- 4 Şubat 2022
- 3.294
- 7.950
- 108
- Konu Sahibi birgaripyolcu744869
-
Yine mi aynı konu, o kadar çok ve güzel cevaplar verildi ki size hiçbiri mi yetmedi gerçekten?Eşim evlenmeden önce psikoz teşhisi ile hastaneye yatarak tedavi görmüş, bilgim yoktu ve kısa evlilik sürecinde mantığıma oturtamadığım bir temele dayandıramadığım bir çok şeyler var,eşim “iyileştiğimi düşünerek evlendim ve sana söylemek istemedim “diyor ama evlilik hayatımız bir türlü rayına girmediği için boşanmayı düşünüyorum,hastane tedavi terapi teklifleri sundum hepsine son derece kapalı…Şimdi bir sürece gireceğim ve bilmek istiyorum bu davranışların ne kadarı hastalık temelli ya da hastalık temelli mi???
Eşimdeki durumlar
1)Karar vermekte zorlanıyor,bir konuyu kafasında halletmesi en az 3/4 gününü alıyor
2)Kafasında bir şey varsa bunun aksi hiç bir fikri kabul etmiyor ve size kabul ettirmek için istemli ya da istemsiz tüm yolları deniyor
3)İnsan ilişkileri çok zayıf yaşadığımız ev ev ve anne evinden başka bir yere gitmek istemiyor bu konuda çok çalışıyoruz sosyal ortamlarda fazlasıyla yalnız kalıyorum
4)Beni kendi halime bırak ben böyle iyiyim modunda, en iyi zamanlarımızda bile üç gün ayrı kalsak aramaz , arasa da ilişki hep mesafeli
5)Kendi dünyasında mutlu karanlık bir oda ve netflix başında haftalar geçirebilir, kanlı korkulu ,şiddet içerikli şeyler izlemeyi seviyor ve onların onu gerçek hayattan uzak tuttuğunu ve bunun ona iyi geldiğini söylüyor
6)”Ben hayatı en asgari düzeyde yaşıyorum, kimse bana ilişmesin kimse benden beklentiye girmesin “ cümleleri
7)Tedavi sürecinde hastanede yatmış ilaçları kendisi bırakmış ve kendisi iyi olduğunu söylüyor
8)En ufak sorunla bile mücadelesi günlerini alıyor ve bir şey ondan ısrarla istendiğinde ya da tartışma ilerlediğinde gözünün döndüğüne şahit oldum
9)Koltukta kıvranır gibi yatıyor ve depresyonda olduğunu,acı çektiğini,kafasının içinin dolu olduğunu ve hiç boşaltamadığını söylüyor
Aklıma gelen olursa daha yazarım, google den baktığım halisünasyon,ses duyma vs durumlarına şahit olmadım ama yok da diyemem çünkü benimle hemen hemen hiç bir şey paylaşmıyor sadece çok sakin çok sessiz bir insan ve kabuğuna çekili kendi dünyasında birçok vitamin takviye kullanıyor yani içinde çok şey baskılıyor da olabilir mi bilmiyorum,yorumlarınızı bekliyorum
Ya iyileşme çabası olsa insanda, Belki yol katedilir ama, bilmiyorum ya valla karmakarışık bir durumÇocuğu var tanıdığımın, onun hatırı için uğraşıyor. çocuk babasını tabiri caizse dipsiz bi kuyuda çırpınırken görmesin, psikolojisi bozulmasın diye . onu da ekliyim. zaten adamın bişeyi yoktu iyiydi, evine bağlı mert fedakar bi adamdı. çok da severek evlendiler. bi ümit eskiye döner diye bakıyo bakalım
Siz ne hissediyorsunuz peki? Çok zor ömür boyu böyle birini idare etmek? İlaç da kullanmıyor, beni böyle kabul et diyormuş. Tedavi olmak istemiyorsa bence katlanmamak, boşanmak en doğal hakkınız.İşte biz de evliliğimizi rayına oturtamadık ve artık çabalamayı da bıraktı beni böyle kabul et deyip duruyor
Rica ederim. umarım ki eşinizin tanısı tam konulmamış olsun, belki de asosyal kişilik bozukluğu gibi bişeyden muzdarip olsun.Verdiğiniz bilgiler için çok
teşekkür ederim
İki akşam sonra ailesi konuşmaya gelecek, bu durumları madde madde önüne koyacağım,done topluyorum diyebilirim…Evet çok güzel ifade etmişsiniz,düzelmeyeceğim benimle boşuna uğraşma demekten başka bir şey değil yaptığı…Yine mo aynı konu, o kadar çok ve güzel cevaplar verildi ki size hiçbiri mi yetmedi gerçekten?
