- 4 Şubat 2022
- 3.294
- 7.949
- 108
- Konu Sahibi birgaripyolcu744869
-
Kadın kendi hayatını es geçip kocasının ilac alıp almadigiyla mı heba etsin kendini?Tedavi olmasi lazim ikna edin bir sekilde. Bosanmayla falan tehdit edin. Belki kullanir o zaman
Psikiyatrik hastalığı bulunan insanları herhangi bir şeyle tehtit etmek çok tehlikelidir. Gerçeklik algılarını kaybettikleri için neler yapabileceklerini tahmin bile edemezsiniz. Onların kendi doğruları vardır. Sizin ne dediğinizi anlamazlar.Tedavi olmasi lazim ikna edin bir sekilde. Bosanmayla falan tehdit edin. Belki kullanir o zaman
Sosyal problemleri olduğu apaçık. Ama ben tanı noktasında hala tipik bi psikoz olduğunu gösteren emareleri anlayamadım desem yeridir. Hastaneye yatış için tanıya psikoz yazılmış da olabilir . Doktoruyla konuşma imkanınız var mı? Tanıya göre işin seyri de değişebilir, elbette ki boşanmak tamamen hakkınız ama kronik depresyondaysa veya başka bişeyse çıkması için bi ümit var.Eşimde de güven problemi var mesela birisi diyor ki “ana yola çıkacaksanız şuradan gidin “ eşim diyor ki ondan fikir mi sorduk kendisi tecrübe etmiş mi neye dayanarak bize akıl veriyor ve o insan bir daha ağzıyla kuş tutsa eşimin yargıları değişmez
Adam kendi ağzından kaçırmış psikoz diye. Adamın etrafındaki herkes, ailesi, işyeri dahil durumun farkında, sadece konu sahibi kendisini oyuna getiren kayın aileyle konuşmak için done topluyorSosyal problemleri olduğu apaçık. Ama ben tanı noktasında hala tipik bi psikoz olduğunu gösteren emareleri anlayamadım desem yeridir. Hastaneye yatış için tanıya psikoz yazılmış da olabilir . Doktoruyla konuşma imkanınız var mı? Tanıya göre işin seyri de değişebilir, elbette ki boşanmak tamamen hakkınız ama kronik depresyondaysa veya başka bişeyse çıkması için bi ümit var.
Ilac alsa duzelir belki. Benimde hasta yakinim var.Kadın kendi hayatını es geçip kocasının ilac alıp almadigiyla mı heba etsin kendini?
Bakıcı mı eş mi? Bir an önce kendini kurtarmali zaten evlensin diye gizleyip aldatmışlar.
Hayır bazen hastaneye yatırabilmek için teşhise bu şekilde yazılmış olabilir. Zaten adam problemli bunda hemfikiriz sadece tanısı psikoza tam uymuyor zaten psikoz olsa konu sahibi bu kadar done toplamakla uğraşmazdı elinde daha organik doneleri olurdu öyle kamufle olabilecek bi hastalık değil psikoz. Hani adamın da hakkına girmeyelim diye.Adam kendi ağzından kaçırmış psikoz diye. Adamın etrafındaki herkes, ailesi, işyeri dahil durumun farkında, sadece konu sahibi kendisini oyuna getiren kayın aileyle konuşmak için done topluyor
Konu sahibi, Allah aşkına bu aileyle karşılıklı konuştuğunuzda size ne demelerini bekliyorsunuz ben gerçekten çok merak ediyorum. Bi de arada kayınpederinizin adli bir suçtan geçmişte cezaevinde yattığını da yazmışsınız. Hiç korkunuzun olmadığını psikoz tanılı ve tedaviyi reddeden eşinizle halen birlikte yaşadığınızdan anlıyoruz da, hani ne bekliyorsunuz ben onu hiç anlamadım…
Son cümlene katılıyorum hatta bu şekilde davranan insanlar genel anlamda; yüzyüze uzun zaman geçirdiği insanlarla ciddi problemleri olan ama telefon mesaj sosyal medya vs de de bambaşka kişiliğe bürünenler. Burda da emsalleri bol....Bir kere sizden hastalığını saklayarak evliliğin güven temelini sarsmış. Tedaviyi kabul etmiyor kendi kendine iyi olduğunu iddia ediyor. Yazdığınız hareketlerine göre doğru düzgün paylaşımınız da yok. Yapıcı olsaydı yanında olun derdim ama tedaviyi reddeden biriyle devam etmek sizin içinde riskli. Var böyle insanlar durumlarını saklayıp olduğundan farklı görünmeye çalışanlar.
Nasılsa sosyal platformlarda kimse bilmiyor gerçek durumlarını maalesefSon cümlene katılıyorum hatta bu şekilde davranan insanlar genel anlamda; yüzyüze uzun zaman geçirdiği insanlarla ciddi problemleri olan ama telefon mesaj sosyal medya vs de de bambaşka kişiliğe bürünenler. Burda da emsalleri bol....
Siz gecengunde konuş acmistiniz. Hatta teshisi bilmiyordunuz. Aileside sizin hakkiniza girmis böyle bi durum saklanmaz. Saklansada bi şekilde ortaya çıkıyor, simdi dahami iyi oldu büyük bir hayal kırıklığı, üzüntü. Rabbım hakkinizda hayırlısını nasip etsin, icinize ferahlık versinBu ince çizgideyim,teşekkür ederim
9 Ay olmustu sanırım evleneli. Daha uzun süre sevgililik, nisanlilik olsaydı biraz anlama sansiniz olsaymış. Evlenmez kacarsiniz diye gizlenmiş sizdenÖyle olacak,kararım kesin emin olabilirsiniz çünkü benim kimseyi idare etmeye gücüm yok…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?