PSİKOZ YAKINI TANIDIĞI OLANLAR BİLGİLERİNİ PAYLAŞABİLİR Mİ ???

Ailelerle konuşurken muhtemelen sizi karşı manipülasyon yapacaklar, başaramadin, kocani idare edemedin, evliliği yurutemedin, o hep boyleydi vb. gibi şeyler söyleyecekler ama asla gardinizi indirmeyin ve e-nabiz geçmişini görmek istiyorum deyin. Raporlar, muayeneler, tanilar her şey çıkar orada.

Psikoz; düşünce ve duygunun ağır oranda bozulduğu zihin durumunu tanımlamakta kullanılan genel bir piskiyatri terimidir.
Psikoz genelde ağır psikiyatri vakaları için kullanılır. Bu tür vakalarda;
  • Kişi gerçeği algılama yeteneğinin kaybolması,
  • Halüsinasyonlar
  • Düşünce bozukluğu belirgin olarak görülür.
ömür boyu ilaç tedavisi gerektiren bir hastalıktır.

Tedavi olmasi lazim ikna edin bir sekilde. Bosanmayla falan tehdit edin. Belki kullanir o zaman
Kadın kendi hayatını es geçip kocasının ilac alıp almadigiyla mı heba etsin kendini?

Bakıcı mı eş mi? Bir an önce kendini kurtarmali zaten evlensin diye gizleyip aldatmışlar.

Geçmiş konunuzu da okudum. Siz konuşarak/ anlatarak/ kavga ederek vs bu işi çözemezsiniz. Bu durumu bilip sizden saklayan ailesiyle de done toplayıp ortaya sererek bir sonuca varamazsınız. İşyerindeki müdürü dahi durumun farkında ve muhtemelen problem çıkmaması için eşinizi olması gerekenden az çalıştırıp ayak altından çekiyor. Ailesi deseniz zaten adamı size tabiri caizse “itelemiş”. Siz hala yok done toplayayım yok şöyle mi böyle mi.

Psikiatrik hastalığı olanlar için yardım kapısı gayet açık ve net, doktora gidecek. Siz psikiatrist değilseniz yardım edemezsiniz.

Tedavi olmasi lazim ikna edin bir sekilde. Bosanmayla falan tehdit edin. Belki kullanir o zaman
Psikiyatrik hastalığı bulunan insanları herhangi bir şeyle tehtit etmek çok tehlikelidir. Gerçeklik algılarını kaybettikleri için neler yapabileceklerini tahmin bile edemezsiniz. Onların kendi doğruları vardır. Sizin ne dediğinizi anlamazlar.

Sosyal problemleri olduğu apaçık. Ama ben tanı noktasında hala tipik bi psikoz olduğunu gösteren emareleri anlayamadım desem yeridir. Hastaneye yatış için tanıya psikoz yazılmış da olabilir . Doktoruyla konuşma imkanınız var mı? Tanıya göre işin seyri de değişebilir, elbette ki boşanmak tamamen hakkınız ama kronik depresyondaysa veya başka bişeyse çıkması için bi ümit var.

Adam kendi ağzından kaçırmış psikoz diye. Adamın etrafındaki herkes, ailesi, işyeri dahil durumun farkında, sadece konu sahibi kendisini oyuna getiren kayın aileyle konuşmak için done topluyor

Konu sahibi, Allah aşkına bu aileyle karşılıklı konuştuğunuzda size ne demelerini bekliyorsunuz ben gerçekten çok merak ediyorum. Bi de arada kayınpederinizin adli bir suçtan geçmişte cezaevinde yattığını da yazmışsınız. Hiç korkunuzun olmadığını psikoz tanılı ve tedaviyi reddeden eşinizle halen birlikte yaşadığınızdan anlıyoruz da, hani ne bekliyorsunuz ben onu hiç anlamadım…

Psikoz oldugundan emin misin gerceklik algilari kayboluyor onlarin illa anlasilir. Yani depresyon gibide olabilir.

Annemin halası psikoz. İlaçlara rağmen iyice ilerledi. Başlarda sosyalliği sıfırlandı, zamanla herkes malımı mülkümü alacak diye şüphelere kapıldı (oturduğu çok eski ev harici malı mülkü yok). Sonradan yoldan geçen insanları bile kendine büyü yapmakla suçladı. Annem üst katında oturuyor, ona göre o evdeyken duvarlardan geçip her yere domuz yağı sürüyormuş. Elleri kolları hareketsiz kaldığı için engel olamıyormuş. Sonra annem duvarlardan geçerek evden çıkıyormuş. Önceleri ona annem bakıyordu, temizliğini yemeğini yapıyordu. Bu laflardan sonra sadece yemek göndermeye başladı. Sonra yemeklere büyü yapıldığını söyleyince onu da göndermeyi bıraktı. Sonra ona yardıma gelen diğer insanları da büyü yapmakla suçlamış hatta anneme şikayet ediyormuş Eve bir sürü kedi doldurdu temizliğini bakımını yapmıyor her yer kedi pisliği, çürümüş etler balık kılçıkları. Gittikçe kötüleşiyor.

Yerinizde olsam böyle bir hastalığı sizden saklayan ve sizi bununla yaşamaya mecbur gören biriyle devam etmezdim.

Bir kere sizden hastalığını saklayarak evliliğin güven temelini sarsmış. Tedaviyi kabul etmiyor kendi kendine iyi olduğunu iddia ediyor. Yazdığınız hareketlerine göre doğru düzgün paylaşımınız da yok. Yapıcı olsaydı yanında olun derdim ama tedaviyi reddeden biriyle devam etmek sizin içinde riskli. Var böyle insanlar durumlarını saklayıp olduğundan farklı görünmeye çalışanlar.

Hayır bazen hastaneye yatırabilmek için teşhise bu şekilde yazılmış olabilir. Zaten adam problemli bunda hemfikiriz sadece tanısı psikoza tam uymuyor zaten psikoz olsa konu sahibi bu kadar done toplamakla uğraşmazdı elinde daha organik doneleri olurdu öyle kamufle olabilecek bi hastalık değil psikoz. Hani adamın da hakkına girmeyelim diye.
Yoksa bana kalsa da boşansın, evlenirse çocuğu olursa düzelir demişler yakmışlar kızın başını.

Merhabalar kardesim psikoz.
Halisulasyonlar gorme, kendi kendine konusma vs hepsi vardi. Fakat 3 aylik depo ignelerle suanda hicbirseyi yok.
Bir iğne 3 ay süresince kendini idame ettirecek hale getiriyor.

Son cümlene katılıyorum hatta bu şekilde davranan insanlar genel anlamda; yüzyüze uzun zaman geçirdiği insanlarla ciddi problemleri olan ama telefon mesaj sosyal medya vs de de bambaşka kişiliğe bürünenler. Burda da emsalleri bol....

Nasılsa sosyal platformlarda kimse bilmiyor gerçek durumlarını maalesef

Bu ince çizgideyim,teşekkür ederim
Siz gecengunde konuş acmistiniz. Hatta teshisi bilmiyordunuz. Aileside sizin hakkiniza girmis böyle bi durum saklanmaz. Saklansada bi şekilde ortaya çıkıyor, simdi dahami iyi oldu büyük bir hayal kırıklığı, üzüntü. Rabbım hakkinizda hayırlısını nasip etsin, icinize ferahlık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…