Bu çabayı keşke kendi kişisel hayatınıza karşı gosterseniz, mesajinizda saydıklarınızı isteyen biri asla evlenmemeliydi, açık açık da söylüyor " düzelirim sandım senin hayatını umursamadım seni kandırdım ve düzelmedim duzelmeyecegim" dediği halde sizde ki bu nasıl bir aşk nasıl bir sevgi, kendinize karşı bu kadar mı saygınız yok gerçekten?
Çok sor…Hayatınız boyunca sevgi ya da alaka görmediğiniz birini idare etmek durumunda kalmak düşüncesi bile çok yıpratıcı…Bir de ortada böyle bir gerçek olmasına rağmen bunun benden gizlenmesi ya da umursanmaması meselesi zaten apayrı bir konu…İçim öfkeyle doluSiz ne hissediyorsunuz peki? Çok zor ömür boyu böyle birini idare etmek? İlaç da kullanmıyor, beni böyle kabul et diyormuş. Tedavi olmak istemiyorsa bence katlanmamak, boşanmak en doğal hakkınız.
Kendisi dedi tanım psikoz diye,durum böyle olsun ya da olmasın,bu şartlar altında iletişim kurmakta çok zorlanıyorum…Rica ederim. umarım ki eşinizin tanısı tam konulmamış olsun, belki de asosyal kişilik bozukluğu gibi bişeyden muzdarip olsun.
Son kez kesin olarak sorun , tedavi olmayacaksa, boşanın bana kalırsa. Gerçi tedavi olacagım dese ne olacak, nasıl inanacaksınız? Belki şimdilik iyi olacak ama 3 yıl sonra yine aynı şeyler yaşanacak. Hayatınızı çürütmeyin bu kişi ile, sizin de tek hayatınız var değil mi,?Çok sor…Hayatınız boyunca sevgi ya da alaka görmediğiniz birini idare etmek durumunda kalmak düşüncesi bile çok yıpratıcı…Bir de ortada böyle bir gerçek olmasına rağmen bunun benden gizlenmesi ya da umursanmaması meselesi zaten apayrı bir konu…İçim öfkeyle dolu
Çok sor…Hayatınız boyunca sevgi ya da alaka görmediğiniz birini idare etmek durumunda kalmak düşüncesi bile çok yıpratıcı…Bir de ortada böyle bir gerçek olmasına rağmen bunun benden gizlenmesi ya da umursanmaması meselesi zaten apayrı bir konu…İçim öfkeyle dolu
Boşanın bence .Adam şeker hastası ne bileyim zararsız bir şey değil ki sizi etkilemesin .Psikolojik rahatsızlık bu belki senelerce iyi kalır iyi bir ruh halinde ama gün gelir bir saniyeye bile bakar size bir şey yapması normal insan olarak düşünemiyorlar ki onlar
Sizin aileniz de orada bulunsun karşılıklı konuşulsun her şey. Gerçi ben bosanacaginizi sanmıyorum artık. Aileniz gerçekleri anlayıp size de anlatabilir belki..İki akşam sonra ailesi konuşmaya gelecek, bu durumları madde madde önüne koyacağım,done topluyorum diyebilirim…Evet çok güzel ifade etmişsiniz,düzelmeyeceğim benimle boşuna uğraşma demekten başka bir şey değil yaptığı…
Çok detaylı bilgim olmamakla beraber , şizofreni olabilir…Psikoz ne oluyor tam olarak? Bir arkadaşım var, 3 4 aydır , telefonlarının dinlenildiğini, takip edildiğini, kendisinin güneş sisteminin kaynağı olduğunu, bütün dünyaya ilham olduğunu, kalbinin duurduğunu, meleklerin yardımı ile tekrar dirildiğini fln söylüyor, yani yazıyor sosyal medyasında. Aylar sonra geçenlerde ilk kez buluştuk, tuhaftı tavırları da, dalıp gidiyor bazen donuk donuk, bazen bir noktaya bakıyor sürekli gülümseyerek fln. Şizofreni mi diye düşündüm ben de onun için?
Çok detaylı bilgim olmamakla beraber , şizofreni olabilir…Psikoz ne oluyor tam olarak? Bir arkadaşım var, 3 4 aydır , telefonlarının dinlenildiğini, takip edildiğini, kendisinin güneş sisteminin kaynağı olduğunu, bütün dünyaya ilham olduğunu, kalbinin duurduğunu, meleklerin yardımı ile tekrar dirildiğini fln söylüyor, yani yazıyor sosyal medyasında. Aylar sonra geçenlerde ilk kez buluştuk, tuhaftı tavırları da, dalıp gidiyor bazen donuk donuk, bazen bir noktaya bakıyor sürekli gülümseyerek fln. Şizofreni mi diye düşündüm ben de onun için?
