Ptt

veronika_nika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
1.088
953
48
Kızlar şu an panik halindeyim galiba postam kayboldu.
Annem memleketten benim adima duzenlenmis bazi resmi evraklari ptt posta yoluyla gonderdi. Adres olarak da calistigim okulu verdi ama ismimi yazmayi unutmus. Takip numarasiyla kontrol ettigimde bugun saat 14 de teslim edildigi yaziyor ancak okula gelen giden bisey olmadi. Sabah postaneye sorucaz ama bilgi verirler mi cunku uzerinde benim adim yazmiyor annem gonderen kismina kendi adini da yazmamis. Sadece okulun adresi okulun adi yazili. Elimizde sadece posta takip no su var. Bilgisi olan var mi ptt de calisan filan

Tabi sonuçta gönderen belli.

Netten baktınız mı? Teslim alan belirtilmiş mi? TURPEX mi bu?

Annem memleketten benim adima duzenlenmis bazi resmi evraklari ptt posta yoluyla gonderdi. Adres olarak da calistigim okulu verdi ama ismimi yazmayi unutmus. Takip numarasiyla kontrol ettigimde bugun saat 14 de teslim edildigi yaziyor ancak okula gelen giden bisey olmadi. Sabah postaneye sorucaz ama bilgi verirler mi cunku uzerinde benim adim yazmiyor annem gonderen kismina kendi adini da yazmamis. Sadece okulun adresi okulun adi yazili. Elimizde sadece posta takip no su var. Bilgisi olan var mi ptt de calisan filan

Anlamadigim nokta hem gonderen ismi yok hem alici nasil kabul etmisler postayi?
Biraz skntili bi durum olmuş.
Ugrasabilirsiniz bi defasinda bana mektup gelicekdi isimde tek harf eksik yazilmis asude yerine sude yazmislar vermemislerdi baya ugrasmistim mektubu geri gönderip ismi düzelttrip tekrar getrmslerdi .
Bu durumlar skntli olablyo ayni hesap pttde 1 numara yanls yazip baska hesaba para aktardim geri vermediler param öylece gtti.
Sizin hic isim olmadi icin ispatlamniz zor oluck

Yok iste gonderen belli degil annem yazmamis kendi adinida. Kime teslim edildii de yazmiyor. Turpex nedir?
PTT'nin anlaşmalı olduğu özel kargo.

Eğer hızlı kargo şeklinde gönderdiyse TURPEX 'in websitesinde kontrol edebilirsin.

Ama arayınca da yardımcı olmaları lazım. Sonuçta teslim alana imzalatmıyorlar mı?

muhtemelen okul mudurune teslim edilmistir evraklarda adinizi gorunce size haber verirler

Oturduğun yerde ki merkez postaneyi arıcak sın o bölgeyi dağıtan postacının imza listesinde kimin teslim aldığını ögrenebilirsin o postacıdan Barkod numarasıyla birlikte sorup.

size dağıtım yapan şubeye gidip çalışanı bulun. benim bi kargomu -üstelik kocaman bi kutu- gidip çok alakasız bir yere teslim etmişlerdi öyle ulaşarak geri alabilmiştim.

Ama adres varsa yani sonuçta en azından okula teslim edilmesi lazım. Teslim alan kişi görünmüyor mu detaylarda?
İnşallah bulursunuz, nasıl stres olmuşsundur şimdi.

Bende bir keresinde ptt ile kargo yolladım bir daha da zorunda kalmadıkça kullanmam herhalde.Kargomun gönderdiğim kişiye teslim edildiğini söylediler ancak gönderdiğim kişiye kargo ulaşmamış.Şubedeki adama gönderdiğim kişiye kargo teslim edilmemiş siz kime teslim ettiğinizi bilmiyor musunuz sizi kandırmışlar nasıl böyle bir şey olabilir diye kızmıştım.Sonra gönderdiğim ile geldiğimde oradaki kargoların gittiği depoya gittik ve kargo depodan çıktı ama gönderilen kişiye teslim edildi diye tutanak tutulmuş.Böyle bir sistem böyle ihmal yok yani.Sizde ilinizdeki kargoların gittiği yere gidin takip numarasıyla beraber sorun.Umarım kargonuzu bulabilirsiniz.Kolay gelsin.

ben bir defa unutmuştum yazmayı ptt de uyardılar hemen yazıp verdim o personein hatası siz sorduğunuzda yanıt alamassanız anneniz sorsunn bir az korku versin personele öyle alması yanlış kaldı ki teslim eden de neye göre teslim etmiş olmadı geri getirir şubeye çok saçma iş yapmış ptt

Ptt de normalde bu şekilde posta kabul edilmez alici ve gönderen ismi illaki olmalı ... Şubeye gitme şansınız varsa gidip bilgi alin teslim alan kişi mutlaka isim soyisim ve imza ile almistir postayı güvenlikçi almış olabilir .. Gitme olanağınız yoksa bölge müdürlüğü yada dağıtım müdürlüğü arayın .

Back
X