o anlamda yazıyorum kendi çapımda iyilik yapıyorum hehe :halay:

Yes ma'am, Dövüş Kulübü olma mı? Insomnia var, dissosiyatif bozukluklar var (kimlik olayı malum alter ego falan izlemeyenler için spoiler yazmayayım diye kasıyorum ehehe). Onu çok bilindik diye koymamıştım aslında ya tamam hani benim seçtiklerimde de bilindikler çok ama. Tabi ekleyelim bunları iyi yapıyorsun hatta vaktim olursa devamı olarak senin bu söylediklerini bir mesaj daha yazayım buraya. Bana kalsa 50 tane falan eklerdim de uzun oluyor bir de herkes okumuyor.
 
Yes ma'am, Dövüş Kulübü olma mı? Insomnia var, dissosiyatif bozukluklar var (kimlik olayı malum alter ego falan izlemeyenler için spoiler yazmayayım diye kasıyorum ehehe). Onu çok bilindik diye koymamıştım aslında ya tamam hani benim seçtiklerimde de bilindikler çok ama. Tabi ekleyelim bunları iyi yapıyorsun hatta vaktim olursa devamı olarak senin bu söylediklerini bir mesaj daha yazayım buraya. Bana kalsa 50 tane falan eklerdim de uzun oluyor bir de herkes okumuyor.
Bunları şey yapabilirsin ilk 10'u herkes izleyince başka, güzel, pek bilinmeyen filmler ekleyebilirsin ya da işte benim ya da diğer üyelerin dediklerini de çok bilindik olsalar da ekleyebilirsin :KK200:

Hatta kitaplar da varsa eklersin başka topic olur bazıları da okumayı seviyor :KK52::KK28::KK24::KK73::KK39:
 
X