Öyle olacak,kararım kesin emin olabilirsiniz çünkü benim kimseyi idare etmeye gücüm yok…Sizin aileniz de orada bulunsun karşılıklı konuşulsun her şey. Gerçi ben bosanacaginizi sanmıyorum artık. Aileniz gerçekleri anlayıp size de anlatabilir belki..
Ya bunlar çok üzücü durumlar,gerçekten,Allah yardımcıları olsun kelimelerim yetersiz kalıyorŞizofreni ile psikoz çok benzermiş hatta karıştığı da olurmuş. Tam teşhisi doktor koyar ama sizin anlattığınız şizofrene daha çok benziyor. Ama tabi benimki tahmin. Şizofren bi tanıdığım da var ( maşallah bende de yok yok) Rusya-Amerika arasındaki savaşı kendisinin bitirdiğini , Atatürk'ün kurtuluş savaşı sırasında kendisine danıştığını filan ciddi ciddi söylerdi. Onlar da böyle sanrılar çok daha yoğun galiba.
evet evet aynen Atatürk'e ve peygamberlere karşı ayrı bi zaaf mı desem ama ayrı bi ilgileri var. Üstün görmeden ziyade seçilmiş kişi oldukları sanrısı yoğun oluyor. Sizin görmediklerinizi görüp duyuyorum, seçilmiş kişiyim gibi. Hatta ve hatta arttırıyorum bazılarında hastalığın ilk aşamalarında hiç bilmeyen birisi devamlı peygamberlerden, meleklerden bahsettikleri için ne güzel dinine imanına düşkün bile diyebilir.Atatürkün ve bütün peygamberlerin ruhu benimle iletişimde fln gibi şeyler de yazıyor. Kendini çok farklı , çok üstün görme de var herhalde şizofrenide. 1 yıl önce , çocuksu fikirleri olan ama genel olarak normal sayılabilecek bir kızdı, son birkaç aydır nasıl neden bu hale geldi anlamadık, üzücü. Ailesi farkında mı onu da bilmiyorum.
Kesinlikle boşanın bu adam cok tehlikeli ilaç bile kullanmıyormuş onlar ilaç kullandığı halde tehlikeli maalesef ses duyarlar görüntü görürler şakası yok canınızın hiç mi kıymeti yok .Ailesi resmen ondan kurtulmak için sizin üzerinize salmış .Hele çocuk sakın yapmayın boşanmıyorsanız bile çocukta da çıkma olasılığı çok yüksek birde evladınızla uğraşırsınız bu hastalık 20 30 40 yaşında bile ortaya çıkabilir genetik geçişlidirÖyle olacak,kararım kesin emin olabilirsiniz çünkü benim kimseyi idare etmeye gücüm yok…
Eşim evlenmeden önce psikoz teşhisi ile hastaneye yatarak tedavi görmüş, bilgim yoktu ve kısa evlilik sürecinde mantığıma oturtamadığım bir temele dayandıramadığım bir çok şeyler var,eşim “iyileştiğimi düşünerek evlendim ve sana söylemek istemedim “diyor ama evlilik hayatımız bir türlü rayına girmediği için boşanmayı düşünüyorum,hastane tedavi terapi teklifleri sundum hepsine son derece kapalı…Şimdi bir sürece gireceğim ve bilmek istiyorum bu davranışların ne kadarı hastalık temelli ya da hastalık temelli mi???
