PSİKOZ YAKINI TANIDIĞI OLANLAR BİLGİLERİNİ PAYLAŞABİLİR Mİ ???

Yine mi aynı konu, o kadar çok ve güzel cevaplar verildi ki size hiçbiri mi yetmedi gerçekten?

Bu çabayı keşke kendi kişisel hayatınıza karşı gosterseniz, mesajinizda saydıklarınızı isteyen biri asla evlenmemeliydi, açık açık da söylüyor "düzelirim sandım senin hayatını umursamadım seni kandırdım ve düzelmedim duzelmeyecegim" dediği halde sizdeki bu nasıl bir aşk nasıl bir sevgi, kendinize karşı bu kadar mı saygınız yok gerçekten?

Son düzenleme:
Ya iyileşme çabası olsa insanda, Belki yol katedilir ama, bilmiyorum ya valla karmakarışık bir durum

İşte biz de evliliğimizi rayına oturtamadık ve artık çabalamayı da bıraktı beni böyle kabul et deyip duruyor
Siz ne hissediyorsunuz peki? Çok zor ömür boyu böyle birini idare etmek? İlaç da kullanmıyor, beni böyle kabul et diyormuş. Tedavi olmak istemiyorsa bence katlanmamak, boşanmak en doğal hakkınız.

İki akşam sonra ailesi konuşmaya gelecek, bu durumları madde madde önüne koyacağım,done topluyorum diyebilirim…Evet çok güzel ifade etmişsiniz,düzelmeyeceğim benimle boşuna uğraşma demekten başka bir şey değil yaptığı…

Siz ne hissediyorsunuz peki? Çok zor ömür boyu böyle birini idare etmek? İlaç da kullanmıyor, beni böyle kabul et diyormuş. Tedavi olmak istemiyorsa bence katlanmamak, boşanmak en doğal hakkınız.
Çok sor…Hayatınız boyunca sevgi ya da alaka görmediğiniz birini idare etmek durumunda kalmak düşüncesi bile çok yıpratıcı…Bir de ortada böyle bir gerçek olmasına rağmen bunun benden gizlenmesi ya da umursanmaması meselesi zaten apayrı bir konu…İçim öfkeyle dolu

Son kez kesin olarak sorun , tedavi olmayacaksa, boşanın bana kalırsa. Gerçi tedavi olacagım dese ne olacak, nasıl inanacaksınız? Belki şimdilik iyi olacak ama 3 yıl sonra yine aynı şeyler yaşanacak. Hayatınızı çürütmeyin bu kişi ile, sizin de tek hayatınız var değil mi,?

Sizin aileniz de orada bulunsun karşılıklı konuşulsun her şey. Gerçi ben bosanacaginizi sanmıyorum artık. Aileniz gerçekleri anlayıp size de anlatabilir belki..

Çok detaylı bilgim olmamakla beraber , şizofreni olabilir…

Çok detaylı bilgim olmamakla beraber , şizofreni olabilir…

Ya bunlar çok üzücü durumlar,gerçekten,Allah yardımcıları olsun kelimelerim yetersiz kalıyor

evet evet aynen Atatürk'e ve peygamberlere karşı ayrı bi zaaf mı desem ama ayrı bi ilgileri var. Üstün görmeden ziyade seçilmiş kişi oldukları sanrısı yoğun oluyor. Sizin görmediklerinizi görüp duyuyorum, seçilmiş kişiyim gibi. Hatta ve hatta arttırıyorum bazılarında hastalığın ilk aşamalarında hiç bilmeyen birisi devamlı peygamberlerden, meleklerden bahsettikleri için ne güzel dinine imanına düşkün bile diyebilir.
Muhtemelen arkadaşınız 30 yaşından küçük. Bu beyinden gelen nörolojik bi hastalık ve genelde 30 yaşına kadar kendini belli ediyor. Ondan sonra da pek geri dönüşü olmuyor malesef. Travmalarla da tetiklendiği çok oluyor (aldatılma, iflas, afet, sosyal dışlanma, yoğun depresyon, hapse girme) vs gibi. İlla ki travma olacak diye bi kural da yok tabi. Ailesi farkındadır emin olun.

Öyle olacak,kararım kesin emin olabilirsiniz çünkü benim kimseyi idare etmeye gücüm yok…
Kesinlikle boşanın bu adam cok tehlikeli ilaç bile kullanmıyormuş onlar ilaç kullandığı halde tehlikeli maalesef ses duyarlar görüntü görürler şakası yok canınızın hiç mi kıymeti yok .Ailesi resmen ondan kurtulmak için sizin üzerinize salmış .Hele çocuk sakın yapmayın boşanmıyorsanız bile çocukta da çıkma olasılığı çok yüksek birde evladınızla uğraşırsınız bu hastalık 20 30 40 yaşında bile ortaya çıkabilir genetik geçişlidir

Bildiğim kadarıyla psikoz kişinin gerçekten kopma hali, algının bozulması da var, hastaneye yatışta yazılan her tanı doğru olmayabiliyor ya da tanı geçici bir durumu ifade edebiliyor.
Anlattığınız belirtiler belki depresyon olabilir ama bir uzman görmesi şart, sonuçta bizler hekim değiliz
Doktora gitmeyi, yardım etmeyi kabul etmiyorsa da boşanmak en doğal hakkınız

Ya bunlar çok üzücü durumlar,gerçekten,Allah yardımcıları olsun kelimelerim yetersiz kalıyor
Evet çok zor bu tek başınıza halledebileceğiniz, sevgimiz aşkımız bunu aşar diyebileceğiniz bi durum kesinlikle değil. Anne, baba, varsa kardeş abi abla, hatta gerekirse hala amca dayı bile devreye girmesi lazım. Bu hastalar uzun süre tek başına uğraşılırsa bi süre sonra eşlerini çocuklarını yakınlarında kim varsa onları da depresyona sürüklemeye çok meyilli. Bu konularda derin bir araştırma içine girmek isterseniz, toplum ve ruh sağlığı merkezleri (TRSM) var bu hastalara sosyal destek ve doktor desteği sağlıyorlar devletin kurumudur, ücretsizdir
Ordaki 1. dereceden hasta yakınlarını da bi inceleyin, ne dediğimi çoook iyi anlarsanız...

39 yaşında arkadaşım. Önce astrolojiye merak sardı çok kaptırdı kendini, sonra dediğiniz gibi çok fazla dinden konuşmaya başladı, ama o sıralarda hasta olduğunu anlamamıştık, son 3 4 aydır da söylediğim gibi paylaşımlar yapıyor ve çok asosyal oldu, hep evde. Her hafta görüşelim diye arayan kişi, 4 aydır hiç aramadı, birkaç kere biz arayınca hastayım fln dedi. Kendine bakma fln hiç yok, saçı başı öylesine yataktan kalkmış gelmiş gibiydi sanki. Kıyafet seçimine tam mevsime göre dikkat etmeemiş fln. Mart ayı başında tişört üstüne kot ceket giymiş ince. Umarım bir şekilde tedaviye ikna edilir ama zor gibi.

Eşimin babası hapse girmiş adli suçtan o dönemde tedavi görmüş …

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…