Eşimdeki durumlar
1)Karar vermekte zorlanıyor,bir konuyu kafasında halletmesi en az 3/4 gününü alıyor
2)Kafasında bir şey varsa bunun aksi hiç bir fikri kabul etmiyor ve size kabul ettirmek için istemli ya da istemsiz tüm yolları deniyor
3)İnsan ilişkileri çok zayıf yaşadığımız ev ev ve anne evinden başka bir yere gitmek istemiyor bu konuda çok çalışıyoruz sosyal ortamlarda fazlasıyla yalnız kalıyorum
4)Beni kendi halime bırak ben böyle iyiyim modunda, en iyi zamanlarımızda bile üç gün ayrı kalsak aramaz , arasa da ilişki hep mesafeli
5)Kendi dünyasında mutlu karanlık bir oda ve netflix başında haftalar geçirebilir, kanlı korkulu ,şiddet içerikli şeyler izlemeyi seviyor ve onların onu gerçek hayattan uzak tuttuğunu ve bunun ona iyi geldiğini söylüyor
6)”Ben hayatı en asgari düzeyde yaşıyorum, kimse bana ilişmesin kimse benden beklentiye girmesin “ cümleleri
7)Tedavi sürecinde hastanede yatmış ilaçları kendisi bırakmış ve kendisi iyi olduğunu söylüyor
8)En ufak sorunla bile mücadelesi günlerini alıyor ve bir şey ondan ısrarla istendiğinde ya da tartışma ilerlediğinde gözünün döndüğüne şahit oldum
9)Koltukta kıvranır gibi yatıyor ve depresyonda olduğunu,acı çektiğini,kafasının içinin dolu olduğunu ve hiç boşaltamadığını söylüyor
Aklıma gelen olursa daha yazarım, google den baktığım halisünasyon,ses duyma vs durumlarına şahit olmadım ama yok da diyemem çünkü benimle hemen hemen hiç bir şey paylaşmıyor sadece çok sakin çok sessiz bir insan ve kabuğuna çekili kendi dünyasında birçok vitamin takviye kullanıyor yani içinde çok şey baskılıyor da olabilir mi bilmiyorum,yorumlarınızı bekliyorum
Evet çok zor bu tek başınıza halledebileceğiniz, sevgimiz aşkımız bunu aşar diyebileceğiniz bi durum kesinlikle değil. Anne, baba, varsa kardeş abi abla, hatta gerekirse hala amca dayı bile devreye girmesi lazım. Bu hastalar uzun süre tek başına uğraşılırsa bi süre sonra eşlerini çocuklarını yakınlarında kim varsa onları da depresyona sürüklemeye çok meyilli. Bu konularda derin bir araştırma içine girmek isterseniz, toplum ve ruh sağlığı merkezleri (TRSM) var bu hastalara sosyal destek ve doktor desteği sağlıyorlar devletin kurumudur, ücretsizdirYa bunlar çok üzücü durumlar,gerçekten,Allah yardımcıları olsun kelimelerim yetersiz kalıyor
39 yaşında arkadaşım. Önce astrolojiye merak sardı çok kaptırdı kendini, sonra dediğiniz gibi çok fazla dinden konuşmaya başladı, ama o sıralarda hasta olduğunu anlamamıştık, son 3 4 aydır da söylediğim gibi paylaşımlar yapıyor ve çok asosyal oldu, hep evde. Her hafta görüşelim diye arayan kişi, 4 aydır hiç aramadı, birkaç kere biz arayınca hastayım fln dedi. Kendine bakma fln hiç yok, saçı başı öylesine yataktan kalkmış gelmiş gibiydi sanki. Kıyafet seçimine tam mevsime göre dikkat etmeemiş fln. Mart ayı başında tişört üstüne kot ceket giymiş ince. Umarım bir şekilde tedaviye ikna edilir ama zor gibi.evet evet aynen Atatürk'e ve peygamberlere karşı ayrı bi zaaf mı desem ama ayrı bi ilgileri var. Üstün görmeden ziyade seçilmiş kişi oldukları sanrısı yoğun oluyor. Sizin görmediklerinizi görüp duyuyorum, seçilmiş kişiyim gibi. Hatta ve hatta arttırıyorum bazılarında hastalığın ilk aşamalarında hiç bilmeyen birisi devamlı peygamberlerden, meleklerden bahsettikleri için ne güzel dinine imanına düşkün bile diyebilir.
Muhtemelen arkadaşınız 30 yaşından küçük. Bu beyinden gelen nörolojik bi hastalık ve genelde 30 yaşına kadar kendini belli ediyor. Ondan sonra da pek geri dönüşü olmuyor malesef. Travmalarla da tetiklendiği çok oluyor (aldatılma, iflas, afet, sosyal dışlanma, yoğun depresyon, hapse girme) vs gibi. İlla ki travma olacak diye bi kural da yok tabi. Ailesi farkındadır emin olun.
Eşimin babası hapse girmiş adli suçtan o dönemde tedavi görmüş …evet evet aynen Atatürk'e ve peygamberlere karşı ayrı bi zaaf mı desem ama ayrı bi ilgileri var. Üstün görmeden ziyade seçilmiş kişi oldukları sanrısı yoğun oluyor. Sizin görmediklerinizi görüp duyuyorum, seçilmiş kişiyim gibi. Hatta ve hatta arttırıyorum bazılarında hastalığın ilk aşamalarında hiç bilmeyen birisi devamlı peygamberlerden, meleklerden bahsettikleri için ne güzel dinine imanına düşkün bile diyebilir.
Muhtemelen arkadaşınız 30 yaşından küçük. Bu beyinden gelen nörolojik bi hastalık ve genelde 30 yaşına kadar kendini belli ediyor. Ondan sonra da pek geri dönüşü olmuyor malesef. Travmalarla da tetiklendiği çok oluyor (aldatılma, iflas, afet, sosyal dışlanma, yoğun depresyon, hapse girme) vs gibi. İlla ki travma olacak diye bi kural da yok tabi. Ailesi farkındadır emin olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?